Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 5 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 5 Gosta :: 1 ProvajderNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Spam Tema....
+28
Artil
Lorkind
Althinne
inogoste
Arya Stark
mormont
arya
Mondenkind
Lord Dirk
Vazarius
Devana
Gospa od Laži
Vlad
LunarFang
pinki
Nimerija
♦Black♦Betty♦
Witcher
Sever
Assassin
Edard Stark
Sharpshooter
bookman
Vierna
Nikolinho
Prince of Ravens
Lord M.
Ergon Lar Tund
32 posters
Strana 8 od 40
Strana 8 od 40 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 24 ... 40
Re: Spam Tema....
Od Robin Robb je prevedena Faseers triologija,ja trenutno radim na Shaman's Crossing... Od Murkoka je preveden serijal o Hawkomoonu,Elriku i Legende sa kraja vremena a mislim da Alnari prevodi Koruma. Inače imaš Sećanje,Jad i Trn laguna je izdala skoro sve delove,kao i duologiju Jedrenje u Sarnatiju i standalone knjigu Tigana.... Zatim Toćak Vremena i Pesma Leda i Vatre. Isto je Laguna prevela.... I tu ima još Riftwar,Belgarijada,Njegova mračna tkanja,Malorijada... Zatim Zemljmorje,to nemam pojma ko je preveo... Inače,mislim da Hrvati možda imaju veći izbor... Toliko od mene:
Ergon Lar Tund- Gospodar Zmajkamena
- Broj poruka : 3940
Godina : 25
Raspoloženje : Nekakvo
Reputacija : 84
Datum upisa : 23.12.2010
Njegova mračna tkanja je vrhunska trilogija. Retko koja njiga je ostavila tako jak utisak na mene.
Prince of Ravens- Broj poruka : 5786
Godina : 35
Raspoloženje : Sorrowfully happy
Reputacija : 791
Datum upisa : 01.04.2010
Meni je Njegova Mračna Tkanja delovalo nekako detinjasto.
Valjda će i to jednog dana doći na red. Posle Sarantije ide Tomas Kovenant,pa Riftwar...
Valjda će i to jednog dana doći na red. Posle Sarantije ide Tomas Kovenant,pa Riftwar...
ja sam poceo citat prvu knjigu ali mi je djelovalo bas djecje. Jednostavno ne mogu da se unesem kako treba kada je glavni lik mala djevojcica.
Lord M.- Zapovednik Belih plaštova
- Broj poruka : 4090
Godina : 34
Raspoloženje : idealno
Reputacija : 276
Datum upisa : 09.11.2010
A možda je Ivan ironičan,ko će znati... Knjige kao što su taj serijal,Narnija,etc,jednostavno me ne privlače... Nisam ih čitao ni kad sam imao 10 godina.
Odlicna su njegova mracna tkanja.Prva je malo detinjasta, od druge stvari postaju ozbiljne. Katolicka crkva je htela da zabrani knjigu.
Witcher- Zaštitnik Severa
- Broj poruka : 4075
Godina : 29
Raspoloženje : i'm a diamond that is tired
Reputacija : 251
Datum upisa : 15.07.2010
Nije Ivan ironican. Rekli su mi likovi sto su je citali da knjiga ima dublje znacenje. Samo sto ja ne mogu preci taj prvi dio koji mi je djetinjast. A i film sam gledao pa mi je to pokvarilo utisak.
Prvi deo liči na neku bajku, ali posle toga postaje mnogo fenomenalno. Taj kontrast dečije nevinosti ka preobražaju i odrastanju i na kraju mučnog rastajanja dvoje mladih protagonista prodire u sam srž ljudskog razvoja i njegovog stava prema Bogu. Drugi deo postaje mračniji, treći deo je već tragedija.
Film Zlatni kompas koji je kao rađen po prvom delu je toliko cenzurisan od strane katoličkog lobija da je meni bilo mučno gledati. Od filozofskog dela su napravili dečiji flik. Mada Pulman je iznenađen da nisu bili još gori, evo šta je rekao "I've been surprised by how little criticism I've got. Harry Potter's
been taking all the flak... Meanwhile, I've been flying under the radar,
saying things that are far more subversive than anything poor old Harry
has said. My books are about killing God"
Film Zlatni kompas koji je kao rađen po prvom delu je toliko cenzurisan od strane katoličkog lobija da je meni bilo mučno gledati. Od filozofskog dela su napravili dečiji flik. Mada Pulman je iznenađen da nisu bili još gori, evo šta je rekao "I've been surprised by how little criticism I've got. Harry Potter's
been taking all the flak... Meanwhile, I've been flying under the radar,
saying things that are far more subversive than anything poor old Harry
has said. My books are about killing God"
Sad si baš ispojlerisao. :PUzeću i to,ali mrzi me da prelazim prvi deo...
iskreno i ja sam protiv knjige u kojoj se pominje ubijanje Boga. znam da je fantazija i naravno da ne verujem u to, niti me to sad nesto puno pogadja, ali otkud tolika drskost u pisanju autora? sad ce neko reci: "pa pustio covek mastu na volju, ima pravo da pise sta god hoce", sto je ok. ali, ehej, ubija se licno Bog u romanu, ajde molim te! (nikog licno ).
gde je granica bezobrazluka i fikcije? ima mali milion pisaca ateistika/agnostika, ali ne pisu na tako uvredljiv nacin.
sto se mene tice takvu knjigu ne bih ni "prismrdeo", kamoli da je citam i zavolim.
gde je granica bezobrazluka i fikcije? ima mali milion pisaca ateistika/agnostika, ali ne pisu na tako uvredljiv nacin.
sto se mene tice takvu knjigu ne bih ni "prismrdeo", kamoli da je citam i zavolim.
Nikolinho- Broj poruka : 486
Raspoloženje : Tako-tako
Reputacija : 24
Datum upisa : 19.02.2011
Ergon Lar Tund ::Od Robin Robb je prevedena Faseers triologija,ja trenutno radim na Shaman's Crossing... Od Murkoka je preveden serijal o Hawkomoonu,Elriku i Legende sa kraja vremena a mislim da Alnari prevodi Koruma. Inače imaš Sećanje,Jad i Trn laguna je izdala skoro sve delove,kao i duologiju Jedrenje u Sarnatiju i standalone knjigu Tigana.... Zatim Toćak Vremena i Pesma Leda i Vatre. Isto je Laguna prevela.... I tu ima još Riftwar,Belgarijada,Njegova mračna tkanja,Malorijada... Zatim Zemljmorje,to nemam pojma ko je preveo... Inače,mislim da Hrvati možda imaju veći izbor... Toliko od mene:
hvala na opsirnom postu. medjutim nisi do kraja jasan. primeri:
rob hob preveo faseers a izdala KOJA nasa kuca?
KAKO to radis na Shaman's crossing?
od Murkoka preveden serijal od KOJE kuce? imena ili veb-sajtovi su mi nesto najbitnije u celoj prici, a ne rec "postoji", jer verujem i ja da postoji negde, ali moram konkretno da znam kad i gde, pa kad je pogodna situaicja da je "ulovim".
a ovo sto si nabrajao od Tocka vremena pa naovamo, znam za te naslove, a i oni nisu problem da se nadju. zemljomorje je od one zene Ursule.
ja sam vec kupio 15-ak fantasy (prvih u zivotu ja mislim!) knjiga, tj. javio sestri kad su ono zimus bili veliki popusti u Laguni, i evo sta imam (mada je na drugom kontinentu, pa ko da nemam, LOL):
Rejmond E. Fajst - Srebrni Trn + Tama Iznad Setanona + Princ Krvi + Kraljev Bukanir
Tad Vilijams - Presto od Zmajokosti, 2 knjige
Dejvid Edings - Belgarijada, 5 knjiga
Gaj Gavrijel Kej - Tigana + JEDRENJE U SARANTIJU - knjiga prva + GOSPODAR CAREVA
ali ko sto rekoh ti pisci i njima slicni (Tolkin, Dzordan, Martin), to mi nije problem da nadjem (al jeste da platim jer su sve paprene cene!)
dakle molim jos jednom ako neko pise da ima da kaze i gde ima, hvala unapred!
Nikolinho- Broj poruka : 486
Raspoloženje : Tako-tako
Reputacija : 24
Datum upisa : 19.02.2011
Nikolinho ::iskreno i ja sam protiv knjige u kojoj se pominje ubijanje Boga. znam da je fantazija i naravno da ne verujem u to, niti me to sad nesto puno pogadja, ali otkud tolika drskost u pisanju autora? sad ce neko reci: "pa pustio covek mastu na volju, ima pravo da pise sta god hoce", sto je ok. ali, ehej, ubija se licno Bog u romanu, ajde molim te! (nikog licno ).
E sad nemoj tako, Arhibišop Kantaberija podržava trilogiju i kaže da roman ni na koji način nije "ateistički" ili "bogohulan" već da preispituje ljudsku pobudu da veruju, tj da li veruju zarad svoje dobiti ili veruju jer se plaše da neveruju. Ako nekada pročitaš sva tri dela videćeš o čemu se tu radi. Pa i u Bibliji ubijaju Boga
@Nikola
ok je tvoj stav kao vjernika. I ja se ponekad izfrustriram oko mnogo minornijih stvari koje su na neki nacin u konfliktu sa religijom uopste i to ne samo sa hriscanstvom. Ali eto sad cu ja biti taj koji ce reci "to je samo fikcija"
i shvaticu to kao fikciju, drugaciji svijet od naseg. Kao sto rekoh, ne znam o cemu se radi u knjizi. Ako se misli na ubijanje nekog tamo drugog Boga, a ne ovog stvarnog, onda mi je knjiga u redu. Opet sa druge strane vjerovatno ima citatelja koji su zbog te knjige promijenili svoje poglede na realan svijet i to je ono negativno. Ja cu npr uzdti knjigu da procitam i ako u bilo kom trenutku osjetim da mi autor namece neke svoje ideje jednostavno cu prekinuti sa citanjem. Inace u zivotu ne volim da mi neko namece ideje, radije sam kreiram svoje. A mozda ni ovo moje lupetanje nema smisla
ok je tvoj stav kao vjernika. I ja se ponekad izfrustriram oko mnogo minornijih stvari koje su na neki nacin u konfliktu sa religijom uopste i to ne samo sa hriscanstvom. Ali eto sad cu ja biti taj koji ce reci "to je samo fikcija"
i shvaticu to kao fikciju, drugaciji svijet od naseg. Kao sto rekoh, ne znam o cemu se radi u knjizi. Ako se misli na ubijanje nekog tamo drugog Boga, a ne ovog stvarnog, onda mi je knjiga u redu. Opet sa druge strane vjerovatno ima citatelja koji su zbog te knjige promijenili svoje poglede na realan svijet i to je ono negativno. Ja cu npr uzdti knjigu da procitam i ako u bilo kom trenutku osjetim da mi autor namece neke svoje ideje jednostavno cu prekinuti sa citanjem. Inace u zivotu ne volim da mi neko namece ideje, radije sam kreiram svoje. A mozda ni ovo moje lupetanje nema smisla
Ubijaju Bozjeg sinaPa i u Bibliji ubijaju Boga
Knjiga se odvija u nasem svetu i u paralelnim svetovima koji svi imaju jednog zajednickog boga. Mada ako se ja dobro secam (Ravene slobodno me ispravi, davno sam cito ovo), Bog je ovde ostarela bezivotna biljka koga u zivotu odrzavaju Arhandjeli koji donose odluke umesto njega i njegovo ubistvo je milostive prirode, a ne satanistike.
Ja sam gledala Kompas i dopao mi se, ali više zbog scenografije nego zbog priče.
Gost- Gost
Kompas je odlican po pitanju glume, scenografije... ali je pricu osakatila katolicka crkva (sam kraj filma je isecen).
Poslednji izmenio Witcher dana Pon 16 Maj 2011, 12:12, izmenjeno ukupno 1 puta
meni su se u filmu jedino svidjaju oni daemoni, jer inace volim ljubimce
To me podsjeti na ekranizaciju Orvelove Zivotinjske farme koja je totalno bila prilagodjena djeci... i naravno izgubila sav smisao
piscima nije toliko vazna zarada koliko producentima a i filmovi su za siroke narodne mase
Pa sam Martin piše zbog para,ali to ne znači da su mu knjige loše. A ti filmovi po knjigama ne mogu da prevaziđu knjigu; uvek sam zadovoljan i kad do pola dobro urade...@Kathy- Ti si srećnica što si našla i četvrti deo,ja ga nikako nisam mogao naći... A neverujem da će se Elrik više prevoditi,te knjige su prevedene još 80ih,ovo su samo nova izdanja... Kažem ti,uzmi Sarantiju ili Lavove Al Rasana,ima gospi,kraljeva,vitezova,zapovednika,seksa,intriga, i prevara kasnije @ NikolinhoFarseers je izdala Laguna. Odličan serijal,ali prevod je strašno unakažen (Assassin's Apprentice su preveli kao Krv Kraljeva)...Malašku knjigu palih isto Laguna,.. Njegova mračna tkanja, Letopisi Pridejne, Diskvet...sve to prevodi Laguna.Vidim da imaš Belgarijadu. Izašao je drugi serijal koji se odvija 11 godina posle,isto pet knjiga koje Laguna izdaje ali su cene paprene.Presto od Zmajkosoti nisu do kraja ni preveden,to ne počinji da čitaš.U Riftwar sagi imaš Čarobnjak: Šegrt i Čarobnjak: Majstor pre ovih,Laguna izdaje.Od lagune,valjda je još dobar Vukodav i Artemis Fowl.Za Elrika sam to poslao na PPImaš novog Beowulfa,izdaje Čarobna knjiga. Čarobna knjiga izdaje i triologiju Gormenghast (nije prava fantastika,više gothic),zatim Eragona koji je bullshit...I još dosta toga,daću ti linkove.http://www.delfi.rs/st1ka1za69/delfi_knjige_epska_fantastika.htmlhttp://www.laguna.rs/index.php?m=naslovi&zanr=24I da,rekao si 15 knjiga,kaži koje (nabrojao si 5,6)...Sorry ako su linkovi spojeni,botuje,
Strana 8 od 40 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 24 ... 40
Strana 8 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu