Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 46 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 46 Gosta :: 1 ProvajderNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Anketa - Instrumental muzicar i kompozitori, kompozitori filmske muzike
+2
bockybp
Zandrin
6 posters
WORLD OF WESTEROS :: Umetnost :: Muzika
Strana 1 od 1
koji od njih?
Anketa - Instrumental muzicar i kompozitori, kompozitori filmske muzike
E pa ovako
na meniju imate 5 fenomenalnih muzičara. Iako su manje vise svi baje u razlicitim pravcima, ono sto ih povezuje i zasto sam ih ja i stavila u anketu je to da su oni pre svega kompozitori a neki od njih i ubitačno dobri izvodjači, po meni, možda i najbolji, sa jedne strame, a sa druge strane to što su oni jednostvano * instrumental muzičari * da se tako iyrayim.
Naime, instrumentalna muyika je ono sto manje vise mozete cesto čuti po kafićima, al je to više ona ambijentalna muzika
Ovo su zaista magovi insturmentalnih dela koja mozemo slobodno nazvati kompozicijama u pravom smislu te reči. Smatram da oni zasluženo mogu stajatii rame uz rame jedan uz drugoga i Oldfield i Žar i Morikone i Zimmer. Ako ništa zbog same interpretacije i jačine svojih dela, koje morate priznati magično zvuče
Zašto je svaki od navedenih stavljen u anketu sada ću vam objasniti
Michael Oldfield, kako bih ga ja od milja nazvala Mika Staropoljac je muzičar, kompozitor druge polovine 20. veka. Rodjen je još davne 1953. godine. Do današnjih dana uspeo je da opstane u carstvu muzike i da bude inventivan. Mnoga dela koja je on komponovao garantujem vam da ni ne znate da ih je on komponovao a čuli ste ih xyz puta. Kuca Virgin u biti je preko Oldfielda postala to što jeste
Zasto je meni Mike toliko fascinantan. Elem, još sa nekih 17 godina uradio je demo verziju čuvenog Tubular Bells-a koje ofc niko nije hteo da objavi. Došao je u malu muzčku izdavačku kuću, do tada nepoznatu - Virgin, i pta se desilo. Oni su prepoznali veličinu tog dela i bam objavili ga. Dalje se pisala istorija. Virgin je izrastao u giganta. Iako je negde 90 tih godina Mike presao u Warner.
Ono što je fascinanto je to da je Tubular Bells delo koje je nastalo u vrlo ranoj mladosti Mika. Sa 17 god. Svetlost dana ugledalo je davne 73 godine, i korišćen je kao muzička podloga u Isterivaču djavola. Jos jedan soundtrack je uradio Tubulabells x files za Dsije iks. Tokom godina ovo delo je dozivelo sijaset rimejkova i obrada od strane samog Majka. Meni je lično najdrazi Tubular Bells 2 prlicno animalan i agresivan, jakog ritma. Kako su godine išle tako se i Cevasto zvono savijalo, pratilo je sve muzičke trendove i danas je čak u elektro fazonu odradjeno.
Dakle, Majk nije samo autor čuvenih pesama Back to France, Moonlight shadow, Shadow on the wall etc, već je mnogo mnogo više.
On je spojio rok, folk i etno u svojoj muzici
Davnih dana kada sam bila klinka, na neki nacin uticao je na formiranje mog muzickog ukusa, koji se usmero ka roku, punku, metalu, hc-u etc
Drugi nikako manje vredan od Oldfielda vec rame u rame sa njim je Jean Michel Jarre
Utemeljivac insturmentalne elektro muzike. Mislim da o njemu nema potrebe previse da pisem, Manje vise svi znaju njegova dela i kao najpoznatije Oxygene. Potpuno nov trip u muzici, potpuno nesvakidasnje izvodjenje je ono sto izdvaja ovog kompozitora od mora njemu slicnih koji obitavaju u ambijentalnoj muzici. NJegovi koncerti pored fantastičnog zvuka pracenii su izuzetnim vizuelnim efektima. Koncert u Parizu pre nekih 10tak godina ako se ne varam radjen je bio uz takve efekte nekih radio talasa da je brujao ceo Pariz (bar su meni tako rekli ). Uglavnom u njegovu moć smo se uverili i mi ovde u Bg Areni pre neke 4 godine otprilike
Sledeći velikan je niko drugi do Enio Morikone. Sta reci o jednom od najplodonosnijih filmskih kompozitora, coveku koji je prevashodno kompozitor i dirigent pa sve ostalo. Svi znamo za spageta vesterne i svi znamo da je upravo Enio taj koji je radio muziku i za Saku dolara i za Dobar los zao. I za jednu Misiju. Kompozicija od koje su bukvalno jezim dok je slusam, uz horsku pratnju toliko moćno zvuci da bukvalno tera suze na oci. Jos kad se spoji sa radnjom filma - jasno vam je - plakala sam kao kisa
Vangelis - velikan, grk poreklom, (Vatrene kočije npr). Takodje muzickom pravcu elektronske muzike pripada ali ga mnogi svrstavaju i u psihodeliju..No, nebitno kojem pravcu pripada, ovaj muzičar je isto velikan u svom poslu.
I naravno dolazimo do mozda jednog od najjacih filmskih kompozitora kraja 20. i početka 21. veka Hansa Zimmera..samo cu reci jedno - Pirati sa Kariba, Gladiator.da ne nabrajam vise, zaisa nije pottrrebno
Ja sam glasala za Oldfielda
Sad izvolite vi
na meniju imate 5 fenomenalnih muzičara. Iako su manje vise svi baje u razlicitim pravcima, ono sto ih povezuje i zasto sam ih ja i stavila u anketu je to da su oni pre svega kompozitori a neki od njih i ubitačno dobri izvodjači, po meni, možda i najbolji, sa jedne strame, a sa druge strane to što su oni jednostvano * instrumental muzičari * da se tako iyrayim.
Naime, instrumentalna muyika je ono sto manje vise mozete cesto čuti po kafićima, al je to više ona ambijentalna muzika
Ovo su zaista magovi insturmentalnih dela koja mozemo slobodno nazvati kompozicijama u pravom smislu te reči. Smatram da oni zasluženo mogu stajatii rame uz rame jedan uz drugoga i Oldfield i Žar i Morikone i Zimmer. Ako ništa zbog same interpretacije i jačine svojih dela, koje morate priznati magično zvuče
Zašto je svaki od navedenih stavljen u anketu sada ću vam objasniti
Michael Oldfield, kako bih ga ja od milja nazvala Mika Staropoljac je muzičar, kompozitor druge polovine 20. veka. Rodjen je još davne 1953. godine. Do današnjih dana uspeo je da opstane u carstvu muzike i da bude inventivan. Mnoga dela koja je on komponovao garantujem vam da ni ne znate da ih je on komponovao a čuli ste ih xyz puta. Kuca Virgin u biti je preko Oldfielda postala to što jeste
Zasto je meni Mike toliko fascinantan. Elem, još sa nekih 17 godina uradio je demo verziju čuvenog Tubular Bells-a koje ofc niko nije hteo da objavi. Došao je u malu muzčku izdavačku kuću, do tada nepoznatu - Virgin, i pta se desilo. Oni su prepoznali veličinu tog dela i bam objavili ga. Dalje se pisala istorija. Virgin je izrastao u giganta. Iako je negde 90 tih godina Mike presao u Warner.
Ono što je fascinanto je to da je Tubular Bells delo koje je nastalo u vrlo ranoj mladosti Mika. Sa 17 god. Svetlost dana ugledalo je davne 73 godine, i korišćen je kao muzička podloga u Isterivaču djavola. Jos jedan soundtrack je uradio Tubulabells x files za Dsije iks. Tokom godina ovo delo je dozivelo sijaset rimejkova i obrada od strane samog Majka. Meni je lično najdrazi Tubular Bells 2 prlicno animalan i agresivan, jakog ritma. Kako su godine išle tako se i Cevasto zvono savijalo, pratilo je sve muzičke trendove i danas je čak u elektro fazonu odradjeno.
Dakle, Majk nije samo autor čuvenih pesama Back to France, Moonlight shadow, Shadow on the wall etc, već je mnogo mnogo više.
On je spojio rok, folk i etno u svojoj muzici
Davnih dana kada sam bila klinka, na neki nacin uticao je na formiranje mog muzickog ukusa, koji se usmero ka roku, punku, metalu, hc-u etc
Drugi nikako manje vredan od Oldfielda vec rame u rame sa njim je Jean Michel Jarre
Utemeljivac insturmentalne elektro muzike. Mislim da o njemu nema potrebe previse da pisem, Manje vise svi znaju njegova dela i kao najpoznatije Oxygene. Potpuno nov trip u muzici, potpuno nesvakidasnje izvodjenje je ono sto izdvaja ovog kompozitora od mora njemu slicnih koji obitavaju u ambijentalnoj muzici. NJegovi koncerti pored fantastičnog zvuka pracenii su izuzetnim vizuelnim efektima. Koncert u Parizu pre nekih 10tak godina ako se ne varam radjen je bio uz takve efekte nekih radio talasa da je brujao ceo Pariz (bar su meni tako rekli ). Uglavnom u njegovu moć smo se uverili i mi ovde u Bg Areni pre neke 4 godine otprilike
Sledeći velikan je niko drugi do Enio Morikone. Sta reci o jednom od najplodonosnijih filmskih kompozitora, coveku koji je prevashodno kompozitor i dirigent pa sve ostalo. Svi znamo za spageta vesterne i svi znamo da je upravo Enio taj koji je radio muziku i za Saku dolara i za Dobar los zao. I za jednu Misiju. Kompozicija od koje su bukvalno jezim dok je slusam, uz horsku pratnju toliko moćno zvuci da bukvalno tera suze na oci. Jos kad se spoji sa radnjom filma - jasno vam je - plakala sam kao kisa
Vangelis - velikan, grk poreklom, (Vatrene kočije npr). Takodje muzickom pravcu elektronske muzike pripada ali ga mnogi svrstavaju i u psihodeliju..No, nebitno kojem pravcu pripada, ovaj muzičar je isto velikan u svom poslu.
I naravno dolazimo do mozda jednog od najjacih filmskih kompozitora kraja 20. i početka 21. veka Hansa Zimmera..samo cu reci jedno - Pirati sa Kariba, Gladiator.da ne nabrajam vise, zaisa nije pottrrebno
Ja sam glasala za Oldfielda
Sad izvolite vi
Zandrin- Zakleta sestra
- Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857
Datum upisa : 29.01.2013
Re: Anketa - Instrumental muzicar i kompozitori, kompozitori filmske muzike
Enio Moricone bez konkurencije!
bockybp- Lord od Poslednjeg Ognjišta
- Broj poruka : 1838
Godina : 33
Raspoloženje : The North Remembers
Reputacija : 565
Datum upisa : 15.08.2013
+ за тему о композиторима Зан
The vote goes to... Mike Oldfield Tubular Bells for the win. Невероватно је да је таква мелодија настала у његовој раној младости, какав таленат... Такође гласам за њега због песмице Get to France
The vote goes to... Mike Oldfield Tubular Bells for the win. Невероватно је да је таква мелодија настала у његовој раној младости, какав таленат... Такође гласам за њега због песмице Get to France
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
Zim meni je fascinantno to da je taj covek Cevasto zvono stvorio u svojoj 17. godini i jos fascinantnije to sto se to isto Cevasto zvono savijalo tokom svih ovih godina i uvek je moglo da prati trendove tako da ocekujem da jos dugi niz godina slusamo Tubular bells u novim muzickim pravcima
Od klasicne, preko orkestarsko/simfonijske izvedbe do tehno elekto varijante Cevasto zvono i dan danas zivi kao da je juce iskomponovano
Od klasicne, preko orkestarsko/simfonijske izvedbe do tehno elekto varijante Cevasto zvono i dan danas zivi kao da je juce iskomponovano
Zandrin- Zakleta sestra
Потписујем! Мени је оркестарско симфонијска изведба омиљена а то што и после 40 година након настанка одзвања у нашим ушима као и првог дана много говори о квалитету делаZandrin ::Zim meni je fascinantno to da je taj covek Cevasto zvono stvorio u svojoj 17. godini i jos fascinantnije to sto se to isto Cevasto zvono savijalo tokom svih ovih godina i uvek je moglo da prati trendove tako da ocekujem da jos dugi niz godina slusamo Tubular bells u novim muzickim pravcima
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
evo kopija sa wikija
Studio and live[edit]
Tubular Bells (1973)
The Orchestral Tubular Bells (orchestral version; 1975)
Tubular Bells II (1992)
Tubular Bells III (1998)
The Millennium Bell (1999)
Tubular Bells 2003 (2003)
Compilations[edit]
The Best of Tubular Bells (2001)
The Complete Tubular Bells (2003)
Studio and live[edit]
Tubular Bells (1973)
The Orchestral Tubular Bells (orchestral version; 1975)
Tubular Bells II (1992)
Tubular Bells III (1998)
The Millennium Bell (1999)
Tubular Bells 2003 (2003)
Compilations[edit]
The Best of Tubular Bells (2001)
The Complete Tubular Bells (2003)
Zandrin- Zakleta sestra
Гласао сам за Мориконеа, али овде нема ни једног од мојих омиљених композитора
Избацио бих Зимера, а додао бих следеће:
Џо Хизаиши: Стварно генијалан човек, који изванредно меша традиционалне оријенталне утицаје са холивудском грандиозношћу.
Џери Голдсмит: Један од најподцењенијих композитора икад. Врло ''еластичан'' у својим подлогама за филмове.
Џон Карпентер: Бог хорор музике.
Џереми Зукерман: Није познат, али је врло вешт у коришћењу необичних инструмената у својим песмама.
И наравно, последњи али и најмање битан, Хауард Шор. Није се много истицао до LotR трилогије (једини стварно велики пројекти пре тога су му били ''Седам'' и ''Кад јагањци утихну'', али је ту достигао и престигао многе композиторе пре њега. Само ова песма заслужује 3 оскара.
Избацио бих Зимера, а додао бих следеће:
Џо Хизаиши: Стварно генијалан човек, који изванредно меша традиционалне оријенталне утицаје са холивудском грандиозношћу.
Џери Голдсмит: Један од најподцењенијих композитора икад. Врло ''еластичан'' у својим подлогама за филмове.
Џон Карпентер: Бог хорор музике.
Џереми Зукерман: Није познат, али је врло вешт у коришћењу необичних инструмената у својим песмама.
И наравно, последњи али и најмање битан, Хауард Шор. Није се много истицао до LotR трилогије (једини стварно велики пројекти пре тога су му били ''Седам'' и ''Кад јагањци утихну'', али је ту достигао и престигао многе композиторе пре њега. Само ова песма заслужује 3 оскара.
Onda bismo spisku zaista trebali da dodamo i jednog Dzorz Gersvina...koji je za mene jedan od Bogova muzike koji je hodao medju nama
Zandrin- Zakleta sestra
Зашто да не Рапсодија у плавом је свакако боља oд целог Зимеровог опуса.
a Amerikanac u Parizu
i ne zaboravimo, Gersvin je u to doba bio jedan od vodecih kompozitora filmske muzike
btw
ja sam mozda malo subjektivno napravila listu, meni su nekako ovi kompozitori/izvodjaci mozda najdrazi (narocito oldfield, kojeg obozajem) pa eto, lepo bi bilo da se ovde pomenu svi velikani filmske i instrumentalne muzike
i ne zaboravimo, Gersvin je u to doba bio jedan od vodecih kompozitora filmske muzike
btw
ja sam mozda malo subjektivno napravila listu, meni su nekako ovi kompozitori/izvodjaci mozda najdrazi (narocito oldfield, kojeg obozajem) pa eto, lepo bi bilo da se ovde pomenu svi velikani filmske i instrumentalne muzike
Zandrin- Zakleta sestra
Uh, Zan, odlična tema i jako težak izbor moram priznati jer su svi predloženi GENIJALNI! Ali ja glasam za Oldfilda jer me taj čovjek fascinira, pogotovo činjenica, što ti kažeš, da je Tubular Bells stvorio sa samo 17 godina. Mislim, to je kao da ja dođem sada i uradim nešto tako genijalno što je za mene nezamislivo. Takođe, fascinira me i to kako je on sposoban da uradi takva insturmentalna remek djela kao što je Tubular Bells, a onda da odradi i odlične pjesme koje su nešto komercijalnije i imaju tekst (npr. Moonlight shadow mislim da svako zna, a ni ne zna da zna). Većina muzičara ili se drže samo instrumentalne muzike ili ove komercijalnije. Osim toga, sinoć sam cijelu noć slušala Oldfilda i vježbanje matematike bi mi bilo nesnošljivo da nije bilo njegove muzike. Tako da je moj glas pomalo i subjektivan.
Ket sa kanala- Broj poruka : 2648
Raspoloženje : ...
Reputacija : 482
Datum upisa : 06.01.2013
Heh ket moguce da sam malo i ja doprinela tvom sinocnkem slusanju majka..priznajem opet me nesto ulovio period u kojem samo njega slusam...dodje mi to s vremwna na vremw
Srz za kucakice gresle sa moba sam
I da oldfield je iedju ostalog gwnijalam izvodjac
Na albumu boxed ima citav spisak syvari sa sve slikaa koke su koeiscene u ozvodjenju i cekici i testwre i gitare i klavijature. I uglavmom veliku vecini sam majk avira
Srz za kucakice gresle sa moba sam
I da oldfield je iedju ostalog gwnijalam izvodjac
Na albumu boxed ima citav spisak syvari sa sve slikaa koke su koeiscene u ozvodjenju i cekici i testwre i gitare i klavijature. I uglavmom veliku vecini sam majk avira
Zandrin- Zakleta sestra
Jesi, ti si kriva što sam cijelo veče samo njega slušala. I hvala ti.
Preslušala sam cijeli Tubular Bells album. Malo je reći da je ono odlično.
Ket sa kanala- Broj poruka : 2648
Raspoloženje : ...
Reputacija : 482
Datum upisa : 06.01.2013
Oldfield ostalo mi to iz detinjstva pa zato, ali svi su sjajni
haah e pa , znas sta, ne, al uopste me ne grize savest zbog toga sto si mojom krivicom slusala majkaKet sa kanala ::Jesi, ti si kriva što sam cijelo veče samo njega slušala. I hvala ti.
ja imam faze kada bukvalno zivim na njemu disem tu muziku
mislim da nema reci kojima bih mogla opisati koliko ja volim njegova dela ali zaista
Zandrin- Zakleta sestra
WORLD OF WESTEROS :: Umetnost :: Muzika
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu