WORLD OF WESTEROS
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Zadnje teme
» Spam Tema....
od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08

» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56

» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46

» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23

» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57

» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25

» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31

» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33

» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58

» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55

» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25

» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43

» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54

» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38

» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23

» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19

» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49

» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44

» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56

» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46

Pristupi

Zaboravio sam šifru

Ko je trenutno na forumu
Imamo 91 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 91 Gosta

Nema

[ Videti svu listu ]

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 91 dana Čet 14 Nov 2024, 22:05
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838)
Da li zelite da igrate Fantasy Role Playing? Vote_lcapDa li zelite da igrate Fantasy Role Playing? Voting_barDa li zelite da igrate Fantasy Role Playing? Vote_rcap 
Sparkling Comet (15528)
Da li zelite da igrate Fantasy Role Playing? Vote_lcapDa li zelite da igrate Fantasy Role Playing? Voting_barDa li zelite da igrate Fantasy Role Playing? Vote_rcap 
Assassin (13622)
Zevs86 (11916)
Zandrin (10789)
CRNIJASTREB (10420)
Princ Regar (9341)
LunarFang (9218)
Uno Nomesta (8868)
Nim (8274)

Novembar 2024
PonUtoSreČetPetSubNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalendar Kalendar

Da li zelite da igrate Fantasy Role Playing?

+5
Althinne
sajberkurajber
Struki
Fat Rat
Edard Stark
9 posters

Ići dole

Da li zeli zelite da igrate Fantasy Role Playing?

Da li zelite da igrate Fantasy Role Playing? Vote_lcap95%Da li zelite da igrate Fantasy Role Playing? Vote_rcap 95% 
[ 21 ]
Da li zelite da igrate Fantasy Role Playing? Vote_lcap0%Da li zelite da igrate Fantasy Role Playing? Vote_rcap 0% 
[ 0 ]
Da li zelite da igrate Fantasy Role Playing? Vote_lcap5%Da li zelite da igrate Fantasy Role Playing? Vote_rcap 5% 
[ 1 ]

Ukupno Glasova : 22

Da li zelite da igrate Fantasy Role Playing? Empty Da li zelite da igrate Fantasy Role Playing?

Počalji od Edard Stark Ned 15 Feb 2009, 14:45

Edard Stark
Edard Stark
Kraljeva Desnica
Kraljeva Desnica

Broj poruka : 1160
Godina : 35
Raspoloženje : uuuuu Don't Ask
Reputacija : 86
Datum upisa : 07.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Da li zelite da igrate Fantasy Role Playing? Empty Re: Da li zelite da igrate Fantasy Role Playing?

Počalji od Fat Rat Ned 15 Feb 2009, 14:47

?! Mislis ovde na forumu ili generalno? Very Happy uoba slucaja odgovor je da (mada preferiram SF RPG a ne F RPG, ali ajd sad, poklonu se u zube ne gleda Very Happy)
Fat Rat
Fat Rat

Broj poruka : 1391
Godina : 41
Raspoloženje : Frack Shit nikad slobodnog vremena!
Reputacija : 27
Datum upisa : 13.02.2009

http://olovni.deviantart.com

Nazad na vrh Ići dole

Da li zelite da igrate Fantasy Role Playing? Empty Re: Da li zelite da igrate Fantasy Role Playing?

Počalji od Struki Ned 15 Feb 2009, 14:49

Evo samo da se nadovezem na gazdu igrace ce online
Struki
Struki

Broj poruka : 1808
Raspoloženje : Cetri solitera, dve trafike, moja Olivera nosi Reebok patike
Reputacija : 122
Datum upisa : 14.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Ned 15 Feb 2009, 14:54

Ja bih ako bi mi neko objasnio kako i shta treba Very Happy poshto hwala bogu ne znam ni shta je to Sad
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Struki Ned 15 Feb 2009, 14:57

Lucia evo ti pravila sa jednog drugog sajta

* Pre svega, ovo je online FRP. Sto mu dodje gluma u pisanom obliku. To je i takozvani PBPFRP sto znaci Post by Post FRP. Potrudite se da recenice budu deskriptivne, jer cete olaksati i nama GMovima, ali i vama i vasim saborcima. Ne zaboravite, bice i posetilaca koji nece igrati, ali ce hteti da procitaju, pa i da prate vase avanture. Mozda bas vas nacin pisanja jos nekog stimulise i ohrabri da nam se pridruzi .

* Dve stvari koje bi bile pozeljne: pisanje u trecem licu i proslom vremenu. Pisanjem u trecem licu imate osecaj kao da neko drugi prica pricu vaseg lika. Prosto.

primer 1
NEPRAVILNO
Otisao sam brzo do krcme, gde sam ostavio ranac, pa se uputih ka kovacu, nadajuci se da je zavrsio moju sekiru koju mu dadoh pre pet dana...
PRAVILNO
Mladi Sarko je brzim koracima otisao do krcme, gde je ostavio ranac, pa se zaputi ka kovacu, nadajuci se da je sekira zavrsena koju je dao pre pet dana...

* Proslo vreme. Verujte mi, efekat pripovedanja (jer to radimo Smile ) je mnooogo bolji. Znaci, pisete o stvarima kao da su se vec desile...
primer 2
NEPRAVILNO
Prilazim strazaru iza ledja i sto tise, olaksavam ga za vrecicu zlatnika koja mu visi na levom boku...
PRAVILNO
Mladic je prisao strazaru iza ledja, i veoma tiho, pokusao da ga olaksa za vrecicu zlatnika koja mu je visila na levom boku...

* Dijalog i unutrasnja razmisljanja (iliti misli Wink ) Kod dialoga, ne morate da pisete u proslom vremenu, ali obavezno stavite znake navoda. Iskosenim slovima pisemo unutrasnje misli likova. Evo i opet dosadnih primera Wink :
primer 3
NEPRAVILNO
Oris, mladi patuljak uz osmeh rece kako su mu zmajevi omiljene zveri i kako voli da ih tamani. Onda pomisli kako mu je dosadno da laprda tako i iskapi svoje pivo.
PRAVILNO
Oris, mladi patuljak, uz osmeh rece: "Zmajevi su mi omiljena zgadija! Uf, kako volim da ih tamanim!!!" Bogovi, kako mi je dosadno da laprdam ovako... tuzno pomisli patuljak, pa iskapi svoje pivo.

* Cesta greska u ovakvom nacinu frpovanja su pasivne recenice. Mi naravno, zelimo Aktivne recenice. Sta sam hteo da kazem ovim? Umesto da se akcenat stavi na subjekat tj. onog koji vrsi radnju, desi se da u prvi plan izbacimo objekat, odnosno, na ono na cemu se vrsi radnja. Pogadjate sta sada sledi Wink Cool (ne brinite, ovi ce biti kratki):
primer 4
NEPRAVILNO
Gnoll je udaren po tintari jako od strane Midara, varvarina.
PRAVILNO
Midar, varvarin, jako je udario Gnoll-a po tintari.

* Skoncentrisite se na SVOG lika. VI upravljate njim/njom. Za SVE ostalo je zaduzen vas cenjeni GMaz. Nemojte predpostaviti sta ce neko na ulici da uradi ili kaze. Da li ce protivnik napasti sa leve ili desne strane. To je, opet ponavljam, GMov posao.
primer 5
NEPRAVILNO
GameMaster: U mracnoj ulicici u kojoj se sunjao, Rozinov pogled se zaustavio na mladoj i lepoj devojci koja je prostirala ves na terasi. To mu je skrenulo paznju i on udari u praznu konzervu, koja je odjeknula kao hiljadu gromova. Vec sledeceg trenutka Halfling je bio okruzen lokalnim razbojnicima koji su , kezeci se, krenuli kratkim macevima ka njemu!
Rozin the Rogue: O Bogovi, kakva lepota!!! pomisli Rozin kada je ugledao devojku. Nije ni primetio kada je opaucio praznu konzervu. Dok se snasao razbojnici su bili svuda oko njega! Prvi razbojnik je zamahnuo ali se Rozin brzo izmakao, zadajuci smrtonosan udarac coveku u trbuh. Drugi se, videvsi to, uplaseno povukao i trcecim korakom pobegao iz ulice!
PRAVILNO
GameMaster: U mracnoj ulicici u kojoj se sunjao, Rozinov pogled se zaustavio na mladoj i lepoj devojci koja je prostirala ves na terasi. To mu je skrenulo paznju i on udari u praznu konzervu, koja je odjeknula kao hiljadu gromova. Vec sledeceg trenutka Halfling je bio okruzen lokalnim razbojnicima koji su , kezeci se, krenuli kratkim macevima ka njemu!
Rozin the Rogue: O Bogovi, kakva lepota!!! pomisli Rozin kada je ugledao devojku. Nije ni primetio kada je opaucio konzervu. Dok se snasao razbojnici su bili svuda oko njega! Mladi halfling brzo izvadi bodez i stezuci svaki misic na telu, u polu cucnju, cekao je priliku da se neki od napadaca otvori, ne bi li mu zadao udarac!

* Isto vazi i za realizaciju akcija vaseg lika. Vase je da kazete tj. napisete sta vas lik pokusava da uradi, a onda sacekajte da vam GM odgovori!
primer 6
NEPRAVILNO
GameMaster: Rendzerki Lin nije bilo tesko da uoci Orke na sumskom putu. Bila je prikrivena i mogla je nesmetano da nanisani smrdljive neprijatelje!
Rendzerka Lin: Mlada elfica je lako uocila neprijatelja. Njene krupne zelene oci su fiksirale prvog Orka i sa lakocom odape strelu, gadjajuci ga u celenku. Strela pogodi Orka koji nije uspeo ni da isputi glas. Njegovo gnusavo telo se srucilo na zemlju.
PRAVILNO
GameMaster: Rendzerki Lin nije bilo tesko da uoci Orke na sumskom putu. Bila je prikrivena i mogla je nesmetano da nanisani smrdljive neprijatelje!
Rendzerka Lin: Mlada elfica je lako uocila neprijatelja. Njene krupne zelene oci su fiksirale prvog Orka i sa lakocom odape strelu, gadjajuci ga u celenku.
TU se zaustavite! Strpljivo cekajte vase GM-a da vam odgovori. I to bi onda bilo ovako:
GameMaster: Linina strela je nepogresivo nasla metu! Ork je mogao samo da se prospe po zemlji! Itd...

* Evo i kraja. Cak i da pogresite necete biti lincovani. Greske ce se desavati, i pravicemo ih i vi i mi. Nista strasno. Idemo lagano i u hodu ucimo. Uz to se i zabavljamo! Ne plasite se da istrazite svet u kome ste. Naravo, proste akcije mozete sami da opisete (idem do krcme, zajahati konja itd.)... Ne cekajte da to GM/DM (dungeon master) uradi za vas. Ako bude nesto bitno, recice vam.
Struki
Struki

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Ned 15 Feb 2009, 15:07

Kompljikowano Very Happy nadam se da se mogu snatji Very Happy
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Fat Rat Ned 15 Feb 2009, 15:09

Stella, razmisljaj o ovome kao o interaktivnom pozoristu, najprostiji pristup Smile S time sto ti, koja glumis nekoga, ne znas pricu koja treba da se isprica ali se idalje trudis da sto bolje odigras osobu koju glumis, tj vodis (kako se inace kaze).
Fat Rat
Fat Rat

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Struki Ned 15 Feb 2009, 15:11

Stella veruj mi da ti se mozda samo cini komplikovano, u stvari je veoma prost. Posto sam video da odlicno pise (sa foruma Da li pisete) ovo ce ti praviti najmanji problem. U biti RPG kada se igra online treba upamtiti samo ovih par pravila i to je to. Sve ostalo zavisi od pisanja i maste kojom covek raspolaze. No, ko god bude bio GM uvek ce moci da ti pomogne i uputitie sta gresis. Znaci neces biti lincovana sve i da pogresis
Struki
Struki

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Ned 15 Feb 2009, 15:13

Mhm, ako dobro shwatih to su neki "zadaci" ili postawljeni problemi koje ja moram da reshim, da reagujem, ali tako da ne kazhem nishta shto bi moglo zawrshiti s time, wetj da chekam da widim jesam li dobro uradila i da li je to reshilo problem. Hm. Mislim da bi mi trebalo malo wremena dok smislim... :S
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Fat Rat Ned 15 Feb 2009, 15:16

Iskreno, nadam se da nece biti samo zadaci (ako ce biti quest based role play, tj idite od tacke a do tacke b, count me out). Pre bi trebalo da lici na tvoje price, samo sto ih svi pisemo zajedno... ma videces vec, to se najbolje uci usput Smile
Fat Rat
Fat Rat

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Struki Ned 15 Feb 2009, 15:18

Pazi ovako. To sto si rekla je tacno.

No, to ti je u samoj igri. Dok ti pre pocetka te avanture stvaras svog lika ili zenskog lika. Sada to bukvalno izgleda kao prica. Ako hoces mogui da ti dam link ili da postavim ovde neke biografije koji su ljudi radili. Cisto za one koji ne znaju kako to izgleda. Isto to i za avanture.
Struki
Struki

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sajberkurajber Ned 15 Feb 2009, 15:20

e ovako... frp (fantasy role play) je igra u kojoj ucesnici imaju uloge izmisljenih osoba (kao npr. glumci u predstavi). gm (game master), jedan od igraca koji je u stvari pripovedac, vodi celu igru - smislja glavnu i sporednu pricu, opisuje igracima svet i dogadjaje oko njih i igra sve npc-eve (non-player characters). igraci opisuju dela njihovih likova a gm im (koristeci skup pravila) odgovara da li su ta dela uspela ili ne, i kako su uticala na stvari oko njih. nesto kao gluma, samo sto svi zajedno prave pricu koja jos nije napisana.
sajberkurajber
sajberkurajber

Broj poruka : 193
Raspoloženje : blag kao nedeljno jutro
Reputacija : 0

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Ned 15 Feb 2009, 15:23

Naaaaajs Very Happy Count me in Very Happy Nauchitju wremenom, waljda Da li zelite da igrate Fantasy Role Playing? 3250678809

@ Struki - daj Very Happy
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Struki Ned 15 Feb 2009, 15:24

sajberkurajber svaka ti cast. Ne bi mogao bolje i krace da napisem
Struki
Struki

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Althinne Ned 15 Feb 2009, 15:38

JA definitivno učestvujem Very Happy

Stella, veruj mi, proto je a jaaaaako zabavno Wink
Althinne
Althinne
Član Malog Veća
Član Malog Veća

Broj poruka : 2240
Godina : 32
Raspoloženje : mestimično- delimično XD
Reputacija : 53
Datum upisa : 08.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Ned 15 Feb 2009, 15:40

Hehehe can't wait Very Happy Nen, ti tjesh mi objasniti kad mi neshto ne bude bilo jasno, raaaajt? Very Happy
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sajberkurajber Ned 15 Feb 2009, 15:45

Struki ::sajberkurajber svaka ti cast. Ne bi mogao bolje i krace da napisem

sajberkurajber vama na usluzi. Wink
sajberkurajber
sajberkurajber

Broj poruka : 193
Raspoloženje : blag kao nedeljno jutro
Reputacija : 0

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Althinne Ned 15 Feb 2009, 15:54

Stella_Lucia ::Hehehe can't wait Very Happy Nen, ti tjesh mi objasniti kad mi neshto ne bude bilo jasno, raaaajt? Very Happy
To se podrazumeva Wink
Althinne
Althinne
Član Malog Veća
Član Malog Veća

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Wolf Knight Pon 04 Jan 2010, 22:23

you can count on me!!!
Wolf Knight
Wolf Knight

Broj poruka : 130
Godina : 30
Raspoloženje : Cool
Reputacija : 1
Datum upisa : 04.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sharpshooter Pon 04 Jan 2010, 22:27

me too!!!
Sharpshooter
Sharpshooter

Broj poruka : 397
Raspoloženje : cool
Reputacija : 7
Datum upisa : 14.08.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Assassin Čet 14 Jan 2010, 10:03

+1(mada nikada nisam igrao ovu vrstu igre, ali verujem da cu se snaci...)
Assassin
Assassin
Lord Zapovednik Noćne Straže

Broj poruka : 13622
Godina : 33
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Stark Kid Sre 03 Feb 2010, 19:02

pih... propustio sam Sad
Stark Kid
Stark Kid
Citac plamena
Citac plamena

Broj poruka : 458
Godina : 30
Raspoloženje : life's a bitch
Reputacija : 4
Datum upisa : 21.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Assassin Sre 03 Feb 2010, 20:12

Nisi propustio ti nista...
Assassin
Assassin

Broj poruka : 13622
Godina : 33
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Althinne Sre 03 Feb 2010, 21:28

Ene, ja sam ovu temu i zaboravila XD
Althinne
Althinne
Član Malog Veća
Član Malog Veća

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu