Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 28 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 28 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Patrik Rotfus - Ime Vetra
+39
srbul
Brat Crni
HuddleBre
Kapetanili
Hokins
Dimeks
Oberin Martel
Zandrin
Gospodar ostrice
StefkeKum
Prince of Ravens
KrleTuđin
VojaLu
Sparkling Comet
Dr Nedeljkovic
Vazarius
Nocnoi_Dozor
Uno Nomesta
Kvothe
rogansae
Lothesse
White Rabbit
achilles2211
JohnieRW
Ergon Lar Tund
thegorstak
CRNIJASTREB
Starfell
Nikolinho
Chandrian
Assassin
Zevs86
Areal
Lord M.
Зимоврел
Вештица
LunarFang
Nim
orome
43 posters
Strana 21 od 25
Strana 21 od 25 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25
Re: Patrik Rotfus - Ime Vetra
Otkud ti to? Link? Govori!
KrleTuđin- Broj poruka : 3002
Raspoloženje : ...
Reputacija : 525
Datum upisa : 20.02.2013
Videla na Goodreads a i sam Rotfus je nesto pisao po tviteru i blogu da nece jos god dana da izadje...
Gost- Gost
Ću se informišem. Fala vi.
Trešnja ::Videla na Goodreads a i sam Rotfus je nesto pisao po tviteru i blogu da nece jos god dana da izadje...
На Гудридсу је исто и оцењена књига, а још није ни изашла Не треба то узимати никако здраво за готово, а он то за годину дана прича још од 2013. То се односило на чињеницу да ће му од стопроцентног комплетирања књиге до штампања требати најмање годину дана.
Dobro, izacice decembra 2016 Pa sad je jos vise zauzet jer je potpisao ugovor za film, seriju i neke glupe igrice.
Gost- Gost
Ako misliš na:
http://tormentrpg.tumblr.com/post/45927663049/patrick-rothfuss-on-joining-torment
Ne, to nisu:
Napusti temu.
http://tormentrpg.tumblr.com/post/45927663049/patrick-rothfuss-on-joining-torment
Ne, to nisu:
Trešnja :: i neke glupe igrice.
Napusti temu.
Assassin- Lord Zapovednik Noćne Straže
- Broj poruka : 13622
Godina : 33
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009
Zavrsio Ime vetra. I druga polovina knjige je dobra. Velika doza realisticne epike. Jurnjava oko skolarine glavna tema. Kafanaski, krcmaraki miris se siri kroz celu knjigu. Taj osecaj je kao da udjes u gostionicu u nekoj frp komp igri. Lovljenje zmaja na kraju knjige, koji jelte nije zmaj, nego drakus, sasvim odredljiva bioloska kategorija koja zivi u divljini. Krajnje prizeman stil. Ali ni magija u knjizi nije magija, nego simpatija kojom se fizicki vezes za stvari. Zbog ovih stvari se dosta opipljivo ubacujes radnju i sam svet. Knjiga koci kako se priblazava kraju i blago se priprema teren za nastavak. Legende koje opisuju Candrijane, drevno zlo ove avanture, su dozirane kao mrvice golubovima. Zakljucak je da je ovo jedinstveni format storitelinga, da kazem po Karadzicu. E to je upravo ono sto ce me naterati da u buducnosti procitam nastavak.
Vazarius- Gospodar Brzorečja
- Broj poruka : 3077
Raspoloženje : koracanje
Reputacija : 237
Datum upisa : 27.06.2011
Nadam se u bližoj negoli daljoj (budućnosti)...
Zato i volim ovaj serijal. Dok običan svet na Beskrvnog Kvouta gleda kao na biće iz legende, pogotovo u kasnijem periodu, pisac nam daje konstantno na uvid kako se zapravo junak priče često na nimalo legendaran i slave vredan način izbavio iz neke situacije.
Pošto sam se tek sad upoznao sa Farseer svetom i načinom pisanja Robin Hob - vidim koliko je ona zapravo uticala na Rotfusa. I po pitanju proze a donekle i radnje.
Knežević me veoma podseća na Kvouta (ili obrnuto).
Zato i volim ovaj serijal. Dok običan svet na Beskrvnog Kvouta gleda kao na biće iz legende, pogotovo u kasnijem periodu, pisac nam daje konstantno na uvid kako se zapravo junak priče često na nimalo legendaran i slave vredan način izbavio iz neke situacije.
Pošto sam se tek sad upoznao sa Farseer svetom i načinom pisanja Robin Hob - vidim koliko je ona zapravo uticala na Rotfusa. I po pitanju proze a donekle i radnje.
Knežević me veoma podseća na Kvouta (ili obrnuto).
Tu ti ne mogu pomoci. Nisam citao. Ali se slazem sa cinjenicom koju pisac istice da je jedno mit a drugo stvarnost. Ne bih samo voleo da jos vise zalicini na Potera Harija. Opet kazem to je odlican serijal, ali ne bih da imam osecaj da citam bas isti kalup.
Ako ti se drugi deo dopadne, preporučujem ti Robin Hob i Farseer trilogiju. Ili kako su naši preveli Krv Kraljeva, Kraljev Ubica i Kraljevi Zmajevi. Dok čitam sve vreme imam utisak kao da gledam one starije filmove iz '80. o srednjovekovnoj epohi, Ajvanho, Robin Hud sa Šonom Konerijem itd.
Ja sam pročitao samo poslednju knjigu o Hariju Poteru, ali odgledao sam sve filmove. Mene nimalo ne podseća ni na koji način. Međutim, kao što rekoh, samo jednu knjigu pročitah, neko ko je više od mene pročitao to bolje zna. U sledećem delu Kvout putuje dosta, tako da... Nije spojler, to piše na omotu.
Kad planiraš da nastaviš?
Ja sam pročitao samo poslednju knjigu o Hariju Poteru, ali odgledao sam sve filmove. Mene nimalo ne podseća ni na koji način. Međutim, kao što rekoh, samo jednu knjigu pročitah, neko ko je više od mene pročitao to bolje zna. U sledećem delu Kvout putuje dosta, tako da... Nije spojler, to piše na omotu.
Kad planiraš da nastaviš?
Zvuci mi suvise lagano, ako je kao film iz osamdesetih. Ne volim suvise perjano i fino. Potera sam citao do pete knjige. Sta sam u srednjoj jer nije bilo pete i nikad nisam nastavio. Tad sam imao period hejtovanja i mislio da je za klince. Sad mislim da je to jedna od boljih knjiga koje sam procitao. A Strah mudroga sam upravo zapoceo, piratska verzija na mobu, uz pomoc Vicera
Veruj mi kad ti kažem: nit je perjano, nit je fino.
hobova je vrhunska. stil pitak i sjajan
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Godina : 37
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
@Vazarius To što kažu Krle i Jastra. Hobbova je odlična, i Vidovnjaci je odličan serijal!
@Krle Vidiš, nisam razmišljao o tome mnogo. Mada mi jeste palo na pamet da priče Kneževića i Kvouta liče.
Mene lično je prvi deo Vodovnjaka oduševio, dok su mi drugi, a pogotovo treći deo predugački i preopsirni. Jednostavno je preterala sa introspekcijom i sećanjima.
@Krle Vidiš, nisam razmišljao o tome mnogo. Mada mi jeste palo na pamet da priče Kneževića i Kvouta liče.
Mene lično je prvi deo Vodovnjaka oduševio, dok su mi drugi, a pogotovo treći deo predugački i preopsirni. Jednostavno je preterala sa introspekcijom i sećanjima.
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
@CRNIJASTREB
Da mene pitaš, Tatjani Bižić i Vesni Stojković dao bih u ruke da prevode sve knjige sa engleskog jezika. Vesna je jedini razlog što je Gilijenina Gone Girl čitljiva.
@Zevs86
Prve dve knjige da, veoma liče. Teskobe dok je bio klinja, usamljenost dok je u pubertetu, Moli/Dena - meni to jedna te ista žena, obuka, Supermen sindrom da preuzima teret drugih itd...
Kvout i Knežević braća po materi.
Da, u trećem delu se čini kao da odugovlači. Čitao sam sinoć malo Thawny Man trilogiju, čisto zdravu dozu spojlera da vidim, pa guglao malo i vidim da ljudi vole Farseer, ok su sa Thawny Man ali misle da je zakazala sa završnicom, a obožavaju i oduševljeni su sa Fitz and the Fool trilogijom. Jedva čekam da saznam.
Da mene pitaš, Tatjani Bižić i Vesni Stojković dao bih u ruke da prevode sve knjige sa engleskog jezika. Vesna je jedini razlog što je Gilijenina Gone Girl čitljiva.
@Zevs86
Prve dve knjige da, veoma liče. Teskobe dok je bio klinja, usamljenost dok je u pubertetu, Moli/Dena - meni to jedna te ista žena, obuka, Supermen sindrom da preuzima teret drugih itd...
Kvout i Knežević braća po materi.
Da, u trećem delu se čini kao da odugovlači. Čitao sam sinoć malo Thawny Man trilogiju, čisto zdravu dozu spojlera da vidim, pa guglao malo i vidim da ljudi vole Farseer, ok su sa Thawny Man ali misle da je zakazala sa završnicom, a obožavaju i oduševljeni su sa Fitz and the Fool trilogijom. Jedva čekam da saznam.
Tawny Man završnica je očekivana, osim naravno ako nisi mazohista koji očekuje nešto slično završetku Vidovnjaka
Lord M.- Zapovednik Belih plaštova
- Broj poruka : 4090
Godina : 34
Raspoloženje : idealno
Reputacija : 276
Datum upisa : 09.11.2010
Jel neko zna kad ce nastavak rotfusa
iskreno mi se visw smucilo to cekanje
iskreno mi se visw smucilo to cekanje
Zandrin- Zakleta sestra
- Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857
Datum upisa : 29.01.2013
^decembar 2016 čini mi se.
Lord M.- Zapovednik Belih plaštova
- Broj poruka : 4090
Godina : 34
Raspoloženje : idealno
Reputacija : 276
Datum upisa : 09.11.2010
Dakle
lipsi magare do zelene trave
lipsi magare do zelene trave
Zandrin- Zakleta sestra
- Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857
Datum upisa : 29.01.2013
ma čupavi je ko i debeli
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
i dok oni pisu, Stiven Erikson ce otkriti novu vrstu na Plutonu....
Hahaha, Stiven Erikson već uveliko završava prikvel trilogiju čiji su centar zbivanja Drevni Bogovi i Anomander Rejk.
Sanderson me malo neprijatno iznenadio, treća knjiga Arhive Olujne Svetlosti izlazi tek avgusta 2016. Šta ću, navikao da on to kao na traci...
A na ovu dvojicu bradatih je najbolje i ne misliti. Ne znam za vas, ali mene je poslednja sezona Igre Prestola žestoko ohladila kad je u pitanju sve vezano za ovaj svet... Nekako mi je... ne znam...
Sanderson me malo neprijatno iznenadio, treća knjiga Arhive Olujne Svetlosti izlazi tek avgusta 2016. Šta ću, navikao da on to kao na traci...
A na ovu dvojicu bradatih je najbolje i ne misliti. Ne znam za vas, ali mene je poslednja sezona Igre Prestola žestoko ohladila kad je u pitanju sve vezano za ovaj svet... Nekako mi je... ne znam...
KrleTuđin ::Hahaha, Stiven Erikson već uveliko završava prikvel trilogiju čiji su centar zbivanja Drevni Bogovi i Anomander Rejk.
Ja odavno nemam zelju da procitam petu knjigu...
Strana 21 od 25 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25
Strana 21 od 25
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu