Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 17 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 17 Gosta :: 1 ProvajderNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Dzon- Stark ili Targarjen
+58
JohnieRW
Remzi Bolton
Blacko
Lothesse
Dimeks
Kian The Nephilim
Lya
milan.milosewic
Zandrin
akiopaki
Chandrian
азор ахаи
Зимоврел
Oberin Martel
Nocnoi_Dozor
Ket sa kanala
CRNIJASTREB
Srle
thegorstak
Corto Maltese
lady_elanor
Brajan Bearion
dofera
BloodyPrince
Areal
xanten1984
Kapetanili
Jon_Umber
VojaLu
Theon Greyjoy
Glumac92
RhaegarTargaryen
mother of dragons
Ssscilla
Snezna
Zevs86
Starfell
Nim
Rhaenyra
do_balcaka
Cickislav
Maki Taki
LunarFang
Mondenkind
Vazarius
Princ Regar
Bezdusan
inogoste
Balerion
lukshone
Vlad
Assassin
La Sposa Cadavere
Lord M.
♦Black♦Betty♦
Ergon Lar Tund
Prince of Ravens
Witcher
62 posters
Strana 13 od 38
Strana 13 od 38 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 25 ... 38
Dzon- Stark ili Targarjen
Re: Dzon- Stark ili Targarjen
Osobine zbog kojih je Egon mladi Grif koji svoj identitet osim laznim imenom krije jos samo bojenjem kose
Ovaj moj kolega mene zeza malo Alo dobro, nasi smo.
Pa jel se ubismo od price da ima Targova bez doticne kose i ociju?
Pa jel se ubismo od price da ima Targova bez doticne kose i ociju?
Princ Regar- Broj poruka : 9341
Godina : 36
Raspoloženje : :)
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011
Znam da ima, zato sam u prethodnom postu i napisao da ima izuzetaka, ali da se moze napraviti neko generalno pravilo koje se ponavlja. Ako ima u celoj lozi 2 lika koji se ne uklapaju, mislim da to onda ne narusava pravilo. Ajde da je svaki drugi takav onda ne bih imao primedbe
Starfell ::Snezna ::Martin se sam upleo u svoju mrežu. O Džonovom rodjenju se toliko diskutuje na forumima da stvarno ne verujem da može da smisli teoriju koju neko negde već nije izneo, a da ta teorija ima imalo smisla.
On je više puta izjavio da NE čita forume,i ja mislim da je iskren. Osim toga,šta ima da se bavi teorijama,on ima svoju priču i to je to.
A ja mu ipak ne verujem da ne čita ili da mu bar neki od asistenata ili izdavača ne prenosi šta se piše po forumima Isto tako ne verujem da baš celu priču ima u glavi, možda zna neke osnovne činjenice i pravce, ali šta će se do kraja dešavati sa svakim junakom mislim da ni sam ne zna
Martinu je mnogo važno, da zadrži faktor iznenadjenja, da niko nije siguran šta će se dalje dešavati. I čini mi se da je spreman da žrtvuje i samu priču tome.
Mislim da je jedan od razloga zašto smo ovoliko čekali na DwD baš njegova želja da promeni neke činjenice o kojima se mnogo diskutovalo po forumima.
- Spojler:
- Mislim da je Džon izboden na kraju knjige baš kao poruka fanovima "Evo Vam ga vaš Azor Ahai, ložite se i mislite da će Džon biti glavni u finalnoj borbi, a njegov život je u mojim rukama... Eto vam sad pa diskutujte je li živ ili mrtav, umesto ko su mu mama i tata...
Snezna- Broj poruka : 178
Raspoloženje : euforicno
Reputacija : 10
Datum upisa : 20.04.2012
Nisu potrebna dva lika, dovoljan je samo jedan da se narusi pravilo, cim se jedan pojavi vise ne moze da se kaze Ne, apsolutno nije moguce da je Targarjendo_balcaka ::Znam da ima, zato sam u prethodnom postu i napisao da ima izuzetaka, ali da se moze napraviti neko generalno pravilo koje se ponavlja. Ako ima u celoj lozi 2 lika koji se ne uklapaju, mislim da to onda ne narusava pravilo. Ajde da je svaki drugi takav onda ne bih imao primedbe
Nim- Kraljica Rojnara, Andala i Prvih ljudi, gospodarica Sedam kraljevstava
- Broj poruka : 8274
Godina : 37
Raspoloženje : kiselo grozdje :P
Reputacija : 388
Datum upisa : 13.03.2012
A ja mislim da uopšte i nije mnogo bitno da li Džon fizički i psihički liči na Targarjene ili ne. Jasno je rečeno da je Stark po svim karakteristikama.
Ono što je po mom mišljenju bitno i zašto zagovaram R+L teoriju je taj poetsko-mitološko-proročki aspekt. Po prvi put su u jednom čoveku spojeni vatra i led. U njegovoj krvi su (ako jesu) sjedinjeni stari bogovi i drevna magija dece šume sa drevnim bogovima i zmajevima Valirije. On je pesma leda i vatre.
I koja god da bude misterija njegovog rodjenja, kad nam je najzad debeli otkrije ne može biti bolja od ove...
Ono što je po mom mišljenju bitno i zašto zagovaram R+L teoriju je taj poetsko-mitološko-proročki aspekt. Po prvi put su u jednom čoveku spojeni vatra i led. U njegovoj krvi su (ako jesu) sjedinjeni stari bogovi i drevna magija dece šume sa drevnim bogovima i zmajevima Valirije. On je pesma leda i vatre.
I koja god da bude misterija njegovog rodjenja, kad nam je najzad debeli otkrije ne može biti bolja od ove...
Da, slažem se sa Snežnom... Ne mora uopšte da liči, važna je krv.
Mondenkind- Broj poruka : 1622
Raspoloženje : .....
Reputacija : 64
Datum upisa : 30.05.2011
Ma i ja isto mislim tako, nego me skrenu s teme svi ovi sto su navalili Ali on ne lici na Targarjene
Aha, kao da je to poenta...
Nim ::Nisu potrebna dva lika, dovoljan je samo jedan da se narusi pravilo, cim se jedan pojavi vise ne moze da se kaze Ne, apsolutno nije moguce da je Targarjen
Zna Princ jedno pravno pravilo "izuzeci se uvek usko tumace"
Ali ne razumete sta hocu da vam kaze. Moja poenta je da je Martin jasno predstavio te neke fizicke karakteristike kao tipicno Targarijenske. Dokaz za to je Mladi Grif (Egon) i njegovo skrivanje bojenjem kose. Kada je to lepo napisano i predstavlja cinjenicu, mislim da treba da se drzimo toga. Dok Martin ne kaze drugacije. Ne poricem da postoje izuzeci u proslosti, ali mi je nekako ovo veci dokaz nego kopile Crna vatra i njegov izgled.
Uostalom, ako vec hocete da spekulisemo, evo vam jedna spekulacija
- Spojler:
- Egon je sin Regara i Elije i ima Targarijenske fizicke karakteristike. Dzon je sin Regara i Lijene i ima Starkovske fizicke karakteristike. A Regar je bio poslednji zmaj. Pa kako njegova zmajska krv se pokaza na jednom sinu, a na drugom potpuno izostade?
Nemojte pogresno da me shvatite, ne hejtujem ja pravo da se diskutuje na neku temu. Cak i kada se ta diskusija svodi na spekulacije. Ali i ja isto tako hocu da branim svoj stav. Iako moram priznati da je moj stav najvise zasnovan na cinjenici da ne mogu da svarim Targove, i ne zelim da moj omiljeni lik bude deo njih Mozda se ja kao davljenik hvatam za slamku, ali branicu ovaj stav sve dok me Martin ne demantuje
Da je Martin hteo da da kaze da mogu da imaju samo belu kosu on ne bi ni ubacivao crne ili smedje Targove nego bi se jednostavno znalo TARGARJENI SU BELI, a ovako je ostavio mogucnost
I da, Renis, cerka poslednjeg pravog zmaja?
I da, Renis, cerka poslednjeg pravog zmaja?
Sta sa njom?
Princ Regar- Broj poruka : 9341
Godina : 36
Raspoloženje : :)
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011
Ne, nego covek opisuje kako Egon farba kosu da ga ne bi prepoznali, ali to nije dovoljno da mi pametni citaoci budemo zavarani. Jer je tu negde provukao da je neki Targarijen pre nekoliko generacija imao tamnu kosu. Ali smo ga mi prokljuvili i uhvatili smo taj trag
Džon ima vrlo tamne oči - ima ih i Tamna Zvezda,ali ako se dobro zagleda tek se tada vidi da su ljubičaste.
Ned bi imao mnogo nevolja da je morao da objašnjava Džonu što mora da se farba od malih nogu
Ned bi imao mnogo nevolja da je morao da objašnjava Džonu što mora da se farba od malih nogu
Starfell- Broj poruka : 861
Raspoloženje : a la stark
Reputacija : 50
Datum upisa : 31.03.2012
A šta ako razlog Nedovog ćutanja o Džonov majci nije razlog "SRAMOTA"? Možda uradio nešto totalno van svog lika i nije imao snage da im kaže istinu. Recimo da je bio nadrogiran negde u krčmi jer su mu nešto stavili u vino i onda ga je krčmarica silovala! Aha! To niste očekivali! I kada je rodila dete Ned je zaklao! Aha! Još nešto neočekivano!
Prince of Ravens- Broj poruka : 5786
Godina : 35
Raspoloženje : Sorrowfully happy
Reputacija : 791
Datum upisa : 01.04.2010
Ja stalno ponavljam da neočekivano rešenje nije isto što i dobro rešenje
Mada kad sam na nekom forumu pročitala raspravu oko toga da li je Džon možda sin Brendona/Bendžena Starka i Lijene Pa zato toliko liči na Starkove, jer su mu oba roditelja Stark. Ovo tvoje rešenje mi deluje još i dobro
Mada kad sam na nekom forumu pročitala raspravu oko toga da li je Džon možda sin Brendona/Bendžena Starka i Lijene Pa zato toliko liči na Starkove, jer su mu oba roditelja Stark. Ovo tvoje rešenje mi deluje još i dobro
Gluposti koje fanovi mogu da izbace...
Ja sam prestala ša čitam najveći forum za ples leda i vatre zbog toga. Puno trolova.
Ja sam prestala ša čitam najveći forum za ples leda i vatre zbog toga. Puno trolova.
Starfell ::Gluposti koje fanovi mogu da izbace...
Ima i toga, ali me fascinira da ipak ima i dosta onih koji pogode nešto što meni ni na pamet nije palo
DwD spoiler
- Spojler:
- Nadjoh tako na nekom forumu da su još 2006. neki vodili rasprave o tome da je Egon Regarov sin živ, a za mene to bi iznenadjenje
Pa,tu je kuća neumirućih i zmaj kome gomila kliče,a ja sam pomislila kad je rečeno da je Baristan otišao da se pridruži pravom kralju,da može biti nešto od toga,ali on je otišao Deneris. Kasnije nisam obraćala pažnju na to,ali se ideja sama prikazala.
Osim toga,Martin svugde ostavlja tragove.
Osim toga,Martin svugde ostavlja tragove.
Čekajte a šta beše određuje koji će Targ moći da se baci u plamen i ne umre? Znamo šta se desilo Vizerisu...
Gost- Gost
Ništa,oni nisu imuni na vatru.
Ono što se desilo sa Deneris je jedinsten slučaj (potvrdio Martin)
Ono što se desilo sa Deneris je jedinsten slučaj (potvrdio Martin)
Nekako mi se uvek činilo da se Bendžen najviše ponaša kao Džonov otac Kada je otišao na Zid?
Gost- Gost
Ne bih se baš mogla zakleti, ali mislim da je Bendžen otišao na zid posle Robertove bune tj da je tokom pobune on bio u Zimovrelu? Što pitaš?
Bendžen je bio derište u vreme turnira, nije sigurno Džonov otac... Mislim, nešto je zezao Lijenu jer je plakala zbog pesme, i ona ga je u maniru starije sestre polila vinom.
Strana 13 od 38 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 25 ... 38
Strana 13 od 38
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu