Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 54 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 54 Gosta :: 1 ProvajderNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Kraljeva Reč
+24
Vazarius
Struki
Lord M.
Ket sa kanala
Prince of Ravens
Srle
Apsalar
LunarFang
Chandrian
Зимоврел
Sparkling Comet
Assassin
Zevs86
Marksmann
Elora
Ergon Lar Tund
Princ Regar
Nim
Areal
VojaLu
Mondenkind
Witcher
CRNIJASTREB
азор ахаи
28 posters
Strana 1 od 17
Strana 1 od 17 • 1, 2, 3 ... 9 ... 17
Kraljeva Reč
Отварам ову тему да служи краљици и мени, а и свим будућим властодршцима као место објављивања свих будућих "закона", место договарања, дебатовања и усвајања свих предлога реформација (не)најављених у програмима, одликовања, уручивања титула и јавног кажњавања. Отварам ово да би се избегло затрпавања осталих тема садржајем који првенствено служи Игри, као и у циљу његове што боље доступности и прегледности и бивања "у току". Прилично смара када се једна иста дискусија води и у "Фанфикцији" и у "Спему" и "Интервјуима".
Овде ће говорити првенствено краљ и краљица и њихово изабрано мало веће, онда и сви остали позвани на дискусију.
Тренутно мало веће чине
Ним од Старкова на месту краљице,
Ергон од Таргарјена као краљева десница,
Монден од Мартела као врховна свештеница,
Лорд М од Старкова као заповедник гарде,
ја, Азор Ахаи од Баратеона као краљ;
док ће око места велемештра, краљичиног сечива/краљеве сенке, као и господара ковница касније бити речи. Горенаведене позивам да учествују својим конструктивним предлозима у раду садашње владе. Тежим томе да се све одлуке доносе овде и јавно, тако да народ може да прати.
Прва краљева објава, 25.12.
Искористићу сада прилику да зачнем своје прво обраћање народу Вестероса, а свакако не и последње за време овог, надамо се, успешног и плодног мандата.
У претходна два дана се славила победа коалиционара Зимоврела и Крајолуја, и поред пар пијаних беседи и оштрих одлука све је прошло у најбољем реду. Надам се да сви разумеју да је то било време славља те да не узимају ствари за озбиљно. Неки се јесу превише унели, али надам се да ће последице тога брзо проћи, јер, дошло је време за ред и рад, а традиционална "четрдесет-осам-сати-свадба" је окончана.
Од данас званично, са ове теме јавно, видљиво за све и пуноправно влада Гвоздени престо. Потрудићу се да мало веће на челу са краљицом и мном објави сваку важну одлуку овде. Овом приликом и молим да се објави листа свих титула које су додељене и које чекају доделу, која ће се притом обнављати, да не би дошло до разбацивања истим. Овде ће се судити сваком оптуженом, јер ја сам први који ће устати против диктаторства и тоталитаризма. Свако убудуће има право на краљев суд. Суд ће евалуирати, али само круна ће осудити. Нека то буде модел на ком ће почивати ова, а надам се и неке следеће владавине. Под овим кровом ће се вршити и помиловања, као и венчања чланова са чланицама других кућа, уколико се неко одлучи на тако нешто, што јако подржавам. И у то име отворено позивам једну даму која би желела усрећити нашег Лунара да се јави овде. Лунара позивам да се изјасни о месту краљичиног сечива/краљеве сенке које је понуђено.
Воја Лу је затражио повлачење своје титуле архимештра из неких разлога које не жели да дели. Титула ће чекати још неко време ако се одлучи да јој се врати, што би јако обрадовало мене као вашег краља, јер га сматрам најподеснијим за то место.
Јастреб је вољом вашег законитог краља послат на краткорочни излет на зид јер је вређао част ваше краљице алузијама и отворено заговарао војни пуч на краља са још неким члановима, и генерално реметио свадбено расположење и уносио негативну енергију. Разлог овако благе казне је што је донета ван суда, и што је злочин учињен на једној јако веселој приредби. Далеко од тога да се свака шала схвата толико озбиљно, али морало се реаговати зато што Јастреб и његови Храбри Другари нису имали мере у пићу те вечери, стога је Јастреб завршио на трежњењу у некој од станица у Ноћној стражи.
Нека буде знано међу свима, мој будући Суд који ће столовати овде биће строжји и далеко мање милостив, нарочито према вређању круне. Сваки даљи напад на трон биће најстроже кажњен. Од данас, мој Суд има пуно право да одузима одлике, поседе, части; да ражалује витезове и прогна племиће, али и да удостоји вредне и лојалне. Суд ће проглашавати издајником; онај који је проглашен издајником у милости је како заповедника ноћне страже тако и заповедника краљеве гарде. У току процесуирања свако ће имати право на суђење борбом у светлу пламенова и звезда, као и на свог "шампиона" ако се не може сам бранити и нема доказа. Шампион је бранилац пред судом, сведок и отелотворење истине окривљеног; под условом да је изабран, и да је изабрани пристао.
Одлука круне је коначна.
Одлука круне је бескомпромисна и непроменљива, стога ће свака бити промишљена, и овде појашњена уколико буде потребе. Затекли смо Краљеву Луку од цигала, оставићемо је од мермера.
Ово је мали увод у структуру власти, све даље допуне ће се објављивати овде.
Овде ће говорити првенствено краљ и краљица и њихово изабрано мало веће, онда и сви остали позвани на дискусију.
Тренутно мало веће чине
Ним од Старкова на месту краљице,
Ергон од Таргарјена као краљева десница,
Монден од Мартела као врховна свештеница,
Лорд М од Старкова као заповедник гарде,
ја, Азор Ахаи од Баратеона као краљ;
док ће око места велемештра, краљичиног сечива/краљеве сенке, као и господара ковница касније бити речи. Горенаведене позивам да учествују својим конструктивним предлозима у раду садашње владе. Тежим томе да се све одлуке доносе овде и јавно, тако да народ може да прати.
Прва краљева објава, 25.12.
Искористићу сада прилику да зачнем своје прво обраћање народу Вестероса, а свакако не и последње за време овог, надамо се, успешног и плодног мандата.
У претходна два дана се славила победа коалиционара Зимоврела и Крајолуја, и поред пар пијаних беседи и оштрих одлука све је прошло у најбољем реду. Надам се да сви разумеју да је то било време славља те да не узимају ствари за озбиљно. Неки се јесу превише унели, али надам се да ће последице тога брзо проћи, јер, дошло је време за ред и рад, а традиционална "четрдесет-осам-сати-свадба" је окончана.
Од данас званично, са ове теме јавно, видљиво за све и пуноправно влада Гвоздени престо. Потрудићу се да мало веће на челу са краљицом и мном објави сваку важну одлуку овде. Овом приликом и молим да се објави листа свих титула које су додељене и које чекају доделу, која ће се притом обнављати, да не би дошло до разбацивања истим. Овде ће се судити сваком оптуженом, јер ја сам први који ће устати против диктаторства и тоталитаризма. Свако убудуће има право на краљев суд. Суд ће евалуирати, али само круна ће осудити. Нека то буде модел на ком ће почивати ова, а надам се и неке следеће владавине. Под овим кровом ће се вршити и помиловања, као и венчања чланова са чланицама других кућа, уколико се неко одлучи на тако нешто, што јако подржавам. И у то име отворено позивам једну даму која би желела усрећити нашег Лунара да се јави овде. Лунара позивам да се изјасни о месту краљичиног сечива/краљеве сенке које је понуђено.
Воја Лу је затражио повлачење своје титуле архимештра из неких разлога које не жели да дели. Титула ће чекати још неко време ако се одлучи да јој се врати, што би јако обрадовало мене као вашег краља, јер га сматрам најподеснијим за то место.
Јастреб је вољом вашег законитог краља послат на краткорочни излет на зид јер је вређао част ваше краљице алузијама и отворено заговарао војни пуч на краља са још неким члановима, и генерално реметио свадбено расположење и уносио негативну енергију. Разлог овако благе казне је што је донета ван суда, и што је злочин учињен на једној јако веселој приредби. Далеко од тога да се свака шала схвата толико озбиљно, али морало се реаговати зато што Јастреб и његови Храбри Другари нису имали мере у пићу те вечери, стога је Јастреб завршио на трежњењу у некој од станица у Ноћној стражи.
Нека буде знано међу свима, мој будући Суд који ће столовати овде биће строжји и далеко мање милостив, нарочито према вређању круне. Сваки даљи напад на трон биће најстроже кажњен. Од данас, мој Суд има пуно право да одузима одлике, поседе, части; да ражалује витезове и прогна племиће, али и да удостоји вредне и лојалне. Суд ће проглашавати издајником; онај који је проглашен издајником у милости је како заповедника ноћне страже тако и заповедника краљеве гарде. У току процесуирања свако ће имати право на суђење борбом у светлу пламенова и звезда, као и на свог "шампиона" ако се не може сам бранити и нема доказа. Шампион је бранилац пред судом, сведок и отелотворење истине окривљеног; под условом да је изабран, и да је изабрани пристао.
Одлука круне је коначна.
Одлука круне је бескомпромисна и непроменљива, стога ће свака бити промишљена, и овде појашњена уколико буде потребе. Затекли смо Краљеву Луку од цигала, оставићемо је од мермера.
Ово је мали увод у структуру власти, све даље допуне ће се објављивати овде.
азор ахаи- Lord zaštitnik Juga
- Broj poruka : 2440
Raspoloženje : there is no order as pure as this storm
Reputacija : 428
Datum upisa : 02.12.2012
Re: Kraljeva Reč
Podsjećamo kraljicu na srle čeka svoju titulu
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Godina : 37
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
Titule koje su do sada podeljene:
Witcher - Zastitnik severa
Ergon Lar Tud - Desnica
Modenkind - prva svestenica R'lora
Struki - Vladar Gvoydenih ostva
Zimovrel - Gospa od Zimovrela
Sparkling Comet - Gospa od Cardaka sumskog
Lord M - Zapovednik Belih plastova
Srle - Zastitnik juga
Witcher - Zastitnik severa
Ergon Lar Tud - Desnica
Modenkind - prva svestenica R'lora
Struki - Vladar Gvoydenih ostva
Zimovrel - Gospa od Zimovrela
Sparkling Comet - Gospa od Cardaka sumskog
Lord M - Zapovednik Belih plastova
Srle - Zastitnik juga
Witcher- Zaštitnik Severa
- Broj poruka : 4075
Godina : 29
Raspoloženje : i'm a diamond that is tired
Reputacija : 251
Datum upisa : 15.07.2010
Од овог тренутка престаје да важи Јастребова казна у виду тродневног излета на Зиду. Ако је по вољи комаданта Ноћне Страже он од сада може бити отпуштен с дужности и краљевским дирижаблом одбачен до Хвати.
Apsalar je postala Vladarka gvozdenih ostrva, udajom za Strukia Vladara gvozdenih ostrva po zakonima Andala, Rojnara i Prvih ljudi i po obicajima svoga naroda i njihovog Utopljenog boga.
A Trešnjica? Ona je slana žena, ili?
Mondenkind- Broj poruka : 1622
Raspoloženje : .....
Reputacija : 64
Datum upisa : 30.05.2011
Она је слатка жена.
Tresnja je odbila ako me secanje dobro sluzi.
Jedva sam spasao Trešnju tog gospodara pirata, ona je slobodna žena! Čestitam Lordu Strukiju nadam se da će biti srećan sa novom ženom
'Oću ja da se udam. Ako crvenim sveštenicama nije zabranjeno da se udaju, tj.
У суштини није богоугодно, свештенице, али можеш да изабереш некога ко ће носити светло са тобом, да.
Ugovorite mi vi, ja ću da prihvatim bilo koga, da bude zabavnije
Nemoj bilo koga, da bi bilo posle nije sve jedno .
Areal- Lord zaštitnik Zapada
- Broj poruka : 5992
Godina : 40
Raspoloženje : Lord Protector of Casterly Rock, Lord of Windblade and Tumbleston, Shield of Lannisport and Warden of the West, Lion from the North, Noble Lord Areal
Reputacija : 403
Datum upisa : 01.01.2012
Svi su fini na forumu, nemam ja ništa protiv. Što random-nije, to će biti veća komedija.
Jel mogu ja, jel mogu ja, meni te prodaje idu od ruke
Nim- Kraljica Rojnara, Andala i Prvih ljudi, gospodarica Sedam kraljevstava
- Broj poruka : 8274
Raspoloženje : kiselo grozdje :P
Reputacija : 388
Datum upisa : 13.03.2012
Dogovor'te se.
@Nim draga kraljice nije reč o prodaji (od same pomisli na takvu vrstu prodaje meni se smuči, da izvinete na izrazu), već o želji jedne mlade osobe da dobrovoljno stupi u virtuelni brak, na svoju ličnu korist i na korist svoje kuće. Mogla bi možda lutrija da odluči za koga će da se uda pošto je neodlučna, ili da sačekamo da se odluči .
Raspoloženje : Lord Protector of Casterly Rock, Lord of Windblade and Tumbleston, Shield of Lannisport and Warden of the West, Lion from the North, Noble Lord Areal
Полако с тим продајама, имамо времена.
Ozbiljno je to virtuelni brak?
Zasto lutrija pored kraljice?
Vojo, hvala
Zasto lutrija pored kraljice?
Vojo, hvala
Nim- Kraljica Rojnara, Andala i Prvih ljudi, gospodarica Sedam kraljevstava
- Broj poruka : 8274
Raspoloženje : kiselo grozdje :P
Reputacija : 388
Datum upisa : 13.03.2012
Iritira me sama reč prodaja upotrebljena u tom kontekstu, da si rekla provodadžisanje sve bi bilo u redu .
Sta se inace radi u ovoj temi?
Princ Regar- Broj poruka : 9341
Godina : 36
Raspoloženje : :)
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011
Hvala bogovima!Witcher ::Apsalar je postala Vladarka gvozdenih ostrva, udajom za Strukia Vladara gvozdenih ostrva po zakonima Andala, Rojnara i Prvih ljudi i po obicajima svoga naroda i njihovog Utopljenog boga.
Gost- Gost
Trešnja se izbavila
hahahaha mogu da se udam za nekog divljaka?Mondenkind ::Trešnja se izbavila
Gost- Gost
Strana 1 od 17 • 1, 2, 3 ... 9 ... 17
Strana 1 od 17