Traži
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 13 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 13 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Vampiri vs vukodlaci
+28
Окир
Missandei
Prince of Ravens
Grejdzoj
Lothesse
Nocnoi_Dozor
Chandrian
Sparkling Comet
Arwen
AxE
Marksmann
Havenel of Ithilien
Зимоврел
Areal
Zevs86
CRNIJASTREB
Вештица
Vierna
inogoste
LunarFang
Mondenkind
Vazarius
mormont
Assassin
arya
Ergon Lar Tund
Lord M.
Witcher
32 posters
Strana 5 od 7
Strana 5 od 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Vampiri vs vukodlaci
Starkovi ce podrzati Vukodlake... Valjda.. .
Assassin- Lord Zapovednik Noćne Straže
- Broj poruka : 13622
Godina : 33
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009
Да Старкови воле вукодлаке.
Видећемо шта ће Лиа (нови Старк) да напише ако сврати
Видећемо шта ће Лиа (нови Старк) да напише ако сврати
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
Ako se dobro secam, nekoliko strana unazad sam poceo da "arlaucem - zavijam"
i pozvao copor da me podrzi i onda su clanovi koji podrzavaju vukodlake
isto "zavijali".
i pozvao copor da me podrzi i onda su clanovi koji podrzavaju vukodlake
isto "zavijali".
Zim, evo nekih starih Zevsovih smajlija.
Aaaauuuuuuuu!!!
Aaaauuuuuuuu!!!
Вампири!
Окир- Broj poruka : 709
Raspoloženje : ...
Reputacija : 153
Datum upisa : 02.07.2013
Znam da se od mene kao Starka očekuje da se izjasnim za vukodlake, ali....vampiri!
Mada, pravi/izvorni vampiri nisu bili mnogo različiti od vukodlaka. E, sad, što sam ja zaluđena romantizmom i njihovim preoblikovanjem vampira u izazovne krvopije, to je druga stvar...A inače sam pisala pre par godina seminarski na temu evolucije književnih predstavljanja vampira. Dug je to bio put!
Mada, "Twilight" mi ih je poprilično oljigavio. I jedne i druge. I život!
Mada, pravi/izvorni vampiri nisu bili mnogo različiti od vukodlaka. E, sad, što sam ja zaluđena romantizmom i njihovim preoblikovanjem vampira u izazovne krvopije, to je druga stvar...A inače sam pisala pre par godina seminarski na temu evolucije književnih predstavljanja vampira. Dug je to bio put!
Mada, "Twilight" mi ih je poprilično oljigavio. I jedne i druge. I život!
A ona Karmila ili kako se bese zove?
Lya, sta treba da uradim da bih dobio primerak tog seminarskog?
Lya, sta treba da uradim da bih dobio primerak tog seminarskog?
Princ Regar- Broj poruka : 9341
Godina : 36
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011
haha....ako aludiraš na gej-vampirčića Patinsona, ili kako mu je već ime ...
U principu, ništa, zamoliš me lepo i potpišeš da nećeš da ga proslediš nekom lenjom studentu književnosti !
To je, zapravo (vampirizam), jedan aspekt rada - tema je evolucija bajronskog junaka kroz vekove (jer je prvi moderniji vid vampira zapravo i bio inspirisan samim lordom Bajronom), kao mešavine gothic villain-a i prometejskog buntovnika, a to je samo sažetak velike studije koju ću da proširim za magistarsku ili doktorsku tezu, da ne smaram sad. I, da, svrstala sam tu i Regara Targarjena, jer odgovara profilu.
U principu, ništa, zamoliš me lepo i potpišeš da nećeš da ga proslediš nekom lenjom studentu književnosti !
To je, zapravo (vampirizam), jedan aspekt rada - tema je evolucija bajronskog junaka kroz vekove (jer je prvi moderniji vid vampira zapravo i bio inspirisan samim lordom Bajronom), kao mešavine gothic villain-a i prometejskog buntovnika, a to je samo sažetak velike studije koju ću da proširim za magistarsku ili doktorsku tezu, da ne smaram sad. I, da, svrstala sam tu i Regara Targarjena, jer odgovara profilu.
Zapravo sam mislio na vampiricu Karmilu, mislim da se tako zove, nemam pojma, cuo sam da je ona nastala pre Drakule, ali svidja mi se takvo povezivanje sa ovim iz Sumraka
Draga Lya, ovom prilikom bih zeleo da te zamolim da mi prosledis tvoj primerak seminarskog o evoluciji bajronskog junaka kroz vekove. Jedno vreme sam bio veliki zaljubljenik u "vampirsku" knjizevnost i bila bi mi velika cast da procitam tvoje naucno delo za koje ne sumnjam da je na jedan krajnje iscrpan i slikovit nacin nam priblizilo sliku ovih junaka sa mracnom aurom.
Ja, Princ Regar ( petarspasic@yahoo.com) pod punom gradjanskom i krivicnom odgovornoscu izjavljujem da necu proslediti seminarski Lya-e Stark bilo kome a posebno nijednom lenjom studentu knjizevnosti.
Ostali clanovi foruma su mi svedoci kao i druga ugovorna strana ovog naseg sporazuma
P.S. Jedini student knjizevnosti koga licno poznajem je tvoje godiste i zavrsila je pre godinu dana na primenjenoj lingvistici
Draga Lya, ovom prilikom bih zeleo da te zamolim da mi prosledis tvoj primerak seminarskog o evoluciji bajronskog junaka kroz vekove. Jedno vreme sam bio veliki zaljubljenik u "vampirsku" knjizevnost i bila bi mi velika cast da procitam tvoje naucno delo za koje ne sumnjam da je na jedan krajnje iscrpan i slikovit nacin nam priblizilo sliku ovih junaka sa mracnom aurom.
Ja, Princ Regar ( petarspasic@yahoo.com) pod punom gradjanskom i krivicnom odgovornoscu izjavljujem da necu proslediti seminarski Lya-e Stark bilo kome a posebno nijednom lenjom studentu knjizevnosti.
Ostali clanovi foruma su mi svedoci kao i druga ugovorna strana ovog naseg sporazuma
P.S. Jedini student knjizevnosti koga licno poznajem je tvoje godiste i zavrsila je pre godinu dana na primenjenoj lingvistici
deffo biram vampire, i da ne ponavljam ono za Sumrak
volim vampire kao iz Blejda
u stvari najvise mi se dopada Blejd - pola covek pola vampir
uglavnom, kao dete sam se jako plasila vampira, cak sam crtala krstice po vratu kao zastitu lol, imala sam fobiju od Drakule, a od one Leptirice nisam nocima mogla da spavam
ali vampe su deffo kulje nego vukodlaci zato sto * vukodlak gubi svest, ne moze da razmislja i razlucuje kao vampir koji postaje cudoviste i zivotinja sa svescu kako je neko rekao, jednostavno ljudska zivotinja postaje da se tako izrazim, mada kul je malo se u zivotinju pretvarati, a nije kul sto se kod vukodlaka to dogadja samo na pun mesec i sto ne mogu da to kontrolisu ...
volim vampire kao iz Blejda
u stvari najvise mi se dopada Blejd - pola covek pola vampir
uglavnom, kao dete sam se jako plasila vampira, cak sam crtala krstice po vratu kao zastitu lol, imala sam fobiju od Drakule, a od one Leptirice nisam nocima mogla da spavam
ali vampe su deffo kulje nego vukodlaci zato sto * vukodlak gubi svest, ne moze da razmislja i razlucuje kao vampir koji postaje cudoviste i zivotinja sa svescu kako je neko rekao, jednostavno ljudska zivotinja postaje da se tako izrazim, mada kul je malo se u zivotinju pretvarati, a nije kul sto se kod vukodlaka to dogadja samo na pun mesec i sto ne mogu da to kontrolisu ...
Zandrin- Zakleta sestra
- Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857
Datum upisa : 29.01.2013
e da al ne zaboravite da se vampir pretvara u sismisa i moze da leti
deffo su jaci nego vukodlaci
deffo su jaci nego vukodlaci
Zandrin- Zakleta sestra
Da, da, to je lezbo-vampirica, iz 1870-i neke, možeš misliti?
Nema problema, poslaću sutra, lenja sam sad da tražim disk sa elektronskom verzijom rada, ali, dobijaš ga. Opet kažem, to je daleko sažetije nego što je planirano, pošto sam morala sve da "sabijem" na nekih 12-13 stranica.
Primenjena lingvistika mi nikad nije bila jasna. Mislim da je ukinuta pre par godina. Ja iz moje generacije (88.) znam samo par ljudi sa tog smera i svi su se ispisali. Interesantno.
Ali, to već nema veze sa vampirima. Ni vukodlacima.
@ Zandrin
I ujedaju za vrat. Mislim, Kopola je erotizovao Drakulu, skroz.
Nema problema, poslaću sutra, lenja sam sad da tražim disk sa elektronskom verzijom rada, ali, dobijaš ga. Opet kažem, to je daleko sažetije nego što je planirano, pošto sam morala sve da "sabijem" na nekih 12-13 stranica.
Primenjena lingvistika mi nikad nije bila jasna. Mislim da je ukinuta pre par godina. Ja iz moje generacije (88.) znam samo par ljudi sa tog smera i svi su se ispisali. Interesantno.
Ali, to već nema veze sa vampirima. Ni vukodlacima.
@ Zandrin
I ujedaju za vrat. Mislim, Kopola je erotizovao Drakulu, skroz.
Zandrin- Zakleta sestra
Zandrin- Zakleta sestra
Mogu da smislim, jel ima i nje u tvom seminarskom? Poceo sam bio da citam jednom, mala je knjizica, nisam zavrsio znam da tako neka cura dolazi u neku porodicu u goste, pa ova kcerka iz te porodice se sa njom zblizi, pa im onda dolazi neki general u posetu i tu sam stao...
Ova koju ja znam sa primenjene je zavrsila, ali slazem se sa tobom da je bzvz taj smer, koliko sam skontao kazu da je dosta lak.
Ok, Lya, veliko hvala
Sandra, to je definitivno najbolja verzija Drakule, Geri Oldman kao Vlad Drakul A doduse nije nista ni cudo kad je Kopola rezirao i ko sve ne glumi u njemu.
Ova koju ja znam sa primenjene je zavrsila, ali slazem se sa tobom da je bzvz taj smer, koliko sam skontao kazu da je dosta lak.
Ok, Lya, veliko hvala
Sandra, to je definitivno najbolja verzija Drakule, Geri Oldman kao Vlad Drakul A doduse nije nista ni cudo kad je Kopola rezirao i ko sve ne glumi u njemu.
realno uporedite onog Patersona ili kako se vec zove sa Oldmanom, i realno recite, ko vise podseca na majti vampira od njih dvojice
i one gluposti, oni svetle..
da Petre, Kopola je napravio vrhunski film od vrhunske price, a inace Vlad Cepes koji je i inspiracija za Drakulu koliko se secam nije bezveze poneo titulu tate vampira samo sto taj nije glockao vec je kockao na koce
i one gluposti, oni svetle..
da Petre, Kopola je napravio vrhunski film od vrhunske price, a inace Vlad Cepes koji je i inspiracija za Drakulu koliko se secam nije bezveze poneo titulu tate vampira samo sto taj nije glockao vec je kockao na koce
Zandrin- Zakleta sestra
@Regar
Ne, nema je, pošto je reč o junacima i većina nisu vampiri, ali, jesu mračni.
Pominjem i Kopolinu ekranizaciju, a i "Intervju sa vampirom", pošto je takođe reč o filmu snimljenom po knjizi (čitao neko? En Rajs, "Vampirske hronike"?).
Inače, Zandrin, ja bih i njemu dala da me gricne:
Ne znam jeste li gledali parodiju na takve teme (loženja žena na vampire i njihovu romantizovanu percepciju istih), film se zove "Love bites: the reluctant vampire", interesantan je. I Adam Ant je svakako bolji vampir od Patinsona. Kad vidim onoga, pitam se ko ga je proglasio za šmekera. FUJ.
Ne, nema je, pošto je reč o junacima i većina nisu vampiri, ali, jesu mračni.
Pominjem i Kopolinu ekranizaciju, a i "Intervju sa vampirom", pošto je takođe reč o filmu snimljenom po knjizi (čitao neko? En Rajs, "Vampirske hronike"?).
Inače, Zandrin, ja bih i njemu dala da me gricne:
- Spojler:
Ne znam jeste li gledali parodiju na takve teme (loženja žena na vampire i njihovu romantizovanu percepciju istih), film se zove "Love bites: the reluctant vampire", interesantan je. I Adam Ant je svakako bolji vampir od Patinsona. Kad vidim onoga, pitam se ko ga je proglasio za šmekera. FUJ.
Tako je, Cepes na rumunskom znaci Nabijac iliti na engleskom Impaler
Jednom je navodno citav put prema svom Trgovistu ukrasio Turcima nabijenim na kolje, i uspeo da zaplasi Tursku vojsku da su se oni pobunili i sultan njihov morao da se vrati nazad, sta ti je psihologija
Lya, procitao sam sva tri dela Vampriskih hronika, drugi deo sa Lestatom mi se najvise svideo
Jednom je navodno citav put prema svom Trgovistu ukrasio Turcima nabijenim na kolje, i uspeo da zaplasi Tursku vojsku da su se oni pobunili i sultan njihov morao da se vrati nazad, sta ti je psihologija
Lya, procitao sam sva tri dela Vampriskih hronika, drugi deo sa Lestatom mi se najvise svideo
uuuuu Intervju sa vampirom, zajedno sa Drakulom...filmovi moje mladosti, vampiri za kojima sam ceznula
sad salu na stranu, vrh su oba filma, svaki u svom fahu...Intervju mi je cak i jaci od Drakule, i tu su i Kruz i Bred i Slejter bili vise nego odlicni..po tom filmu, ipak nije da iz vampira nestane sva covecnost i svest...i ono davanje izbora fucking hard za odlucivanje,.. Ajde iskreno da svi odgovorimo, da li bi izabrali ovo ili ono, tj da li bi izabrao vampirski zivot ili smrt?
sad salu na stranu, vrh su oba filma, svaki u svom fahu...Intervju mi je cak i jaci od Drakule, i tu su i Kruz i Bred i Slejter bili vise nego odlicni..po tom filmu, ipak nije da iz vampira nestane sva covecnost i svest...i ono davanje izbora fucking hard za odlucivanje,.. Ajde iskreno da svi odgovorimo, da li bi izabrali ovo ili ono, tj da li bi izabrao vampirski zivot ili smrt?
Zandrin- Zakleta sestra
Da, "Intervju" je sjajan, nastavci su promašaj, a što se knjiga tiče, prva dva dela su mi odlična, ali, treći
Slažem se, oba filma su genijalna na svoj način. Nimalo površna, ruše sve žanrovske predrasude.
Uffff, teško pitanje. Verovatno smrt.
Vampirski život je prokletstvo.
Setite se Lujevog monologa u "Intervjuu".
Slažem se, oba filma su genijalna na svoj način. Nimalo površna, ruše sve žanrovske predrasude.
Uffff, teško pitanje. Verovatno smrt.
Vampirski život je prokletstvo.
Setite se Lujevog monologa u "Intervjuu".
Slazem se, treci deo je bas onako obicna komercijala, nista novo nije doneo samo je toboze odgovorio na neka pitanja koja su bila neodgovorena u prva dva dela.
Hronike su odlicne zato sto su prikazali vampire u takvom svetlu, nekom mucnom i teskom zivotu i pored besmrtnosti, En Rajs je to bas lepo opisala, i ako se ta perspektiva gleda ipak smrt bih birao. Zato i volim En i njene Hronike kao i film naravno.
Dok ovi novi vampire prikazuju kao neke polu-bogove kjoi zive zivot punim plucima a takav zanr kulminira sa povezivanjem vampira i tinejdzera kao u sumraku. Bljuc
Hronike su odlicne zato sto su prikazali vampire u takvom svetlu, nekom mucnom i teskom zivotu i pored besmrtnosti, En Rajs je to bas lepo opisala, i ako se ta perspektiva gleda ipak smrt bih birao. Zato i volim En i njene Hronike kao i film naravno.
Dok ovi novi vampire prikazuju kao neke polu-bogove kjoi zive zivot punim plucima a takav zanr kulminira sa povezivanjem vampira i tinejdzera kao u sumraku. Bljuc
Reg, nasao sam sliku za tebe.
San svake emo-tinejdžerke. I još sijaju!
Komercijalizacija koja vodi u površnost.
A ko bi rekao da je sve počelo sa "old school" Savom Savanovićem, polu-životinjom.
Assasin, super crteži.
Komercijalizacija koja vodi u površnost.
A ko bi rekao da je sve počelo sa "old school" Savom Savanovićem, polu-životinjom.
Assasin, super crteži.
Strana 5 od 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Strana 5 od 7
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu