Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 8 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 8 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 84 dana Pet 20 Sep 2013, 17:16
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Crusader Kings II
+10
Oberin Martel
Hokins
akiopaki
азор ахаи
Chandrian
Struki
Zevs86
Jon Connington
Atridij
Vazarius
14 posters
WORLD OF WESTEROS :: Zabava :: Igre
Strana 1 od 4
Strana 1 od 4 • 1, 2, 3, 4
Crusader Kings II
Igra iz Paradox-a.Radnja je u srednjem veku.Od 1066 do pada Carigrada.Forma Rizika.Moze se birati Srbija.Svi istoriski dogadjaji mogu biti alternativni.Spletke,brakovi i osvajanja.
http://www.crusaderkings.com/ Zvanicni sajt
http://www.crusaderkings.com/ Zvanicni sajt
Vazarius- Gospodar Brzorečja
- Broj poruka : 3077
Raspoloženje : koracanje
Reputacija : 237
Datum upisa : 27.06.2011
Re: Crusader Kings II
Crusader Kings 2 ima predobar mod smješten u meni najdraži fantasy universe (nakon REH-Lovecraftovog).
Atridij- Broj poruka : 26
Godina : 33
Raspoloženje : Jednom majmun, uvijek paradajz
Reputacija : 0
Datum upisa : 09.06.2012
Trenutno igram Crusader KIngs 2: Legacy of Rome. Sjajno je. Tkođe Game of Thrones mod je odličan. Malo bagovit, ali može se sasvim lijepo igrati.
Jon Connington- Broj poruka : 40
Godina : 39
Raspoloženje : pospan
Reputacija : 3
Datum upisa : 29.09.2012
Igrao sam prvi deo igrice, i nije mi se nesto posebno dopala. Previse je ogranicena, u svakom smislu. Samo jedan nacin da predjes misiju, samo par zamaha, samo par specijalnih pokreta... Nedovoljno dobra, mada je imala dobru pricu !
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Godina : 37
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
zevs86 ::Igrao sam prvi deo igrice, i nije mi se nesto posebno dopala. Previse je ogranicena, u svakom smislu. Samo jedan nacin da predjes misiju, samo par zamaha, samo par specijalnih pokreta... Nedovoljno dobra, mada je imala dobru pricu !
Mislim da si Crusader Kings pomješao sa nekom drugom
https://www.youtube.com/watch?v=An-WADoVOx4
Atridij- Broj poruka : 26
Godina : 33
Raspoloženje : Jednom majmun, uvijek paradajz
Reputacija : 0
Datum upisa : 09.06.2012
Da jesam Ali se igrica isto zove nekako Crusader nesto !
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Godina : 37
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Hm evo malo da ozivim ovu temu, posto sam inace utrosio mnogo sati igrajuci ovu igru ^.^
Pored klasicne beta verzije koja je izasla, igrica je dozivela mnogo patch'eve i update-ove. Trenutni patch je 1.91b verzija igre. U njoj je sada omoguceno igranje sa muslimanima, hriscanima i od skoro i sa republikama. Najavljen je uskoro novi update koji ce omoguciti igranje sa paganima (Skandinavija i balticke zemlje najvise obiluju ovim drzavama).
Takodje, igra je otvorena za pravljenje mnogih modova. Sta vise i sam Paradox podrzava doradivanje ove igre. Jedan od modova koji ljude ovde moze da zanima je ASOIAF mod. On prebacuje CK2 igru direktno u Westeros. Gde se otvara mogucnost da igrac zaigra "Igru prestola" sa bilo kojom kucom (od Vejnvuda, Korbreja, preko Boltona, Dejna do Starkova. Od skoro je otvorena mogucnost igranje i sa Strazom i Divljanima. Za sledeci patch najavili su mogucnost igranja sa slobodnim gradovima kao sto su Bravos ili Mirin).
Mod dozvoljava za sad nekoliko scenarija. Moze se poceti igra pre Egonovog dolaska, za vreme njegovog osvajanja, u vreme "Dance of Dragons", za vreme Blackfire pobune, pred Robertovu bunu, pred pobunu Grejdzoja ili direktno posle Nedove smrti.
Ja sam sinoc (kada je Azor pomenuo ponovo ovaj mod u spam temi) skinuo ponovo igru i mod i poceo save za vreme Robertove bune. Uzeo sam kucu Dejn (vladari Starfall regije i High Lords of Starfall) i pratio Martele u civilnom ratu na stranu Targarjena. Pobuna je srusena, ali ne pre nego sto je Eris ubijen od strane nekog ubice, tako da je u samom ratu Erisa zamenio Egon. Robert je ostao lord Krajoluja i zadrzao je sve posede nakon pobune, kao i Ned. Mada su obojica cesto pozivali na neke pobune. Ja sam kroz razne manipulacije i neke ratove uspeo da pokorim gotovo citavu Dornu (posto sam koristio prednost "autonomije vazala", sto ce reci da je Dorna dozvoljavala ratove unutar svojih granica). Nakon sto sam pokorio 70% Dorne, preuzeo sam titulu princa od Dorne i svrgnuo Martele. Trenutni princ Dorne je Daeamon Sand Dayne (Sand mu je nadimak, posto je legalizovano kopile ^.^)
Evo nekoliko slika iz same igre.
Mapa citavog Westerosa u ovom trenutku. Olujno kraljevstvo i Dorna su se otcepili od kraljevstva.
Lik koji je trenutno vodja kuce Dayne i "u cijoj kozi se nalazim"
Starkovi su promenili prava, te je zensko, posto muskih naslednika nije bilo, nasledilo Neda. Inace uspeli su da izgube Winterfell kao svoje sediste, zaista ne znam kako xD
Dol nije imao kao naslednika Erina nakon Dzona Erina, te je Lord Dola postala kuca Vejnuvd, takodje nosilac vlasti je zensko.
Lanisteri su ostali unutar kraljevstva. Trenutni vladar je unuk Tivina. Tivin je inace imao jos jednog sina pred kraj zivota, kopile koje je proglasio svojim posto je ostao bez dece (Dzejmi, Sersei i Tirion su svi poginuli pre njega)
Wilas I je nasledio vlast Tirela, a potom se ozenio Dornjankom. Kada je umro (mislim da je bilo od neke bolesti), nasledio ga je sin koji je vise Dornjan nego "Hvacanin"
Storm Kingdom je uspelo da izbori nezavisnot u savezu sa Dornom (dok su Marteli vladali Dornom) pod vodjstvom Robertovog sina.
Vladari kraljevstva su i dalje Targerjeni. Trenutni kralj je sin Aegona (koji je dobio nadimak Smiling Dragon). Jedini problem koji preti Targarjenima je gubitak kraljevstva nakon ovog kralja. Pokusali su da promene zakon, poput Starkova i Dola, da ga nasledi zenski vladar, ali nisu usepli (ne znam zasto, nisam bio u sklopu kraljevstva kada je taj zakon isao). Tako da ukoliko ne dobije uskoro sina, Targarjeni nece imati naslednika na tronu, a Tireli su im krvno trenutno najblizi (mrzelo me da gledam preko koje linije).
Pored klasicne beta verzije koja je izasla, igrica je dozivela mnogo patch'eve i update-ove. Trenutni patch je 1.91b verzija igre. U njoj je sada omoguceno igranje sa muslimanima, hriscanima i od skoro i sa republikama. Najavljen je uskoro novi update koji ce omoguciti igranje sa paganima (Skandinavija i balticke zemlje najvise obiluju ovim drzavama).
Takodje, igra je otvorena za pravljenje mnogih modova. Sta vise i sam Paradox podrzava doradivanje ove igre. Jedan od modova koji ljude ovde moze da zanima je ASOIAF mod. On prebacuje CK2 igru direktno u Westeros. Gde se otvara mogucnost da igrac zaigra "Igru prestola" sa bilo kojom kucom (od Vejnvuda, Korbreja, preko Boltona, Dejna do Starkova. Od skoro je otvorena mogucnost igranje i sa Strazom i Divljanima. Za sledeci patch najavili su mogucnost igranja sa slobodnim gradovima kao sto su Bravos ili Mirin).
Mod dozvoljava za sad nekoliko scenarija. Moze se poceti igra pre Egonovog dolaska, za vreme njegovog osvajanja, u vreme "Dance of Dragons", za vreme Blackfire pobune, pred Robertovu bunu, pred pobunu Grejdzoja ili direktno posle Nedove smrti.
Ja sam sinoc (kada je Azor pomenuo ponovo ovaj mod u spam temi) skinuo ponovo igru i mod i poceo save za vreme Robertove bune. Uzeo sam kucu Dejn (vladari Starfall regije i High Lords of Starfall) i pratio Martele u civilnom ratu na stranu Targarjena. Pobuna je srusena, ali ne pre nego sto je Eris ubijen od strane nekog ubice, tako da je u samom ratu Erisa zamenio Egon. Robert je ostao lord Krajoluja i zadrzao je sve posede nakon pobune, kao i Ned. Mada su obojica cesto pozivali na neke pobune. Ja sam kroz razne manipulacije i neke ratove uspeo da pokorim gotovo citavu Dornu (posto sam koristio prednost "autonomije vazala", sto ce reci da je Dorna dozvoljavala ratove unutar svojih granica). Nakon sto sam pokorio 70% Dorne, preuzeo sam titulu princa od Dorne i svrgnuo Martele. Trenutni princ Dorne je Daeamon Sand Dayne (Sand mu je nadimak, posto je legalizovano kopile ^.^)
Evo nekoliko slika iz same igre.
Mapa citavog Westerosa u ovom trenutku. Olujno kraljevstvo i Dorna su se otcepili od kraljevstva.
Lik koji je trenutno vodja kuce Dayne i "u cijoj kozi se nalazim"
Starkovi su promenili prava, te je zensko, posto muskih naslednika nije bilo, nasledilo Neda. Inace uspeli su da izgube Winterfell kao svoje sediste, zaista ne znam kako xD
Dol nije imao kao naslednika Erina nakon Dzona Erina, te je Lord Dola postala kuca Vejnuvd, takodje nosilac vlasti je zensko.
Lanisteri su ostali unutar kraljevstva. Trenutni vladar je unuk Tivina. Tivin je inace imao jos jednog sina pred kraj zivota, kopile koje je proglasio svojim posto je ostao bez dece (Dzejmi, Sersei i Tirion su svi poginuli pre njega)
Wilas I je nasledio vlast Tirela, a potom se ozenio Dornjankom. Kada je umro (mislim da je bilo od neke bolesti), nasledio ga je sin koji je vise Dornjan nego "Hvacanin"
Storm Kingdom je uspelo da izbori nezavisnot u savezu sa Dornom (dok su Marteli vladali Dornom) pod vodjstvom Robertovog sina.
Vladari kraljevstva su i dalje Targerjeni. Trenutni kralj je sin Aegona (koji je dobio nadimak Smiling Dragon). Jedini problem koji preti Targarjenima je gubitak kraljevstva nakon ovog kralja. Pokusali su da promene zakon, poput Starkova i Dola, da ga nasledi zenski vladar, ali nisu usepli (ne znam zasto, nisam bio u sklopu kraljevstva kada je taj zakon isao). Tako da ukoliko ne dobije uskoro sina, Targarjeni nece imati naslednika na tronu, a Tireli su im krvno trenutno najblizi (mrzelo me da gledam preko koje linije).
Struki- Broj poruka : 1808
Raspoloženje : Cetri solitera, dve trafike, moja Olivera nosi Reebok patike
Reputacija : 122
Datum upisa : 14.02.2009
E skidam je upravo sa pirate bay-a.. kaži mi samo jel automatski skida update il moram da ih tražim (da li mi trebaju update za ASOIF mod i gde njega da nađem?)
Chandrian- Kralj Rojnara, Andala i Prvih ljudi, gospodar Sedam kraljevstava
- Broj poruka : 5140
Godina : 32
Raspoloženje : ^
Reputacija : 604
Datum upisa : 21.12.2012
лако ћеш се снаћи да нађеш мод (гуглај) с тим што ако скидаш Скидроу верзију са беја, обавезно и скини његова два апдејта.
азор ахаи- Lord zaštitnik Juga
- Broj poruka : 2440
Raspoloženje : there is no order as pure as this storm
Reputacija : 428
Datum upisa : 02.12.2012
Hvala Azore! a kaži mi jel prvo idem na update pa onda patch il kako?
Hm ajmo lagano =P
ASOIAF mod je stalno pod prepravkama i usavrsavanju. Stoga oni takodje prate update koji se vrse na samoj igri. Ne znam koju Azor verziju ASOIAF moda koristi, ali trenutna verzija ASOIAFA mora da se igra na 1.09 verziji CK2.
Prvo skini Skidrow verziju CK2. Potom idi na pirate bay i nadji ovaj repack
Crusader Kings II 109 RePack by SxSxL.iso (Ne smem da vodim do linka direktno, jer se to racuna u pirateriju, sry).
Kada to skines, idi na stranicu
http://citadel.prophpbb.com/?sid=fab2b5b4b86086ba983645e816f1e910
To ti je forum ljudi koji rade stalno na modu. Na ovom linku > http://citadel.prophpbb.com/topic2269.html
Nadji sve opcije (kao i download link) za skidanje MoDa.
Dakle uproscena verzija. Sknies Skidraw verziju sa Pirate bay, instaliras. Skines Repack sa Pirate Bay, instaliras. Skines MoD sa Citadela foruma, instaliras. Potom pokrenes 1.09 verziju CK2 (moze se desiti, kao i meni npr., da imas dve ikonice CK2. Jedan ce biti beta verzija CK2, a drugi 1.09 verzija). Kada pokrenes igru, pojavice ti se njihov client. U donjem levom uglu cekiraj A Game of Thrones mod i stisni play.
Inace uvek skidaj update koje rade za MoD. Jer sad kad uporedim starije modove sa sadasnjim... razlika je neverovatna...
ASOIAF mod je stalno pod prepravkama i usavrsavanju. Stoga oni takodje prate update koji se vrse na samoj igri. Ne znam koju Azor verziju ASOIAF moda koristi, ali trenutna verzija ASOIAFA mora da se igra na 1.09 verziji CK2.
Crusader Kings II 109 RePack by SxSxL.iso (Ne smem da vodim do linka direktno, jer se to racuna u pirateriju, sry).
To ti je forum ljudi koji rade stalno na modu. Na ovom linku > http://citadel.prophpbb.com/topic2269.html
Dakle uproscena verzija. Sknies Skidraw verziju sa Pirate bay, instaliras. Skines Repack sa Pirate Bay, instaliras. Skines MoD sa Citadela foruma, instaliras. Potom pokrenes 1.09 verziju CK2 (moze se desiti, kao i meni npr., da imas dve ikonice CK2. Jedan ce biti beta verzija CK2, a drugi 1.09 verzija). Kada pokrenes igru, pojavice ti se njihov client. U donjem levom uglu cekiraj A Game of Thrones mod i stisni play.
Inace uvek skidaj update koje rade za MoD. Jer sad kad uporedim starije modove sa sadasnjim... razlika je neverovatna...
иначе, потражи на нету неке основе, да ти се не деси да прођу сати док схватиш да ти је игра паузирана
ја сам и даље са Болтонима, сад сам наследио high lordship of Dreadfort са Домериком, који је на фору (по матери) добио и high lordship of Rills... притом отерао Ремзија на Зид. Иначе јако ме нервира што морам да тражим касус бели и не сналазим се још увек баш најбоље са овим клејмовима, но добро, сад држим више од трећине Севера и задовољан сам.
ја сам и даље са Болтонима, сад сам наследио high lordship of Dreadfort са Домериком, који је на фору (по матери) добио и high lordship of Rills... притом отерао Ремзија на Зид. Иначе јако ме нервира што морам да тражим касус бели и не сналазим се још увек баш најбоље са овим клејмовима, но добро, сад држим више од трећине Севера и задовољан сам.
Hm... probaj da igras origijal CK2, tako ces pohvatati sve fore u igri. Inace je vrlo kompleksna sa puno mikromenadzmenta i mora dosta da se pazi, ako zelis dobro da odigras. ^.^
Struki ::Hm ajmo lagano =P
eh.. a ja skinuo skidrow pa update 1 pa update 2 pa patch 1.091 pa onda ASOIAF mod jel moram sve ponovo ovako kako si mi ti rekao il mogu da igram? Inace sta su mu ovi DLS? da to cekiram il ne (imam dva ponudjena)?
тачно као ја. Немој да чекираш та два, ће ти крешује. Пичи сад слободно.
šta je opcija jbt
Chandrian :: šta je opcija jbt
полако, цео живот је пред тобом.
Ја сам скинуо ово пре 15-ак дана, и не престајем да играм од тада. Започео сам партију са грофом Београда 1081., до 1383. моја династија има титулу краља Србије и 30 провинција под влашћу. Највећи проблем ми је кад краљ пандркне, обавезно је 5 година грађанског рата након тога, док се власт не учврсти.
У ПЛИВ-у сам почео са Малистерима, у време Егоновог освајања, и успео сам да у борби убијем Харена Црног (мада, после су ме Гвозденрођени самлели, а Ноћна Стража им је била савезник ). Егон је освојио Крунске земље, Олујне земље, Хват и Запад, а на Север није ни кренуо, па сам ја признао власт краљу на северу, да ме не дирају Гвозденрођени. Таман то урадим, и лика ми убије рођени син ...
Страшна је игра, много тога може да се уради. Пробаћу да кренем као гроф у Вестеросу, са измишљеном кућом, па докле стигнем.
У ПЛИВ-у сам почео са Малистерима, у време Егоновог освајања, и успео сам да у борби убијем Харена Црног (мада, после су ме Гвозденрођени самлели, а Ноћна Стража им је била савезник ). Егон је освојио Крунске земље, Олујне земље, Хват и Запад, а на Север није ни кренуо, па сам ја признао власт краљу на северу, да ме не дирају Гвозденрођени. Таман то урадим, и лика ми убије рођени син ...
Страшна је игра, много тога може да се уради. Пробаћу да кренем као гроф у Вестеросу, са измишљеном кућом, па докле стигнем.
akiopaki- Broj poruka : 24
Godina : 44
Raspoloženje : sjajno
Reputacija : 1
Datum upisa : 06.08.2012
Kapilari mi popucali od ove igre.. mnogo je zarazno.. najbolji ASOIAF mod ubedljivo, savršeno
Hm, pa ja sam za sad na ovom patchu pokrenuo nekoliko save, cisto da ga uporedim sa starim patchavima kada sam ja igrao.
Odlicno je ispeglano sve, greske koje su se pojavljivale su lepo sredjene i AI mnogo bolje razmislja. Jedino vidim da je i dalje ostao problem, da se severnjacima dozvole flote (ukoliko sever ima flotu, AI odmah prekida sve ratove i krece na Gvozdena ostrva iz nekog razloga...).
Trenutno sam poceo game za svoju dusu. Blackwood house (Riverlands), pre Egonovih osvajanja. Jedino sto sam usao u mod logove i izbrisao Targarjene iz postojanja (mrzim zmajeve... jebeno je hard core tesko igrati protiv njih i ubija mi svu draz igre :/).
Kroz 3 generacije, sve glavesine kuce su mi umirali izmedju 35 i 38 godine, ostavljajuci za sobom 9+ djece od kojih UVEK samo jedno musko. Non stop banalnsiram izmedju Iron Islands koji drze pola Riverlands, Lanistara koji bukvalno lese sta god dohvate i Dola koji je osvojio sve regije oko nepostojece kraljeve luke. Tako rastrzan izmedju tri ogromne kraljevine osecam se kao da ponovo igram sa Srbijom iz original Crusader Kings 2 moda =P
Da usput, posto su Blackwoodi vernici Old Gods tj. severnjackih bogova, trneutna glavesina mi ima Brown Bear kao svog pratioca... neko jezovuka, neko citavog medveda molim lepo =P
Odlicno je ispeglano sve, greske koje su se pojavljivale su lepo sredjene i AI mnogo bolje razmislja. Jedino vidim da je i dalje ostao problem, da se severnjacima dozvole flote (ukoliko sever ima flotu, AI odmah prekida sve ratove i krece na Gvozdena ostrva iz nekog razloga...).
Trenutno sam poceo game za svoju dusu. Blackwood house (Riverlands), pre Egonovih osvajanja. Jedino sto sam usao u mod logove i izbrisao Targarjene iz postojanja (mrzim zmajeve... jebeno je hard core tesko igrati protiv njih i ubija mi svu draz igre :/).
Kroz 3 generacije, sve glavesine kuce su mi umirali izmedju 35 i 38 godine, ostavljajuci za sobom 9+ djece od kojih UVEK samo jedno musko. Non stop banalnsiram izmedju Iron Islands koji drze pola Riverlands, Lanistara koji bukvalno lese sta god dohvate i Dola koji je osvojio sve regije oko nepostojece kraljeve luke. Tako rastrzan izmedju tri ogromne kraljevine osecam se kao da ponovo igram sa Srbijom iz original Crusader Kings 2 moda =P
Da usput, posto su Blackwoodi vernici Old Gods tj. severnjackih bogova, trneutna glavesina mi ima Brown Bear kao svog pratioca... neko jezovuka, neko citavog medveda molim lepo =P
Ja sa Rojsima igram iz Dola, čini mi se Sedam kraljevstava.. i imao sam dosta matoraca koji neće ni sa 70 da crknu pa sam išao na samoubistvo
Самоубиство?
Сморили ме Болтони, узео сам период Судар Краљева и одабрао Ренлија. Прогласио сам одмах независност и сад ми је већ трећа генерација олујних краљева. Фора је што је све око мене Гвоздени престо(осим Олујних земаља и пар оних поседа које сам на манипулацију покрао). Тако да ми се све своди на ширењу немира и неслоге и "фабриковању клејмова" у суседном краљевству како бих зграбио прилику да окупирам около.
Сморили ме Болтони, узео сам период Судар Краљева и одабрао Ренлија. Прогласио сам одмах независност и сад ми је већ трећа генерација олујних краљева. Фора је што је све око мене Гвоздени престо(осим Олујних земаља и пар оних поседа које сам на манипулацију покрао). Тако да ми се све своди на ширењу немира и неслоге и "фабриковању клејмова" у суседном краљевству како бих зграбио прилику да окупирам около.
Imao opciju da mi izvrsi vladar samoubistvo..
Jedno pitanje.. Držim jug Dola, nezavistan sam. Kralj Dola mi objavi rat i ja mu okupiram svaku teritoriju, sve mu osvojim i kad odem na ono enforce demands on mi ponudi samo da mi plati 80 zlatnika kako da prisvojim sve te zemlje il da se proglasim za kralja Dola?
Jedno pitanje.. Držim jug Dola, nezavistan sam. Kralj Dola mi objavi rat i ja mu okupiram svaku teritoriju, sve mu osvojim i kad odem na ono enforce demands on mi ponudi samo da mi plati 80 zlatnika kako da prisvojim sve te zemlje il da se proglasim za kralja Dola?
Е види, ствари нису тако једноставне. Касус бели систем налаже да по завршетку рата, победник (онај који енфорс димандс другом) оствари само оно на шта се позвао као узрок рата. Ако је он на пример објавио теби рат због Стариградског надвојводства, и победи, добија то, али не све твоје територије. Међутим, ако изгуби, једино што може да се деси је да изгуби право на тај регион, тако да не може више да се позове на то. У принципу, па и да му растуриш сву војску и заузмеш све земље, добијаш само оно на шта си се позвао - наравно, ако су ти целе Хвати касус бели, добићеш све а он ће да ти буде затвореник. А ако би изгубио тај рат, само би изгубио право на њих. Окупација у суштини служи да га убедиш да се преда и смањиш му шансе за победу, као и прилив новца и људства; окупирано не добијаш, сем ако ти то није узрок рата.
Inace, jedan mali tip ako ne znas. Ukoliko udjes sa nekim u rat, najbrzi nacin da ih porazis su "Pobij svu njihovu vojsku i odmah prelazis u 100% pobede" ili drugi mnogo brzi: proveri koji je glavni grad tvog nepriatelja. U njegovom diplomatic screen ce pisati najcesce. Rushuj opsadu na taj zamak (odnosno regiju). Ukoliko on sam nije u vojsci, osvajanjem tim grada ces ga zarobiti i za njega je rat zavrsen (dzaba sva vojska ovog sveta, ako je on u lancima) i jos bolje, zarobices celu njegovu porodicu koja se tamo nalazi. Time ga sprecavas za svaki buduci napad na tebe. ^.^
Strana 1 od 4 • 1, 2, 3, 4
WORLD OF WESTEROS :: Zabava :: Igre
Strana 1 od 4
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|