Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 10 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 10 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
A Dance With Dragons - vaši dojmovi !!!SPOJLERI!!!!
+39
Chandrian
Nocnoi_Dozor
Oberin Martel
Srle
Corto Maltese
Зимоврел
Areal
Sharpshooter
orome
kormax
Brajan Bearion
DUH
CRNIJASTREB
RhaegarTargaryen
Theon Greyjoy
VojaLu
Kapetanili
Glumac92
Jon_Umber
Prince of Ravens
Snezna
Melkor
Princ Regar
arya
Lord Dirk
Nim
Zevs86
Rhaenyra
Starfell
do_balcaka
forumfilmovi
Mondenkind
Assassin
Witcher
Ergon Lar Tund
inogoste
lukshone
Lord M.
MikyST
43 posters
Strana 7 od 29
Strana 7 od 29 • 1 ... 6, 7, 8 ... 18 ... 29
Re: A Dance With Dragons - vaši dojmovi !!!SPOJLERI!!!!
A ni hronologija nije baš najjasnija. Na ljeto će novo poglavlje... Čekanje...
inače,mene je najviše uznemirila scena kad Duh dozvoli Melisandri da ga pomazi.
Pa onda iskulira Džona.
inače,mene je najviše uznemirila scena kad Duh dozvoli Melisandri da ga pomazi.
Pa onda iskulira Džona.
Starfell- Broj poruka : 861
Raspoloženje : a la stark
Reputacija : 50
Datum upisa : 31.03.2012
Ja generalno ne primecujem razliku izmedju plesa i ostalih tako da cu govoriti generalno o serijalu.. Zapravo nemam mnogo da kazem jer sam citala samo nas prevod ali mi se svidja kako su prevedena imena zamaka i sl. Prevodilac je dao neku "epsku" notu svemu tome bas kao sto i treba.. Npr. mnogo vise mi se svidja Bela sidrista nego Bela luka.. Ne iskljucujem mogucnost da je negde omanuto ali trenutno ne mogu da se setim..
Inace negde sam procitala neku zescu pljuvacinu na racun prevodioca i ne razumem bas zasto..ako neko moze nek razjasni
Inace negde sam procitala neku zescu pljuvacinu na racun prevodioca i ne razumem bas zasto..ako neko moze nek razjasni
Nim- Kraljica Rojnara, Andala i Prvih ljudi, gospodarica Sedam kraljevstava
- Broj poruka : 8274
Godina : 37
Raspoloženje : kiselo grozdje :P
Reputacija : 388
Datum upisa : 13.03.2012
Dobar je prevod. Taj lik iz Lagune, ne znam kako se bese zove, cini mi se Nikola inace radi sve prevode za skoro sve fantasticne romane za Lagunu.
Princ Regar- Broj poruka : 9341
Godina : 36
Raspoloženje : :)
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011
Prevod je sjajan.
Dobro je, jer i ja stalno čujem kako se ljudi žale na loš prevod, a pitam jer se dvoumim da li da uzmem 3. knjigu na engl koja je inače iz dva dela pa da čekam da Evro Giunti dobije i Ples na engl ili jednostavno da uzmem Ples na srpskom jer sam pohlepna i tako ga gledam do kraja meseca. Ali imajući u vidu da sam sve čitala na srpskom osim prve dve knjige, možda je bolje da uzmem naše knjige, nazivi su već počeli da mi se mešaju / wtf koliko sam ispisala
Gost- Gost
Ja sam čitala na eng i srp,prvo na eng,i mogu ti reći da je sve sjajno (poznavanje eng mi je povezano sa profesijom)
Super bi bilo kad bi Euro Giunti uzeli prava od Lagane i fino ih izbacili u tvrdim povezu.
Jedina stvar koja mi se nije dopala što nije pronađen odgovarajući prevod za Davosovo prezime - Seaworth.
Super bi bilo kad bi Euro Giunti uzeli prava od Lagane i fino ih izbacili u tvrdim povezu.
Jedina stvar koja mi se nije dopala što nije pronađen odgovarajući prevod za Davosovo prezime - Seaworth.
Mora dostojan?
Dobro zvuči,ali nije baš u formi prezimena
Interesuje šta misliš o Deninom poslednjem poglavlju? Da se ne otvara mogućnost za Mirri-no proročanstvo - odgovor iz prve knjige? Kada sunce zađe na istoku...
Interesuje šta misliš o Deninom poslednjem poglavlju? Da se ne otvara mogućnost za Mirri-no proročanstvo - odgovor iz prve knjige? Kada sunce zađe na istoku...
Hoces reci zato sto je dobila?Starfell ::Dobro zvuči,ali nije baš u formi prezimena
Manje-više. I ona pustoš kroz koju je hodala...
Neće Drogo doći ali kalasar da - opet je na početku,kad je planirala da sa kalasarom osvoji Vesteros.
Neće Drogo doći ali kalasar da - opet je na početku,kad je planirala da sa kalasarom osvoji Vesteros.
Pa moguce, mada u tom kalasaru je bese onaj Mago sto je ne gotivi zbog toga sto mu nije dala da "zajase" u prvoj knjizi. NI sam Kal Jako, Jago ili sta vec je ne gotivi. Ne verujem da bi je oni pratili. Medjutim ona ima zmaja pored nogu
Mozda ce samo zatrudneti...
Mozda ce samo zatrudneti...
Ne kažem to zbog trudnoće (mada ako će biti na tronu,to je itekako poželjno)
Čini mi se da je Martin neće slati u Vesteros ni u šestoj knjizi.
Čini mi se da je Martin neće slati u Vesteros ni u šestoj knjizi.
Isto kao sto Tirion putuje da se susretne sa njom, putuje i putuje i nikako da se susretnu, isto tako ova nikako da se vrati. i bukvalno kroz celi serijal ocekujemo da se vrati a od toga nista znaci imamo dve mogucnosti: Ili je nece uopste vratiti, ako tako odluci ona definitivno gine u Esosu, a ako ce je vratiti to ce verovatno biti kulminacija celog PLIVA i moguce da ce biti negkde pri kraju samog serijala....
Može li biti da je ovo jedno od tri jahanja iz proročanstva - ride to dread-?
Ne vole je,ti bivši Drogovi ljudi,kao što si rekao.
Jesi li ikada povezao Neumiruće i Tuđine?
Ne vole je,ti bivši Drogovi ljudi,kao što si rekao.
Jesi li ikada povezao Neumiruće i Tuđine?
Nisam, jedva se secam tih Neumirucih. A o Tudjinima ipak veoma malo znamo. Ajd reci kako ih povezujes?
Moze biti da je to jahanje iz prorocanstva. Dread... hm. Sta bese bljuje Drogon vatru ili kao neki crni dread plamen u Balerionovom stilu?
Moze biti da je to jahanje iz prorocanstva. Dread... hm. Sta bese bljuje Drogon vatru ili kao neki crni dread plamen u Balerionovom stilu?
Ride to bed - prva bračna noć sa Drogom
Ride to dread - ovaj kalasar(ipak je mrze) ali i Drogon (koji je najsličniji Belarionu); Ali -a ride TO- priziva destinaciju,zato mi je Drogon malo verovatan.
Ride to love - ?? (Mada se ja nadam da je to Džon)
Kada su pitali Martina da li su Tuđini čisto zlo,on je rekao - no comment,keep reading.
Plavi su i velike moći,(Neumirući) momentalno sam pomislila da postoji neka veza,intuitivno,ne mogu da to objasnim...
Ride to dread - ovaj kalasar(ipak je mrze) ali i Drogon (koji je najsličniji Belarionu); Ali -a ride TO- priziva destinaciju,zato mi je Drogon malo verovatan.
Ride to love - ?? (Mada se ja nadam da je to Džon)
Kada su pitali Martina da li su Tuđini čisto zlo,on je rekao - no comment,keep reading.
Plavi su i velike moći,(Neumirući) momentalno sam pomislila da postoji neka veza,intuitivno,ne mogu da to objasnim...
Vidim diskutujete oko prorocanstva, ja sam uvek bila u fazonu Deneris ce zatrudneti kad ode u Vesteros..tj. sigurna sam da ce nekad zatrudneti jer da se ne ostavlja ta mogucnost Megi bi prosto rekla nikad
A sto se Davosovog prezimena tice ja sam citala samo prevod gde pise Sivort i uopste nisam razmisljala o poreklu prezimena... eto to je nesto sto fali.
A sto se Davosovog prezimena tice ja sam citala samo prevod gde pise Sivort i uopste nisam razmisljala o poreklu prezimena... eto to je nesto sto fali.
Interesantna ideja
Većina prezimena su prevedena,ponekad neka ne mogu da se izvedu kako valja - Sivort je jedan primjer,šteta,Davos je zaslužio
Martin se drži one stare Omen est nomen.
Većina prezimena su prevedena,ponekad neka ne mogu da se izvedu kako valja - Sivort je jedan primjer,šteta,Davos je zaslužio
Martin se drži one stare Omen est nomen.
Pa ne znam sad za vezu izmedju njih....
A za jahanje... moze biti ride to dread Drogon. Drogon je spalio i poklao brdo ljudi u onoj areni i izvan nje, ne vidim zasto ne bi glupe Dotrake koji su bukvalno svi na gomili . Jedino da ovi nekako cape Deneris a on se malo bori pa odleti, ili da ga ovi ubiju sto je skroz bzvz. Ali ako je otmu onda ce Viktarion da je spase.
I ja sam cesto zamisljao Dzona i Deni kao Azor Ahaia i Nisu Nisu...
A za jahanje... moze biti ride to dread Drogon. Drogon je spalio i poklao brdo ljudi u onoj areni i izvan nje, ne vidim zasto ne bi glupe Dotrake koji su bukvalno svi na gomili . Jedino da ovi nekako cape Deneris a on se malo bori pa odleti, ili da ga ovi ubiju sto je skroz bzvz. Ali ako je otmu onda ce Viktarion da je spase.
I ja sam cesto zamisljao Dzona i Deni kao Azor Ahaia i Nisu Nisu...
Kada sam počela da čitam DwD bila sam ekstatična. Posle dosadnjikave Gozbe tu su ponovo moji omiljeni likovi, klupko se razmotava... A onda otprilike na polovini knjige shvatiš da se klupko ponovo zamotava. I da si kao u onoj dečijoj igri "Care, care gospodare kolko ima sati" išao dva mravlja koraka napred i ostatak igre tapkao u mestu.
Mislim da je Debeljko potpuno izgubio kompas. Ili sam ja sve pogrešno shvatila? Tema serijala je trebalo da bude "Zima dolazi. Bude se beli hodači, svet ljudi je u opasnosti. Borba sa tudjinima." Borba za presto i razni kraljevi koji bi "da na praznu glavu stave krunu" je trebalo da bude mehanizam zapleta, razjedinjenost kao otežavajuća okolnost u borbi protiv zajedničkog neprijatelja... A nekako je to odjednom progutalo sve drugo. I kao da nam nije dovoljno borbi za gvozdeni presto, odjednom dobijamo i igru mirinskog prestola. I taman kad u vezi nekog lika pomisliš "Aha, evo ga, najzad smo tu" On se vrati na početak. Sve više sa plašim da će kraj nalikovati španskoj seriji, kad 150 epizoda zaplićeš, a onda u poslednjih 20 minuta sve kako-tako raspleteš.
Ples sa zmajevima je puno bolja od Gozbe za vrane, ali i dalje slabija od prve tri knjige. A kad pomisliš da je tu knjigu pisao 8 godina, onda ti stvarno ostane gorak ukus u ustima.
Mislim da je Debeljko potpuno izgubio kompas. Ili sam ja sve pogrešno shvatila? Tema serijala je trebalo da bude "Zima dolazi. Bude se beli hodači, svet ljudi je u opasnosti. Borba sa tudjinima." Borba za presto i razni kraljevi koji bi "da na praznu glavu stave krunu" je trebalo da bude mehanizam zapleta, razjedinjenost kao otežavajuća okolnost u borbi protiv zajedničkog neprijatelja... A nekako je to odjednom progutalo sve drugo. I kao da nam nije dovoljno borbi za gvozdeni presto, odjednom dobijamo i igru mirinskog prestola. I taman kad u vezi nekog lika pomisliš "Aha, evo ga, najzad smo tu" On se vrati na početak. Sve više sa plašim da će kraj nalikovati španskoj seriji, kad 150 epizoda zaplićeš, a onda u poslednjih 20 minuta sve kako-tako raspleteš.
Ples sa zmajevima je puno bolja od Gozbe za vrane, ali i dalje slabija od prve tri knjige. A kad pomisliš da je tu knjigu pisao 8 godina, onda ti stvarno ostane gorak ukus u ustima.
Snezna- Broj poruka : 178
Raspoloženje : euforicno
Reputacija : 10
Datum upisa : 20.04.2012
Meni gozba uopste nije bila losa, verovatno se radi o tome da gotivimo razlicite likove u smislu da zzelimo da znamo sta se sa njima desavalo.. Mene npr. jako nerviraju poglavlja sa Deneris zato sto generalno ne volim slobodne gradove. Taman sam pomislila Aha, Martel ide kog nje, sad ce se nesto desiti, ili Grif i Tirion a ono opet nista. Iskreno boli me uvo za sinove harpije i slicne...
Takodje iako mi je Arja mnogo drazi lik od Sanse, Sansina poglavlja su mi bila mnooooogooooo bolja, opet me boli uvo za mnogolikog boga... Maloprstic garantuje dobre zaplete
A eto tebi fale beli hodaci a ja opet nisam njihov fan tako da je to jos jedan razlog zasto Gozba pre Plesa i eto ti se zalis a Beli hodaci nisu bas zanemareni, kroz ceo Ples se nesto pominju..
Takodje iako mi je Arja mnogo drazi lik od Sanse, Sansina poglavlja su mi bila mnooooogooooo bolja, opet me boli uvo za mnogolikog boga... Maloprstic garantuje dobre zaplete
A eto tebi fale beli hodaci a ja opet nisam njihov fan tako da je to jos jedan razlog zasto Gozba pre Plesa i eto ti se zalis a Beli hodaci nisu bas zanemareni, kroz ceo Ples se nesto pominju..
Da, tek na forumima vidiš koliko smo različiti, koliko nam različite stvari privlače i zadržavaju pažnju i da Martin možda ipak zna šta radi
Slažem se s tobom u vezi slobodnih gradova i mnogolikog boga. Ali dok sam čitala Gozbu za vrane padala sam u iskušenje da preskačem poglavlja sa Grejdžojima i Martelima toliko mi je bilo dosadno sve to skupa (izvinjavam se pripadnicima ovih cenjenih kuća na forumu
Što se mene tiče da naidje cunami koji će da potopi Gvozdena ostrva i Dornu odahnula bih
Od Grejdžoja su mi koliko toliko zanimljivi samo Aša i Teon ostali su mi čisto mučenje. I definitivno su Gozba i Ples mogli i trebali da se sabiju u jednu knjigu. Koja bi tek tada bila na nivou prve 3
Slažem se s tobom u vezi slobodnih gradova i mnogolikog boga. Ali dok sam čitala Gozbu za vrane padala sam u iskušenje da preskačem poglavlja sa Grejdžojima i Martelima toliko mi je bilo dosadno sve to skupa (izvinjavam se pripadnicima ovih cenjenih kuća na forumu
Što se mene tiče da naidje cunami koji će da potopi Gvozdena ostrva i Dornu odahnula bih
Od Grejdžoja su mi koliko toliko zanimljivi samo Aša i Teon ostali su mi čisto mučenje. I definitivno su Gozba i Ples mogli i trebali da se sabiju u jednu knjigu. Koja bi tek tada bila na nivou prve 3
Snezna- Broj poruka : 178
Raspoloženje : euforicno
Reputacija : 10
Datum upisa : 20.04.2012
Pa to zapravo i jeste bilo planirano i onda bi to kao bila preobimna knjiga.. Primecujes da radnja u Gozbi i Plesu tece paralelno..
I mene smaraju malo poglavlja sa Juronom i Viktarionom i celo to zakraljenje a Dorna ipak ne.. Cim su u pitanju Dornjani znaj da ima nekih smicalica
I mene smaraju malo poglavlja sa Juronom i Viktarionom i celo to zakraljenje a Dorna ipak ne.. Cim su u pitanju Dornjani znaj da ima nekih smicalica
Strana 7 od 29 • 1 ... 6, 7, 8 ... 18 ... 29
Strana 7 od 29
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu