Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 45 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 45 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Razne e-books na nasem
+8
Areal
Mondenkind
orome
LunarFang
Zevs86
Ergon Lar Tund
Lord M.
Nikolinho
12 posters
Strana 3 od 4
Strana 3 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Razne e-books na nasem
Наравно да могу, није проблем, Вилбур Смит је, као што видим да знаш, написао три серијала, Балантајн, Египатски и Кортни, али је такође писао и независне трилер новеле.
Прва књига за коју ме питаш, "Довиђења у паклу", у оригиналу гласи:
"Shout at the Devil" и једна је од тих независних трилер новела. Још неке трилер новеле које би могао да убациш у фолдере ако их немаш а које су одличне: The Dark of the Sun, Gold Mine, The Diamond Hunters, The Sunbird, Eagle in the Sky, Cry Wolf, The Eye of the Tiger, Hungry as the Sea, Wild Justice, Elephant Song, Those in Peril.
Друга књига, "Наследници раја", у оригиналу гласи "A Sparrow Falls" и није ни 5-а, ни 7-а ни 9-а књига по реду у Кортни серијалу, већ трећа.
Прва књига за коју ме питаш, "Довиђења у паклу", у оригиналу гласи:
"Shout at the Devil" и једна је од тих независних трилер новела. Још неке трилер новеле које би могао да убациш у фолдере ако их немаш а које су одличне: The Dark of the Sun, Gold Mine, The Diamond Hunters, The Sunbird, Eagle in the Sky, Cry Wolf, The Eye of the Tiger, Hungry as the Sea, Wild Justice, Elephant Song, Those in Peril.
Друга књига, "Наследници раја", у оригиналу гласи "A Sparrow Falls" и није ни 5-а, ни 7-а ни 9-а књига по реду у Кортни серијалу, већ трећа.
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
WOW!!! Kako toliko znas??? Da li radis u biblioteci ili sta?!?
Ali kako su "Naslednici raja" 3. knjiga u Kortni serijalu, kad je 3. knjiga "Plavi horizont"? Ja pricam po HRONOLOSKOM redu kakav se moze naci na Wikipediji, ne po redu izdavanja knjiga! Evo na Wikipediji pise da je to 9. knjiga po redu. http://en.wikipedia.org/wiki/Wilbur_Smith#The_Courtney_Series
Meni je samo tvoje pisanje originalnog imena na eng. pomoglo jer nigde nisam nasao kako stoji knjiga u originalu, nit' sam imao koga da pitam. Tako da ti hvala.
Ali kako su "Naslednici raja" 3. knjiga u Kortni serijalu, kad je 3. knjiga "Plavi horizont"? Ja pricam po HRONOLOSKOM redu kakav se moze naci na Wikipediji, ne po redu izdavanja knjiga! Evo na Wikipediji pise da je to 9. knjiga po redu. http://en.wikipedia.org/wiki/Wilbur_Smith#The_Courtney_Series
Meni je samo tvoje pisanje originalnog imena na eng. pomoglo jer nigde nisam nasao kako stoji knjiga u originalu, nit' sam imao koga da pitam. Tako da ti hvala.
Nikolinho- Broj poruka : 486
Raspoloženje : Tako-tako
Reputacija : 24
Datum upisa : 19.02.2011
Радим као професор енглеске и северноамеричке књижевности на универзитету у Мадриду.
Много ми је чудно што си нашао да је девета књига... Могла сам се заклети да је трећа, ево и на Амазону у продаји стоји да је трећа... Мора да је нека грешка...
http://www.amazon.com/Sparrow-Falls-Courtney-Family-Book/dp/0312940688
Едит. Сад проверих на Википедији и у праву си, по хронолошком реду јесте девета.... Ја сам се ухватила за онај другачији редослед....
Важно је да сад можеш да сортираш све како треба.
Много ми је чудно што си нашао да је девета књига... Могла сам се заклети да је трећа, ево и на Амазону у продаји стоји да је трећа... Мора да је нека грешка...
Едит. Сад проверих на Википедији и у праву си, по хронолошком реду јесте девета.... Ја сам се ухватила за онај другачији редослед....
Зимоврел ::Радим као професор енглеске и северноамеричке књижевности на универзитету у Мадриду.
Wow, engleski, spanski, srpski... gde god da te stave na svetu, neces da se izgubis.
Znao sam da mnogo volis da citas (uostalom zene su obicno takve), ali sad razumem jos jedan razlog - to ti nije samo hobi, vec i posao, a ti si spojila business & pleasure, pa uzivas.
Znas, ako ikad, a nameravam kad-tad, budem dovrsio svoj fantasy-action-adventure roman kojeg pisem na nasem, trebace mi neko ko je odlican i sa srp. i sa eng. koji bi ne samo prevodio na eng. vec i sredjivao/lektorisao tekst istovremeno na oba jezika, jer mastam da ovo bude izdato na oba jezika. Mislim, jos je rano da o tome mislim, ali pomislim ponekad... Ne znam koga bih trazio u ovome, sem kad idem u posetu u Srbiji da nadjem u svom rodnom gradu nekog profesora/lektora/koga vec. Ako, kazem AKO, se ovaj projekat jednom lepo zavrsi, da li bi bila zainteresovana da saradjujes sa mnom u buducnosti? Znam da to zavisi od mali milion stvari tipa zauzetost, koliko bi ti bilo zanimljivo, koliko se placa (dobrovoljni rad ) i to, samo mi je palo na pamet da te pitam...
p.s. Kako stojis sa srpskim? Jesi i njega ucila profesionalno?
edit: Ako mislis da predlog nije tako los mozda mozes da mi posaljes PM sa mejlom. Ako te sve ovo zanima mogu da ti posaljem moj kratak rad pa da vidis taj sirov tekst, barem to malo, o cemu se radi...
Update:
U folderu "- Duhovne -" knjiga
Grenville Kent & Philip Rodionoff - Kriza Da Vincijevog koda.pdf
U folderu "Artur C. Klark (Arthur C. Clarke)" knjiga
Ostrva na nebu.pdf
U folderu "Frederik Pol (Frederik Pohl)" knjiga
Pijanceva setnja.pdf
Novi folder "Petrik Rotfus (Patrick Rothfuss)" i u njemu 2 nove (i 1 stara) knjige
Hronike kraljoubice, knjiga II - Strah mudroga 1. deo.pdf
Hronike kraljoubice, knjiga II - Strah mudroga 2. deo.pdf
U "Razni autori" knjige
David Bischoff - Ratne igre.pdf
Joe Haldeman - Vjecni rat.pdf
John Brunner - Dela vremena.pdf
Nathaniel Hawthorne - Cudesna knjiga.pdf
Maurice Renard - Doktor Lern.pdf
Michael Coney - Zdravo, leto, zbogom.pdf
Robert Sheckley - Trampa svesti.pdf
U folderu "Stiven King (Stephen King)" knjige
Cetiri iza ponoci 1. deo.pdf
Cetiri iza ponoci 2. deo.pdf
U folderu "- Duhovne -" knjiga
Grenville Kent & Philip Rodionoff - Kriza Da Vincijevog koda.pdf
U folderu "Artur C. Klark (Arthur C. Clarke)" knjiga
Ostrva na nebu.pdf
U folderu "Frederik Pol (Frederik Pohl)" knjiga
Pijanceva setnja.pdf
Novi folder "Petrik Rotfus (Patrick Rothfuss)" i u njemu 2 nove (i 1 stara) knjige
Hronike kraljoubice, knjiga II - Strah mudroga 1. deo.pdf
Hronike kraljoubice, knjiga II - Strah mudroga 2. deo.pdf
U "Razni autori" knjige
David Bischoff - Ratne igre.pdf
Joe Haldeman - Vjecni rat.pdf
John Brunner - Dela vremena.pdf
Nathaniel Hawthorne - Cudesna knjiga.pdf
Maurice Renard - Doktor Lern.pdf
Michael Coney - Zdravo, leto, zbogom.pdf
Robert Sheckley - Trampa svesti.pdf
U folderu "Stiven King (Stephen King)" knjige
Cetiri iza ponoci 1. deo.pdf
Cetiri iza ponoci 2. deo.pdf
Veliki naklon za najvećeg e-book_download_na_ex_yu_jezicima dobrotvora na netu.
Možeš da se praviš skroman koliko hoćeš, ali za nas koji nismo tako vešti u traženju ovih izdanja, ti si... (speachless)
Tj, ako planiraš da se posvetiš politici, imaš moj glas na neviđeno.
Long live to Nikolinho!!!
A SADA KONKRETNIJE:
Ima li šanse da kompletiraš WoT (Točak-Kotač Vremena) Roberta Jordana, pošto se već par godina nameštam da kupim, ali mi se stvarno ne daje 100-njak € za ceo serijal?
Inače, moja keva je tamo neki književnik i lektor i tako to (samo na jezicima ex-yu), pa bih mogao da ti pomognem po pitanju korekture tvoje buduće knjige.
I ja sam pre par godina počeo da pišem neki romančić na temu fantazija+ex-yu ratovi, ali treba tu više energije da se to završi nego što ja trenutno imam... A i ne isplati se, nikako...
Možeš da se praviš skroman koliko hoćeš, ali za nas koji nismo tako vešti u traženju ovih izdanja, ti si... (speachless)
Tj, ako planiraš da se posvetiš politici, imaš moj glas na neviđeno.
Long live to Nikolinho!!!
A SADA KONKRETNIJE:
Ima li šanse da kompletiraš WoT (Točak-Kotač Vremena) Roberta Jordana, pošto se već par godina nameštam da kupim, ali mi se stvarno ne daje 100-njak € za ceo serijal?
Inače, moja keva je tamo neki književnik i lektor i tako to (samo na jezicima ex-yu), pa bih mogao da ti pomognem po pitanju korekture tvoje buduće knjige.
I ja sam pre par godina počeo da pišem neki romančić na temu fantazija+ex-yu ratovi, ali treba tu više energije da se to završi nego što ja trenutno imam... A i ne isplati se, nikako...
gdjapo- Broj poruka : 13
Godina : 46
Raspoloženje : Napokon na pravom mestu
Reputacija : 1
Datum upisa : 23.12.2012
samo 2 ili 3 knjge WoT-a postoje u e-formatu. Nikola samo skuplja knjige na jednom mjestu
Lord M.- Zapovednik Belih plaštova
- Broj poruka : 4090
Godina : 34
Raspoloženje : idealno
Reputacija : 276
Datum upisa : 09.11.2010
eto, i da ocu da se pohvalim "Lord", moj nezvanicni i neplaceni PR, mi ne dozvoljava to
a Tocak Vremena nema vise, ima strip na nasem 31 broj do sada, u boji, prevode se sa eng.
a Tocak Vremena nema vise, ima strip na nasem 31 broj do sada, u boji, prevode se sa eng.
A ja se baš pitao da li sam baš toliko nesposoban da nađem ex-yu WoT. Ova izdanja koja si ti prikupio sam našao i u "krčmi" (samo što si ti to mnogo lepše upakovao). A izgleda da ni ex-yu braća nisu baš vredna po pitanju pomenutog autora.
U svakom slučaju, ti si svoj posao odradio, stavio sve lepo u pdf i sl., svaka čast.
Dok čekam na WoT, verovatno ću se prihvatiti Mračne Kule, koju takođe odavno odmeravam. Vredi li čitanja?
Inače danas sam je skinuo iz tvoje kolekcije sa još 50-ak drugih knjiga, čisto da se ne žališ da ne skidamo dovoljno, da se džaba trudiš. Poslušao sam savet o urgenciji skidanja, ja sam disciplinovan čovek.
A ti stripovi, gde se mogu naći, ako se smorim da čekam?
I koji program se koristi za čitanje?
U svakom slučaju, ti si svoj posao odradio, stavio sve lepo u pdf i sl., svaka čast.
Dok čekam na WoT, verovatno ću se prihvatiti Mračne Kule, koju takođe odavno odmeravam. Vredi li čitanja?
Inače danas sam je skinuo iz tvoje kolekcije sa još 50-ak drugih knjiga, čisto da se ne žališ da ne skidamo dovoljno, da se džaba trudiš. Poslušao sam savet o urgenciji skidanja, ja sam disciplinovan čovek.
A ti stripovi, gde se mogu naći, ako se smorim da čekam?
I koji program se koristi za čitanje?
hehe, zanimljiv si ti, kolega...
NISTA ja nisam radio po pitanju e-knjiga, samo sto sam ih pokupio, sredio po imenu i okacio na moj folder. niti sam ih kupovao, skenirao, obradjivao, doterivao a vala ni konvertovao u pdf. vecina tih knjiga postoje i u doc-u, epub ili kojim vec formatima, ali meni je pdf naj, pa sam se odlucio da uglavnom njega stavljam, a sta nema u tom formatu - daj sta das.
ni sam ne znam sto se neke poznate, dobre knjige ne mogu jos naci u e-book verziji... da li ljudima zao da skeniraju jer se mogu unistiti knjige, da li nemaju, da li ih mrzi - ne znam...
za sad nema vise problema sa kopirajtom knjiga, ali nikad se ne zna - opet moze koja osoba da mi prijavi koji link i da mi ovi iz MediaFire-a opet priprete...
za stripove rado cu ti pomoci kao i koleginici Zimovrel, samo mi se javi na pm. programe za njihovo citanje imas razne i svi su besplatni. ja koristim "Yet Another Comic Reader", imas i "ComicRack", "MangaMeya" (ili slicno, obicno progutam koje slovo), i tako... cao
NISTA ja nisam radio po pitanju e-knjiga, samo sto sam ih pokupio, sredio po imenu i okacio na moj folder. niti sam ih kupovao, skenirao, obradjivao, doterivao a vala ni konvertovao u pdf. vecina tih knjiga postoje i u doc-u, epub ili kojim vec formatima, ali meni je pdf naj, pa sam se odlucio da uglavnom njega stavljam, a sta nema u tom formatu - daj sta das.
ni sam ne znam sto se neke poznate, dobre knjige ne mogu jos naci u e-book verziji... da li ljudima zao da skeniraju jer se mogu unistiti knjige, da li nemaju, da li ih mrzi - ne znam...
za sad nema vise problema sa kopirajtom knjiga, ali nikad se ne zna - opet moze koja osoba da mi prijavi koji link i da mi ovi iz MediaFire-a opet priprete...
za stripove rado cu ti pomoci kao i koleginici Zimovrel, samo mi se javi na pm. programe za njihovo citanje imas razne i svi su besplatni. ja koristim "Yet Another Comic Reader", imas i "ComicRack", "MangaMeya" (ili slicno, obicno progutam koje slovo), i tako... cao
hehe, samo sam htjeo da mu pojasnim situaciju, da ti ne bi i drugi trazili knjige koje ne postoje misleci da ih ti "stvaras"Nikolinho ::eto, i da ocu da se pohvalim "Lord", moj nezvanicni i neplaceni PR, mi ne dozvoljava to
Lord M.- Zapovednik Belih plaštova
- Broj poruka : 4090
Godina : 34
Raspoloženje : idealno
Reputacija : 276
Datum upisa : 09.11.2010
gdjapo ::
"tamo neki knjizevnik" lolololololol
cekaj, kako ti mozes umesto nje da mi obecas lekturu i korekturu? ;P nit' znas da l' zena ima volje, vremena, nit' da l' se placa i koliko, nit' kad bi bilo...
e, ako imas dobre ideje nastavi da pises. pa cak i da se ne isplati kako kazes. neke stvari se materijalno ne isplate u zivotu, ali ako ih radis sa dobrim i ispravnim namerama, onda se "isplate". al sto jes' - jes', porodica, pos'o (kuca - poso )...
pisemo se
ma moja keva ima dobar posao i dosta slobodnog vremena, tako da piše iz čisto nematerijalnih razloga. Povremeno uredi knjige drugim piscima, ali to je relativno sitna lova (npr 50€), a i to često dobija iz raznih fondova i grantova. Verujem da bi joj bilo interesantno da odradi nešto iz ovog našeg žanra, da promeni tematiku.
Možeš mi poslati deo toga što si napisao, pa da te ocenimo i iona i ja. (Ona je profesor)
Možeš mi poslati deo toga što si napisao, pa da te ocenimo i iona i ja. (Ona je profesor)
Ja se svima izvinjavam ali ja sam retardiran, ne umem da skinem ni jednu knjigu sa linka.
Ne umem ni link da otvorim, prijavljuje da ne postoji datoteka. Mala pomoc...
Hvala unapred
Ne umem ni link da otvorim, prijavljuje da ne postoji datoteka. Mala pomoc...
Hvala unapred
studentbgd- Broj poruka : 2
Raspoloženje : OK
Reputacija : 0
Datum upisa : 15.01.2013
nisi retardiran prijatelju.... nazalost juce mi je MF suspendovao racun jer mi je kreten(ka) sa drugog foruma prijavio/la nekoliko linkova i sad mi je zakljucan racun sa svim fajlovima!!!!!!!! poludeo sam, al nisam hteo da cutim, nego sam na tom forumu ostavio duze otvoreno pismo da ga svi vide, i javili se ljudi kojima su isto drugi prijavljivali linkove i gubili knjige, cak i moderi/admini... ako mi MF totalno obrise akaunt mozda cu da se prebacim na drugi fajl-server a mozda nikad vise ne okacim da se ne nerviram jer isto moze da me zadesi...
zato sam ja govorio "ljudi skidajte knjige dok ima"! a taman sam nabavio nove knjige! al eto...
zato sam ja govorio "ljudi skidajte knjige dok ima"! a taman sam nabavio nove knjige! al eto...
Ух срећа па сам на време скинула.
Ja sam vecinu sa tvog spiska nasao na crowarezu.
Spasavajte odatle dok se ne nadje neka revnosna budala da prijavi i to.
Tebi svaka cast i hvala puno.
Pozdrav
Pozdrav
studentbgd- Broj poruka : 2
Raspoloženje : OK
Reputacija : 0
Datum upisa : 15.01.2013
studentbgd ::Ja sam vecinu sa tvog spiska nasao na crowarezu.
Pozdrav
pa 99% knjiga i jesu sa crowarez-a. nisam ja nijednu od njih kupovao, skenirao i obradjivao. nadjem knjige koje mi se svidjaju, skinem, lepo preimenujem, sortiram, stavim gde treba, okacim i obavestim ljude. to jeste bila "moja" kolekcija, ali ne da sam ja ista tu posebno radio. na istom tom crowarez-u i drugima se prijavljuju linkovi, bez obzira gde kacio... ima zlobnih pojedinaca tamo, niko ne zna ko su, dal' im je dosadno u zivotu, dal' rade za izdavacke knjige pa su placeni, dal' i sami kace knjige pa tudje prijavljuju, pojma nemam sta sve moze da bude razlog, ali eto, zbog njih ni ja, ni jos nekolicina drugih uploader-a nemamo vise akaunte... ili cu se prebaciti na 4shared, dropbox, divshare, depositfiles, uptobox, ili necu vise da kacim.
pozdrav i tebi
Možeš li mi dati listu na PP pa ako mi je nešto promaklo da mi Zim pošalje.
Ergon Lar Tund- Gospodar Zmajkamena
- Broj poruka : 3940
Godina : 25
Raspoloženje : Nekakvo
Reputacija : 84
Datum upisa : 23.12.2010
Ergon Lar Tund ::Možeš li mi dati listu na PP pa ako mi je nešto promaklo da mi Zim pošalje.
to mene pitas? kako da ti dam listu? nemam nikakvu listu. imam foldere i u njima knjige. ne mislis valjda da cu copy/paste svakog naslova pa da pravim listu? to bi trajalo nenormalno dugo, a nema ni svrhe. najbolje je (dok je postojalo) videti sam, a posto vise nisi u situaciji da to uradis/vidis, ne znam kako da ti pomognem... imam ja i nove knjige, ali dzaba...
gdjapo ::ma moja keva ima dobar posao i dosta slobodnog vremena, tako da piše iz čisto nematerijalnih razloga. Povremeno uredi knjige drugim piscima, ali to je relativno sitna lova (npr 50€), a i to često dobija iz raznih fondova i grantova. Verujem da bi joj bilo interesantno da odradi nešto iz ovog našeg žanra, da promeni tematiku.
gdjapo, javio sam ti se na pm pre jedno 10 dana, ako ne i vise, ali tebe nema. ne znam da li nisi dobio pm, da li nisi video, ili te vise nema na forumu (onda dzaba i ovo pisem, al rekoh da pokusam)? ako kojim slucajem vidis ovaj post, molim te javi mi se na pm. hvala.
A jel znate mozda gde bih mogla da skidam neke prirucnike na nasem, treba mi za nekog, vec sam skidala sa sbribd-a, ali jel postoje jos neki izvori?
Gost- Gost
mozda crowarez
Moderi, slobodno obrisite ovaj topik jer vise necu da kacim knjige.
Strana 3 od 4 • 1, 2, 3, 4
Strana 3 od 4
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu