Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 78 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 78 Gosta :: 2 ProvajderiNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 84 dana Pet 20 Sep 2013, 17:16
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
True Detective- Nova HBO serija
+18
CRNIJASTREB
Nim
HuddleBre
Blacko
StefkeKum
Lothesse
Oberin Martel
Srle
Lady Acer
Princ Regar
Chandrian
Assassin
Hokins
Nocnoi_Dozor
Sparkling Comet
Dimeks
Зимоврел
Vazarius
22 posters
WORLD OF WESTEROS :: Umetnost :: Filmovi i serije :: Serije
Strana 8 od 9
Strana 8 od 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: True Detective- Nova HBO serija
Какво финале... It was like: just stuff all the action humanely possible in those 90 minutes...
Ликови лете са једног места на друго и завршавају на најчудније начине... Парови се спајају, раздвајају... Животи се гасе, животи се рађају... Збуњујући plot-twist-ови на све стране...
TD this year: Slow slow slow slow...
Light speed full ahead!
Ликови лете са једног места на друго и завршавају на најчудније начине... Парови се спајају, раздвајају... Животи се гасе, животи се рађају... Збуњујући plot-twist-ови на све стране...
TD this year: Slow slow slow slow...
Light speed full ahead!
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
Не могу речима да опишем колико је ово финале боље него оно из прве сезоне.
Trešnja ::Neka mi neko preprica kraj, mrzi me da gledam.......
- Spojler:
- Сви мушкарци погинули, Велкоро је биолошки отац свога сина, Безеридес и Френкова цура су побегле у Венецуелу, већи део негативаца такође погинуо.
Све у свему лоша сезона, много јунака, недовољно времена да би се барем један темељно прожео и на крају се цела замисао скроз расплинула, много тога је остало недоречено што опет доводи у питање и цео концепт.
Princ Regar- Broj poruka : 9341
Godina : 36
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011
totalno brate. u maniru velike Hobotnice i ostalih klasika krimi žanra.. i konačno zaokružena pričaDimeks ::Не могу речима да опишем колико је ово финале боље него оно из прве сезоне.
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Godina : 37
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
Wtf? BezvezePrinc Regar ::Trešnja ::Neka mi neko preprica kraj, mrzi me da gledam.......
- Spojler:
Сви мушкарци погинули, Велкоро је биолошки отац свога сина, Безеридес и Френкова цура су побегле у Венецуелу, већи део негативаца такође погинуо.
Gost- Gost
Дестка. Мени дупло боље од прве сезоне..... иако је прва била ремек дело.
Ова девојчица ме одушевила тотално, Колин исто. Овог дугачког ћу одсад да посматрам другим очима (до сад је био кретен из глупих комедија).
Свака част
Ова девојчица ме одушевила тотално, Колин исто. Овог дугачког ћу одсад да посматрам другим очима (до сад је био кретен из глупих комедија).
Свака част
StefkeKum- Legendarni gusar
- Broj poruka : 825
Raspoloženje : I am the storm, my lord. The first storm, and the last.
Reputacija : 130
Datum upisa : 10.02.2013
Odlicna je bila ova sezona,premasili su moja ocekivanja.Znao sam da ce Frenk i Velkoro da izginu ali sam navijao da prezive .Ipak mi je prva sezona za nijansu bolja.
Hokins- Lord od Krajoluja
- Broj poruka : 3113
Godina : 39
Raspoloženje : Laughing Storm
Reputacija : 691
Datum upisa : 29.01.2013
Hokins ::Odlicna je bila ova sezona,premasili su moja ocekivanja.Znao sam da ce Frenk i Velkoro da izginu ali sam navijao da prezive .Ipak mi je prva sezona za nijansu bolja.
- Spojler:
Ко би рекао да ће бити оволико буквално
Hokins- Lord od Krajoluja
- Broj poruka : 3113
Godina : 39
Raspoloženje : Laughing Storm
Reputacija : 691
Datum upisa : 29.01.2013
Како су нам подељена мишљења око финала
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
Meni je finale odlicno, a druga cela sezona dobra...Samo sam se trudio dok gledam drugu sezonu da je ne poredim sa prvom, posto je prva neponovljiva...Isto tako se nadam da ce i treca biti dobra
Blacko- Vitez Bezemljaš
- Broj poruka : 817
Raspoloženje : need more coffee
Reputacija : 275
Datum upisa : 27.08.2013
Potpuno sam zadovoljan ovom sezonom. Odlično finale i pravi martinovski obrti. Jedva čekam sledeću sezonu.
Nocnoi_Dozor- Vitez od Zimovrela
- Broj poruka : 6765
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013
Dakle nisam jedini koji misli da je ova sezona mnoogo loša. Slažem se sa svime što je Bojana napisala ovde:
http://mondo.rs/a820271/Zabava/TV/Pravi-detektiv-druga-sezona.html
http://mondo.rs/a820271/Zabava/TV/Pravi-detektiv-druga-sezona.html
KrleTuđin- Broj poruka : 3002
Raspoloženje : ...
Reputacija : 525
Datum upisa : 20.02.2013
sve je promašila... mene fascinira kako su ljudi popušili ono sranje iz prve sezone i još govore vrh... a sve kliše do klišea i ako iko krade nordijce To je prva sezona... ko čita njihove krimiće zna...
Hajde da za trenutak uporedimo šta nam američka produkcija nudi od detektiva poslednjih decenija.
Ово ми је хит. Све је применљиво на Раста
Zgodan
Previše pije/konzumira drogu po izboru
U problemu je sa nadređenima
Razveden sa najmanje jednim detetom koje previše retko viđa/Tragično ostao bez ljubavi svog života
Ne bi imao ništa protiv da obrne koleginicu
Farelov Rej Velkoro bi, rukom drhtavom od pića, štiklirao sve tačke, ali sve ili makar četiri bi i glavni likovi iz "Žice", "Smrtonosnog oružja", "Umri muški"..
bojim se da dotična to nije skontala... znaš ono jesam pametna baš mi je jak štos a štos je udario u nos... sopstveni štos u sopstveni nos...Dimeks ::Hajde da za trenutak uporedimo šta nam američka produkcija nudi od detektiva poslednjih decenija.Zgodan
Razveden sa najmanje jednim detetom koje previše retko viđa/Tragično ostao bez ljubavi svog života
Farelov Rej Velkoro bi, rukom drhtavom od pića, štiklirao sve tačke, ali sve ili makar četiri bi i glavni likovi iz "Žice", "Smrtonosnog oružja", "Umri muški"..
Posto nastavih sa svojim maratonom serija ovom, ajd i ja da kazem koju rec:
Prva sezona mi je bila u celini bolja sto se samog koncepta i price tice, mada mi je kraj bio nekako zbrzan i vestacki dok mi je druga isla od mlakog pocetka preko jos gore sredine do poslednje dve do tri epizode koje su mi bukvalno izvukli sezonu (ne secam se kad sam se poslednji put iznerviro onoliko oko smrti nekog lika ko oko Rejeve smrti,verovatno jos od citanja PLIV-a).
Najvise kao likovi su mi legli Mekonahi u prvoj kao Rast u prvoj, i u drugoj, Farel i Von kao Rej i Frenk.
Prva sezona mi je bila u celini bolja sto se samog koncepta i price tice, mada mi je kraj bio nekako zbrzan i vestacki dok mi je druga isla od mlakog pocetka preko jos gore sredine do poslednje dve do tri epizode koje su mi bukvalno izvukli sezonu (ne secam se kad sam se poslednji put iznerviro onoliko oko smrti nekog lika ko oko Rejeve smrti,verovatno jos od citanja PLIV-a).
Najvise kao likovi su mi legli Mekonahi u prvoj kao Rast u prvoj, i u drugoj, Farel i Von kao Rej i Frenk.
Witcher- Zaštitnik Severa
- Broj poruka : 4075
Godina : 29
Raspoloženje : i'm a diamond that is tired
Reputacija : 251
Datum upisa : 15.07.2010
Cekaj samo malo, 8ma epizoda je poslednja u sezoni i to je to? oO?
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Dimeks ::Hajde da za trenutak uporedimo šta nam američka produkcija nudi od detektiva poslednjih decenija.Zgodan
Ово је само делимично тачно, под број један јер је прва сезона поред Раста имала и Мартија који је био супротан овоме, и у томе је била чар прве сезоне, два главна лика су била некако комплементарна и допуњавала се, што нажалост није било случај са другом сезоном, и под број два Раст је помало и душевно оболео, што искаче из претходне шеме.
Какве везе има Марти са овим уопште? Она је ову ставку навела као доказ да је Велкоро стереотипичан пандур из америчких драма, не да је један лик бољи од другог.
Небитна је душевна болест, oна је навела ове ''одлике'' и свака од њих је применљива на Раста, то не можеш да порекнеш. И Велкоро је депресиван/суицидан, да ли значи да и он одскаче од шаблона?
Небитна је душевна болест, oна је навела ове ''одлике'' и свака од њих је применљива на Раста, то не можеш да порекнеш. И Велкоро је депресиван/суицидан, да ли значи да и он одскаче од шаблона?
Нисам читао одакле си то извукао, само сам на основу овога писао, ти кажеш да је то стереотип када је реч о детективским филмовима и серијама, Раст није једини детектив у првој сезони, већ један од два детектива и за Мартија ове одлике не важе. Зато је и била боља прва сезона, опет кажем комплементарни су њих двојица.
Велкора нисам споменуо, јесте депресиван, по мени типичан стереотипски детектив и јесте депресиван, мада Раст баш и није био депресиван, мени она његова одбојност и апатија према друштву више вуче на неко душевно обољење које је горе од депресије.
И Раст не би обалио колегиницу са посла, то више личи на Мартија и Велкора
Велкора нисам споменуо, јесте депресиван, по мени типичан стереотипски детектив и јесте депресиван, мада Раст баш и није био депресиван, мени она његова одбојност и апатија према друштву више вуче на неко душевно обољење које је горе од депресије.
Princ Regar ::Нисам читао одакле си то извукао, само сам на основу овога писао, ти кажеш да је то стереотип када је реч о детективским филмовима и серијама, Раст није једини детектив у првој сезони, већ један од два детектива и за Мартија ове одлике не важе. Зато је и била боља прва сезона, опет кажем комплементарни су њих двојица.
болд1: Прочитај онда прво текст.
болд2: Није ни Велкоро једини детектив у другој.
болд3: На крају серије смо видели потпуно другу страну Раста. То ме је довело до закључка да је он натерао себе да мисли да верује у ту апатију и нихилизам, због свега што му се издешавало. Да не заслужује боље.
болд4: Раст је трпао Мартијеву жену, ценим да је то мало горе
Dimeks ::.
болд4: Раст је трпао Мартијеву жену, ценим да је то мало горе
Она га је навукла, човеку попустили живци, и није трпање нешто што траје по минута
Pa sta ako ju je "trpao", Marti je od onih koji bi "trpali" i rupu u zidu, pa mu niko nije prigovarao.
Gost- Gost
Strana 8 od 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
WORLD OF WESTEROS :: Umetnost :: Filmovi i serije :: Serije
Strana 8 od 9
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu