Traži
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 87 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 87 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 88 dana Čet 14 Nov 2024, 21:58
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
J.K. Rowling
+26
CRNIJASTREB
Narcisa Black
Зимоврел
Prince of Ravens
Lya
Theon Greyjoy
Ssscilla
Lord M.
LunarFang
Bathory
Nathalie Stark
forumfilmovi
Mondenkind
arya
Lord Dirk
Ergon Lar Tund
Vazarius
♦Black♦Betty♦
pinki
ACME
Nimerija
Witcher
Althinne
Captain
Assassin
Alatar The Blue
30 posters
Strana 5 od 5
Strana 5 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: J.K. Rowling
Gledala sam nedavno prva četiri filma, pa se lepo podsetih detinjstva...obožavala sam "Harija", pročitala sam prvih pet delova više puta (mama je meni i bratu kupovala ona "Politikina" izdanja), a posle sam ja porasla, a bogami porasle i cene poslednja dva nastavka, pa mi je nekako završetak priče ostao zamagljen. I opet bih čitala! Divna moderna bajka, toliko složena, višeznačna i uzbudljiva.
Moj otac je čuo od likova iz "Dveri", inače veoma uticajnih na javno mnjenje u rodnom mi gradu, Čačku da su "Hari Poter" i "Gospodar prstenova" sektaške knjige i filmovi. Uvek komentariše sa omalovažavanjem i podsmehom, mada naravno nikada nije ni čitao, ni gledao, niti ima pojma o radnji i detaljima! Ali, eto, "njemu je to glupo"....ne vredi ni moja odbrana istih, obrazlaganje zašto valjaju, ni nekakav autoritet koji imam u porodici kao jedina umetnički-književno obrazovana osoba. Ništa. Inače je fakultetski obrazovan i nije mi jasno kako tako olako prihvata neke zatucane i uskogrude stavove, ali, valjda starije generacije nemaju baš puno razumevanja, ili šta god....
Mislim da je pogrešno svrstavati "Harija" u fantastiku, naravno da nije u istom rangu sa Tolkinom, ali ne treba ih ni upoređivati. Za mene je "HP" obeležio period osnovne škole, rasla sam sa junacima, ulepšali su mi detinjstvo, a "Gospodara" sam otkrila u Gimnaziji ("Hobita" još ranije) i otvorio mi je neke nove svetove, na različit način, ali podjednako drag. Bogatija sam, čini mi se, zbog toga što poznajem i volim oba serijala.
Moj otac je čuo od likova iz "Dveri", inače veoma uticajnih na javno mnjenje u rodnom mi gradu, Čačku da su "Hari Poter" i "Gospodar prstenova" sektaške knjige i filmovi. Uvek komentariše sa omalovažavanjem i podsmehom, mada naravno nikada nije ni čitao, ni gledao, niti ima pojma o radnji i detaljima! Ali, eto, "njemu je to glupo"....ne vredi ni moja odbrana istih, obrazlaganje zašto valjaju, ni nekakav autoritet koji imam u porodici kao jedina umetnički-književno obrazovana osoba. Ništa. Inače je fakultetski obrazovan i nije mi jasno kako tako olako prihvata neke zatucane i uskogrude stavove, ali, valjda starije generacije nemaju baš puno razumevanja, ili šta god....
Mislim da je pogrešno svrstavati "Harija" u fantastiku, naravno da nije u istom rangu sa Tolkinom, ali ne treba ih ni upoređivati. Za mene je "HP" obeležio period osnovne škole, rasla sam sa junacima, ulepšali su mi detinjstvo, a "Gospodara" sam otkrila u Gimnaziji ("Hobita" još ranije) i otvorio mi je neke nove svetove, na različit način, ali podjednako drag. Bogatija sam, čini mi se, zbog toga što poznajem i volim oba serijala.
Ooooooo sve Čačani ovde
Nemoraš da pominješ Dveri ... ja sam par puta sa društvom išao na njihova "predavanja" kako bi se smejali na njihove gluposti. Ono što je najgore moja profesorka sprskog je bila potpredsednik Dveri u to doba ... To se nije lepo odrazilo na mene u školi kasnije
Anywho, to je bio off topic.
Nemoraš da pominješ Dveri ... ja sam par puta sa društvom išao na njihova "predavanja" kako bi se smejali na njihove gluposti. Ono što je najgore moja profesorka sprskog je bila potpredsednik Dveri u to doba ... To se nije lepo odrazilo na mene u školi kasnije
Anywho, to je bio off topic.
Prince of Ravens- Broj poruka : 5786
Godina : 35
Raspoloženje : Sorrowfully happy
Reputacija : 791
Datum upisa : 01.04.2010
def. off topic, mada priziva neku novu temu, tipa "Zveri i Umetnost" ili "Fantastika i Predrasude".
Слажем се Лиа за Харија!Lya ::Gledala sam nedavno prva četiri filma, pa se lepo podsetih detinjstva...obožavala sam "Harija", pročitala sam prvih pet delova više puta (mama je meni i bratu kupovala ona "Politikina" izdanja), a posle sam ja porasla, a bogami porasle i cene poslednja dva nastavka, pa mi je nekako završetak priče ostao zamagljen. I opet bih čitala! Divna moderna bajka, toliko složena, višeznačna i uzbudljiva.
И ти живиш у Чачку! <3 Па ово је форумска доминација Чачана, сад нас је укупно четворо
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
Pa, to je super!
Možda se i znamo.
Ja stanujem u Beogradu poslednjih šest godina, ali, sad sam došla u zavičaj malo duže, pa se čudim kako se sve izmenilo.
off topic
Možda se i znamo.
Ja stanujem u Beogradu poslednjih šest godina, ali, sad sam došla u zavičaj malo duže, pa se čudim kako se sve izmenilo.
off topic
Сад мало спамујемо овде Али добро Нећемо много Ја негде од 2000 не живим у Чачку, живела сам 8 година у Београду па после 5 година у иностранству али сад се враћам кући кроз две седмице и то такође на дуже, на 6 месеци, годину дана... Из Чачка је исто и Зан (Zandrin ), она такође живи у Београду, а и Принц Гавранова (Prince of Ravens), он живи у Чачку...
Не знам за остале, могуће је да се знате али мене слабо ко зна Јер сам напустила град са 14 година а у средњој школи се уствари највише људи и упозна јер почињу изласци у град и дружења...
Тек ћу поново да откривам град, да видим шта се то све изменило Иначе сам видела твој пост малопре у Књигама мог детињства и тако сам се одушевила кад сам прочитала за Тик-так часопис <3
Не знам за остале, могуће је да се знате али мене слабо ко зна Јер сам напустила град са 14 година а у средњој школи се уствари највише људи и упозна јер почињу изласци у град и дружења...
Тек ћу поново да откривам град, да видим шта се то све изменило Иначе сам видела твој пост малопре у Књигама мог детињства и тако сам се одушевила кад сам прочитала за Тик-так часопис <3
Assassin- Lord Zapovednik Noćne Straže
- Broj poruka : 13622
Godina : 33
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009
Hari Poter... Šta reći... Odrasla sam uz serijal i obožavam ga! Svake godine čitam sve ispočetka i uvek mi je zabavno. Ponekad mi je žao što ne mogu sve da zaboravim pa da se opet fasciniram nekim delovima.
Sviđa mi se kako su na kraju svi delovi povezani u jednu celinu.
Omiljeni Likovi su mi svakako Fred i Džordž, volim Dambldora, a Rona (zahvaljujući filmovima) sam do skoro mrzela. I, naravno, jedan od boljih likova je Krukšenks (obožavam mačke).
Omiljeni deo mi je treći a scena iz četvrtog (na groblju).
Sviđa mi se kako su na kraju svi delovi povezani u jednu celinu.
Omiljeni Likovi su mi svakako Fred i Džordž, volim Dambldora, a Rona (zahvaljujući filmovima) sam do skoro mrzela. I, naravno, jedan od boljih likova je Krukšenks (obožavam mačke).
Omiljeni deo mi je treći a scena iz četvrtog (na groblju).
Narcisa Black- Broj poruka : 36
Raspoloženje : somewhere between the sacred silence and sleep
Reputacija : 9
Datum upisa : 03.02.2015
plus za macke
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Godina : 37
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
malo sam off topic, ali sam htela da okačim sliku svog mačka u prigodnoj temi, ali moram da čekam nedelju dana! your loss
Narcisa Black- Broj poruka : 36
Raspoloženje : somewhere between the sacred silence and sleep
Reputacija : 9
Datum upisa : 03.02.2015
Macke su zakon
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Godina : 37
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
Страва
Sparkling Comet- Broj poruka : 15528
Raspoloženje : Hope for the best, I always do :)))
Reputacija : 1019
Datum upisa : 30.08.2012
Страва, а ја данас наишла на ово
Pročitao sam The Cursed Child. Ahhh kako je lepo vratiti se u taj svet. Nisam davno čitao Harija. Ubi nostalgija.
Šta znam, sve u svemu pozitivan utisak. Stalno sam na umu imao da je ovo fanfiction, i onda se setio da je JK pisala. Kad još neko pročita, malo ću detaljnije o ovome.
Šta znam, sve u svemu pozitivan utisak. Stalno sam na umu imao da je ovo fanfiction, i onda se setio da je JK pisala. Kad još neko pročita, malo ću detaljnije o ovome.
bockybp- Lord od Poslednjeg Ognjišta
- Broj poruka : 1838
Godina : 33
Raspoloženje : The North Remembers
Reputacija : 565
Datum upisa : 15.08.2013
Stvarno? Drug mi trenutno čita i baš je razočaran , a poslije mnogih negativnih ocjena na Goodreads-u, pomalo sam skeptična..., mada me to neće zaustaviti da pročitam, radoznalost je jača.bockybp ::Pročitao sam The Cursed Child. Ahhh kako je lepo vratiti se u taj svet. Nisam davno čitao Harija. Ubi nostalgija.
Sparkling Comet ::Stvarno? Drug mi trenutno čita i baš je razočaran , a poslije mnogih negativnih ocjena na Goodreads-u, pomalo sam skeptična..., mada me to neće zaustaviti da pročitam, radoznalost je jača.bockybp ::Pročitao sam The Cursed Child. Ahhh kako je lepo vratiti se u taj svet. Nisam davno čitao Harija. Ubi nostalgija.
Video sam negativne ocene, danas sam završio knjigu/scenario i mislim da svi koji su dali negativnu ocenu (a bilo je strašno mnogo jedinica) nisu bili fer.
Nisu fer pre svega prema formatu pisanja, pošto je knjiga u stvari adaptirani scenario, pa nema Roulingovih opisa, istorije i wourldbildinga na koje je čitalac navikao u njenim romanima.
Dodaj na sve to hajp i nerealna očekivanja da ova knjiga "koja nikada nije ni trebala biti knjiga" stane rame uz rame sa romanima o Hariju Poteru - naravno da ćeš dobiti razočaranu gomilu koja se ponaša kao razmažena derišta.
I naravno da ćeš dobiti onakvu reakciju u stilu Dolores Ambridž od Roulingove tipa: "Je'te se, more. Izađem vam u susret a vi me napljuvaste. Nema više Harija Potera za vas.". Klinački i sa njene strane, ali je ne krivim.
Sve u svemu, dok god se ima u vidu da ovo nije roman (i nije fan-fikcija) već scenario za predstavu - mislim da dobre stvari u ovoj knjizi nadjačavaju loše.
Ali definitivno ne mora da se kupuje za kolekciju.
KrleTuđin- Broj poruka : 3002
Raspoloženje : ...
Reputacija : 525
Datum upisa : 20.02.2013
Mislim da ona nikad nije ni imala više u planu da naširoko piše o Hariju, ali su je ljudi vjerovatno gnjavili , pa je došla na ideju za predstavu.KrleTuđin ::Sparkling Comet ::Stvarno? Drug mi trenutno čita i baš je razočaran , a poslije mnogih negativnih ocjena na Goodreads-u, pomalo sam skeptična..., mada me to neće zaustaviti da pročitam, radoznalost je jača.bockybp ::Pročitao sam The Cursed Child. Ahhh kako je lepo vratiti se u taj svet. Nisam davno čitao Harija. Ubi nostalgija.
Video sam negativne ocene, danas sam završio knjigu/scenario i mislim da svi koji su dali negativnu ocenu (a bilo je strašno mnogo jedinica) nisu bili fer.
Nisu fer pre svega prema formatu pisanja, pošto je knjiga u stvari adaptirani scenario, pa nema Roulingovih opisa, istorije i wourldbildinga na koje je čitalac navikao u njenim romanima.
Dodaj na sve to hajp i nerealna očekivanja da ova knjiga "koja nikada nije ni trebala biti knjiga" stane rame uz rame sa romanima o Hariju Poteru - naravno da ćeš dobiti razočaranu gomilu koja se ponaša kao razmažena derišta.
I naravno da ćeš dobiti onakvu reakciju u stilu Dolores Ambridž od Roulingove tipa: "Je'te se, more. Izađem vam u susret a vi me napljuvaste. Nema više Harija Potera za vas.". Klinački i sa njene strane, ali je ne krivim.
Sve u svemu, dok god se ima u vidu da ovo nije roman (i nije fan-fikcija) već scenario za predstavu - mislim da dobre stvari u ovoj knjizi nadjačavaju loše.
Ali definitivno ne mora da se kupuje za kolekciju.
Drug će biti dobar, pa će mi je prebaciti kad završi, tako da je ne moram uzimati, osim, ako mi se baš ne dopadne.
Ја сам је баш читала исти дан кад си је оставио Боки, 3.5 сам јој дала Имам review na Goodreads, али је линк у теми "Шта сада читате". Слажем се са тобом да је треба посматрати одвојено у поређењу са новелом, ипак је то позоришни комад.
Цомет свидеће ти се вероватно али ћеш рећи себи: Нећу ја ово ипак узимати
Цомет свидеће ти се вероватно али ћеш рећи себи: Нећу ја ово ипак узимати
Strana 5 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Strana 5 od 5
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu