Traži
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 53 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 53 Gosta :: 1 ProvajderNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
*_METALLICA_*
+3
sajberkurajber
SerbianRaven
Althinne
7 posters
WORLD OF WESTEROS :: Umetnost :: Muzika :: Grupe
Strana 1 od 1
*_METALLICA_*
Металика (енгл. Metallica) је америчка хеви метал група формирана у октобру 1981. године. Са више од 90 милиона продатих албума Металика је једна од најуспешнијих хеви метал група свих времена.
Металика спада у "велику четворку" треш метала, заједно са Мегадетом, Антраксом и Слејером. Ове четири групе су творци овог стила и најуспјешније треш метал групе.
Металику 1981. године у Лос Анђелесу формирају вокалиста и гитариста Џејмс Хетфилд, бубњар Ларс Улрих и басиста Рон Мек Говни. Мек Говни убрзо напушта бенд јер му се не свиђа њихов све агресивнији звук, па на његово место долази Клиф Бертон.
Свој први демо Металика снима 1982. године. Иако демо званично никада није објављен, шири се под називом „No life 'till Leather“. Пошто је бенд сматрао да је потребан још један гитариста, Ларс Улрих ставља оглас у једне локалне новине, и Дејв Мастејн постаје нови члан. Међутим, недуго након тога Мастејн је отпуштен због злоупотребљавања алкохола и несарадње. Уместо њега гитариста постаје Кирк Хемет, ранији члан Егзодуса. Мастејн затим формира Мегадет.
Ипак, на свом првом студијском албуму Kill 'Em All, издат 1983. године, Металика користи неке Мастејнове песме. По мишљењу многих, овај албум је први прави треш метал албум. Следеће године бенд објављује албум „Ride The Lightning“, на ком се налази позната балада „Fade to Black“.
1986. је била бурна година за Металику. После објављивања трећег албума и бестселера „Master Of Puppets“, на турнеји у Шведској у саобраћајној несрећи је погинуо басиста Клиф Бертон. Његово место у бенду касније преузима Џејсон Нустед. И поред тешког губитка, бенд започиње са снимањем следећег албума „...And Justice For All“, који је објављен 1988. године. Са тог албума је снимљен први спот бенда, за песму „One“, инспирисану романом „Џони је кренуо у рат“.
Следећи албум Металике излази 1991. године, под називом „Metallica“ (познат и као „Black Album“), на ком су познате песме „Enter Sandman“ и „Nothing Else Matters“ . Албум је само у Америци продат у 7 милиона примерака.
Од 1996. до 1998. године Металика објављује албуме „Load“, „Reload“, и „Garage Inc.“, компилација обрада које је бенд до тада снимио. 1999. године Металика прави два концерта са Симфонијским оркестром Сан Франциска, који су резултовали у уживо албум „S&M“.
2001. године басиста Џејсон Нустед напушта бенд. За разлику од осталих чланова, који су основали породице, желео је да се пуновремено посвети музици. Желео је да учествује у пројектима са другим бендовима, нешто што остали чланови нису одобрили. Нустед тада даје отказ. Металика је затим две године без басисте до 2003, када је примљен Роберт Трухиљо. Исте године бенд објављује албум „St. Anger“, који је углавном добио лошу критику. Следећи албум је Death Magnetic и излази 12. септембра 2008.
Тренутна постава
Џејмс Хетфилд - вокал, гитара (1981-)
Кирк Хемет - гитара (1983-)
Роберт Трухиљо - бас гитара (2003-)
Ларс Улрих - бубњеви (1981-)
Бивши чланови
Лојд Грант - гитара (1981)
Дејв Мастејн - гитара (1982-1983)
Рон МекГовни - бас гитара (1982)
Клиф Бертон - бас гитара (1982-1986)
Џејсон Нустед - бас гитара (1986-2001)
Занимљивости
Први албум Металике је по жељи бенда требало да се зове „Metal Up Your Ass“. Пошто издавач то није дозволио, Клиф Бертон је узвикнуо kill 'em All (односећи се на шефове).
Ноћи када је умро у аутобусу, Бертон је са Хеметом играо карте. Победник је могао да бира где ће спавати. Бертон је победио и изабрао Хеметово место, последње што је учинио.
Џон Буш, вокалиста Антракса, упитан је да пева на албуму „Ride the Lightning“, али је одбио.
Вокалиста Џејмс Хетфилд скупља гитаре из године свог рођења, 1963.
2004. године љубитељи Металике изабрали су „Sad But True“ за најбољу песму бенда.
Иако Металика на концертима користи разне тзв. бесне гитаре, они на албуму користе vintage гитаре
Хетфилдова мајка је умрла од рака када је Џејмс имао свега 13 година јер није хтела да иде на операцију јер је била јако религиозна и веровала је да ће је Бог спасити. О том догађају говори песма "The God that failed" са албума "Metallica"
Металика спада у "велику четворку" треш метала, заједно са Мегадетом, Антраксом и Слејером. Ове четири групе су творци овог стила и најуспјешније треш метал групе.
Металику 1981. године у Лос Анђелесу формирају вокалиста и гитариста Џејмс Хетфилд, бубњар Ларс Улрих и басиста Рон Мек Говни. Мек Говни убрзо напушта бенд јер му се не свиђа њихов све агресивнији звук, па на његово место долази Клиф Бертон.
Свој први демо Металика снима 1982. године. Иако демо званично никада није објављен, шири се под називом „No life 'till Leather“. Пошто је бенд сматрао да је потребан још један гитариста, Ларс Улрих ставља оглас у једне локалне новине, и Дејв Мастејн постаје нови члан. Међутим, недуго након тога Мастејн је отпуштен због злоупотребљавања алкохола и несарадње. Уместо њега гитариста постаје Кирк Хемет, ранији члан Егзодуса. Мастејн затим формира Мегадет.
Ипак, на свом првом студијском албуму Kill 'Em All, издат 1983. године, Металика користи неке Мастејнове песме. По мишљењу многих, овај албум је први прави треш метал албум. Следеће године бенд објављује албум „Ride The Lightning“, на ком се налази позната балада „Fade to Black“.
1986. је била бурна година за Металику. После објављивања трећег албума и бестселера „Master Of Puppets“, на турнеји у Шведској у саобраћајној несрећи је погинуо басиста Клиф Бертон. Његово место у бенду касније преузима Џејсон Нустед. И поред тешког губитка, бенд започиње са снимањем следећег албума „...And Justice For All“, који је објављен 1988. године. Са тог албума је снимљен први спот бенда, за песму „One“, инспирисану романом „Џони је кренуо у рат“.
Следећи албум Металике излази 1991. године, под називом „Metallica“ (познат и као „Black Album“), на ком су познате песме „Enter Sandman“ и „Nothing Else Matters“ . Албум је само у Америци продат у 7 милиона примерака.
Од 1996. до 1998. године Металика објављује албуме „Load“, „Reload“, и „Garage Inc.“, компилација обрада које је бенд до тада снимио. 1999. године Металика прави два концерта са Симфонијским оркестром Сан Франциска, који су резултовали у уживо албум „S&M“.
2001. године басиста Џејсон Нустед напушта бенд. За разлику од осталих чланова, који су основали породице, желео је да се пуновремено посвети музици. Желео је да учествује у пројектима са другим бендовима, нешто што остали чланови нису одобрили. Нустед тада даје отказ. Металика је затим две године без басисте до 2003, када је примљен Роберт Трухиљо. Исте године бенд објављује албум „St. Anger“, који је углавном добио лошу критику. Следећи албум је Death Magnetic и излази 12. септембра 2008.
Тренутна постава
Џејмс Хетфилд - вокал, гитара (1981-)
Кирк Хемет - гитара (1983-)
Роберт Трухиљо - бас гитара (2003-)
Ларс Улрих - бубњеви (1981-)
Бивши чланови
Лојд Грант - гитара (1981)
Дејв Мастејн - гитара (1982-1983)
Рон МекГовни - бас гитара (1982)
Клиф Бертон - бас гитара (1982-1986)
Џејсон Нустед - бас гитара (1986-2001)
Занимљивости
Први албум Металике је по жељи бенда требало да се зове „Metal Up Your Ass“. Пошто издавач то није дозволио, Клиф Бертон је узвикнуо kill 'em All (односећи се на шефове).
Ноћи када је умро у аутобусу, Бертон је са Хеметом играо карте. Победник је могао да бира где ће спавати. Бертон је победио и изабрао Хеметово место, последње што је учинио.
Џон Буш, вокалиста Антракса, упитан је да пева на албуму „Ride the Lightning“, али је одбио.
Вокалиста Џејмс Хетфилд скупља гитаре из године свог рођења, 1963.
2004. године љубитељи Металике изабрали су „Sad But True“ за најбољу песму бенда.
Иако Металика на концертима користи разне тзв. бесне гитаре, они на албуму користе vintage гитаре
Хетфилдова мајка је умрла од рака када је Џејмс имао свега 13 година јер није хтела да иде на операцију јер је била јако религиозна и веровала је да ће је Бог спасити. О том догађају говори песма "The God that failed" са албума "Metallica"
Althinne- Član Malog Veća
- Broj poruka : 2240
Godina : 32
Raspoloženje : mestimično- delimično XD
Reputacija : 53
Datum upisa : 08.02.2009
Re: *_METALLICA_*
Meni je ubedljivo najjača "Fade To Black"...Pa "Until it Sleeps", "Bleeding Me", "One", "Unforgiven"... a baš sam se u zadnje vreme navukla na onaj nihov instrumental "Orion" Fenomenalna stvar!
Znam, prvo sam čula obradu Apokaliptike, ona me je i zainteresovala da poslušam original pesme
TakoDZHeR... isto i sa pesmom Battery, prwo sam chula obradu od Van Canto i oni su diwni
Gost- Gost
Hmmm, nemam pojma, nisam slušala Van Canto...
Za moju malenkost metal muzika pocinje i zavrsava sa Metallicom. Ostali bendovi su samo blede senke.
SerbianRaven- Broj poruka : 19
Reputacija : 0
Datum upisa : 17.02.2009
pogledao sam onaj relativno novi spot sa yugom i vojnicima, i mogu vam reci da su i spot i pesma nevidjeno sranje.
sajberkurajber- Broj poruka : 193
Godina : 35
Raspoloženje : blag kao nedeljno jutro
Datum upisa : 14.02.2009
sajberkurajber ::pogledao sam onaj relativno novi spot sa yugom i vojnicima, i mogu vam reci da su i spot i pesma nevidjeno sranje.
Koji je to spot?
i pesma isto.
Nesam to videla XD Kako se zove pesma?
Sta ce, izgleda da ne planiraju da privedu kraju rat sa Irakom, pa reko da se malo ucepe....Jos malo pa ce da pocnu da s*** ko U2.
Slatko se ismeja gledajuci ovo...nista bez teroriste u yugicu
Slatko se ismeja gledajuci ovo...nista bez teroriste u yugicu
Matuška- Broj poruka : 357
Godina : 34
Reputacija : 9
Datum upisa : 24.02.2009
Bolje da ni ne gledam XD
Althinne ::Металика (енгл. Metallica) је америчка хеви метал група формирана у октобру 1981. године.
Металика није хеви већ треш.
God, i hate wiki.
Gost- Gost
Yup, nisam ni obraćala pažnju na to šta su napisali NA engleskoj vikipediji, čini mi se, piše da su treš, ali na našoj...
Ma tjuti i to je dobro, owde ljudi ne razlikuju "metal" od "metalika", za njih je metalika prawac xD
Gost- Gost
Da, znam A najdraži su mi kad kažu mentalika Ili mentolika Dobijam tikove na takve stvari
Једина ствар која ми је у већини случајева одбојна јесте певање Џејмса.
Стога ми је понекад далеко драже да слушам групу Апокалиптика него ли Металику... Оно што Металика поседује јесте одлична мелодија, а није ни чудо када је Кирк Хамет био ученик Џо Сатрианија.
Стога ми је понекад далеко драже да слушам групу Апокалиптика него ли Металику... Оно што Металика поседује јесте одлична мелодија, а није ни чудо када је Кирк Хамет био ученик Џо Сатрианија.
Gost- Gost
Ja volim kako Džejms peva... Sesta me zajebava da su mi se uvek sviđali muški kantri glasovi XD
Slušam, nekada su mi bili omiljena grupa pa sam se samo drogirala njihovim pjesmama.
Ket sa kanala- Broj poruka : 2648
Raspoloženje : ...
Reputacija : 482
Datum upisa : 06.01.2013
Dobri ako hoćeš da se iživiš
SWolf13- Broj poruka : 15
Raspoloženje : crazyyyyyy
Reputacija : 3
Datum upisa : 30.06.2013
WORLD OF WESTEROS :: Umetnost :: Muzika :: Grupe
Strana 1 od 1