Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 4 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 4 Gosta :: 1 ProvajderNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Winter Is Coming...to HBO
+34
Lord Dirk
Targa
kormax
JohnieRW
Lemius the Queen's blade
milan319
Lothesse
Corto Maltese
VojaLu
orome
HuddleBre
Nim
Zandrin
азор ахаи
Witcher
Starfell
Havijer
Chandrian
Zevs86
Hokins
Areal
Vazarius
Assassin
StefkeKum
Ket sa kanala
Nocnoi_Dozor
do_balcaka
Srle
Oberin Martel
Prince of Ravens
Princ Regar
CRNIJASTREB
milan.milosewic
Зимоврел
38 posters
Strana 32 od 40
Strana 32 od 40 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40
Re: Winter Is Coming...to HBO
Šta znamo o Hladnorukom ali je sve jedno badass Ili šta znamo o kući Blackwood osim da ima badass sigil
Prince of Ravens- Broj poruka : 5786
Godina : 35
Raspoloženje : Sorrowfully happy
Reputacija : 791
Datum upisa : 01.04.2010
Po jedna recenica o svakom koje si naveo se zna
Osim naravno Lijene, Baela, Graditelja ( koji su vise legenda)
Elem, jedini koji jeste badass je Kregan Stark
Osim naravno Lijene, Baela, Graditelja ( koji su vise legenda)
Elem, jedini koji jeste badass je Kregan Stark
Princ Regar- Broj poruka : 9341
Godina : 36
Raspoloženje : :)
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011
Problem je kada su svi badass onda postaju badass normal. A u istoriji Westerosa i 300 godina daleka prošlost su legende ništa više tačne do priča o deci šume i dolaskom Andala.
Нова сезона је (за сад) сасвим задовољавајућа. Доста ситних зачкољица и глупих грешака које су начинили у прошлој сезони су исправили у овој. Али ипак постоје 2 ствари које сам запазио а да ми јако сметају, а то су:
- Тормунд је превише мрачан и превише претећи настројен према Џону. Плашим се да га нису превише спојили са Maгнаром Стиром, и да ће на крају делити исту судбину као и он.
- Лорас не делује нимало потрешено Ренлијевом смрћу. Чак шта више, судећи према задњој епизоди, он одаје потпуно супротан утисак, када одведе оног Бејлишевог шпијуна (Оливер чини ми се) у кревет чим га упозна.
- Тормунд је превише мрачан и превише претећи настројен према Џону. Плашим се да га нису превише спојили са Maгнаром Стиром, и да ће на крају делити исту судбину као и он.
- Лорас не делује нимало потрешено Ренлијевом смрћу. Чак шта више, судећи према задњој епизоди, он одаје потпуно супротан утисак, када одведе оног Бејлишевог шпијуна (Оливер чини ми се) у кревет чим га упозна.
Dimeks ::
haha, bilo da su u seriji ili u RL gejevi su izgleda laki na obaracu :PPP
orome- Legendarni Gusar
- Broj poruka : 319
Reputacija : 21
Datum upisa : 28.07.2011
Dimeks ::.
Избачена је једна сцена где Лорас плаче. Ваљда га је преплакао. То што су се трсили их не чини паром, а овај пост постаје толико геј да му нема спаса па је боље да га окончам што пре.
азор ахаи- Lord zaštitnik Juga
- Broj poruka : 2440
Raspoloženje : there is no order as pure as this storm
Reputacija : 428
Datum upisa : 02.12.2012
Epizoda bez Deneris Ali bilo je kvalitetnog materijala. Monolog Maloprstića o haosu kao merdevinama, a ne rupi, za mene najupecatljiviji. Pojava ogavih Freja (potrudili su se da nadju takve spodobe, da im najbolje pristoji epitet pacoliki ). Boltonovo kopile maestralno nosi svoju ulogu, a ni Lord Bolton ne zaostaje, zbilja unosi jezu svojom pojavom. Ledi Melisandra i Bratstvo bez barjaka??? ocigledno se sprema velika lomaca na Zmajkamenu... Ne znam jedino ciji je bio simbol na brodu koji je Sansa gledala kako je otplovljavao, ucinilo mi se kao neka ptica, ali nisam siguran... U svakom slucaju prave stvari nam tek predstoje:
- Spojler:
- bitka za Crni zamak, Deneris na istoku i naravno Blizanci
Lord Dirk- Broj poruka : 131
Raspoloženje : Na nivou
Reputacija : 10
Datum upisa : 02.07.2011
Konacno sam prihvatio to da serija ide drugim putem,i da holivud laze i kasapi sve sto je dobro,ali neka,gde bi mi bili bez svete sume
- Spojler:
Scena izmedju Melisandre i Thorosa mi je fantasticna,Maloprstic fino,Dzon Igrit ocekivao sam da ce skinuti glavu onom vargu kad se popne al neka,sve u svemu dobra epizoda,still waitng for the Red wedding
Gost- Gost
Sve promene u odnosu na knjigu u ovoj epizodi su mi lepo legle.
Ros mrtva? Završila svoju svrhu izgleda.
Ros mrtva? Završila svoju svrhu izgleda.
Ја ћу само рећи... Јеееботе каква епизода, какав епски завршетак са Малопрстићем и Џофријем, а све то зачинили Игрит и Џон.
Сад тек увиђам да ће ми Игрит бити већа трагедија од Старкова почевши са Едардом, па све до Оберина
И да, само још ово да додам: "If you think this has a happy ending you haven't been paying attention"
Сад тек увиђам да ће ми Игрит бити већа трагедија од Старкова почевши са Едардом, па све до Оберина
И да, само још ово да додам: "If you think this has a happy ending you haven't been paying attention"
StefkeKum- Legendarni gusar
- Broj poruka : 825
Raspoloženje : I am the storm, my lord. The first storm, and the last.
Reputacija : 130
Datum upisa : 10.02.2013
Чини ми се да је оно Малопрстићев дрозд.Lord Dirk ::Ne znam jedino ciji je bio simbol na brodu koji je Sansa gledala kako je otplovljavao, ucinilo mi se kao neka ptica, ali nisam siguran...
Нова епизода је досадњикава, али са пар врло упечатљивих сцена:
- Spojler:
- Сцена са Мел и Арјом је...занимљива. Интересантан foreshadowing да ће Арја да оде у Људе без Лица.
Теонова сцена мучења је вероватно најбоља сцена у епизоди. Овај глумац има скроз тај неки психо шмек копилета сачетог у силовању. Једина замерка је што није довољно гадан у лицу.
Морам рећи да ми се Руз из серије много више свиђа него Руз из књиге. У књизи је превише очигледно да је нека мутивода, док му овде циљеви нису толико јасни.
А надмудривање између Вариса и Малопрстића је увек занимљиво за гледати.
И да, Роз мртва=
УПОЗОРЕЊЕ: Do not read on if you haven't seen the episode "The Climb"! This post is dark and full of spoilers!
Ја као и увек кад видим епизоду морам да угушим људе детаљном анализом и омиљеним цитатима, надам се да ми нико не замера.
Да почнем од самог симболичног наслова, "Успон", који ме је одушевио, јер се протеже кроз читаву епизоду и односи се колико на буквални успон, физички успон на Зид, тако и на успон на друштвеној лествици... Наравно да је невероватно упечатљив Малопрстићев цитат и стављам га на почетак:
"Chaos isn't a pit," he says. "Chaos is a
ladder. Many who try to climb it fail, never get to try again. The fall breaks
them. Some are given a chance to climb, but they refuse. They cling to the
realm, or the gods, or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is
all there is."
Код сцене са Бреном само са окренула главу уз коментар "Ew rabbit skinning" Poor bunnies.
Необично ми је то што сви Бренови сапутници делују некако прљаво и уморно а он је увек умивен и лепо почешљан
Кад се Брен наљутио на Ошу и викнуо: Оша! Подсетио ме је на мене кад вичем на моју Ошу.
Много су ми се допали делови са Џоном и Игрит. Игрит је прелепа и Роуз Лесли је одлично глуми, баш ми је дочарала понашање Игрит из књиге. Не знам из ког разлога али последња сцена у којој се њих двоје љубе након успешног успона на зид ме је тако подсетила на крај неких старих романтичних филмова. Како ће бити тешко опростити се од њеног лика.
Допао ми се разговор Мелисандре и Тороса од Мира. Торос је исто одличан глумац! Чини ми се да ће Џендри заузети место Едрика Сторма и тако добити више простора на екрану.
Не знам зашто али ми и даље нису убедљиве сцене са Теоном и Ремзијем Болтоном. Нити ми један добро глуми нити други.
Сцена са Робом и Фрејевима је била одлична. Не знам где су нашли оне људе да глуме Фрејеве али као из књиге да су изашли! Како генијално. Много ми се допада и оклоп који су носили Едмур и Црна Риба, као рибља крљушт, нисам то раније запазила.
Џејми и Бријена <3 Како ми је било чудно да је видим у хаљини. И било ми је много симпатично кад му је помогла да исече месо. Баш се види повезаност међу њима, глумци су то одлично приказали. Допада ми се како је Џејми поштује. Не знам зашто ми Руз Болтон личи на Воју Брајовића. Мада Малопрстић ми личи на Војина Ћетковића... Шта год.
Јао Олена Тирел и Тивин Ланистер. Какав генијалан casual politics small talk. Олени не сметају хомосексуалци али је против инцеста.
Сцена са Сансом и Лорасом ми је била тако чудна и... Погрешна... Као да она покушава да истисне из њега макар мрвицу неке "хетеросексуалне" наклоности а не може.
ТИРИОН И САНСА <3 OMG I am a shipper. Како је био сладак Тирион кад је ушао у њене одаје и збунио се, поцрвенео... Баш се види да је поштује, јадничак. А и Санса је била баш љубазна према њему. Штета што нису приказали сам моменат кад јој је рекао да би требало да се уда за њега.
Разговор између Вариса и Малопрстића, два велика играча, био је epic!
NO DANY? WHY?
A bit slow episode, but it was OK.
Best quotes:
Ygritte: The Night’s Watch doesn’t care if you live or die. Mance Rayder doesn’t care if I live or die. We’re just soldiers in their armies and there’s plenty
more to carry on if we go down. It’s you and me that matters to me and you.
Beric: There is no other side. I've been to darkness, my lady.
Arya: I don't like that woman. -That's because you're a girl.
Bolton: -I should send you to Robb Stark. Jaime: You should, but instead you're sitting here, watching me fail at dinner.
Olena: (on Cersei): Old. (did she really say that to Tywin?); (on Loras) A sword swallower, through and through (I cracked up at this)
Cersei: Father doesn't discriminate. We're all being shipped off to hell together.
Tyrion <3:
-Once Jaime gets back, ser Loras might suffer a terrible case of a sword through bowels.
-Jaime or not, I am truly fucked.
-Sometimes, we think we want to hear something and it’s
only afterwards when it’s too late that we wished we’d heard it under entirely
different circumstances. (Double entendre for the win!)
Sansa: Please excuse her lord Tyrion she’s not from here. But I
trust her, even though she tells me not to.
Ја као и увек кад видим епизоду морам да угушим људе детаљном анализом и омиљеним цитатима, надам се да ми нико не замера.
Да почнем од самог симболичног наслова, "Успон", који ме је одушевио, јер се протеже кроз читаву епизоду и односи се колико на буквални успон, физички успон на Зид, тако и на успон на друштвеној лествици... Наравно да је невероватно упечатљив Малопрстићев цитат и стављам га на почетак:
"Chaos isn't a pit," he says. "Chaos is a
ladder. Many who try to climb it fail, never get to try again. The fall breaks
them. Some are given a chance to climb, but they refuse. They cling to the
realm, or the gods, or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is
all there is."
Код сцене са Бреном само са окренула главу уз коментар "Ew rabbit skinning" Poor bunnies.
Необично ми је то што сви Бренови сапутници делују некако прљаво и уморно а он је увек умивен и лепо почешљан
Кад се Брен наљутио на Ошу и викнуо: Оша! Подсетио ме је на мене кад вичем на моју Ошу.
Много су ми се допали делови са Џоном и Игрит. Игрит је прелепа и Роуз Лесли је одлично глуми, баш ми је дочарала понашање Игрит из књиге. Не знам из ког разлога али последња сцена у којој се њих двоје љубе након успешног успона на зид ме је тако подсетила на крај неких старих романтичних филмова. Како ће бити тешко опростити се од њеног лика.
Допао ми се разговор Мелисандре и Тороса од Мира. Торос је исто одличан глумац! Чини ми се да ће Џендри заузети место Едрика Сторма и тако добити више простора на екрану.
Не знам зашто али ми и даље нису убедљиве сцене са Теоном и Ремзијем Болтоном. Нити ми један добро глуми нити други.
Сцена са Робом и Фрејевима је била одлична. Не знам где су нашли оне људе да глуме Фрејеве али као из књиге да су изашли! Како генијално. Много ми се допада и оклоп који су носили Едмур и Црна Риба, као рибља крљушт, нисам то раније запазила.
Џејми и Бријена <3 Како ми је било чудно да је видим у хаљини. И било ми је много симпатично кад му је помогла да исече месо. Баш се види повезаност међу њима, глумци су то одлично приказали. Допада ми се како је Џејми поштује. Не знам зашто ми Руз Болтон личи на Воју Брајовића. Мада Малопрстић ми личи на Војина Ћетковића... Шта год.
Јао Олена Тирел и Тивин Ланистер. Какав генијалан casual politics small talk. Олени не сметају хомосексуалци али је против инцеста.
Сцена са Сансом и Лорасом ми је била тако чудна и... Погрешна... Као да она покушава да истисне из њега макар мрвицу неке "хетеросексуалне" наклоности а не може.
ТИРИОН И САНСА <3 OMG I am a shipper. Како је био сладак Тирион кад је ушао у њене одаје и збунио се, поцрвенео... Баш се види да је поштује, јадничак. А и Санса је била баш љубазна према њему. Штета што нису приказали сам моменат кад јој је рекао да би требало да се уда за њега.
Разговор између Вариса и Малопрстића, два велика играча, био је epic!
NO DANY? WHY?
A bit slow episode, but it was OK.
Best quotes:
Ygritte: The Night’s Watch doesn’t care if you live or die. Mance Rayder doesn’t care if I live or die. We’re just soldiers in their armies and there’s plenty
more to carry on if we go down. It’s you and me that matters to me and you.
Beric: There is no other side. I've been to darkness, my lady.
Arya: I don't like that woman. -That's because you're a girl.
Bolton: -I should send you to Robb Stark. Jaime: You should, but instead you're sitting here, watching me fail at dinner.
Olena: (on Cersei): Old. (did she really say that to Tywin?); (on Loras) A sword swallower, through and through (I cracked up at this)
Cersei: Father doesn't discriminate. We're all being shipped off to hell together.
Tyrion <3:
-Once Jaime gets back, ser Loras might suffer a terrible case of a sword through bowels.
-Jaime or not, I am truly fucked.
-Sometimes, we think we want to hear something and it’s
only afterwards when it’s too late that we wished we’d heard it under entirely
different circumstances. (Double entendre for the win!)
Sansa: Please excuse her lord Tyrion she’s not from here. But I
trust her, even though she tells me not to.
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
Ne gusis nikoga, samo ti pisi
Хвала принче!
Стави и ти своје утиске!
Стави и ти своје утиске!
Зимоврел ::Хвала принче!
Стави и ти своје утиске!
Onda bih samo duplirao tvoj post, slazem se u potpunosti Malo mi je zao sto je Roz zavrsila, nekako mi je ona bila ok... Ali dobro, svakako je i ta njena smrt fino legla u ceo sklop price.
Значи гледао си? Јеј!
Ја написала да је ноћ мрачна и пуна спојлера због тебе јер знам да не стигнеш одмах да погледаш обично.
Да, Роз. Шутнули је са екрана, послужила сврси.
Ја написала да је ноћ мрачна и пуна спојлера због тебе јер знам да не стигнеш одмах да погледаш обично.
Да, Роз. Шутнули је са екрана, послужила сврси.
Зимоврел ::Значи гледао си? Јеј!
Hvala Evelin + Kod kuce sam ceo dan danas pa zato...
Уживај принче у одмору!
Игрит је прелепа и Роуз Лесли је одлично глуми
S prvim dijelom iskaza se 1% ne slazem, ali opet kapiram, cura je divljanka, nije je zivot mazio, ne ide da bude neka ljepotica. I nije, she's just the opposite.
A da je odlicno glumi, tu se 100% slazemo. Mislim da joj je to i na toj audiciji donijelo ulogu, nikako ljepota. Ako se sjecam Martin u knjigama nju i opisuje kao krivozubu, ali zivu vatru. Nisam je nikako ni vizuelizovao kao lijepu, bitno je da je ostra, jer je glavni i najveci predstavnik divljana u seriji, pa za ljude koji nisu citali knjige da steknu predstavu o surovosti zivota gore.
Nema Rika Dugokoplja? ne znam je li to ko primjetio, po meni steta. Mada koliko je malo zastupljen Tormund, ne znam kako bi crnog Rika tek onda stigli da ubace.
O Lorde ja se definitivno slažem da je prelepa ali ukusi su različiti. Kao neka slatka veverica sa crvenom kosom.
Ja sam vise covjek crnki, i ledi Talise recimo. Misandei se takodje istice, kao i ona Dotrakinja koja je skoncala u trezoru sa Ksaro Ksoan Daksosom. Naravno, o ukusima se ne raspravlja, samo konstatujemo
Слажем се да је Розин лик дефинитивно одиграо своје, и да је било већ крајње време да се њена прича оконча. Оно што је најзанимљивије је да је она пре пар епизода причала како се она попела на сам социјални врх, а на крају је ипак завршила исто као Арјин човек од сламе.
Димекс одлично си приметио паралелу између Роз и човека од сламе, свака част, мени то уопште није пало на памет!
Свиђа ми се генерално симболика у серији и та општа "испреплетаност" свега и свачега...
Свиђа ми се генерално симболика у серији и та општа "испреплетаност" свега и свачега...
Roz nije nikako mogla da ostane u seriji jer kao sto znamo Maloprstic odlazi u Dol, a sama Roz u Kraljevoj luci se jednostavno ne uklapa u pricu, tako da kad se pogleda svrha kojoj je njena uloga posluzila, moram priznati da da Beniof i Vajs zaista znaju sta rade.
Elem, to me dovodi do drugog utiska, koliko ja znam u knjizi jos uvek nije otkriveno ko je pokusao da ubije Tiriona. U Serseinim poglavljima se o tome uopste ne govori, tako da najverovatnije i jeste Dzofri taj koji je naredio Mendonu Muru da ga ubije. Eto jos jedne stvari koju smo saznali iz serije a koje ce najverovatnije biti i u knjizi.
Elem, to me dovodi do drugog utiska, koliko ja znam u knjizi jos uvek nije otkriveno ko je pokusao da ubije Tiriona. U Serseinim poglavljima se o tome uopste ne govori, tako da najverovatnije i jeste Dzofri taj koji je naredio Mendonu Muru da ga ubije. Eto jos jedne stvari koju smo saznali iz serije a koje ce najverovatnije biti i u knjizi.
Strana 32 od 40 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40
Strana 32 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu