Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 42 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 42 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Patrik Rotfus - Ime Vetra
+39
srbul
Brat Crni
HuddleBre
Kapetanili
Hokins
Dimeks
Oberin Martel
Zandrin
Gospodar ostrice
StefkeKum
Prince of Ravens
KrleTuđin
VojaLu
Sparkling Comet
Dr Nedeljkovic
Vazarius
Nocnoi_Dozor
Uno Nomesta
Kvothe
rogansae
Lothesse
White Rabbit
achilles2211
JohnieRW
Ergon Lar Tund
thegorstak
CRNIJASTREB
Starfell
Nikolinho
Chandrian
Assassin
Zevs86
Areal
Lord M.
Зимоврел
Вештица
LunarFang
Nim
orome
43 posters
Strana 13 od 25
Strana 13 od 25 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 19 ... 25
Re: Patrik Rotfus - Ime Vetra
Pa udari na oca preko onih vojnika. Ccc
Vjerovatno je time htio da natjera Kvouta da se sjeti ko je.
Vjerovatno je time htio da natjera Kvouta da se sjeti ko je.
a možda znači Učitelju
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Godina : 37
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
Hokins- Lord od Krajoluja
- Broj poruka : 3113
Godina : 39
Raspoloženje : Laughing Storm
Reputacija : 691
Datum upisa : 29.01.2013
Znaci iz brade mu potice sva magija .Znao sam!
Usput jel se zna kad ce izbaci onu knjigu o Ori (:
Usput jel se zna kad ce izbaci onu knjigu o Ori (:
Gost- Gost
@Hok + !
Nesto sam razmisljao o celom zapletu serijala dok sam sad citao drugi put i moram da prokomentarisem u spojleru
Nesto sam razmisljao o celom zapletu serijala dok sam sad citao drugi put i moram da prokomentarisem u spojleru
- Spojler:
- Razmisljao sam dosta o celom zapletu price( mislim na ovaj deo dok je Kvout mlad i oko Univerziteta) . Sta vi mislite da li je Denin sponzor jedan od Candrijana? Ili je makar u vezi sa njima? Onda cela prica sa Sinderom koji pljacka Mera Alverona i drma njegovu poziciju pred kraljem. To mi totalno lici na pripremu za rat ili makar sukob koji ce dati izgovor za rat. I sta mislite o tome da je sam Kvout nesvesno jedna od poluga Halijaksa, tj Candrijana?
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Treba mi mala pomoć fanova ovog serijala. Treba mi opis Felurijanke, tj ako neko od vas zna na kojoj strani u Strah mudroga je taj dio?
Kapetanili- Broj poruka : 85
Godina : 40
Raspoloženje : The only reason you're alive cause I ain't sent the word
Reputacija : 6
Datum upisa : 04.04.2012
Други том "Страха мудрога", поглавље 25 "Прогоњен"
Хм. "Dio" si napisao. Može biti da ti ćirilica nije od dovoljne pomoći, pa da ponovim Drugi tom "Straha mudroga", poglavlje dvadeset i peto, zove se "Progonjen", na stranici je 156.
Хм. "Dio" si napisao. Može biti da ti ćirilica nije od dovoljne pomoći, pa da ponovim Drugi tom "Straha mudroga", poglavlje dvadeset i peto, zove se "Progonjen", na stranici je 156.
HuddleBre- Broj poruka : 409
Raspoloženje : Raspisano
Reputacija : 230
Datum upisa : 05.03.2013
Hahahah. Ne brini! Napisao sam "dio" jer tako pišemo mi Hercegovci izrasli iz ljutog krša!
I, hvala ti puno na odgovoru! Kasnije ću da potražim.
I, hvala ti puno na odgovoru! Kasnije ću da potražim.
Kapetanili- Broj poruka : 85
Godina : 40
Raspoloženje : The only reason you're alive cause I ain't sent the word
Reputacija : 6
Datum upisa : 04.04.2012
dio je pisao i vuk karadzic....HuddleBre ::Други том "Страха мудрога", поглавље 25 "Прогоњен"
zevse denin sponzor je onaj cica sto se druzio sa Kvoutom na Merovom dvoru... e sada je li Čandrijan ili neki njihov sluga ne znamo...
@Jastreb Hmmm, zanimljivo. Otkud ti to? Mislim, kako si to zakljucio? oO?
sjecas se sta je ono drvo reklo Kvoutu za Denu da je tutor tuce stapom
Mislim da su Denin tutor Gazda Jasen, Kvoutov prijatelj na dvoru Bredon i Sinder (Ferule) jedna ista osoba i da je sam Pat ostavio nekoliko tragova koji mogu a opet ne moraju to da potvrde.
Na engleskom Gazda Jasen je Master Ash. To ime mu je Kvout dao mislivši na drvo. Međutim, Ash je takođe i naziv za pepeo. Pepeo ostaje kada izgori Garež. Garež koja se na engleskom još zove Ember. Ember, reč za koju se takođe upotrebljava i reč Cinder.
Dalje, i Gazda Jasen i Bredon su matori, sede kose, imaju tamne oči, uživaju u igranju igrica, nose štap - verovatno onaj isti štap za koji je Ktej rekao Kvoutu da Gazda Jasen/Bredon tuče Denu.
I što je najvažnije, Deni je Gazda Jasen pomogao u prikupljanju podataka kako bi sastavila onu pesmu o Lanreju, verziju koja je u suprotnosti sa onom koju je Kvout čuo od Skarpija i koju smo mi mogli da pročitamo u knjizi. U toj Deninoj verziji, Lanrej je prikazan kao heroj i mučenik čiji su postupci u izdaji i pokolju Mir Tarinijela opravdani.
Ima još dosta teorija koje su jasnije kada se pročita knjiga na engleskom, ili barem one pesme i priče u njoj. Ima pesma koju Kvoutov otac peva svojoj ženi, a koja samo kada se pročita na engleskom, daje neodoljivu naznaku da je žena Mera Alverona - Meluan Lakles, ustvari Kvoutova tetka ( It's worth my life To make my wife Not tally a lot less = To make my wife Netalia Lackless. ).
Na engleskom Gazda Jasen je Master Ash. To ime mu je Kvout dao mislivši na drvo. Međutim, Ash je takođe i naziv za pepeo. Pepeo ostaje kada izgori Garež. Garež koja se na engleskom još zove Ember. Ember, reč za koju se takođe upotrebljava i reč Cinder.
Dalje, i Gazda Jasen i Bredon su matori, sede kose, imaju tamne oči, uživaju u igranju igrica, nose štap - verovatno onaj isti štap za koji je Ktej rekao Kvoutu da Gazda Jasen/Bredon tuče Denu.
I što je najvažnije, Deni je Gazda Jasen pomogao u prikupljanju podataka kako bi sastavila onu pesmu o Lanreju, verziju koja je u suprotnosti sa onom koju je Kvout čuo od Skarpija i koju smo mi mogli da pročitamo u knjizi. U toj Deninoj verziji, Lanrej je prikazan kao heroj i mučenik čiji su postupci u izdaji i pokolju Mir Tarinijela opravdani.
Ima još dosta teorija koje su jasnije kada se pročita knjiga na engleskom, ili barem one pesme i priče u njoj. Ima pesma koju Kvoutov otac peva svojoj ženi, a koja samo kada se pročita na engleskom, daje neodoljivu naznaku da je žena Mera Alverona - Meluan Lakles, ustvari Kvoutova tetka ( It's worth my life To make my wife Not tally a lot less = To make my wife Netalia Lackless. ).
KrleTuđin- Broj poruka : 3002
Raspoloženje : ...
Reputacija : 525
Datum upisa : 20.02.2013
@Krle24 Fala vi Priznajem da sam bio lenj da istrazujem, i zahvalan sam na upucivanju + !
pa i bez engleskog je jasno za cicu i za tetku... zevse svd smo to raspravili nekad prije na ovoj temi...
@Zevs86 Nema na čemu. Kad budeš imao nekih pola sata slobodnog vremena pročešljaj ovu temu od početka, naćićeš gomilu interesantnih teorija i pisanija koje možda mogu da ti razreše još neke nedoumice ukoliko ih imaš..
@CRNIJASTREB Ma dobro, naveo sam to kao primer..
@CRNIJASTREB Ma dobro, naveo sam to kao primer..
KrleTuđin- Broj poruka : 3002
Raspoloženje : ...
Reputacija : 525
Datum upisa : 20.02.2013
Da je Merova zena Kvoutu tetka je meni barem bilo ocigledno, naslucivalo se i ovo za Jasena, mislim da je on od Dene i da je on Brendon. Mada sam mislio da radi za Candrijane, ali sa ovim objasnjenjem si pokidao majke mi tako da sada mislim da on ustvari jeste Sinder..
achilles2211- Broj poruka : 68
Godina : 33
Raspoloženje : Tri su stvari od kojih svako mudar strahuje: uzburkano more, noć bez meseca i gnev mirnog čoveka.
Reputacija : 3
Datum upisa : 11.04.2013
Čitam sad deliće neke iz Imena vetra i Straha mudroga (tako ću slatko polagano obe knjige da pročitam) i nešto mislim da su učesnici u ratu stvaranja bili ljudi sa jedne strane i vile (odnosno demoni) sa druge i da su ljudi pobedili.. Vile mogu da "menjaju" svoj izgled isto kao što to čine demoni plus što obema rasama smeta gvožđe (a i sam Bast kaže da vile retko kad rade nešto iz dobrote). Takođe mislim da Iaks (koji je ukrao mesec i koji je time verovatno razdvojio dva sveta i pokrenuo Rat Stvaranja) nije isto što i Halijaks (odnosno Lanrej), vođa Čandrijana, jer ima deo kada Selitos smatra kako su mu jedini ravni u imenovanju bili Alef (koji će stvoriti anđele), Iaks i Lajra (Lanrejova žena).
E sad nisam siguran da li je beše Iaks bio zatvoren iza vrata od kamena? Možda je moguće da je Lanrej kada je Lajra umrla otišao Kteju i ovaj mu rekao da će rešenje pronaći iza vrata, pa su se tako nekako Iaks i Lanrej sjedinili postavši Halijaks xD Mada i dalje mi nije jasno zašto ga Ademi zovu Alaksal.. Plus ima onaj deo sa demonom Enkanisom i kako se Tehlu žrtvuje a u Skarpijevoj priči, Lanrej se žrtvuje kako bi porazio zver sa gvozdenim krljuštima pa ga Lajra onda vrati u život..
I šta mislite da li ima šest Čandrijana + Halijaks, ili sedam Čandrijana + Halijaks?
E sad nisam siguran da li je beše Iaks bio zatvoren iza vrata od kamena? Možda je moguće da je Lanrej kada je Lajra umrla otišao Kteju i ovaj mu rekao da će rešenje pronaći iza vrata, pa su se tako nekako Iaks i Lanrej sjedinili postavši Halijaks xD Mada i dalje mi nije jasno zašto ga Ademi zovu Alaksal.. Plus ima onaj deo sa demonom Enkanisom i kako se Tehlu žrtvuje a u Skarpijevoj priči, Lanrej se žrtvuje kako bi porazio zver sa gvozdenim krljuštima pa ga Lajra onda vrati u život..
I šta mislite da li ima šest Čandrijana + Halijaks, ili sedam Čandrijana + Halijaks?
Chandrian- Kralj Rojnara, Andala i Prvih ljudi, gospodar Sedam kraljevstava
- Broj poruka : 5140
Raspoloženje : ^
Reputacija : 604
Datum upisa : 21.12.2012
vidis sad kad citam tvoj post..shvatim koliko sam dosta i pozaboravljala..joj sto mrzim ove serijale gde cekas sledeci deo sto godina
inace jel sam samo ja luda ili ima jos neko ko slicno misli, meni candrijani uopste ne mirisu da su totalno losi, ne znam, sve mi je to jako jako cudno..i zasto se trude da svaki trag zametnu..nesto tu ima vise..mnogo vise..
inace jel sam samo ja luda ili ima jos neko ko slicno misli, meni candrijani uopste ne mirisu da su totalno losi, ne znam, sve mi je to jako jako cudno..i zasto se trude da svaki trag zametnu..nesto tu ima vise..mnogo vise..
Zandrin- Zakleta sestra
- Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857
Uh Zan meni se cini da su 100% zli.. seti se samo scene kada su mu ubili roditelje.. jedino mozda Halijaks ima dublje motive.. a mislim da rade to zato sto ih je Selitos prokleo da ce im njihova imena biti kob, valjda je to jedini nacin da ih ubijes, ako znas njihova imena.
oni su bili prvaci svojih gradova koje su izdali...
7 ih je ukupno inace se ne bi zvali CHANDRIANI
7 ih je ukupno inace se ne bi zvali CHANDRIANI
Preuzeto sa vikipedije (možda je ovo i stara vest al sad je kao zvanično)
"It is official! New Regency Productions and 20th Century Fox Television have decided to turn the Kingkiller Chronicle into a drama series! Executive Producers will include: Arnon Milchan, Andrew Plotkin, Brad Weston, and Robert Lawrence. The TV series will start at the beginning of "The Name of the Wind" and will continue with subsequent books."
"It is official! New Regency Productions and 20th Century Fox Television have decided to turn the Kingkiller Chronicle into a drama series! Executive Producers will include: Arnon Milchan, Andrew Plotkin, Brad Weston, and Robert Lawrence. The TV series will start at the beginning of "The Name of the Wind" and will continue with subsequent books."
Није ово нова вест. Искрено се надам да се серија неће емитовати на Фоксу.
Теорије, теорије...
Гррр, кад ће више тај наставак?! Проклетство!
Истина, кад изађе- опет прва два дела треба читати по не знам који пут!
Гррр, кад ће више тај наставак?! Проклетство!
Истина, кад изађе- опет прва два дела треба читати по не знам који пут!
Вештица- Broj poruka : 1861
Raspoloženje : сетна...
Reputacija : 300
Datum upisa : 22.09.2012
@Dimeks: Najverovatnije će se emitovati na FXu ako zaživi (oni emituju American Horror Story i Sons of Anarchy na primer). Ako nekim čudom završi na Foxu biće verovatno letnja "event" serija kakve su ovih zadnjih par godina postale popularne, kao na primer Extant ili Under the Dome.
malo listam temu, teorije etc, i kontam kako sam dosta pozaboravljala
samo cu jos jednom da iskazem svoje nezadovoljstvo na denu
ne svidja mi se ona, nikako mi se ne svidja, hirovita, pa pomalo gramziva, kurvanje joj nije strano..i prosto mi nesto ne mirise kako valja kod nje
ima sijaset boljih da ne kazem odlicnih zenskih likova od Dene, pa cak i ona..kamatarka.sto hoce da udje u arhivu..i ona mi je bolja i postenija od dene
i jos nesto..mnogo mi je cudna kako non stop nestaje, kad god se bas bas priblizi kvoutu, nestane...tacno kao da presece nit koja ih vezuje namerno ili zato sto mora, hm_
a da nije ona onaj andjeo koji se kvoutu stavlja na dusu?
samo cu jos jednom da iskazem svoje nezadovoljstvo na denu
ne svidja mi se ona, nikako mi se ne svidja, hirovita, pa pomalo gramziva, kurvanje joj nije strano..i prosto mi nesto ne mirise kako valja kod nje
ima sijaset boljih da ne kazem odlicnih zenskih likova od Dene, pa cak i ona..kamatarka.sto hoce da udje u arhivu..i ona mi je bolja i postenija od dene
i jos nesto..mnogo mi je cudna kako non stop nestaje, kad god se bas bas priblizi kvoutu, nestane...tacno kao da presece nit koja ih vezuje namerno ili zato sto mora, hm_
a da nije ona onaj andjeo koji se kvoutu stavlja na dusu?
Zandrin- Zakleta sestra
- Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857
Strana 13 od 25 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 19 ... 25
Strana 13 od 25
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu