WORLD OF WESTEROS
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Zadnje teme
» Spam Tema....
od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08

» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56

» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46

» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23

» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57

» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25

» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31

» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33

» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58

» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55

» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25

» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43

» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54

» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38

» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23

» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19

» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49

» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44

» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56

» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46

Pristupi

Zaboravio sam šifru

Ko je trenutno na forumu
Imamo 23 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 23 Gosta

Nema

[ Videti svu listu ]

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838)
Winter Is Coming...to HBO - Page 16 Vote_lcapWinter Is Coming...to HBO - Page 16 Voting_barWinter Is Coming...to HBO - Page 16 Vote_rcap 
Sparkling Comet (15528)
Winter Is Coming...to HBO - Page 16 Vote_lcapWinter Is Coming...to HBO - Page 16 Voting_barWinter Is Coming...to HBO - Page 16 Vote_rcap 
Assassin (13622)
Zevs86 (11916)
Zandrin (10789)
CRNIJASTREB (10420)
Princ Regar (9341)
LunarFang (9218)
Uno Nomesta (8868)
Nim (8274)

Novembar 2024
PonUtoSreČetPetSubNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalendar Kalendar

Winter Is Coming...to HBO

+29
JohnieRW
Lya
Kian The Nephilim
Missandei
Sparkling Comet
Lady Acer
Uno Nomesta
CRNIJASTREB
Witcher
Petyr Baelish
Lothesse
Ket sa kanala
Srle
StefkeKum
Kvothe
Chandrian
Lord Dirk
milan.milosewic
Hokins
Zevs86
азор ахаи
Princ Regar
VojaLu
Dimeks
orome
Nim
Nocnoi_Dozor
Prince of Ravens
Зимоврел
33 posters

Strana 16 od 40 Prethodni  1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 28 ... 40  Sledeći

Ići dole

Winter Is Coming...to HBO - Page 16 Empty Re: Winter Is Coming...to HBO

Počalji od Hokins Pon 10 Jun 2013, 04:24

Hvala Zim cheers
Hokins
Hokins
Lord od Krajoluja
Lord od Krajoluja

Broj poruka : 3113
Godina : 39
Raspoloženje : Laughing Storm
Reputacija : 691
Datum upisa : 29.01.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Зимоврел Pon 10 Jun 2013, 04:40

Нема на чему Хокинсе Smile Мени ће се скинути за 4 минута! Smile Надам се да ће и теби брзо ићи Smile
ЕДИТ: Скинула се! Smile Брзо да погледам па шаљем критички есеј Smile
Зимоврел
Зимоврел
Gospa od Zimovrela
Gospa od Zimovrela

Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Зимоврел Pon 10 Jun 2013, 08:00

Управо сам погледала последњу епизоду треће сезоне и као и обично стиже мој есеј Smile Ако нисте гледали немојте читати даље: This post is dark and full of spoilers Smile
Морам да признам да је финале било споро, без неких epic сцена... Било је пуно дијалога са интересантним цитатима али без акције или драматичних догађаја на које смо можда навикли у претходне две сезоне... У сваком случају није се појавио ни Хладноруки ни Кејтлин као Лејди Стоунхарт тако да ме је то мало разочарало. Сам назив епизоде не одговара толико садржају, можда је погрешно названа епизода "Mhysa" пошто то није била најупечатљивија сцена мада је била изразито визуелно лепа, нарочито онај део када су ослобођени робови подигли Дени увис... Мало је необично и "cheesy" што је рекла змајевима да узлете али добро... А и превише се скакало са сцене на сцену као да су наједанпут хтели цео Вестерос да обухвате одједном, мало одвећ згуснута радња... И даље су ми у 3. сезони најбоље 4-та и 7-ма епизода... У овој се истакла глума Питера Динклажа, разговор сер Давоса и Џендрија и Арјино прво убиство.
Прва сцена паљења шатора и нашивања вучје главе на Робово тело је прилично лоше урађена, прекратка је и без много детаља што је било fine by me јер ја нисам ни желела да видим детаље али могли су се мало више потрудити... Врло млако. Док с друге стране, Арјин израз лица и Псетов забринути поглед-одлична глума. Касније када срећу Фрејевце који исмевају Роба и Кејтлин, Арјина глума још више долази до изражаја, тај смирен глас који користи да им се обрати а у ствари се припрема да им зарије нож у леђа... Невероватно. Сама та сцена у којој јој касније Псето прискаче у помоћ и њих двоје као тандем су дефинитивно приказали више акције него ова прва сцена са паљењем застава... Допало ми се подсећање на Џакена, и вађење његовог новчића...
Прошле седмице сам се жалила да ми је недостајала Краљева лука а већ следећа сцена ме је одушевила и била ми је јако драга, ради се о разговору Сансе и Тириона (probably because I ship them hard so I was screaming at the laptop screen Smile Smile Smile ) Било је мало и комично видети их како шетају са Ше у позадини Smile. Још једном да кажем да је Санса све лепша, тј. ова глумица Софи Тарнер, знам да се укуси разликују и да су чини ми се многи од вас писали да вам се она не допада али по мом мишљењу у овој сезони је прелепа а нарочито кад пусти косу... Било ми је јако симпатично кад је Санса предложила онако искреним дечијим гласом Тириону како би требало да казне људе који су их исмевали и како се он запањио да је она у стању да предложи нешто такво пошто није очекивао од ње... (Lady Sansa?-spoken in an astonished tone Smile ) Најлепши део и суштина те сцене је чињеница да се Санса поверила Тириону и да му је испричала нешто о својој сестри и о својој прошлости. То је важно пошто она никада никоме није довољно веровала на двору и увек се чинила уштогљеном, хладном, преозбиљном, изражавала се некако метално, роботски, шкрто, штуро, а пред Тирионом је "скинула оклоп" и било ми је драго што се лепо приказала таква промена код Сансе. Ово је био огроман контраст у односу на тренутак касније када Тирион улази у њене одаје а она гледа кроз прозор јер је већ примила вести о смрти мајке и брата. Ту је Санса поново ставила оклоп који је одувек и носила, било је као да га никад није ни скинула, опет се подигао тај зид међу њима и постала је хладна и далека... Више није било потребе да јој Тирион ишта каже, ништа да јој објасни, као да је већ све било изговорено и једино је преостало да изађе напоље и да је остави на миру јер није на њему било да је утеши.
Сцена састанка малог већа је била трагикомична Sad као и обично. Џофри је невероватно добро одглумио своју усхићеност Робовом смрћу и стварно му је глас попримио неки садистички тон. Допало ми се што је Тирион устао у Сансину одбрану и начин на који је запретио Џофрију-одлична глума са Динклажове стране...Смешно ми је било кад је Џофри крикнуо "Ја сам краљ!" а Варис се мало одмакао од њега Smile У сцени је одлично приказан контраст између Тивинове хладне смирености и неке врсте луде обести код Џофрија... Исто је било комично какве су изразе лица сви попримили кад је Џофри увредио Тивина и чекали шта ће даље бити Smile Разговор између Тириона и његовог оца је увек тежак па ни овај није био изузетак... Грозно је било кад је признао да је хтео да га остави да умре кад је био беба.
Сцене са Бреном су ми напокон занимљиве Smile Раније су биле много статичне. Вук Лето је много лепе боје песка Smile Брен нам је мало поружнео више није онај сладак дечкић Sad А морам да признам да ме Џоџен подсећа на Петра Пана, због лица и шиљастог носа, само му фали она капица и оне зелене хеланке Smile Допала ми се прича о Кувару пацову која се постепено преточила у асоцијацију на Валдера Фреја што је уосталом била и следећа сцена. Комичан али добар сусрет Сема и Џили са Бреном, а и свидело ми се што смо касније поново видели мештра Емона и Пипа у Црном замку Smile
Онда смо имали две сцене "повратка"-Џон се вратио својој части и дужности а Џејми својој љубави. Врло тужна сцена растанка Џона и Игрит и одлично одрађена... Постепено се градила тензија њиховим разговором па га је онда гађала стрелама и то чак три пута! (нисам могла да верујем) али видело се да јој било веома тешко. Слатка је. Однос им се скроз преокренуо у секунди, велика разлика кад се упореди са крајем оне епизоде у којој су се љубили на врху зида као у неком старом филму из шездесетих.
А тек сцена са Џејмијем и Серсеи што је била интензивна... А једва да су ишта проговорили. То јест само је он рекао њено име. Иако смо ми као гледаоци свесни да су они брат и сестра и да је то уствари инцестуозан однос моментално се у ваздуху могла осетити јака љубав и повезаност међу њима. Мислим да ми је то било први пут да видим Серсеи да помало дрхти...
Сцена у Јункаију је била лепа али прекратка и као да сам очекивала нешто више... И мислим да је ово већ трећи пут да Дени пушта змајеве да лете... Sad (Montgomery Burns "Fly my pretties, fly!" То ме није одушевило толико као први пут. Кад ју је она гомила подигла деловало је визуелно упечатљиво али је било смешно како се чинило да је она нека позната рок, поп певачица а маса је носи као на концерту Smile
Разговор Валдера Фреја и Руза Болтона је био eerie Sad Сама дворана је деловала ледено и сиво а њих двојица као да су имала пацовска лица... Болтон ми је сад као мешавина Воје Брајовића и Владимира Путина и све ми се мање допада али стварно одлично глуми... Реченица коју су изговорили "Here's to the young wolf. Forever young" ме је због нечега јако растужила и било ми је криво што су му се ругали...

Најодвратнија сцена у епизоди је била наравно са Ремзијем Снежним прилично гадна и мучна...Било је тужно кад је Теон молио Ремзија да га убије... Неукусно поређење одсеченог Теоновог уда са свињском кобасицом... Бљак. Више сам се концентрисала на чудну двозубу виљушчицу коју је Ремзи држао у руци него на оно што је говорио... Ефектан завршетак када је рекао Теону да је он хрпа смрдљивог меса, врло упечатљиво када Теон сам себе назива Воњ (Смрад)
Свратили смо и на Хрид Smile Добар контраст између онога што Бејлон Грејџој говори речима и што Јара (Аша) говори својим погледом пре него што и дефинитивно потврди да ће га наћи и довести кући (не сећам се да је тако било у књизи)
На Змајкамену (there just isn't place this episode hasn't covered, is there?) беспрекоран разговор Сер Давоса и Џендрија, обојен нотом сетног хумора... Допало ми се како су открили да потичу са истог места и симпатично ми је било објашњење које му је Џендри дао када га је овај питао како је поверовао Мелисандре. Исто ми се свидело што се појавила Ширин која је исправљала Давоса док сриче (то сам баш спомињала у прошлој епизоди да ми је недостајало)
Сцена између Ше и Вариса ми је привукла пажњу због Дубровника који се видео у позадини Smile Не сећам се да ли је у књизи он њој тако директно рекао да оде из Краљеве луке и да зна да Шае воли Тириона, то ми се мало није допало...
Интересантан разговор између Тириона и Серсеи у коме она истиче свој матерински инстинкт и кад описује бебу Џофрија са нежношћу... То је мало атипично за њу... Породично опијање Smile
Ево пуно занимљивих цитата јер је било много дијалога у овој епизоди...
Tyrion:
"The disgraced daughter and demon monkey who are perfect for each other."
"Killed a few puppies today?" (To Joffrey)
"No. She is no longer yours to torment" (Defending Sansa)
"Monsters are dangerous and kings are dying like flies"
"You just sent the most powerful man in Westeros to bed without his supper"
"The Northerners will never forget"
"I will not rape her"
"Keep up. It's not easy being drunk all the time-everyone would do it if it were easy" (To Pod)
"There's nothing worse than a late blooming philosopher"
"Every time we deal with an enemy we create two more" (To Cersei)
:Joffrey
"I am the king"
Tywin:
"The king is tired, see him to his chambers"
"Why is it more noble to kill 10000 men in battle than a dozen at dinner"
"The day you were born I wanted to carry you into the sea and let the waves wash you away"
Gendry:
"Never been with a woman, never talked to one and then she comes at me. Big words. No clothes. What would you have done"
Sir Davos:
"I did it for my son. I didn't want him to step over a river of shit every time he comes out his front door".
Cersei:
"If it weren't for my children I'd throw myself from a highest window of the Red Keep"
Jon:
"I know I love you. I know you love me. I have to go home"
Dany:
"Your freedom is not mine to give, it belongs to you and you alone".
Зимоврел
Зимоврел
Gospa od Zimovrela
Gospa od Zimovrela

Broj poruka : 15838
Godina : 38
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Uno Nomesta Pon 10 Jun 2013, 11:26

Sad sam odgledao poslednju epizodu i mnogo , mnogo mi se svidela Very Happy
Scena kada Deneris govori robovima i kada krene među njih pa je oni podignu i nose mi je ubedljivo najbolja Very Happy Smile
I kada Džejmi dođe u Kings Landing je dobra Very Happy onako odrpan , svi misle da je seljak Smile
Tirion mi se sve više sviđa Smile
Uno Nomesta
Uno Nomesta
Zapovednik Istočne Morobdije

Broj poruka : 8868
Godina : 29
Raspoloženje : lepo
Reputacija : 259
Datum upisa : 21.02.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Pon 10 Jun 2013, 11:41

Ja uvek prvo procitam tvoj esej Zim, pa tek onda gledam epizodu Smile Cisto da se pripremim Smile
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Prince of Ravens Pon 10 Jun 2013, 11:56

Ja evo sada počinjem da gledam epizodu. Javljam svoje utiske kasnije.
Prince of Ravens
Prince of Ravens

Broj poruka : 5786
Godina : 35
Raspoloženje : Sorrowfully happy
Reputacija : 791
Datum upisa : 01.04.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lord Dirk Pon 10 Jun 2013, 12:38

Valjana epizoda. Ne s nekim upečatljivim završetkom, ili značajnim cliff-hangersima ali po meni dobra epizoda.

Na mene je lično najjači utisak ostavila scena Džona i Igrit. Ko je pratio moja izlaganja zna da se ja nisam nešto oduševljavao njihovim scenama, niti Igritinom ljepotom, ali moram reći da je ova scena bila apsolutno fantastična, i reći ću da mi je Igrit u suzama bila apsolutno prelijepa (however, i dalje je ne stavljam ispred ledi Talise). Toliko jaka scena, i puno jača da opiše njihovu ljubav nego li poljubac na vrhu Zida. Znači apsolutna 10-ka!

Ona dva smrada od Boltona i Freja su takođe odlično odradili svoj dio, jer publika i treba da ih zamrzi. Bolton je tiha jeza, stvarno maestralno nosi svoju ulogu.

Aša odlazi po Teona??? Tu su me malo zbunili, pretpostavljam da je neće biti na zakraljenju, ipak je daleko oploviti Vesteros i stići do Užasnika.

Ranim otkrivanjem Stanisovih planova su ubili neizvjesnost koju smo mi čitaoci imali sa dešavanjima na Zidu, jer ovako će svak očekivati prije ili kasnije dolazak Stanisovih snaga da spasu situaciju, mislim da nedostatak te neizvjesnosti nije dobar.

Deneris mi biva sve ljepša i ljepša iz epizode u epizodu, njena scena je takođe sjajna, sva ona masa i njena iskrena radost što je među njima (opet ne mogu da ne pomislim na glad koja će da zavlada).

Složiću se da su najbolje epizode 4 i 7, s tim što moram na to dodati i 9-tu kao jednako kvalitetnu, onako urađena Svadba je za sve pohvale.

Ko će sad čekati mart 2014...
Lord Dirk
Lord Dirk

Broj poruka : 131
Raspoloženje : Na nivou
Reputacija : 10
Datum upisa : 02.07.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Uno Nomesta Pon 10 Jun 2013, 12:41

Dok stigne nova sezona ima da se jedem k'o pečen lebac .
Ne znam kako ću izdržati do marta Smile Smile
Uno Nomesta
Uno Nomesta

Broj poruka : 8868
Godina : 29
Raspoloženje : lepo
Reputacija : 259
Datum upisa : 21.02.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Prince of Ravens Pon 10 Jun 2013, 14:05

Jedina scena koja mi bode oči je Šae i Varis ... zašto daju toliko ličnosti njoj? Kako bi bila više dopadljiva? Nedostajala mi je scena kada Sem recituje reči ponovo pred vratima u tajnom prolazu, ta scena mi je bila omaž Gospodaru prstenova i "reci prijatelj i produži" sceni ... but they skipped that.

Sansa se vidim privikla na Tiriona, which is good but not faithful to the book. Tirion i Sersej je simpatična scena, kao da Sersej pokušava da prebrodi svoj animozitet prema Tiriona i da se ponaša kao sestra ... ali joj ne ide da sakrije zlobu. Onaj Meštar kreten u sceni sa većem. Tivin gorak kao i uvek.

Igrit i Džon ... good enough. Bren i kompanija solidno sem nedostatka gore pomenute scene.

Dragonstone scene ... pa verujem da su morali da daju neke mrvice informacije za dolazak Stanisa na zid. U kinematografiji bi izgleda veoma smešno kada izvade celu armiju iz šešira bez naznake da će se tako nešto dogoditi.

Deni odjavna scena ... I didn't like it., izgledala je kao neki religiozni mesaja ili nešto tako ... but ok, valjda je dovoljno dramatično za kraj.

Wolder i Ruz ... they are sinister and awesome.

Aša/Jara i njen pohod ... pa valjda je dobro urađeno da zamaže oči gledaocima pošto ne verujem da će krene na Dreadfort sama. Koliko se sećam ona osvajala manje zamkove i bila opkoljena ...ne sećam se najbolje. WIll see.

Svidela mi se epizoda i ako nisam očekivao neke od pravaca u kojima su krenilu.
Prince of Ravens
Prince of Ravens

Broj poruka : 5786
Raspoloženje : Sorrowfully happy
Reputacija : 791
Datum upisa : 01.04.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nim Pon 10 Jun 2013, 14:39

I ja odgledala i pročitala komentare Smile
Pošto se uglavnom slažem sa Ziminim komentarima neću se preterano udubljivati u analizu.

Najbolje scene...
Džon i Igrit, ona je zaista maestralno odglumila, i sad i u prošloj epizodi.
Tu je i scena sa Sersei i Džejmijem, u jednoj reči je tako mnogo stalo, u tom smislu bih poredila scenenu sa onim "Majko" u prošloj epizodi.
Arja takođe savršeno odglumila, vidi se kako se odnos nje i Pseta razvija vremenom. Inače ona je već ubila jednom, onaj dečak u KL, ako se ne varam?
Malo veće odlično, Džofri zaista izgleda kao neki psyho, Tivinov izraz lica...da se smrzneš Smile
Džendrijevo objašnjnje Davosu...pa čoveče sta si drugo očekivao? Very Happy

E sad šta mi se nije svidelo...
Scena sa Deneris...njen izraz lica dok je podižu na ramena, kao neka tinejdžerka oduševljena...nemam pojma čim...nekako je tragikomična scena...
Takođe mi se ne sviđa kako su predstavili Ašu, tj. njenu želju da spasi brata...možda ima veze sa tim što ne mogu da odvojim od serije...
Ne volim ni scenu sa Tirionom i Sansom, , opet tragikomično... Inače Sansa je ovaj put bila bolja.
Remzi i Teon...te scene preskačem svaki put, prosto mi je mučno to da gledam....

Bren jeste poružneo i baš mi je žao zbog toga...
Nim
Nim
Kraljica Rojnara, Andala i Prvih ljudi, gospodarica Sedam kraljevstava

Broj poruka : 8274
Godina : 37
Raspoloženje : kiselo grozdje :P
Reputacija : 388
Datum upisa : 13.03.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dimeks Pon 10 Jun 2013, 15:03

Још нисам одгледао епизоду, али ево га Талисино писмо мајци:

''Dearest mother,

So much news I have to give you from over the seas. I find myself held by the arms of a husband I never expected to have. They say he is a king and of my heart that is true. He holds us safe, for now I am two, with his child beneath the heart that beats for him. The war rages on, but soon, when it is all over, we shall come to you and celebrate together.''
Dimeks
Dimeks
Lord od Sunčevog koplja
Lord od Sunčevog koplja

Broj poruka : 2766
Godina : 28
Raspoloženje : Да је боље неб' ваљало
Reputacija : 352
Datum upisa : 04.05.2013

http://www.last.fm/user/Dimi96

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Kvothe Pon 10 Jun 2013, 15:40

Jako mi je bilo ono sa Remzijem, sa Davosom su malo izmenili, no dobro. Ne bi bila toliko loša epizoda, da nisu izostavili Coldhands-a. Baš sam se nadao da ćemo ga videti, ali čim je debeli krele izašao iz bunara i počeo da ih ubeđuje da ne idu, skontao sam da od toga nema ništa.

Degeneris su odlično uradili. Smara na tv-u koliko i u knjigama Very Happy

Rekao je da će u 6. knjizi posvetiti pažnju Starkovima (ili onome što je od njih ostalo). Možda uvid u razmišljanja i dogodovštine malog Rikona, Bran-a mnooogo više i Džona (odbijam da poverujem da je mrtav).

I stvarno ću biti razočaran ako na kraju neko od Starkovih ne bude kralj, ili makar da im se najebu majke svima, pa da se povuku nazad na sever. Jebemumater, nema smisla ovako, oni najčasniji, najpošteniji, primerni ljudi - on ih kreten pobi sve. Sad

RAZMISLI MARTINE O PORUCI KOJU ŠALJEŠ DECI! Laughing
Winter Is Coming...to HBO - Page 16 300px-Zippo514_Coldhands
Kvothe
Kvothe

Broj poruka : 22
Godina : 33
Raspoloženje : Raspoložen!
Reputacija : 2
Datum upisa : 17.05.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dimeks Pon 10 Jun 2013, 17:19

Ево и ја одгледах епизоду, па да напишем неку мини-рецензију, по сценама:

- Robbwind је по мени сјајно урађен. Ја сам га баш овако и заљишљао, као склепаног у пар минута. Ипак је то тело палог краља, немају разлога зашто поштовати његово тело и пазити у пришивању вукове главе на тело. Very Happy Мислим да је добро што су показали да је Арја видела оскрнављеног Роба. То ће доста очврснути њен лик у даљем току приче.
- Мислим да је Санса-Тирон сцена непотребна. Ипак је она презирала своју ситуацију, није се никад толико прибрижила Тириону да би могли да имају кежуал ћаскање о томе како ће кога да зајебавају. Winter Is Coming...to HBO - Page 16 3250678809
- Maло веће је једно од (многобројних) врхунаца ове епизоде. Јако ми се свиђа како је Писели измењен тако да буде матори зајебант. Laughing Добро је што су на паметан начин успели да прескоче дијалог између Сансе и Тириона о погибији мајке и оца, мислим да би то стварно звучало ''cheesy''.
- Руз и Валдер Фреј су невероватни! Very Happy Човек који глуми Валдера је глумчина и по, види се да баш ужива у улози. Ова, као и сцена одмах после ове су ми можда и врхунац епизоде.
- Ах, тај Ремзи! Very Happy Oва сцена је толико бриљантно написана, као да ју је сам Мартин писао! Трагови арогантности у Теону, чак и након што је желео сопствену смрт су одлично изведени од стране Алфија. Ремзи ми је такође пун погодак.
- ''Немири у кући Грејџој'' ми је можда најбоља сцена која не постоји у књизи у целом серијалу до сад. Smile Чињеница да је Белон прекинуо са читањем писма да би видео због чега је један Грејџој натеран да плаче је генијална!
- Варис и Шае ми кваре комплетан утисак епизоде, и мислим да ће ова сцена само да закомпликује сцену са Шае, Тивином и Тирионом.
- Морам рећи да је она кратка сцена између Игрит и Џона више продубила њихову везу него све њихове сцене до сад.
- Ширин глуми на светском нивоу! Свака јој част! Smile Последње сцене на Змајкамену су такође један од врхунаца епизоде. Изгледа да Змајкамен прима само врхунске глумце. Very Happy
- Као што рече Зим, последња сцена ове епизоде и није баш онолико упечатљива колико би требала да буде. Ипак може да се опрости писцима, (скоро) све сцене са Дени ове сезоне су биле врло јаке.
Dimeks
Dimeks
Lord od Sunčevog koplja
Lord od Sunčevog koplja

Broj poruka : 2766
Godina : 28
Raspoloženje : Да је боље неб' ваљало
Reputacija : 352
Datum upisa : 04.05.2013

http://www.last.fm/user/Dimi96

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Princ Regar Pon 10 Jun 2013, 18:37

Sad sam i ja odgledao i skoro ni u cemu se ne slazem sa Evelin, a procitao sam i ostale komentare.

OVa epizoda je trajala cak sat vremena i 4 minuta, sve druge su trajale po 53 minuta odprilke. Kao sto svi znate ovo nije kraj 3. knjige vec kraj 3. sezone i morali su nekako kako su znali i umeli da zaokruze radnju. Zato su i ubacili ovoliko mnogo stvari u ovu epizodu, bukvalno su preleteli preko svega. Upravo iz tog razloga i nema Kejtlin, ona vaskrsava na kraju 3. knjige a mi imamo jos dosta do tamo, mislim da bi dramski efekat bio mali ako bi je odmah sada oziveo. A nije iskljuceno ni da ce se Hladnoruki pojaviti vec kasnije, setite se da u 2. sezoni nije bilo Ridovih.

Deneris u ovoj epizodi je vec drugacija prica od one na koju ste navikli i to je razlog zasto vam se ne svidja toliko koliko ste ocekivali. Sve epske scene sa njom do sada su bile te gde su oni pokazivali njenu snagu, odlucnost, hrabrost, ponos... Rodjenje zmajeva, nacin na koji se obracunala sa Pjatom Prijem i Ksarom u 2. sezoni, pa scena kad je otela Neokaljane, sve je to sluzilo da se vidi koliko ima snage u njoj. Medjutim u ovoj sceni ona nije Deneris Olujrodjena koja donosi na svet zmajeve ili se obracunava sa neprijateljima vec je Majka kako je i zovu, majka svih ljudi i zato i treba scena da deluje onako... Mene je bas podsetila scena na neku reklamu o miru u svetu i decurliji u Africi. Smile
I ne razumem zasto Evelina smatra da je cheesy to sto je pustila zmajeve da polete, ta scena nije ni losa a nije ni da nije moglo bez nje...

Takodje ne kontam sta je problem sa scenom gde spaljuju sator, sta ti sad tu dodjavola smeta? Very Happy I tu nije trebala da se prikaze borba, videlo se samo klanje, sto u sustini i jeste, vecina Starkovih ljudi su bili previse pijani da bi se borili.

Takodje niko izgleda nije primetio pogled kojim je Sersei gledala Dzejmija. On je prisao kao osramocen jer nema ruke, a ona je vec iz samog njegovog pogleda zakljucila da je se promenio, to je i u knjizi rekla posle jednog razgovora sa njime, cini mi se bas posle one odvratne scene u septi. Zato je ovde delovala vise onako sokirano kad ga je videla nego sto mu se je bacila u zagrljaj kao sto bi skoro svako i ocekivao.

Ostale scene su mi bile ok, to ste vec rekli da vam se svidja i nema sta vise tu da se prica.

Inace ova epizoda je dobar primer kako bi bilo da se trude da rade sto vise po knjizi. Znaci ne bi trajalo regularnih 54 minuta ili 52, vec sat vremena i 5 minuta ili koliko je vec bilo i bilo bi bas ovako puno scena u epizodama, preletali bi svuda skoro.
Princ Regar
Princ Regar

Broj poruka : 9341
Godina : 36
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lady Acer Pon 10 Jun 2013, 19:04

Ja sam htela da kažem da mi se više sviđaju likovi Melisandre i Stanisa iz knjige. U seriji su mnogo drugačiji i nekako mi ne leže toliko kao oni iz knjiga.
Meni je scena Igrit-Džon skroz dobra, jedino me njegov glas i mumlanje nerviraju(jel primetio to još neko?)
Što se tiče Deneris fina je ona "misa" scena, ko što neko iznad reče pokazuje nam njenu ljudsku, plemenitu i žensku stranu.
Ja sam Ašom iz serije razočarana, ja je inače zamišljam daleko privlačnijom. Nije loša ta scena sa Belonom i Ašom koji čitaju pismo o Teonu.
Čini mi se da su neki likovi u seriji mnogo dopadljiviji nego kad to Martin napiše( Pseto, pre svega).
I da iskomentarišem iz prošle epizode scenu Crvene svadbe-iskreno ja sam doživela daleko krvavije i dinamičnije ceo taj događaj, dok su oni bacili pik na dramu. Fali mi nešto u toj sceni, mada je onaj deo posle sa Robom i Sivim Vetrom odličan i krajnje jeziv.
NA kraju, kad bolje razmislim razumljivo je što su ostavili neke događaje iz Oluje mačeva za 4. sezonu, jer ipak Gozba za vrane nije toliko dinamična knjiga, mada pretpostavljam da će praviti miks Plesa i Gozbe i za 4. i za 5. sezonu.
Lady Acer
Lady Acer

Broj poruka : 451
Godina : 33
Raspoloženje : magično
Reputacija : 37
Datum upisa : 07.05.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nocnoi_Dozor Pon 10 Jun 2013, 21:54

Ovako. Ova epizoda je bila slabija, kapiram morali su malo da uspore zbog četvrte sezone. Scena sa Igrit i Džonom me je sjebala, a VAris i Šai su nepotrebni. Sviđa mi se kako je Tivin spustio Džofrija. Čini mi se da će u sledećoj sezoni Bren doći do Dece Šume, ali se ne sećam da je Sem bio na Zidu kada su Divljani napadali. I čini mi se da će spojiti bitke na Zidu. Umesto dve će biti jedna. Toliko o ovoj sezoni.
Nocnoi_Dozor
Nocnoi_Dozor
Vitez od Zimovrela
Vitez od Zimovrela

Broj poruka : 6765
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od VojaLu Pon 10 Jun 2013, 22:24

Sve ste vec rekli.. a sad ko da izdrzi do sledece sezone Smile
VojaLu
VojaLu
Savant
Savant

Broj poruka : 5172
Godina : 43
Raspoloženje : Radioaktivno
Reputacija : 829
Datum upisa : 22.05.2012

https://www.facebook.com/vojalu

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nocnoi_Dozor Pon 10 Jun 2013, 22:25

Mi ćemo izdržati Vojo. Very Happy A Davosa čeka velika slava. cheers
Nocnoi_Dozor
Nocnoi_Dozor
Vitez od Zimovrela
Vitez od Zimovrela

Broj poruka : 6765
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ket sa kanala Pon 10 Jun 2013, 22:31

Nim ::Arja takođe savršeno odglumila, vidi se kako se odnos nje i Pseta razvija vremenom. Inače ona je već ubila jednom, onaj dečak u KL, ako se ne varam?
Prvi muškarac kojeg je ubila, tako je i rekla.

Jedna stvar mi posebno smeta... Zašto se Džejmi vratio u Kraljevu Luku prije Džofrijevog vjenčanja? To je jako bitan detalj, nisu smjeli to da mijenjaju.

Ona Šae me opet nervira, skroz su je pogrešno uradili. Ona je kurva, zaboga! Sve je tako pogrešno. Njoj ne smeta što je Tirion u braku sa Sansom, njoj ne bi smetalo ni da prave male Lanistere, ona ne voli Tiriona, ona voli njegovo zlato! Zato će ga i izdati. A najsmješnija je bila ona scena kada ona baci one dragulje. Pa ona Šae iz knjige bi ih pokupila bez razmišljanja i već iste večeri bi otplovila. Kakva glupost! Taman i da odvojim seriju od knjige, opet je jedna velika glupost. Kurva ne može da voli, pogotovo ne jednog ružnog malog patuljka bez nosa. Baš me zanima kako će da objasne njenu izdaju, sigurno će napraviti kao da joj je Sersei prijetila, ali kakva je to onda ljubav koja uzmiče pred prvim prijetnjama? Neće valjda to da izostave, tako važan detalj, tako važan svjedok u tom slučaju. Ako bi izostavili i recimo ona preživi do kraja, kako onda Tirion može da razmišlja o Tiši dok je Šae još živa i voli ga? Neće valjda i to izbaciti?

Obožavam kako su uradili Džofrijev lik! Very Happy Pogotovo kad Tirion pita: "Ubio si neke kučiće danas?"

Al ona scena kako se Sersei ispovjeda Tirionu, kako priznaje da je nesrećna... Pff, ni za milion godina! Previše se ona nešto ispovjeda Tirionu u ovoj sezoni i seriji uopšte. Na kraju ispade kao da su bliski na jedan čudan način. U knjizi su imali samo jedan trenutak bliskosti i to je bilo onda kada je Renli ubijen, a i tad joj je Tirion ubacio neke laksative u piće.

Ona scena sa Deni na kraju... Sve super, ali im nije trebalo ono podizanje u zrak. Trebali su jednostavno odraditi kako je bilo i u knjizi, bez pretjerivanja. Ovako je ispalo baš kao da je na nekom koncertu. No me gusta.

Kada je Remzi jeo onu kobasicu i pričao o Teonovom penisu, za trenutak sam pomislila da jede njegov penis. Još liči ona kobasica... Al pretjeraše ga sa tim što je Remzi poslao Belonu Teonovu pišu, trebao je samo komad oderane kože, koliko se ja sjećam. I glupo je bilo ono kad je Aša rekla kako će oploviti zemlju. Ah, pardon, to je Jara rekla, Aša je dovoljno pametna da zna da je Teon zauvijek izgubljen. Ionako im nije ni od kakve koristi, ruševina od čovjeka.

Što se tiče jezovukove glave prišivene na Robovo tijelo, tu se slažem se Zim da su trebali to prikazati malo bolje i detaljnije. Mislim da se to bolje vidjelo na onoj fotografiji što ju je neko izbacio prije nekoliko dana nego u seriji.

Ja Igrit obožavam i sve vrijeme sam vikala na TV: "Ubij pičku, ne zaslužuje te!" Mislim da je nepotrebno reći da su me ukućani gledali kao da sam izludila. Ne znam kako ću da preživim kada je ubiju, to mi je jedan od omiljenih likova, a znam da će Rose to odlično da odglumi. Sad razmišljam šta bi bilo da Džordž u jednoj od naredne dvije knjige ubije Arju ili Arijanu...

Sve u svemu, nije loša epizoda. Prosječno dobra. Ova sezona, u globalu, je bila odlična (a kako može i da ne bude pored Crvene svadbe). Nedostajale su mi Margeri i Olena u posljednjim epizodama.

I tako se završava još jedna sezona... Sad treba čekati godinu dana do sljedeće sezone, mada, iskreno, neuporedivo više bi mi značilo da izađu Vetrovi zime do tad.
Ket sa kanala
Ket sa kanala

Broj poruka : 2648
Raspoloženje : ...
Reputacija : 482
Datum upisa : 06.01.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od VojaLu Pon 10 Jun 2013, 22:33

Nocnoi_Dozor ::Mi ćemo izdržati Vojo. Very Happy A Davosa čeka velika slava. cheers

Davos za preCednika Very Happy
VojaLu
VojaLu
Savant
Savant

Broj poruka : 5172
Godina : 43
Raspoloženje : Radioaktivno
Reputacija : 829
Datum upisa : 22.05.2012

https://www.facebook.com/vojalu

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od азор ахаи Pon 10 Jun 2013, 22:35

Кет, ја сам већ изнео теорију да се Шае нашла у Кули Деснице захваљујући Варисовој манипулацији, узми и то у обзир.
азор ахаи
азор ахаи
Lord zaštitnik Juga
Lord zaštitnik Juga

Broj poruka : 2440
Raspoloženje : there is no order as pure as this storm
Reputacija : 428
Datum upisa : 02.12.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Princ Regar Pon 10 Jun 2013, 22:40

Jeste to Azore ali zaboravljas deo gde se Sersei seca kako joj je Sai prisla i trazila joj dogovorenu kucu, dragulje i titulu koju joj je obecala ako svedoci protiv Tiriona.
Princ Regar
Princ Regar

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od азор ахаи Pon 10 Jun 2013, 22:55

Winter Is Coming...to HBO - Page 16 Tumblr_mnstvjfvDo1r0sbaso1_500
азор ахаи
азор ахаи
Lord zaštitnik Juga
Lord zaštitnik Juga

Broj poruka : 2440
Raspoloženje : there is no order as pure as this storm
Reputacija : 428
Datum upisa : 02.12.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nim Pon 10 Jun 2013, 23:00

Ket sa kanala ::
Nim ::Arja takođe savršeno odglumila, vidi se kako se odnos nje i Pseta razvija vremenom. Inače ona je već ubila jednom, onaj dečak u KL, ako se ne varam?
Prvi muškarac kojeg je ubila, tako je i rekla.

Ovo je bio odgovor nekom sa foruma ko je napisao da je to prva osoba...

Ket sa kanala ::

Ja Igrit obožavam i sve vrijeme sam vikala na TV: "Ubij pičku, ne zaslužuje te!"

Sa ovim se slažem, i ja sam bila u tom fazonu Very Happy
Nim
Nim

Broj poruka : 8274
Godina : 37
Raspoloženje : kiselo grozdje :P
Reputacija : 388
Datum upisa : 13.03.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Princ Regar Pon 10 Jun 2013, 23:01

Jel, a to sto joj Dzon spasao zivot u prethodnoj epizodi to nista...
Kao i na Zidu.
Princ Regar
Princ Regar

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content