Traži
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 4 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 4 Gosta :: 1 ProvajderNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Sumrak - Stefani Majer
+7
♥LegolasMurtaghJaimeJohn♥
Ergon Lar Tund
Lord M.
Witcher
Alatar The Blue
Aurora
Vierna
11 posters
Strana 1 od 1
Sumrak - Stefani Majer
Serijal Sumrak čine četiri knjige — Sumrak, Mladi mesec, Pomračenje i Zora — i najavljena je peta, nazvana Ponoćno sunce. Glavna junakinja Bela Svon zaljubljuje se u vampira Edvarda Kalena, i knjige prate njihovu neobičnu ljubav.
Knjige
2005: Sumrak
2006: Mladi mesec
2007: Pomračenje
2008: Praskozorje
Za petu knjigu iz serijala, Ponoćno sunce, još uvek se ne zna da li će biti objavljena
Ja sam procitala samo prvu knjigu (imala sam deal sa sestrom) i nije mi se nesto svidela... Bilo je par zanimljivih delova, ali ne dovoljno da mi celokupan utisak bude pozitivan.... Jedina 2 lika koja su mi se svidela su Alis i Emet (te scene sa njima su mi se svidele)
Knjige
2005: Sumrak
2006: Mladi mesec
2007: Pomračenje
2008: Praskozorje
Za petu knjigu iz serijala, Ponoćno sunce, još uvek se ne zna da li će biti objavljena
- Spojler:
- "Sumrak"
Bela Svon se seli iz Feniksa, Arizona, kod svog oca koji živi u Forksu, Vašington, kako bi njena majka mogla da putuje sa svojim novim mužem, igračem bejzbola u nižoj ligi. U Forksu, Bela upoznaje misterioznog prelepog mladića, Edvarda Kalena. Ona kasnije saznaje da je on član porodice vampira, koji, da bi se prehranili, koriste životinjsku krv umesto ljudske. Edvard i Bela se zaljubljuju, ali Džejms, okrutni vampir iz drugog kovena, želi Belinu krv. Edvard i ostatak porodice Kalen brani Belu, koja beži u Feniks, ali je tamo zarobljava Džejms, koji pokušava da je ubije. On je ranjava, ali je Edvard spasava i oni se vraćaju u Forks.
"Mladi mesec"
Edvard i njegova porodica napuštaju Forks zato što on veruje da će tako sačuvati Belu od opasnosti. Bela zapada u tešku depresiju, i za to vreme razvija jako prijateljstvo sa vukodlakom Džejkobom Blekom. Džejkob i drugi vukodlaci iz njegovog plemena moraju da zaštite Belu od Viktorije, vampira koji želi da osveti Džejmsovu smrt tako što će ubiti Belu. Zahvaljujući spletu raznih okolnosti, Edvard veruje da je Bela mrtva, i zato odlučuje da počini samoubistvo u Volteri, Italija. I pre nego što je to učinio, Bela i njegova sestra Alis ga zaustavljaju. Oni se sreću sa Volturijevima, moćnim kovenom vampira, koji ih puštaju da se vrate kući pod uslovom da Bela bude pretvorena u vampira. Bela i Edvard su ponovo zajedno, i Kalenovi se vraćaju u Forks.
"Pomračenje"
Vampir Viktorija je stvorila armiju "novorođenih" vampira kako bi porazila Kalenove i ubila Belu. Za to vreme, Bela je primorana da izabere između svoje veze s Edvardom i prijateljstva sa Džejkobom. Edvardova porodica i Džejkobov čopor sklapaju savez kako bi pobedili Viktoriju i njenu armiju. Na kraju, Bela bira Edvardovu ljubav umesto Džejkobove, i pristaje da se uda za njega.
"Praskozorje"
Bela i Edvard se venčavaju, ali njihov medeni mesec prekida Bela kada sazna da je trudna. Njena trudnoća brzo prolazi i izuzetno je slabi. Ona zamalo umire rađajući kćerku Renesme, ali je Edvard spašava ugrizom i pretvarajući je u vampira. Vampir iz drugog kovena vidi Renesme i, ne znajući da je dete pola-čovek, a pola-vampir, govori Volturijevima da je Renesme "besmrtno dete". Kalenovi ipak ubeđuju Volturijeve da Renesme nije besmrtna i da ne predstavlja opasnost za ostale vampire, te ih Volturijevi konačno ostavljaju na miru.
Ja sam procitala samo prvu knjigu (imala sam deal sa sestrom) i nije mi se nesto svidela... Bilo je par zanimljivih delova, ali ne dovoljno da mi celokupan utisak bude pozitivan.... Jedina 2 lika koja su mi se svidela su Alis i Emet (te scene sa njima su mi se svidele)
Vierna- Legendarni vojnik
- Broj poruka : 451
Godina : 34
Raspoloženje : Money Money Money xD
Reputacija : 5
Datum upisa : 12.02.2009
Re: Sumrak - Stefani Majer
Haha, ja sam u jednom trenutku bila totalni zaludjenik xD
Sada kada je splasnula euforija i kad sam malo objektivnija, svesna sam koliko je serijal komercijalan i osrednje napisan. ALi ne umanjuje cinjenicu da su mi neki od omiljenih fiktivnih likova upravo odavde [Dzasper & Emet]
U svakom slucaju, ovo su knjige za one koji obozavaju da sanjare o savrsenom partneru, savrsenoj ljubavi... svemu savrsenom. xD I sve to rezultira u ruzicastoj eksploziji i onda kraj... Tako da, oni koji vole happy end ima da se oduseve xD
Kao sto rekoh, mene je proslo uzbudjenje i sve, i sad samo cekam filmove da odgledam pa da i to batalim xD
Sada kada je splasnula euforija i kad sam malo objektivnija, svesna sam koliko je serijal komercijalan i osrednje napisan. ALi ne umanjuje cinjenicu da su mi neki od omiljenih fiktivnih likova upravo odavde [Dzasper & Emet]
U svakom slucaju, ovo su knjige za one koji obozavaju da sanjare o savrsenom partneru, savrsenoj ljubavi... svemu savrsenom. xD I sve to rezultira u ruzicastoj eksploziji i onda kraj... Tako da, oni koji vole happy end ima da se oduseve xD
Kao sto rekoh, mene je proslo uzbudjenje i sve, i sad samo cekam filmove da odgledam pa da i to batalim xD
Aurora- Broj poruka : 48
Godina : 33
Raspoloženje : Happy
Reputacija : 0
Datum upisa : 04.06.2009
Iskreno...GROZOTA!!!!
Pod prvo,ove knjige nemaju nikakvu,ama baš nikakvu,književnu vrijednost.
Drugo,ne mogu reći da je radnja loša jer radnje uopšte i nema.
Treće,činjenica koja potvrđuje koliko je Stephanie Mayer loš pisac(ako
se uopšte može tako nazvati) je da sama sebe
kontradiktuje(ahm..ahm..seks sa Edwardom...ahm...ahm).
Četvrto,malo subjektivnije,kraj je strahota.
Pola knjige je besmisleno(ovdje mislim na Zoru),a poruke koje SM šalje
mladima su također grozota(ahm...ahm...zatrudnjenje sa
19...ahm...ahm...bježanje iz
škole...ahm...ahm...pedofilija....ahm...ahm).
Mogao bih sada navoditi još milion razloga,ali ovo je dosta da shvatite moje mišljenje o ovome serialu.(A to se može iraziti i na ovaj način:)
Pod prvo,ove knjige nemaju nikakvu,ama baš nikakvu,književnu vrijednost.
Drugo,ne mogu reći da je radnja loša jer radnje uopšte i nema.
Treće,činjenica koja potvrđuje koliko je Stephanie Mayer loš pisac(ako
se uopšte može tako nazvati) je da sama sebe
kontradiktuje(ahm..ahm..seks sa Edwardom...ahm...ahm).
Mogao bih sada navoditi još milion razloga,ali ovo je dosta da shvatite moje mišljenje o ovome serialu.(A to se može iraziti i na ovaj način:)
Alatar The Blue- Broj poruka : 74
Godina : 28
Raspoloženje : Euforičan
Datum upisa : 29.12.2009
Aurora ::Haha, ja sam u jednom trenutku bila totalni zaludjenik xD
Sada kada je splasnula euforija i kad sam malo objektivnija, svesna sam koliko je serijal komercijalan i osrednje napisan.
.........................
Slažem se. Na kraju je umrla samo neka glupa vampiruša iz Kanade
Trebala bi da uči malo od Martina ili bar JKR. A Edvard je gay. Od likova volim samo Džaspera (jer je jedini pravi vampir u serijalu) i Nesi (jer je wunderkid, kao i ja ).
Btw, od kad je Twilight epska fantastika?
Gost- Gost
Pazi ta ,,glupa vampirica iz kanade'' je dosta dobro razradjena u ,,Kratki drugi zivot Bil Tarner''.
Witcher- Zaštitnik Severa
- Broj poruka : 4075
Godina : 29
Raspoloženje : i'm a diamond that is tired
Reputacija : 251
Datum upisa : 15.07.2010
Samo cu nesto reci o ovoj sagi.
Nekad sam obozavao da citam knjige i gledam filmove o vampirima.
Sada vise ne... A vi provalite zbog cega
Nekad sam obozavao da citam knjige i gledam filmove o vampirima.
Sada vise ne... A vi provalite zbog cega
Lord M.- Zapovednik Belih plaštova
- Broj poruka : 4090
Raspoloženje : idealno
Reputacija : 276
Datum upisa : 09.11.2010
Ergon Lar Tund- Gospodar Zmajkamena
- Broj poruka : 3940
Godina : 25
Raspoloženje : Nekakvo
Reputacija : 84
Datum upisa : 23.12.2010
Upravo tooo
Lord M.- Zapovednik Belih plaštova
- Broj poruka : 4090
Raspoloženje : idealno
Reputacija : 276
Datum upisa : 09.11.2010
Citala i bila odusevljena. Kupila sve cetiri knjige ( krecem da se kajem, mogla sam za te pare da kupim sva tri dela Nasledja -.- ), negoo sad mi glupo da kukam kupila mi mama za rodjendan. xD
Najvise mi se svidjaju 3. i 4. deo. I ljudi smaraju sa tom pedofilijom i tim, glupost. -.-
Najvise mi se svidjaju 3. i 4. deo. I ljudi smaraju sa tom pedofilijom i tim, glupost. -.-
♥LegolasMurtaghJaimeJohn♥- Broj poruka : 10
Raspoloženje : 'nako. xD
Datum upisa : 15.03.2011
Ja sam se skoro naterala da pročitam sve knjige. Pogledala sam prva dva filma i nisu mi se svideli. Drugarica mi je rekla da su knjige bolje i odlučila sam da ih pročitam kako ne bi bilo da imam predrasude ili da me vuče sav ovaj generalni hejt... I knjige mi se nisu svidele. Ne znam, da sam ih pročitala sa 15 verovatno bi mi se više dopale, ovako ne. Ima mnogo boljih pisaca što se tiče ovog žanra, ali eto, Stefani je uspela da se provuče osrednjih pisanjem i ne baš velikom kreativnošću što je samo po sebi bzv ali šta se može xD
Gost- Gost
Pa, ovo je neka paranormalna romantika, ne verujem da su pisci bolji od nje ( ne mislim time da je hvalim )
Loše,jako loše,barem meni
arya- Vitez Bezemljaš
- Broj poruka : 218
Raspoloženje : :)
Reputacija : 9
Datum upisa : 26.06.2011
One day I accidentally slamed my head over the keyboard... and i wrote the 5th book of twilight... samo to imam da kazem
Sharpshooter- Broj poruka : 397
Raspoloženje : cool
Reputacija : 7
Datum upisa : 14.08.2009
http://bestfantasybooks.com/paranormal-fantasy.html Urban fantasy je već nešto, ali ovo...
Slažem se sa Sharpshooter-om!
arya- Vitez Bezemljaš
- Broj poruka : 218
Raspoloženje : :)
Reputacija : 9
Datum upisa : 26.06.2011
I naravno u petom delu će se pojavljivati likovi originalnih imena kao što su Džek, Džil, Džimi i Džon.
Nisam citala i necu.Vampiri koji svetlucaju nisu moja stvar.
Lothesse- Broj poruka : 5764
Raspoloženje : Sleepy kitty, pur, pur, puuuuur
Reputacija : 343
Datum upisa : 11.02.2009
Vala me ove knjige nerviraju.... Često su debilnog stila pisanja.... Uvijek se sjetim VA i VD
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Godina : 37
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu