Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 28 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 28 Gosta :: 1 ProvajderNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Spam Tema....
+28
Artil
Lorkind
Althinne
inogoste
Arya Stark
mormont
arya
Mondenkind
Lord Dirk
Vazarius
Devana
Gospa od Laži
Vlad
LunarFang
pinki
Nimerija
♦Black♦Betty♦
Witcher
Sever
Assassin
Edard Stark
Sharpshooter
bookman
Vierna
Nikolinho
Prince of Ravens
Lord M.
Ergon Lar Tund
32 posters
Strana 26 od 40
Strana 26 od 40 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40
Re: Spam Tema....
Ma sve je to komplikovano.Inace oni imaju i najstariju skup primitivnih zakona na svetu.Kazne su im bile krajnje civilizacijske.Mistican narod.Genetski se ne mogu odrediti tacno odrediti njihovi koreni.Pretpostavlja se samo da su Semitskog porekla.
Vazarius- Gospodar Brzorečja
- Broj poruka : 3077
Raspoloženje : koracanje
Reputacija : 237
Datum upisa : 27.06.2011
Lorkind ::Preimnovati ga u feniks momentalno XD Ko je sve aktivan od starih clanova. Da znam koga da krivim sto mi nije rekao
Althinne- Član Malog Veća
- Broj poruka : 2240
Godina : 32
Raspoloženje : mestimično- delimično XD
Reputacija : 53
Datum upisa : 08.02.2009
^ Нажалост, мораћу да те разочарам обзиром да сам искључиво одолично упознат с њиховом ''митологијом'' - то је све астрологија. :]
Поента код античких цивилизација је да се везује за метафору пре него ли буквалне ствари. Због таквих испада попут превода хијероглифа, односно симбола, неки од антрополога себи дају за право да сматрају како су прозрели у нечију културу тиме максимално уништавајући праву симболику иза свега. Ја то видим као злочин према знању, односно културној оставштини...
митологије су се само надовезивале и тако имамо данас људе који мисле да је астрологија настала те овамо, те онамо...
Поента код античких цивилизација је да се везује за метафору пре него ли буквалне ствари. Због таквих испада попут превода хијероглифа, односно симбола, неки од антрополога себи дају за право да сматрају како су прозрели у нечију културу тиме максимално уништавајући праву симболику иза свега. Ја то видим као злочин према знању, односно културној оставштини...
- Spojler:
митологије су се само надовезивале и тако имамо данас људе који мисле да је астрологија настала те овамо, те онамо...
Gost- Gost
Koji ziloti majko
Witcher- Zaštitnik Severa
- Broj poruka : 4075
Godina : 29
Raspoloženje : i'm a diamond that is tired
Reputacija : 251
Datum upisa : 15.07.2010
Astrologija je nauka.Ona nema veze sa bogovima,nije to isto.Ne moze se reci da je mitologija=astrologija.
@Witcher.
Apsolutno se ne slazem sa tim.
i ti to znas.
Jedno je reci da je igra los nastavak, tj da nije dostojna svog predhodnika, a potpuno drugo je reci da je sama po sebi "krs i jad".
Kada uzmemo DA2 zasebno kao igru, sasvim je dobar RPG i veoma igrljiv.
A to sto nekome DA2 nije ispunio sva ocekivanja kao njegov predhodnih,
nije razlog da vredja igru i leci svoje frustracije na njoj.
Apsolutno se ne slazem sa tim.
i ti to znas.
Jedno je reci da je igra los nastavak, tj da nije dostojna svog predhodnika, a potpuno drugo je reci da je sama po sebi "krs i jad".
Kada uzmemo DA2 zasebno kao igru, sasvim je dobar RPG i veoma igrljiv.
A to sto nekome DA2 nije ispunio sva ocekivanja kao njegov predhodnih,
nije razlog da vredja igru i leci svoje frustracije na njoj.
Assassin- Lord Zapovednik Noćne Straže
- Broj poruka : 13622
Godina : 33
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009
slažem se, mada je ponekad astrologija(koju ne bih nazvao pravom naukom) koriscena u religijske svrhe.vazarius ::Astrologija je nauka.Ona nema veze sa bogovima,nije to isto.Ne moze se reci da je mitologija=astrologija.
Lord M.- Zapovednik Belih plaštova
- Broj poruka : 4090
Godina : 34
Raspoloženje : idealno
Reputacija : 276
Datum upisa : 09.11.2010
Ja svoju frustraciju lecim na Biowareu, Ju iznenadjeni su revoltom fanova a dali im jedan grad velicine Denerima iz keca i tri reciklirana dungeona.
Ne znam koliko si dugo igrao, na pocetku ti sve deluje lepo i fino ali kad jedan isti Dungeon posetis po peti put zelis da ubijes nekoga
Ne znam koliko si dugo igrao, na pocetku ti sve deluje lepo i fino ali kad jedan isti Dungeon posetis po peti put zelis da ubijes nekoga
I da quotujem lika u potpunosti posto vidim da je na slici odsecen deo teksta:
I sta si ti zapravo sa ovim hteo da kazes gospodine Ezio aka Assassins Creed?!
Ako mislis da vecina nas nije upoznata sa tim onda gresis.
Bolje bi bilo da sastavias neki suvisli komentar, negativan ili pozitivan svejedno, a sve u cilju diskusije, ali je ocigledno lakse prikloniti se legiji pljuvaca na ovom topicu koji bez ikakvog osnova nazivaju igru smecem, najgorom igrom ikada i slicno, a pritom vecina njih je nije posteno ni odigrala.
I sta si ti zapravo sa ovim hteo da kazes gospodine Ezio aka Assassins Creed?!
Ako mislis da vecina nas nije upoznata sa tim onda gresis.
Bolje bi bilo da sastavias neki suvisli komentar, negativan ili pozitivan svejedno, a sve u cilju diskusije, ali je ocigledno lakse prikloniti se legiji pljuvaca na ovom topicu koji bez ikakvog osnova nazivaju igru smecem, najgorom igrom ikada i slicno, a pritom vecina njih je nije posteno ni odigrala.
@vazarius
Што се тиче DA:O, DA2, односно тих најгорих креација у историји играчке индустрије имам само пар речи од једне легенде
- Spojler:
- Првенствео, астрологија није наука али садржи научну потпору. Као друго, ја астрологију довољно дуго изучавам да се проналазим врло компетентним да пишем о томе, а као треће астрологије и те како има везе с народом Сумеријанаца, односно људи који су живели у области онога шта се сматра Вавилоном. Сумерски свештеници су први установили основна начела астрологије, а плочице које су пронађене на облаи реке Ниниве су преведене с асирског језика и биле су поседство краља Асурбанипала. Свако божанство у било којој митологији коју познајемо, а када се упореди с карактеристикама која су основна подела знамења планета у астрологији, се апсолутно слаже с тим.
Заправо, ''Богови" су "звезде које се крећу" како је називано у то доба, а хороскопске анализе (у то доба) су се радиле понајвише за краљеве и њихову фамилију. У том периоду подела је била врло основна и недолична онога што се познаје данас. Божанства се подударају, а принцип веровања у иста се, као и увек, сводио на буквално гледање уместо трагање за метафорама. Због тога данас у U.S. постоје људи који заиста верују у то да је Земља направљена за седам дана, односно су присталице најбаналније врсте креационистичке идеје.
Митологија, наравно, није исто што и астрологија, али је повезаност и више него присутна обзиром да се ради о чиниоцима који указују на једну те исту ствар. :]
У овом случају Меркур, Хермес. Опште је познато да је захаљујући разноразним ратовима и астролошка идеја путовала, а људи у то доба нису разликовали науку од магије, и обратно. Наравно, ово што следи је генерална претпоставка и не базира се на потврђеним чињеницама - у свим религијама постоји асоцијација на Зодијак, односно Астрологију.
моја поента је да изучавањем симболистике, односно астрологије можемо врло фино евидентирати где се крије шта и на који начин, али обзиром на генералну одбојност према астрологији од стране многих (помисле на судбину хаха) аастрологији се не придодаје велики значај, односно том делу који је битан за истраживање историје у односу на симболе и метафоре што је, у суштини, основа астролошке теорије изучавања. :]
Што се тиче DA:O, DA2, односно тих најгорих креација у историји играчке индустрије имам само пар речи од једне легенде
Gost- Gost
Morao si da nabrojis bas moje tri omiljene igre a
Нико није поштеђен xD
Има и Портал али је рекао ''ко не воли портал'' - је ретардиран...
Има и Портал али је рекао ''ко не воли портал'' - је ретардиран...
Gost- Gost
Au, Assassins Creed, Witcher, Dragon Age.
Bez uvrede Raziele, ali da li imas kuci neku praistorijsku masinu koja ne
moze da potera savremene igre, pa otud mrznja prema njima?
Nabroja sve fenomenalne igre, koje su svuda ocenjivane maksimalno,
dobijale razne nagrade...
Bez uvrede Raziele, ali da li imas kuci neku praistorijsku masinu koja ne
moze da potera savremene igre, pa otud mrznja prema njima?
Nabroja sve fenomenalne igre, koje su svuda ocenjivane maksimalno,
dobijale razne nagrade...
lol. То није требало да буде пљување већ шаљиво приказивање истине. Али када смо већ код тога, не, немам Crappy компјутер и јако је ...шта знам...бедно имати такав став када се помисли да неко нешто ''мрзи'' :]
Не желим да звучим надмено али те игре су shit. Зашто?! Једноставно, већ виђено и већ сам одиграо много сличних игара раније те ме то ништа није одушевило. Питање је да ли ви то можете да кажете за себе?! :]
Питање је колико Вас се може похвалити одиграним серијлом који, заправо, поседује вредност која се не огледа у графици и лошој енглеској нарацији, односно гласовној глуми?! Лепо је играти новитете па о томе чаврљати с другарица...другарима у школи али далеко је од тога да неко ко заправо воли те игре има велико играчко искуство. Ово тврдим сасвим разумно и мирно захваљујући томе што иза тих наслова стоји популарност, а не квалитет.
Ове игре нису добиле позитивне оцене зато што су добре већ зато што су иза њих јаке компаније које ће платити и рецензентима. Срећа па постоје freelance рецензенти који знају о чему пишу и јасно износе своје мишљење као и раније. Самим тим што имамо слично размишљање ја то апсолутно схватам позитивном карактеристиком
Може игра да добије и чисту десетку, али ја сам тај који поставља критеријуме које игра мора испунити да бих је ја у општем смислу назвао игром, односно окарактерисао квалитетним трошењем времена.
Не знам да ли Вам је познат случај једног лика с Gamespot-a који је добио отказ зато што је једној супер ултра популарној игри дао оцену 6?!
Невезано за то, нисам овде ја пљувао дате игре, а ја не бих био тако благ к'о чика који је постављен. Ставио сам чисто зато што је чика реалан и зна врло добро о чему пише. Није ништа блажи ни према Final Fantasy серијалу али чак и порд огромне мржње према jRPG ( рецимо ) и даље је исказао да је FF VI masterpiece, а напљувао се FF VII што је апсолутно и мој став, тј. став искусног играча видео игара.
Такође, моја мржња се не заснива на мом укусу, напротив, већ на неоригиналности и општој популарности датих наслова који то естетски не заслужују поред толико одличних наслова од раније.
Ја код игара ценим претежно оригиналност и умеће прављења игре, нешто што уме да овековенчи, надахне и изађе из магичног круга глупости. Када мало порастете, а без увреде, видећете о чему сам писао и када пристрасност буде минимална.
Могу још да пишем али замерао си ми због дугачких постова па сам мех...
Енивеј, ако се то икако може назвати мржњом (прејака је то реч) - Ја мрзим DA:O, односно Dragon Age серијал зато што сам видео куда то све води и зато што ми је мука од репетативности коју поседује BioWare.
Код мене су они 50%HP изгубили када су одлучили да праве KotOR MMO, а још 50% када се појавио DA:O. Хтео сам да одустанем од PC играња, али се онда појавише Portal 2 & Magicka. И ја сам се одушевио к'о мало дете које после плакања добије чоколадицу и онда се смири и почиње да верује да постоји добро у животу.
Ово кажем без икакве ароганције или било какве лажне скромности, али моје играчко искуство је огромно. Једно је сигурно, DA:O је највеће играчко разочарење које сам доживео.
Edit : Да не помисли Witcher да сам пљувао "Witcher 1" - нисам, али постоји далеко много бољих видео игара и то је мој став :] Наравно, свако има своју омиљену игру, односно своје миљенике. И мени је тако некад Contra : HArd Corps била омиљена, а сада је само једна од најлепших успомена...
Не желим да звучим надмено али те игре су shit. Зашто?! Једноставно, већ виђено и већ сам одиграо много сличних игара раније те ме то ништа није одушевило. Питање је да ли ви то можете да кажете за себе?! :]
Питање је колико Вас се може похвалити одиграним серијлом који, заправо, поседује вредност која се не огледа у графици и лошој енглеској нарацији, односно гласовној глуми?! Лепо је играти новитете па о томе чаврљати с другарица...другарима у школи али далеко је од тога да неко ко заправо воли те игре има велико играчко искуство. Ово тврдим сасвим разумно и мирно захваљујући томе што иза тих наслова стоји популарност, а не квалитет.
Ове игре нису добиле позитивне оцене зато што су добре већ зато што су иза њих јаке компаније које ће платити и рецензентима. Срећа па постоје freelance рецензенти који знају о чему пишу и јасно износе своје мишљење као и раније. Самим тим што имамо слично размишљање ја то апсолутно схватам позитивном карактеристиком
Може игра да добије и чисту десетку, али ја сам тај који поставља критеријуме које игра мора испунити да бих је ја у општем смислу назвао игром, односно окарактерисао квалитетним трошењем времена.
Не знам да ли Вам је познат случај једног лика с Gamespot-a који је добио отказ зато што је једној супер ултра популарној игри дао оцену 6?!
Невезано за то, нисам овде ја пљувао дате игре, а ја не бих био тако благ к'о чика који је постављен. Ставио сам чисто зато што је чика реалан и зна врло добро о чему пише. Није ништа блажи ни према Final Fantasy серијалу али чак и порд огромне мржње према jRPG ( рецимо ) и даље је исказао да је FF VI masterpiece, а напљувао се FF VII што је апсолутно и мој став, тј. став искусног играча видео игара.
Такође, моја мржња се не заснива на мом укусу, напротив, већ на неоригиналности и општој популарности датих наслова који то естетски не заслужују поред толико одличних наслова од раније.
Ја код игара ценим претежно оригиналност и умеће прављења игре, нешто што уме да овековенчи, надахне и изађе из магичног круга глупости. Када мало порастете, а без увреде, видећете о чему сам писао и када пристрасност буде минимална.
Могу још да пишем али замерао си ми због дугачких постова па сам мех...
Енивеј, ако се то икако може назвати мржњом (прејака је то реч) - Ја мрзим DA:O, односно Dragon Age серијал зато што сам видео куда то све води и зато што ми је мука од репетативности коју поседује BioWare.
Код мене су они 50%HP изгубили када су одлучили да праве KotOR MMO, а још 50% када се појавио DA:O. Хтео сам да одустанем од PC играња, али се онда појавише Portal 2 & Magicka. И ја сам се одушевио к'о мало дете које после плакања добије чоколадицу и онда се смири и почиње да верује да постоји добро у животу.
Ово кажем без икакве ароганције или било какве лажне скромности, али моје играчко искуство је огромно. Једно је сигурно, DA:O је највеће играчко разочарење које сам доживео.
Edit : Да не помисли Witcher да сам пљувао "Witcher 1" - нисам, али постоји далеко много бољих видео игара и то је мој став :] Наравно, свако има своју омиљену игру, односно своје миљенике. И мени је тако некад Contra : HArd Corps била омиљена, а сада је само једна од најлепших успомена...
Gost- Gost
Da li je neko igrao Baldur's Gate?
Igrao Neverwinter nights , a Baldura nisam.
Newerwinter.Dobra igrica.Ali ubedljivo najbolja RPG igrica koju sam ikada igrao je Star Wars:KOTOR i KOTOR 2.Nevorovatna interakcija izmedju likova,kao i rasplet price.
@ Raziel, razumem o cemu govoris, mozda ne zalazim toliko daleko kao ti u stare igre, ali to ne znaci da nisam njihov fan i da ih ne igram.
I sam se ponekad vodim tematikom "Stare igre su imale dusu".
Ali prosto smatram da gresis u vezi DA.
Skroz je prica drugacija i netipicna, kao rati izmedju rasa.
Gde si na primer video da su ljudi totalno potcinili elfove, da su im elfovi sluge, elfice prostitutke i td?
Ili da se Elfovi (jedan deo free elfova) bore i kasape sa vukodlacima?
Onda milion detalja i opcija, misija, ideja kroz celu igru.
Ok jeste vec izlizana prica gde dolazi drevno zlo da unisti svet i rase moraju da se ujedine, ali to je malo vise svuda isto.
Starije igre su imale srece upravo jer su one stvarale tu pocetnu pricu o "Drevnom zlu", pa nisu mogle da budu klise jer pre njih to nije postojalo.
A i sam Elder Scroll V deo ce biti na neku slicnu,ako ne i istu foru, kao i IV deo sto je bio. Dok si ti sam ogroman fan te igre, pa prema tome nju nisi ni pomenuo.
A mislim da je i na kraju nepravdeno da toliko osudjujes DA, ako ga nisi ni odigrao bar do pola ili pak presao. To je kao da ocenjujes knjigu koju nisi procitao.
A i zanima me tvoje misljenje o novom Diablu, kao i celom serijalu?
I sam se ponekad vodim tematikom "Stare igre su imale dusu".
Ali prosto smatram da gresis u vezi DA.
Gde si na primer video da su ljudi totalno potcinili elfove, da su im elfovi sluge, elfice prostitutke i td?
Ili da se Elfovi (jedan deo free elfova) bore i kasape sa vukodlacima?
Onda milion detalja i opcija, misija, ideja kroz celu igru.
Ok jeste vec izlizana prica gde dolazi drevno zlo da unisti svet i rase moraju da se ujedine, ali to je malo vise svuda isto.
Starije igre su imale srece upravo jer su one stvarale tu pocetnu pricu o "Drevnom zlu", pa nisu mogle da budu klise jer pre njih to nije postojalo.
A i sam Elder Scroll V deo ce biti na neku slicnu,ako ne i istu foru, kao i IV deo sto je bio. Dok si ti sam ogroman fan te igre, pa prema tome nju nisi ni pomenuo.
A mislim da je i na kraju nepravdeno da toliko osudjujes DA, ako ga nisi ni odigrao bar do pola ili pak presao. To je kao da ocenjujes knjigu koju nisi procitao.
A i zanima me tvoje misljenje o novom Diablu, kao i celom serijalu?
WitcherAssassin ::
Ok ,i Witcher je , pomenut, u istom kosu kao i DA, pa se to ne racuna ili pak zajedno racuna.
Witcher ima priličnu originalnu ideju (to jest knjige), ali u igri baš i nije toliko realizovana (što ne znači da igra nije odlična).
DAO mi se na prvi pogled ne sviđa, DA2 mi je dobar kao hekandsleš.
DAO mi se na prvi pogled ne sviđa, DA2 mi je dobar kao hekandsleš.
Ergon Lar Tund- Gospodar Zmajkamena
- Broj poruka : 3940
Godina : 25
Raspoloženje : Nekakvo
Reputacija : 84
Datum upisa : 23.12.2010
I procitah svih 243 strane spam teme od osnivanja foruma dosada. Bilo mi je potrebno 8 sati, citam od 12h, cik nek neko ponovi taj podvig
243?o.O Valjda 45?
Mondenkind- Broj poruka : 1622
Raspoloženje : .....
Reputacija : 64
Datum upisa : 30.05.2011