Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 43 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 43 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Da li citate stripove ?
+9
LunarFang
Nocnoi_Dozor
Prince of Ravens
Oberin Martel
Struki
Vazarius
Green Knight
Ergon Lar Tund
Srle
13 posters
Strana 2 od 3
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Re: Da li citate stripove ?
Moram priznati da nikada ozbiljno nisam citao Zagora,
niti me je ikada privlacio.
A bas ga dosta ljudi voli.
A gle' sta sam zapazio na Oberinovom linku:
http://www.darkwood.co.rs/forum/index.php?topic=14608.0
Kulll! Docekasmo.
Nisam dugo citao ovaj strip, a sada
ce biti i kod nas, moracu da kupujem!
niti me je ikada privlacio.
A bas ga dosta ljudi voli.
A gle' sta sam zapazio na Oberinovom linku:
http://www.darkwood.co.rs/forum/index.php?topic=14608.0
Kulll! Docekasmo.
Nisam dugo citao ovaj strip, a sada
ce biti i kod nas, moracu da kupujem!
Assassin- Lord Zapovednik Noćne Straže
- Broj poruka : 13622
Godina : 33
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009
Da moze i Konan, Princ Valijant. Supermen,Betmen retko citao. Ali citam i manje poznate. Npr. Bleksad, francuski strip o zivotinjama koje su predstavljene kao ljudi
http://en.wikipedia.org/wiki/Blacksad
za odrasle, kao stari detektivski filmovi.
http://en.wikipedia.org/wiki/Blacksad
za odrasle, kao stari detektivski filmovi.
Vazarius- Gospodar Brzorečja
- Broj poruka : 3077
Raspoloženje : koracanje
Reputacija : 237
Datum upisa : 27.06.2011
Kad pricamo o originalima npr u Italiji original CD 10 jura dok kod nas pici od 20 pa na dalje..dakle vise ti se isplati da skoknes u neku EU zemlju za te stvari..tako i za stripove..
@vaz
Bleksad je odlican strip..ako ti se svidja taj trip sa antropomorfnim zivotinjama preporucujem ti i Plast i Ocnjaci (izlazio u politikinom) a ima jos jedan valjda se zove Esnaf (La Guilde u originalu)..ne znas koji je bolji od kog..inace od ovih novijih u zabavniku me je Skorpija odusevio..
Sto se tice VC-a glupo mi je sto forsiraju Zagora i Dilana..kontam da ljudi to vole al mi je malko smor..ima toliko drugih dobrih izdanja koja bi mogli da uzmu da rade..
@vaz
Bleksad je odlican strip..ako ti se svidja taj trip sa antropomorfnim zivotinjama preporucujem ti i Plast i Ocnjaci (izlazio u politikinom) a ima jos jedan valjda se zove Esnaf (La Guilde u originalu)..ne znas koji je bolji od kog..inace od ovih novijih u zabavniku me je Skorpija odusevio..
Sto se tice VC-a glupo mi je sto forsiraju Zagora i Dilana..kontam da ljudi to vole al mi je malko smor..ima toliko drugih dobrih izdanja koja bi mogli da uzmu da rade..
Green Knight- Broj poruka : 156
Raspoloženje : Trust No One
Reputacija : 17
Datum upisa : 20.02.2013
Pa znas kako. Rade samo veseli cetvrtak jel tu znaju da imaju prodju. A naravno da ima boljih stripova.
E al to je problem! Sto kod nas da bi se strip scena probila mora da proda oba bubrega, jer naravno de ce srbin da proba da cita neko novo izdanje i zato VC uspeva jer nudi ono sto je vec oprobano na nasem trzistu ali uspevaju samo oni koji su vec bili Dampir je zamro (doduse sad ce da izlazi u trobrojima), Leo Palp, Bre Berona ne znam da li su zavrsili a ima samo 18 brojeva i mnogi drugi SB serijali kojih ranije nije bilo..treba raditi na stripskoj edukaciji naroda da bi se sam strip kao umetnost pokrenuo..pa koliko ima nasih amaterskih stripadzija koji bukvalno ko da ne postoje i ako ista urade to bude objavljeno u nekoj opskurnoj reviji na nekom stripskom festivalu. Pa jel nas lik crta naslovnice za Marvel a za njega ovde skoro niko nije cuo. Luxor je ranije pokreno Generaciju i Borce pa sad pre nekoliko godina Faktor i Divlju i sve je opet stalo a uvek ima potencijala..I uvek se vrtimo u krug a sve zbog nezainteresovanosti publike. Pa da nema serije da li mislis da bi GoT bio ovolko popularan kod nas? Pa dok se nije pojavio niko nije ni znao sta je to..jadni smo po tom pitanju kao nacija veoma..
Kad nije bilo serije ovaj forum ti je bio gotovo grad duhova, zbunovi su se bili kotrljali.
Witcher- Zaštitnik Severa
- Broj poruka : 4075
Godina : 29
Raspoloženje : i'm a diamond that is tired
Reputacija : 251
Datum upisa : 15.07.2010
Pa to ti pricam..dakle danas ljudima moras sve da serviras sazvaces i da svaris za njih..pa ne znam jel iko od vas bio na predavanju u DO za Ples sa Zmajevima kad je ovaj lik sto je drzo predavanje (jel bese bio Lukac) i pomene lik Murkoka i Elrika i devojka pita "a sta je to elrik?". I onda se zapitas sta ona radi tamo..mnogi koji danas citaju ovog dilana ne znaju koja je njegova veza sa Ksarabasom itd da ne nabrajam..dakle lenja smo nacija..i to mnogo..
Predavanje drugog maja kada je bilo?
Mislim da je Jovanovic, prevodilac Tocka Vremena
drzao, izmedju ostalih.
Mislim da je Jovanovic, prevodilac Tocka Vremena
drzao, izmedju ostalih.
"Sta je to elrik?" Budi bog s nama... Ma nece narod da ukljuci mozak pa to ti je. Navikli su da neko razmislja umesto njih...
LunarFang- Lord od Besnog Rta
- Broj poruka : 9218
Raspoloženje : kako kad
Reputacija : 368
Datum upisa : 21.03.2011
I kako onda da ocekujes da nesto novo zazivi kod nas? Dakle to je igranje ruskog ruleta ali ne sa jednim vec sa 5 metaka u burencetu..Treba reedukovati narod sta je strip konkretno. Danas se strip dozivljava kao nesto sto je za decu (kao i crtani filmovi uopste) i odmah svi poklonici tog vida kulture bivaju obelezeni zajedno sa tim umetnickim pravcem. Ali nekada nije ni to problem. Nekada je problem i u samim poklonicima kojima je lakse da sacekaju da neko odradi sken i da skinu sa neta umesto da odvoje 200-2000 pa za neka izdanja i 5000 da im budu na polici (a verujte mi da to lepo izgleda) tako da jednsotavno onda izgleda da za strip nema interesovanja tako da nema ni nekog probijanja istog.
Sad da se razumemo: ja zaista uglavnom citam skenove, sto zbog toga sto ne mogu da do nekih stripova dodjem na klasican nacin, sto zbog toga sto neke ne mogu da priustim, iako bih to jako zeleo. Zato mi skenovi dobro dodju. Nije to samo zbog cicjasenja, vec zato sto drugog izbora uglavnom nemam. Kad bih ti znao koje bih sve stripove ja voleo na svojoj polici, od "V for Vendetta" Alana Mura, preko specijalnih izdanja Dilana Doga, do "Kaste Metabarona" Alehandra Hodorovskog, Metabarone pogotovo!
Metabarona obavezno nabavi jer je odlican! Dakle ja ne pamtim da sam nekada onoliko uzivao citajuci neki strip koji je onako dobro razradjen i objasnjen, bukvalno ko da citas istorijski roman.
Ne kazem da se ja ne sluzim skenovima. Imam preko 50 GB-a istih. Ali ona izdanja koja volim i koja mi se bas svide npr Sandman, pomenuti Metabaron, Konan, Valijant, Kalvin i Hobs, Watchmen, Corto Maltese i mnogi drugi ja bukvalno nisam jeo da bi ih kupio jer sam svestan vrednosti istih. Sad na stranu sto cene nekada umeju da budu ne bezobrazne nego mnogo bezobrazne ali jbg moze im se. Jednostavno stisnes negde i skupis. Jedno izdanje na svaka 3 meseca nije velika zrtva ako mene pitas a usput ces sigurno nailaziti na sve i svasta sto ce se zadrzati u tvojoj kolekciji.
Ne kazem da se ja ne sluzim skenovima. Imam preko 50 GB-a istih. Ali ona izdanja koja volim i koja mi se bas svide npr Sandman, pomenuti Metabaron, Konan, Valijant, Kalvin i Hobs, Watchmen, Corto Maltese i mnogi drugi ja bukvalno nisam jeo da bi ih kupio jer sam svestan vrednosti istih. Sad na stranu sto cene nekada umeju da budu ne bezobrazne nego mnogo bezobrazne ali jbg moze im se. Jednostavno stisnes negde i skupis. Jedno izdanje na svaka 3 meseca nije velika zrtva ako mene pitas a usput ces sigurno nailaziti na sve i svasta sto ce se zadrzati u tvojoj kolekciji.
Prince of Ravens- Broj poruka : 5786
Godina : 35
Raspoloženje : Sorrowfully happy
Reputacija : 791
Datum upisa : 01.04.2010
Zadnje što sam pročitao je Princ Valijant od Hala Fostera, nekako se uvek varatim na taj strip .
Areal- Lord zaštitnik Zapada
- Broj poruka : 5992
Godina : 40
Raspoloženje : Lord Protector of Casterly Rock, Lord of Windblade and Tumbleston, Shield of Lannisport and Warden of the West, Lion from the North, Noble Lord Areal
Reputacija : 403
Datum upisa : 01.01.2012
@Raven: Superheroines
@Green knight: I to sto kazes, moze im se pa naduvaju cene...
@Green knight: I to sto kazes, moze im se pa naduvaju cene...
+ Ravene.
Jel to Superdevojku vacari Betgrl ili Betvumen? Betvumen je gej, pa pitam
На 19. међународном Салону књига у Новом Саду, који ће се одржати од 28. фебруара до 5. марта 2013. у Мастер хали Новосадског сајма, куће Комико, Дарквуд и Макондо наступиће заједно са комплетном понудом својих стрип издања која ће се продавати по сајамским ценама. Радно време Салона је од 10.00 до 19.00 часова,
а улаз је бесплатан.
а улаз је бесплатан.
Srle- Broj poruka : 911
Godina : 39
Raspoloženje : :)
Reputacija : 51
Datum upisa : 19.09.2012
Witcher ::Kad nije bilo serije ovaj forum ti je bio gotovo grad duhova, zbunovi su se bili kotrljali.
To kotrljanje je bilo i nakon serije.Seti se 3 poruke za nedelju dana.Tamo novembar 2011.....
Al to je uopste situacija na 90% foruma u poslednjih 3-4 godine..od kako su se razvile socijane mreze (prvenstveno facebook) forum kao vid komunikacije i socijalizacije je prakticno zamro..sto je u neku ruku lose jer forum ima vecu dusu od kojekakvih grupa po fb-u de moze da dodje svaki maloumnik i da kaci linkove..mnogi odustaju od foruma jer (citiram) "ne umeju da ih koriste"..uvek se ide linijom manjeg otpora i onim sto je lakse..
Aj malo offtopic.Sto rece Green Knight,i meni je forum ubedljivo najbolji vid komunikacije...dosta meni dragih tematskih(muzickih)foruma je izumrlo,i sve se prenelo na prokleti fb,koji ima dosta dobrih opcija,ali opet...
Srle- Broj poruka : 911
Godina : 39
Raspoloženje : :)
Reputacija : 51
Datum upisa : 19.09.2012
Jeste offtopic ali i ja se slazem sa Srletom i Zelenim , fb je meni suvise povrsan i bezdusan, dok na forum (makar na ovaj nas) gledam kao na drugu kucu.
Areal- Lord zaštitnik Zapada
- Broj poruka : 5992
Godina : 40
Raspoloženje : Lord Protector of Casterly Rock, Lord of Windblade and Tumbleston, Shield of Lannisport and Warden of the West, Lion from the North, Noble Lord Areal
Reputacija : 403
Datum upisa : 01.01.2012
Lepo receno ljudi
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Strana 2 od 3