Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 10 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 10 Gosta :: 1 ProvajderNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Teorije koje vas najviše nerviraju
+32
CRNIJASTREB
азор ахаи
Lya
Hokins
Zandrin
Ket sa kanala
Chandrian
Dimeks
Lady Acer
Nocnoi_Dozor
Marksmann
Struki
Oberin Martel
RhaegarTargaryen
Srle
Corto Maltese
Зимоврел
Kapetanili
VojaLu
LunarFang
Nim
Zevs86
Mondenkind
do_balcaka
Assassin
Glumac92
Areal
Prince of Ravens
Princ Regar
Starfell
Lord M.
Snezna
36 posters
Strana 8 od 13
Strana 8 od 13 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13
Re: Teorije koje vas najviše nerviraju
Рекох већ, на форуму Вестерос.орг-а.Nocnoi_Dozor ::Gde si izvukao to da je Martin završio obe knjige?
Samo da nas ne izneveri. Svašta je govorio i za Ples
Nocnoi_Dozor- Vitez od Zimovrela
- Broj poruka : 6765
Godina : 36
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013
Kakve obrte pravi u knjizi,ne bi me uopste cudilo da su stvarno vec napisane sve knjige...pa eto u medjuvremenu ih i malo doradjuje.
Srle- Broj poruka : 911
Godina : 39
Raspoloženje : :)
Reputacija : 51
Datum upisa : 19.09.2012
Dimeks ::E да, сад се сетих још једне јако...интересантне теорије.
Дакле, теорија каже да је Брен појео Џоџена у оној пећини где је последњи зеленвид. Брен је рекао да она каша коју је јео са Листом и Бладрејвеном има укус крви, а Џоџен се није нигде појављивао пре тога. И још је имао осећај сигурне пропасти.
Не кажем је теорија немогућа, пошто у Мартиновом свету сва магија долази са ценом, али за сад звучи врло глупо.
Nije glupa uopšte.
„Vreme je“, rekao je lord Brinden.
Nešto u njegovom glasu izazvalo je ledene prste da se pruže niz Brenova leđa. „Vreme za šta?“
„Za sledeći korak. Da ti odeš dalje od zverobrazja i naučiš šta znači
biti zelenovid.“
„Drveće će ga naučiti“, rekla je List. Mahnula je i jedna druga peva-
čica tiho je prišla, ona s belom kosom, koju je Mira prozvala Snežnokosa. U rukama je držala posudu od čuvardrva izrezbarenu desetinom
lica nalik na ona s drveta-srca. Unutra je bila bela kaša, gusta i teška,
premrežena crvenim žilama. „Moraš ovo jesti“, rekla je List. Pružila je
Brenu drvenu kašiku.
Dečak je nepoverljivo pogledao posudu. „Šta je to?“
„Kaša od semena čuvardrva.“
Brenu je pozlilo od njenog izgleda. Slutio je da su crvene žile samo
sok čuvardrva, ali su na svetlosti baklji izuzetno ličile na krv. Umočio je
kašiku, pa je zastao. „Hoću li od ovoga postati zelenovid?“
„Postaćeš zelenovid od svoje krvi“, rekao je lord Brinden. „Ovo će
pomoći buđenju tvojih darova i vezaće te za drveće.“
Bren nije želeo da se veže za drveće... ali ko bi se drugi venčao sa
slomljenim dečakom kao što je on? Hiljadu očiju, hiljadu koža, mudrost
duboka kao korenje drevnog drveća. Zelenovid.
Jeo je.
Ukus je bio gorak, mada ne gorak kao mleveni žir. Prvu kašiku je
najteže progutao. Zamalo da ju je odmah povratio. Druga je imala bolji
ukus. Treća je bila skoro pa slatka. Ostale je rado gutao. Zašto mu se činilo
da je bilo gorko? Ukus je podsećao na med, na novi sneg, na biber, cimet i
poslednji majčin poljubac. Prazna zdela mu skliznu iz prstiju pa začegrta
po podu pećine. „Ne osećam se drugačije. Šta će sada biti?“
Mora se čitati između linija da se dođe do ovog zaključka, ali nagovještaji su uznemirujuće jasni. Džodženovo mračno raspoloženje i predosjećanje da smrt lebdi nad njim, Bren koji je vidjeo drevne ljude koji žrtvuju ljude Starim bogovima, a zatim kušaju njihovu krv, Brenovo opažanje da kaša ima krvi u sebi, prvobitna odvratnost njenog okusa, i na kraju Bren traži Džodžena i Miru u njegovom posljednjem poglavlju u Plesu, ali ih ne nalazi. Osim toga, imaju i one kosti životinja i ljudi raštrkane po pećini. Dobro, to sigurno ništa ne znači, jer su te kosti najvjerovatnije od Dece, ali može biti da je nešto od toga od žrtvi...
„Hoće da se vrati kući“, rekla je Mira Brenu. „Neće čak ni da pokuša
da se bori protiv sudbine. Kaže da zelensnovi ne lažu.“
„Hrabar je“, rekao je Bren." Čovek jedino može biti hrabar kada se boji,
rekao mu je otac jednom, davno, na dan kada su našli male jezovuke u
letnjem snegu. Još je to pamtio.
Glup je“, rekla je Mira. „Nadala sam se da pošto smo našli tvoju
trooku vranu... sada se pitam zašto smo uopšte došli.“
Zbog mene, pomislio je Bren. „Zbog njegovih zelensnova“, rekao je.
„Njegovi zelensnovi.“ Mirin glas bio je pun gorčine.
„Hodor“, rekao je Hodor.
Mira je zaplakala.
Džodžen je bivao slabiji kako su putovali iza Zida, a od Sudara do Plesa stalno govori "Danas nije dan kada umirem". Sigurno zna da dan kada umire dolazi uskoro.
Ket sa kanala- Broj poruka : 2648
Raspoloženje : ...
Reputacija : 482
Datum upisa : 06.01.2013
TO sam i ja sve iscitao na netu, ali mi jeste malo morbidno, pa zato nisam ni hteo da stavljam.
Princ Regar- Broj poruka : 9341
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011
Uzimajući u obzir da kod Martina magija uvijek ima svoju cijenu, ovo dođe potpuno logično. Sjetite se čega je sve bilo do sada, pa ovo onda i nije uopšte tako čudno.
Ket sa kanala- Broj poruka : 2648
Raspoloženje : ...
Reputacija : 482
Datum upisa : 06.01.2013
Bilo je price da se Stanis i Mel kresnu zarad senki, da se spali Edrik Olujni zbog kamenog zmaja, ali da se bas Bren gosti nad Dzodzenovim mesom mi je ipak morbidno
Slažem se sa Regarom
Chandrian- Kralj Rojnara, Andala i Prvih ljudi, gospodar Sedam kraljevstava
- Broj poruka : 5140
Godina : 33
Raspoloženje : ^
Reputacija : 604
Datum upisa : 21.12.2012
Мене исто нервира та теорија да је Џон Лијенин и Брендонов син То је баш чудно и нереално.
А што се тиче теорије да је Брен појео Џоџена ја се стварно надам да то није истинито јер је много гнусобно.
А што се тиче теорије да је Брен појео Џоџена ја се стварно надам да то није истинито јер је много гнусобно.
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
A odkuda ta teorija Zim??? Na osnovu čega to?
Мислим да је Ним постовала на некој од претходних страница да су је "измислили" људи који су против теорије Регар и Лијена једнако је Џон... Не знам баш каквог би основа могли имати за то али је била прилично јака док се Алфи Ален није излануо у једном интервјуу па сад сви знамо да ипак јесу Регар и Лијена...
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
Bila je jaka iz jednostavno loseg tumacenja Arje Stark i Dzona Snenog. Za njih dvoje se prica da su jedini koji imaju iskljucivo Starkovske crte, i da Dzon puno lici na Arju odn ona na njega, pa su neki likovi to shvatili kao incest u kome su cak i Dzon i Arja plodovi incesta Medjutim pravilno tumacenje govori drugacije naravno: Arja strasno lici na Lijenu dok je bila mala, a sam Dzon lici na Arju = Dzon lici na Lijenu, odn Dzon je Lijenin sin
Moram priznati da ova Bren kanibal teorija stvarno jeste jeziva
Moram priznati da ova Bren kanibal teorija stvarno jeste jeziva
Jeste jeziva al mi je još morbidnija teorija da su Starkovi poput Targarjena i Lanistera u smisli hopa-cupa incest.. Nigde veze.. Dokaz samo kolko fanovi lude od čekanja na nove knjige...
A zna li se zašto je Bendžen uopšte postao član Noćne? Čitao sam da je to zato što je on možda taj Stark sa kojim je ledi Ašara Dejn zatrudnela i da je kada se ona ubila on obukao crno.
A zna li se zašto je Bendžen uopšte postao član Noćne? Čitao sam da je to zato što je on možda taj Stark sa kojim je ledi Ašara Dejn zatrudnela i da je kada se ona ubila on obukao crno.
Ako jeste na neki nacin to tacno u vezi kanibalizma to samo pokazuje koliko porodica Stark nije toliko casna i cista koliko se je mislilo na pocetku serijala, sto sa jedne strane uospte nije cudno kada je Martin u pitanju, posle svega on je ipak majstor da od nekog lika koga prezirete napravi lika koga volite, odn od porodice Tako je recimo sa Lanisterima primer
Elem Starkovi imaju veze za zrtvovanjem ljudi, sa ispijanjem njihove krvi, jedan Stark je cak imao odnose sa Tudjinkom, pravo prve bracne noci je bilo najvise upraznjavano na severu, Ruz Bolton tvrdi da Umberi jos uvek to rade, sto vodi zakljucku da su i Starkovi to radili, ne kazem da rade za vreme serijala ali da su i oni to radili sigurno i posle zabrane koju je doneo Dzeheris Pomiritelj. Elem da ne davim vise, ono sto zelim da kazem jeste da Starkovi polako dobijaju malo mracnije uspomene kao porodica i svakako mi vise ne deluju kao neki ljudi kojima je cast na prvom mestu, vec vise neke atavisticke, stare, jezive obicaje. I ranije sam pricao da su oni Kraljevi zime bili sigurno jako surovi vladari. Eto mozda i razloga sto se o starim Starkovima skoro nista ne zna, jednostavno Martin zeli da napravi ovaj obrt o kome govorim
Elem Starkovi imaju veze za zrtvovanjem ljudi, sa ispijanjem njihove krvi, jedan Stark je cak imao odnose sa Tudjinkom, pravo prve bracne noci je bilo najvise upraznjavano na severu, Ruz Bolton tvrdi da Umberi jos uvek to rade, sto vodi zakljucku da su i Starkovi to radili, ne kazem da rade za vreme serijala ali da su i oni to radili sigurno i posle zabrane koju je doneo Dzeheris Pomiritelj. Elem da ne davim vise, ono sto zelim da kazem jeste da Starkovi polako dobijaju malo mracnije uspomene kao porodica i svakako mi vise ne deluju kao neki ljudi kojima je cast na prvom mestu, vec vise neke atavisticke, stare, jezive obicaje. I ranije sam pricao da su oni Kraljevi zime bili sigurno jako surovi vladari. Eto mozda i razloga sto se o starim Starkovima skoro nista ne zna, jednostavno Martin zeli da napravi ovaj obrt o kome govorim
Meni se svidja taj eventualni zaokret Starkovih,ti malo mracniji obicaji...
Srle- Broj poruka : 911
Godina : 39
Reputacija : 51
Datum upisa : 19.09.2012
Ma to je samo glupa teorija( mislim na kanibalizam kod Brena) isto koliko je glupa teorija o tome da je Dzon sin Lijene i Bendzena. Jednostavno ljudi nemaju sta da rade i smisljaju i izvrcu. Neko je spomenuo da je cuo da je Martin vec zavrsio obe knjige. I ja mislim da jeste. Koliko god spor pisac bio, ovo je nerealno. Mozda se sada samo dosminkuje delo i neke crtice, u skladu sa nekim planovima. Debeli mamlaz( kojeg veoma postujem i smatram jednim od omiljenih pisaca) nas drzi u nezvesnosti zbog kinte i zbog serije. A ta dva su veoma povezani. Sve vise i vise sam u to ubedjen, jednostavno muze kintu od serije i uziva. I razmislja u fazonu, meni ste odbijali scenarije za serije, a jel meni? E pa gledajte sada sabani kakvu sam seriju napravio i itd... Cisto lecenje kompleksa pod stare dane, i svako ko je slusao njegove intervjue zadnjih godina, nije mogao da ne primeti nacin na koji je govorio o svojoj proslosti i o tim odbijanjima i koliko ga je to izludelo.
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Godina : 37
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Ja samo da podsetim koliko Lijena i Arja liče, jer ih je Bren kada je gledao kroz drvo-srce u Zimovrelu zamenio. Znao je da nije Arja samo zato što on kao njen brat nikad nije bio inferiorniji s mačem i nije nosio dugu kosu, što će reći da je Lijenin suparnik sa mačem bio ili Bendžen ili Ned. To takođe potvrđuje da je ona Vitez nasmejanog drveta, jer je očito bila izuzetno vešt borac.
Slažem se sa Zevsom da je Martin verovatno završio knjige i da sad puni džepove, šminka i uživa gledajući fanove kako lude od čekanja.
Takođe, da sam ja MArtin registrovala bih se na forum i iznosila lude teorije čisto da zajebavam narod
Slažem se sa Zevsom da je Martin verovatno završio knjige i da sad puni džepove, šminka i uživa gledajući fanove kako lude od čekanja.
Takođe, da sam ja MArtin registrovala bih se na forum i iznosila lude teorije čisto da zajebavam narod
Lady Acer- Broj poruka : 451
Raspoloženje : magično
Reputacija : 37
Datum upisa : 07.05.2013
I ja jako licim na svoju tetku, zapravo na obe tetke, jel to znaci da sam njihovo dete?
@Chandrian, sto se tice toga zasto je Bendzen otisao u strazu... Na par mesta sam napisala ali napisacu ponovo... Starkovi su stalno davale ljude u Nocnu, Bendzen je 3. sin i kao takav nema nikakvu perspektivu...da bude vitez nije bio zainteresovan i prosto se Straza postavila kao vrlo logican izbor.
Sto se mracne strane Starkovih tice...a ko je nema...ali i dalje to sto su bili surovi vladari i dalje nije nista u odnosu na incest, izdaje i slicno... Na severu, gde vladaju surovi uslovi moras biti cvrste ruke da bi opstao.
A teorija o Brenu ljudozderu mi je tako fuj...i ako se ispostavi kao tacna (a mislim da su sanse nikakve) kod Brenovog prvog zalogaja ima da batalimm knjigu i nikad vise je ne pomenem.
@Chandrian, sto se tice toga zasto je Bendzen otisao u strazu... Na par mesta sam napisala ali napisacu ponovo... Starkovi su stalno davale ljude u Nocnu, Bendzen je 3. sin i kao takav nema nikakvu perspektivu...da bude vitez nije bio zainteresovan i prosto se Straza postavila kao vrlo logican izbor.
Sto se mracne strane Starkovih tice...a ko je nema...ali i dalje to sto su bili surovi vladari i dalje nije nista u odnosu na incest, izdaje i slicno... Na severu, gde vladaju surovi uslovi moras biti cvrste ruke da bi opstao.
A teorija o Brenu ljudozderu mi je tako fuj...i ako se ispostavi kao tacna (a mislim da su sanse nikakve) kod Brenovog prvog zalogaja ima da batalimm knjigu i nikad vise je ne pomenem.
Nim- Kraljica Rojnara, Andala i Prvih ljudi, gospodarica Sedam kraljevstava
- Broj poruka : 8274
Raspoloženje : kiselo grozdje :P
Reputacija : 388
Datum upisa : 13.03.2012
Bicu kratak i nadam se jasan. Teoriju da je Bren ljudozder ne podnosim to mi nikako ne ide uz njega, da su rekli Rikon pa i da razmislim da poverujem, teorija o incestu medju starkovima hahahah, ne ide to uz njih vec je rezervisano za neke druge velike kuce.
Areal- Lord zaštitnik Zapada
- Broj poruka : 5992
Godina : 40
Raspoloženje : Lord Protector of Casterly Rock, Lord of Windblade and Tumbleston, Shield of Lannisport and Warden of the West, Lion from the North, Noble Lord Areal
Reputacija : 403
Datum upisa : 01.01.2012
Па у задњем Бреновом подглављу у Плесу, он ју је већ пробао.Nim ::A teorija o Brenu ljudozderu mi je tako fuj...i ako se ispostavi kao tacna (a mislim da su sanse nikakve) kod Brenovog prvog zalogaja ima da batalimm knjigu i nikad vise je ne pomenem.
Ali, Bren jeste ljudožder u neku ruku, kroz svog jezovuka!
Evo odlomka iz poglavlja iz Plesa:
*Leto je iskopao otkinutu ruku, crnu i okovanu ledom, s prstima koji su se otvarali i zatvarali dok se vukla preko sleđenog snega. Na njoj je još bilo dovoljno mesa da mu napuni prazan trbuh, a pošto je s tim završio, izlomio je kosti u potrazi za srži. Tek se tada ruka setila da je mrtva. Bren je jeo sa Letom i njegovim čoporom, kao vuk.*
Setite se Hagona, koji je trenirao varge divljane. Nepisan etički kodeks za varge divljane, kako je govorio Hagon, zabranjuje:
-da jedu ljudsko meso
-da se pare kao vuk sa vukom
-najveća pošast je preuzeti telo drugog čoveka
Bren je već 2 od 3 uradio.
A što se tiče toga da je u kaši bio Džodžen to ne možemo da tvrdimo, ali svašta je moguće. Ovo je još jedan odlomak:
*„Čitač živi hiljadu života pre nego što umre“, reče Džodžen. „Čovek koji nikada ne čita živi samo jedan. Pevači u šumi nemaju knjiga. Nemaju mastila, nemaju pergamenta, nemaju pisani jezik. Umesto toga imaju drveće, a čuvardrva iznad svega. Kada su umirali, odlazili su u šumu, u list, granu i koren, i drveće je pamtilo. Sve njihove pesme i čini, njihove povesti i molitve, sve što su znali o ovom svetu. Meštri će ti reći da su čuvardrva svetinje starih bogova. Pevači veruju da ona jesu stari bogovi. Kada pevači umru oni postanu deo tog božanstva.“
Brenu se razrogačiše oči. „Oni će da me ubiju?“
„Ne“, reče Mira. „Džodžene, plašiš ga.“
„Nije on taj koji treba da se plaši.“ *
E sad ovo može da znači da je Bren pojeo kašu od čuvardrva u kojoj se stvarno krije drevno znanje, ali me ova zadnja Džodženova rečenica baš plaši
Bendžen + Lijena NIKAKO, potpuno neosnovano i suludo. Bendžen je iz drugih razloga otišao u Noćnu, možda je to što kaže Nim, a možda i nešto drugo...
Evo odlomka iz poglavlja iz Plesa:
*Leto je iskopao otkinutu ruku, crnu i okovanu ledom, s prstima koji su se otvarali i zatvarali dok se vukla preko sleđenog snega. Na njoj je još bilo dovoljno mesa da mu napuni prazan trbuh, a pošto je s tim završio, izlomio je kosti u potrazi za srži. Tek se tada ruka setila da je mrtva. Bren je jeo sa Letom i njegovim čoporom, kao vuk.*
Setite se Hagona, koji je trenirao varge divljane. Nepisan etički kodeks za varge divljane, kako je govorio Hagon, zabranjuje:
-da jedu ljudsko meso
-da se pare kao vuk sa vukom
-najveća pošast je preuzeti telo drugog čoveka
Bren je već 2 od 3 uradio.
A što se tiče toga da je u kaši bio Džodžen to ne možemo da tvrdimo, ali svašta je moguće. Ovo je još jedan odlomak:
*„Čitač živi hiljadu života pre nego što umre“, reče Džodžen. „Čovek koji nikada ne čita živi samo jedan. Pevači u šumi nemaju knjiga. Nemaju mastila, nemaju pergamenta, nemaju pisani jezik. Umesto toga imaju drveće, a čuvardrva iznad svega. Kada su umirali, odlazili su u šumu, u list, granu i koren, i drveće je pamtilo. Sve njihove pesme i čini, njihove povesti i molitve, sve što su znali o ovom svetu. Meštri će ti reći da su čuvardrva svetinje starih bogova. Pevači veruju da ona jesu stari bogovi. Kada pevači umru oni postanu deo tog božanstva.“
Brenu se razrogačiše oči. „Oni će da me ubiju?“
„Ne“, reče Mira. „Džodžene, plašiš ga.“
„Nije on taj koji treba da se plaši.“ *
E sad ovo može da znači da je Bren pojeo kašu od čuvardrva u kojoj se stvarno krije drevno znanje, ali me ova zadnja Džodženova rečenica baš plaši
Bendžen + Lijena NIKAKO, potpuno neosnovano i suludo. Bendžen je iz drugih razloga otišao u Noćnu, možda je to što kaže Nim, a možda i nešto drugo...
Lepo receno Vojo, mada mislim da tu ima dosta slobode za razne iterpretacije.
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Pa znam, ali on je osetio ljudsko meso... Eno baš sa Letom jede tu ruku koja se još mrda (mada je to ruka nekog zombija, ali opet ljudska)...
Nema interpretacije u zverobrazju, zašto bi Hagon zabranjivao one tri stvari... Ako jedeš ljudsko meso makar i kao varga onda ga jedeš, zar ne... (Sad zvučim kao neki Vesteroški visokomoralista )
A ono za Džodžena ne verujem, ali se plašim ima naznaka
Nema interpretacije u zverobrazju, zašto bi Hagon zabranjivao one tri stvari... Ako jedeš ljudsko meso makar i kao varga onda ga jedeš, zar ne... (Sad zvučim kao neki Vesteroški visokomoralista )
A ono za Džodžena ne verujem, ali se plašim ima naznaka
Ипак мислим да није исто јести сирово људско месо, и трулеж Туђинске утваре.
Ljudsko meso je ljudsko meso, trulo ili sveže...
Evo opet i ovde, ovde je sveže meso:
*Oni koji su još imali lica imali su guste brade okovane ledom i zaleđenom slinom. Sneg što je padao počinjao je da prekriva ono što je od njih ostalo, tako bledo naspram crnine poderanih plaštova i čakšira. Crnine.
Mnogo liga daleko, dečak se nelagodno promeškolji.
Crnina. Noćna straža. Bili su Noćna straža.
Jezovuku je bilo svejedno. Oni su meso. On je gladan.*
*Još nekoliko puta škljocnu čeljustima i zareža radi upozorenja, pa se i ženka i drugi mužjak pokoriše. Čopor je bio njegov. Kao i plen. Išao je od čoveka do čoveka, njuškajući, pre nego što se zaustavio kod najvećeg, stvorenja bez lica koje je u jednoj ruci stezalo gvožđe. Druge ruke nije bilo, otkinuta je bila ispod šake, a patrljak je bio vezan kožom. Krv je gusto i tromo tekla iz rasečenog vrata. Vuk ju je laptao jezikom, olizao smrskani nos i prazne očne
duplje, pa je zario njušku u vrat i rastrgao ga, gutajući zalogaj slatkog mesa. Ništa u njegovom životu nije bilo ni izbliza tako ukusno.*
Evo opet i ovde, ovde je sveže meso:
*Oni koji su još imali lica imali su guste brade okovane ledom i zaleđenom slinom. Sneg što je padao počinjao je da prekriva ono što je od njih ostalo, tako bledo naspram crnine poderanih plaštova i čakšira. Crnine.
Mnogo liga daleko, dečak se nelagodno promeškolji.
Crnina. Noćna straža. Bili su Noćna straža.
Jezovuku je bilo svejedno. Oni su meso. On je gladan.*
*Još nekoliko puta škljocnu čeljustima i zareža radi upozorenja, pa se i ženka i drugi mužjak pokoriše. Čopor je bio njegov. Kao i plen. Išao je od čoveka do čoveka, njuškajući, pre nego što se zaustavio kod najvećeg, stvorenja bez lica koje je u jednoj ruci stezalo gvožđe. Druge ruke nije bilo, otkinuta je bila ispod šake, a patrljak je bio vezan kožom. Krv je gusto i tromo tekla iz rasečenog vrata. Vuk ju je laptao jezikom, olizao smrskani nos i prazne očne
duplje, pa je zario njušku u vrat i rastrgao ga, gutajući zalogaj slatkog mesa. Ništa u njegovom životu nije bilo ni izbliza tako ukusno.*
Strana 8 od 13 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13
Similar topics
» Vitez od Nasmejanog Drveta - teorije
» Sta mislite, ciji je lik najvise upropascen (u knjiama/seriji)?
» Filmovi koje ste nedavno gledali
» Sta mislite, ciji je lik najvise upropascen (u knjiama/seriji)?
» Filmovi koje ste nedavno gledali
Strana 8 od 13
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu