WORLD OF WESTEROS
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Zadnje teme
» Spam Tema....
od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08

» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56

» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46

» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23

» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57

» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25

» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31

» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33

» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58

» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55

» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25

» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43

» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54

» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38

» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23

» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19

» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49

» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44

» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56

» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46

Pristupi

Zaboravio sam šifru

Ko je trenutno na forumu
Imamo 7 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 7 Gosta

Nema

[ Videti svu listu ]

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838)
A Dance With Dragons  - vaši dojmovi  !!!SPOJLERI!!!! - Page 3 Vote_lcapA Dance With Dragons  - vaši dojmovi  !!!SPOJLERI!!!! - Page 3 Voting_barA Dance With Dragons  - vaši dojmovi  !!!SPOJLERI!!!! - Page 3 Vote_rcap 
Sparkling Comet (15528)
A Dance With Dragons  - vaši dojmovi  !!!SPOJLERI!!!! - Page 3 Vote_lcapA Dance With Dragons  - vaši dojmovi  !!!SPOJLERI!!!! - Page 3 Voting_barA Dance With Dragons  - vaši dojmovi  !!!SPOJLERI!!!! - Page 3 Vote_rcap 
Assassin (13622)
Zevs86 (11916)
Zandrin (10789)
CRNIJASTREB (10420)
Princ Regar (9341)
LunarFang (9218)
Uno Nomesta (8868)
Nim (8274)

Novembar 2024
PonUtoSreČetPetSubNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalendar Kalendar

A Dance With Dragons - vaši dojmovi !!!SPOJLERI!!!!

+39
Chandrian
Nocnoi_Dozor
Oberin Martel
Srle
Corto Maltese
Зимоврел
Areal
Sharpshooter
orome
kormax
Brajan Bearion
DUH
CRNIJASTREB
RhaegarTargaryen
Theon Greyjoy
VojaLu
Kapetanili
Glumac92
Jon_Umber
Prince of Ravens
Snezna
Melkor
Princ Regar
arya
Lord Dirk
Nim
Zevs86
Rhaenyra
Starfell
do_balcaka
forumfilmovi
Mondenkind
Assassin
Witcher
Ergon Lar Tund
inogoste
lukshone
Lord M.
MikyST
43 posters

Strana 3 od 29 Prethodni  1, 2, 3, 4 ... 16 ... 29  Sledeći

Ići dole

A Dance With Dragons  - vaši dojmovi  !!!SPOJLERI!!!! - Page 3 Empty Re: A Dance With Dragons - vaši dojmovi !!!SPOJLERI!!!!

Počalji od do_balcaka Pet 06 Apr 2012, 00:03

Ma mali je vec razuzdan. A sumljam da ce ga Osa nauciti da bude Lord Very Happy
do_balcaka
do_balcaka
Lord od Užasnika
Lord od Užasnika

Broj poruka : 856
Godina : 35
Raspoloženje : Ja furam starke, a mala bi da fura spic papke!
Reputacija : 46
Datum upisa : 15.03.2012

https://www.facebook.com/balcakovic

Nazad na vrh Ići dole

A Dance With Dragons  - vaši dojmovi  !!!SPOJLERI!!!! - Page 3 Empty Re: A Dance With Dragons - vaši dojmovi !!!SPOJLERI!!!!

Počalji od Nim Pet 06 Apr 2012, 00:11

Pa sigurna sam da ga nece vaspitati da ima manire ali zasto mislis da ce biti zao i okrutan? Smile
Nim
Nim
Kraljica Rojnara, Andala i Prvih ljudi, gospodarica Sedam kraljevstava

Broj poruka : 8274
Godina : 37
Raspoloženje : kiselo grozdje :P
Reputacija : 388
Datum upisa : 13.03.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Starfell Pet 06 Apr 2012, 00:13

Rhaenyra ::Ako su Starkovi toliko povezani sa vukovima mozemo slobodno i reci da je Neda ubio maler jer je ubio Lejdi.
Sansu i dalje necu komentarisati,njoj je trebalo dati zeca al me zato mnogo zanima sta ce biti sa Nimerijom koja je okupila copor i pristojno se naruckala i ratnika i seljaka.Verujem da je najveca od svih jezovuka.

Nimerija je vitka i žestoka,i veća,i brža od svoje braće,ali to su samo vukovi.
LOL @sansa i zec Very Happy Nema nade za Sansu...
Nije Ned imao jezovuka,nema to veze sa njima,njega je Džofri snašao

Zato mislim da Jon I Bren imaju najviše potencijala,jer su Leto i Duh posebni.

Rikon je pun bijesa,i tuge. Njegovo ponašanje je logično.
Interesantno kako svi oni Jon smatraju bratom,i mali Rukom,a ona majmunica ga zove polubrat.
Mati je dobro naučila,ali je tako lako povjerovala Maloprstiću za nevinost njene majke.. jer je to tajna ljubav poput onih kojima se pjesme bave.
Glupava lažljivica.
Starfell
Starfell

Broj poruka : 861
Raspoloženje : a la stark
Reputacija : 50
Datum upisa : 31.03.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od do_balcaka Pet 06 Apr 2012, 00:24

Pa zato sto skuplja frustracije od malena Very Happy
do_balcaka
do_balcaka
Lord od Užasnika
Lord od Užasnika

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nim Pet 06 Apr 2012, 00:27

Ja pre mislim da onaj mrtvi jezovuk u sumi predstavlja Neda i da to sluti njegovu smrt nego to sto je ubio Lejdi..
Ali ko zna, mozda on sa Osom nauci neku mudrost, mozda ona njega odvede negde Smile
Nim
Nim

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od do_balcaka Pet 06 Apr 2012, 00:30

Ja sam skapirao da je mrtvi jezovuk sa jelenskim rogom u sebi znak rata jelena i vuka, starka i barateona. Dzofri je to i uradio, ubio je Neda.
Sada ces reci Dzofri nije Barateon A Dance With Dragons  - vaši dojmovi  !!!SPOJLERI!!!! - Page 3 3250678809 Ali to je njegov grb.
do_balcaka
do_balcaka
Lord od Užasnika
Lord od Užasnika

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nim Pet 06 Apr 2012, 00:43

Ne, necu, i ja to mislim Very Happy
Nim
Nim

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Starfell Pet 06 Apr 2012, 01:08

do_balcaka ::Ja sam skapirao da je mrtvi jezovuk sa jelenskim rogom u sebi znak rata jelena i vuka, starka i barateona. Dzofri je to i uradio, ubio je Neda.
Sada ces reci Dzofri nije Barateon A Dance With Dragons  - vaši dojmovi  !!!SPOJLERI!!!! - Page 3 3250678809 Ali to je njegov grb.

Divljani prave oružje od jelenskih rogova. To je loš znak za Sjever.
Starfell
Starfell

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Rhaenyra Pet 06 Apr 2012, 02:42

Starfell ::
Nije Ned imao jezovuka,nema to veze sa njima,njega je Džofri snašao
Ma znam da nije imao jezovuka,ali to sto je morao da ubije jednog nije totalno ne malerozno.
Glavni omen je definitivno bio jelenji rog u jezovuku,al se Ned nije obazirao.
I onda kad pomislim najpotresniji deo mi mozda nije cak ni svadba koliko onaj deo kad Ned zaboravlja na svoju cast i ponos i zbog glupave Sanse laze kako je kovao zaveru nakon cega ostaje bez glave.Bar je mogao da ostane princip do kraja (ovo bi mozda trebala u temu zasto mrzite Martina) Arja se vec izvukla a od Sansine glave i onako nema mnogo vajde.
Pravo da vam kazem kad sam procitala da je udaju za Tiriona,smorila sam se zbog mucenika,stvarno nicim jos tu nesrecu nije zasluzio.
Rhaenyra
Rhaenyra

Broj poruka : 117
Godina : 38
Raspoloženje : kamerno
Reputacija : 2
Datum upisa : 29.03.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Starfell Pet 06 Apr 2012, 02:54

Grešku je napravila Sansa,ne Ned u vezi sa Ledi. Sansa životari.I Ned je shvatio predznak sa mrtvom vučicom,ali daleko,u Kraljevoj Luci,ko će se sjetit toga - da je morao biti na Sjeveru,a ne na jugu. A što se tiče Arje,niko ne šta se desilo sa njom... Wink čak ni Varis! A na koga je Ned pomislio iz MORANJA u posljednjim danima? Na Jona. I šta ga je mučilo... (nego ja razdužih ovo)

Ned je mnogo volio svoju djecu,da je čak i preko časti prešao.
Starfell
Starfell

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Pet 06 Apr 2012, 18:09

Starfell ::
zevs86 ::Jeste li primetili da svaki Stark, koji je odvojio Jezovuka od sebe zarad drugih, je na*ebo ? Rob, Sansa, John ? Sad mi je sinulo...Ja mislim da sam vec komentarisao ovaj deo....Toliko sam bio ljut i nervozan, nakon citanja, i neverice...Da covek nam skoro nista bitno nije rekao, vec kao da je pisao enciklopediju-dnevnik telesnih funkcija glavnih likova Very Happy brate mili, izludeo me je sa DWD-om....A najveca agonija me je pogodila, kada sam shvatio da ce sledeci deo izaci, minimum 2014-15...A kad ce izaci 7 deo, onda ? Ako u medjuvremenu ne izbaci 0-ti deo koji se bavi bitkama i zapletima koji su doveli do postavljanja Roberta za kralja, i za skoro brisanje Targova...

Apsolutno! Kakva glupost,pa nisu oni ljubimci,pa da kidišu okolo...
Mada je Duh drukčiji,poput drveća iz bogošume Wink

Nisam te razumeo Starfell-e , Sta si tacno zeleo da kazes ?
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Broj poruka : 11916
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Starfell Pet 06 Apr 2012, 18:37

Ja sam cura Wink

Slažem se u vezi sa jezovukovima i djecom Stark.
Oni nisu ljubimci pa da se svaki njihov potez tumači kao prirodna netrpeljivost prema drugima ili hir. Njih su poslali bogovi,a Starkovi to još ne shvataju. Shvatam Robba,on odustaje od te ideje zbog Brena i Rikona,ali Jon... Šta mu pade na pamet da tihog,mirnog,mudrog Duha zatvori kao da je...pitbul.
Starfell
Starfell

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Pet 06 Apr 2012, 18:51

Starfell ::Ja sam cura Wink

Slažem se u vezi sa jezovukovima i djecom Stark.
Oni nisu ljubimci pa da se svaki njihov potez tumači kao prirodna netrpeljivost prema drugima ili hir. Njih su poslali bogovi,a Starkovi to još ne shvataju. Shvatam Robba,on odustaje od te ideje zbog Brena i Rikona,ali Jon... Šta mu pade na pamet da tihog,mirnog,mudrog Duha zatvori kao da je...pitbul.

Da, sa tim se slazem Very Happy I izvini, za moju gresku u vezi tvog roda Embarassed Nisam dovoljno istrazivao tvoje postove, a cini mi se da na tvom profilu ne pise rod Suspect Nekako su mi Starkovi kontradiktorni sami po sebi, veruju u zid i obavezu prema istom, veruju u Bele hodace, i dzinove i ne znam sta, a ne veruju u znakove, i ne veruju u magiju....Nekako bi trebali biti mudriji zar ne ?
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Starfell Pet 06 Apr 2012, 18:58

Morali bi,ali su mladi...!
Starfell
Starfell

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Pet 06 Apr 2012, 19:02

Starfell ::Morali bi,ali su mladi...!
Pri tom nisam mislio samo na klince, vec i na Edarda, i ljude koji ga okruzuju...
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Starfell Pet 06 Apr 2012, 20:09

Nedu je čast oklop,ali i slaba tačka,u koju drugi mogu da udare kako im drago i da sa sigurnošću pobijede.
Starfell
Starfell

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Sub 07 Apr 2012, 16:09

Najveci problem Neda Starka jeste bila njegova predvidljivost, kao i njegova beskompromisnost...Jednostavno, znali su da ga pomeraju kao piona, iako je kralj Sad
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Rhaenyra Sub 07 Apr 2012, 22:08

zevs86 ::Najveci problem Neda Starka jeste bila njegova predvidljivost, kao i njegova beskompromisnost...Jednostavno, znali su da ga pomeraju kao piona, iako je kralj Sad

Odlicno receno! Jednostavno nije znao da prepozna Adute koje treba drzati u rukavu nego je igrao najotvorenije moguce,dok su se ostali krili i zato i izgubio.
Rhaenyra
Rhaenyra

Broj poruka : 117
Godina : 38
Raspoloženje : kamerno
Reputacija : 2
Datum upisa : 29.03.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Ned 08 Apr 2012, 14:06

Bas tako Rhaenyra, zato ga ja i svrstavam veoma nisko u lestvici igranja igre prestola...Jednostavno nesposoban za to...I to po svom izboru nazalost, on jednostavno ne pristaje na ta pravila...
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nim Ned 08 Apr 2012, 14:42

zevs86 ::Bas tako Rhaenyra, zato ga ja i svrstavam veoma nisko u lestvici igranja igre prestola...Jednostavno nesposoban za to...I to po svom izboru nazalost, on jednostavno ne pristaje na ta pravila...
Ma svrstavam ga ti gde hoces on je glavu izgubio zbog svoje lude glave (citaj bezgranicnog postenja) Very Happy
On se u Igri prestola snalazi ko slon u staklarskoj radnji.
Nim
Nim

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lord Dirk Uto 10 Apr 2012, 17:53

Pa i ja sam zavrsio sa Plesom danas... utisci su pozitivni... mislim, kakve su kritike bile i vise nego pozitivni... za mene licno bolja knjiga od Gozbe, osim Serseinih poglavlja, nije mi bilo dosadnog poglavlja...svako nosi nesto novo, neka desavanja, bilo unutrasnje dileme likova ili stvarna radnja...

e sad ono sto mi se nije dopalo je sto je ostavljeno previse pitanja otvoreno, kao npr bitka za Zimovrel (racunajuci da je kopiletovo pismo Dzonu uglavnom izmisljotina, osim dijela koji se tice Mensa i kopljanica), pa onda i sitacija oko Mirina i Deneris...u nekim ranijim djelovima je Martin znao da nam da ishod bitke ili dogadjaja a onda do sljedeceg dijela nas pusti da nagadjamo o posljedicama... sad ni to nam nije dao, nego je sve ostavio otvoreno...to mu zamjeram

Dzon...ne znam, rekoh nedje ranije da mi je to jedini i najveci spoiler koji sam saznao, ali tada me je dobro zaboljelo, pa tokom citanja knjige, odnosnog toga dijela, i nije izazvalo neko iznenadjenje koje je trebalo...one suze Boune Marsha medjutim mi govore da se Dzon nece vracati, odnosno da mu je onamo zbilja bio kraj...mada opet s Martinom se nikad ne zna, i vjerujem da bi makar 90% citalaca voljelo da se Dzon nekako vrati (mada ne onako kao lejdi Kejtlin ne dao Bog!)

Sto je na mene ostavilo poseban utisak jeste snazno isticanje vjere i raznoraznih bogova u ovom dijelu (osim znanih Sedmoro, starih bogova, R'lora, tu su sad i Giski bogovi, Zelena milost, pa imamo opet i ponovno pominjanje Utopljenog Boga, nzn moguce da sam neke i zaboravio). Previse religije za neki moj ukus, mada opet samo potvrdjuje ono moje misljenje o religiji kao prevari, pa tako i Martin to vidi rekao bih, sa toliko silnih bozanstava na sve strane svijeta, jasno ukazuje da ni on nije neki strastveni vjerski fanatik, jer time pokazuje kolko je religija varljiva. Bog postoji to je jasno, ali sto je vise religija u knjizi to je vise i netacnih, jer postoji samo jedna prava (ako i ta jedna postoji uopste).

Melisandrina poglavlja (cini mi se da ih je bilo 2) su mi se posebno dopala. Nju kroz cijelu knjigu gledamo kao nekog ko je dalek, uzdignut, stravican za mnoge. A opet ona u svojim poglavljima pokazuje toliko nesigurnosti u sebe, i taj kontrast (izmedju onoga kako je ostali vide, i onoga kako se ona osjeca) mi se nevjerovatno svidio.

Dakle da ponovim, po meni bolja knjiga od Gozbe (malo koga sigurno mogu da oduseve spletke iz Kraljeve Luke, ili rijecnih zemalja). Recimo Martin mi je u ovoj knjizi dao djelic onoga sto Tolkin nikad nije - oblasti razno. Da me ne shavtite pogresno, to ga ne cini boljim od Tolkina, jer i Tolkin da je pisao 7 djelova obimnih kao Martin sigurno bi se i on takao Harada, mora Run, naroda koji zive iznad Samotne planine (ili makar stvorenja koja obitavaju tamo), ljudi sa obala Forsela itd. Ja volim sto je Martin u ovoj knjizi iznio radnju van Vesterosa u Slobodne gradove, sto je opisao majku Rojnu, sto je dao prikaz Volantisa, rekao vise o Kohoru i Norvosu, brojnim napustenim gradovima, cudnim mocima koje leze preko tog Uzanog mora. https://2img.net/h/i44.photobucket.com/albums/f20/RotnSoul1978/westerosworld.gif pronasao sam i ovu mapu, preko koje su mi neke prostorne relacije postale jasnije (jeste da nije originalna mapa, ali je najbolja u ponudi trenutno). Tako da od menbe Ples ima puno vise pluseva nego minusa, i ono nadam se da cu valjano zagrijan biti kad izadju Vjetrovi Zime Smile

P.S znam da sam oduzio, ali opet imam osjecaj da nisam rekao ni pola onoga sto sam imao, ali dobro ima vremena, ne moze sve u jedan post Wink

Lord Dirk
Lord Dirk

Broj poruka : 131
Raspoloženje : Na nivou
Reputacija : 10
Datum upisa : 02.07.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Starfell Uto 10 Apr 2012, 18:01

Zašto bi suze Marša značile kraj za Džona? One su pokazale kakav je Bouen kao osoba.

Ja mislim da Martin ne vidi religiju kao prevaru već mnogo verzija iste sile.
Starfell
Starfell

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lord Dirk Uto 10 Apr 2012, 18:06

Starfell ::Zašto bi suze Marša značile kraj za Džona? One su pokazale kakav je Bouen kao osoba.

Pa da nije plakao, ostala bi ta neka mrsava nada, da je to samo dio predstave (da li za kraljicu, ili neku drugu bracu nebitno), i da ga oni u stvari ne ubijaju. ali ovako... Sad
Lord Dirk
Lord Dirk

Broj poruka : 131
Raspoloženje : Na nivou
Reputacija : 10
Datum upisa : 02.07.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Starfell Uto 10 Apr 2012, 18:12

Lord Dirk ::
Starfell ::Zašto bi suze Marša značile kraj za Džona? One su pokazale kakav je Bouen kao osoba.

Pa da nije plakao, ostala bi ta neka mrsava nada, da je to samo dio predstave (da li za kraljicu, ili neku drugu bracu nebitno), i da ga oni u stvari ne ubijaju. ali ovako... Sad

Plakao je zbog sopstvenog postupka.
Starfell
Starfell

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od arya Uto 10 Apr 2012, 18:20

Upravo,plakao je jer je izdao svoga lorda i jer se okrenuo protiv brata.
arya
arya
Vitez Bezemljaš
Vitez Bezemljaš

Broj poruka : 218
Godina : 28
Raspoloženje : :)
Reputacija : 9
Datum upisa : 26.06.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 3 od 29 Prethodni  1, 2, 3, 4 ... 16 ... 29  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu