WORLD OF WESTEROS
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Zadnje teme
» Spam Tema....
od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08

» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56

» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46

» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23

» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57

» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25

» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31

» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33

» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58

» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55

» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25

» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43

» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54

» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38

» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23

» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19

» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49

» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44

» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56

» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46

Pristupi

Zaboravio sam šifru

Ko je trenutno na forumu
Imamo 27 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 27 Gosta :: 1 Provajder

Nema

[ Videti svu listu ]

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838)
Filmovi koje ste nedavno gledali - Page 25 Vote_lcapFilmovi koje ste nedavno gledali - Page 25 Voting_barFilmovi koje ste nedavno gledali - Page 25 Vote_rcap 
Sparkling Comet (15528)
Filmovi koje ste nedavno gledali - Page 25 Vote_lcapFilmovi koje ste nedavno gledali - Page 25 Voting_barFilmovi koje ste nedavno gledali - Page 25 Vote_rcap 
Assassin (13622)
Zevs86 (11916)
Zandrin (10789)
CRNIJASTREB (10420)
Princ Regar (9341)
LunarFang (9218)
Uno Nomesta (8868)
Nim (8274)

Novembar 2024
PonUtoSreČetPetSubNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalendar Kalendar

Filmovi koje ste nedavno gledali

+34
Brat Crni
StefkeKum
Dimeks
bockybp
Jon Snow
Вештица
Green Knight
Witcher
victor von doom
SKF10
CRNIJASTREB
mgorod
srbul
Hokins
White Rabbit
Tehuan
азор ахаи
Vazarius
Areal
Blacko
Princ Regar
Uno Nomesta
Garfi
Oberin Martel
Sparkling Comet
HuddleBre
LunarFang
Chandrian
Nocnoi_Dozor
Zevs86
Зимоврел
Lothesse
Kian The Nephilim
Assassin
38 posters

Strana 25 od 40 Prethodni  1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40  Sledeći

Ići dole

Filmovi koje ste nedavno gledali - Page 25 Empty Re: Filmovi koje ste nedavno gledali

Počalji od Gost Čet 01 Jan 2015, 19:18

^ a sta ti nije leglo konkretno? Very Happy
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Filmovi koje ste nedavno gledali - Page 25 Empty Re: Filmovi koje ste nedavno gledali

Počalji od Zevs86 Čet 01 Jan 2015, 20:13

Zevs86 ::@Dimeks Ma nije bre problem, samo ne zelim da se iko kome se svideo film nadje uvredjen Very Happy

Hajmo redom:

1) Sama prica:
Sa samom pricom imam najvise problema. Tj nju od svega najteze mogu da svarim. Po meni prica je jednostavno uvredljivo glupa. Nesto nalik Hunger Games serijalu ili filmu The Colony. Kapiram da je ovo SF film, ali radnja se desava na planeti Zemlji. Na kojoj i dalje vaze isti zakoni fizike.  Sama premisa je... Hajde da je razlozimo. Zbog globalnog zagrevanja, ljudi naprave neki veoma super rizicni naucni eksperiment koji podje najgore moguce po zlu i onda sasvim slucajno odredjena ekipa ljudi zavrsi na super brzom haj tek modernom vozu, koji je neunistiv( skoro neunistiv, ali o tome cemo kasnije) . Dakle na tom vozu postoji ugnjetavana klasa gradjana jednog i jedinog super brzog voza( Koji predstavlja jedine i preostale predstavnike ljudske rase na planeti koja nije vise pogodna za zivot, i naravno da se vecina njih tu nasla sasvim slucajno, neplanski i naravno nepravedno- sarkazam( Znaci to nisu neki ljudi koji zive npr 500 metara ispod zemlje kako bi pobegli od surovih uslova za zivot, ili npr 500 metara ispod nivoa leda- okeana- mora, ili npr oni koji su mozda predvideli celu pricu i naselili svemir( zar bilo koja od ovih prica ne deluje logicnija od super brzog voza koji se krece po zaledjenim sinama brzinom od 300/ 400/ 500 milja- kilometara na sat Very Happy )) koja se bori protiv vladajuce klase koja ugnjetava potcinjenu na najgore moguce nacine: danak u krvi, rade prljave i sve ostale poslove koji zahtevaju fizicki rad dok vladajuca klasa samo partija, drogira se, pije and has wild and immoral sex Very Happy Naravno da postoji neka vrsta sedokose, mudre, asketske, samozrtvujuce i superinteligentne figure sa taman toliko prljave pozadine kako ne bi izgledala kao apsolutni svetac( dizajnirani klise) u koju se ugleda cela klasa potcinjenih i koju bespogovorno slusa( totalni klise) i mladi, obecavajuci, neobicno mudri, blago kontroverzni junosa( dizajnirani klise) koji u duetu trebaju da predvode obespravljene i potcinjene ka Vrlom Novom Svetu, ili ti novom Zionu. U ovom slucaju, prvim vagonima superbrzog voza,koji ne zaboravimo Very Happy  prevozi neverovatnim brzinama( da li bi bilo glupo reci da voz juri prebrzo bez pravog razloga? ) , a o sudarima voza sa citavim delovima planina/ tj ledenih bregova necu ni da pricam.

Sa obzirom da je ovo pokusaj interpretacije stripa/ graficke novele, mogu da progledam kroz prste malo. Ne mnogo, malo Wink Iz ugla nekog ko voli stripove, ovo je win win situacija. Tj ovo je skoro idealna prica za strip, groteskna, ostavlja mogucnost za uzivanje u ogromnom broju hajtek detalja i stereotipnih likova. Medjutim kada to isto pokusas da preneses na film, i da raznim metodama dodas dubinu prici( povrsno obradjene: ljubavna prica, komplikovan odnos izmedju oca i cerke, odrastanje deteta bez oca i majke, odrastanje deteta sa surogat ocem i itd) a to ne uradis bas vesto onda dobijes ovakav film. Povrsnu akciju koja je zasnovana na nelogicnom spletu okolnosti. Deo nelogicnosti price moram i da pripisem reziseru/ producentu/ scenaristi i time cu se baviti u 5om delu Very Happy

2) Gluma:

Sto se tice izbora glumaca i same glume, moram da kazem da sam prezadovoljan! Izbor glumaca za pojedine uloge je odlican! Samo mislim da bi promenom glavnog glumca( koji je odradio solidan posao, mada losiji od svojih kolega sa seta) film dobio mnogo na dubini. Mada kapiram da su sa njim opravdavali ulozene pare( logika Holivuda) . Po meni glumci su odrali pojedinacnom glumom.

3) Efekti, scenografija, fotografija:

Sa ovim sam skoro skroz zadovoljan, vidi se da je dosta vremena, para i truda ulozeno da sve izgleda sto je bolje moguce. Ne svidjaju mi se neki kicasti i prenaglaseni izbori( tipa odeca, uniforme, i postavke scenografija- tu mislim na preveliki kontrast izmedju sukobljenih populacija, no to je veca krivica producenta i rezisera nego sto je scenografa)

5) Rezija/ Produkcija/ Scenario:

Sto se tice rezije, ako se malo zagledas veoma lako se vidi da je ovo radio azijski reziser. Takodje se vidi da se borio sa samim sobom, i to iskljucivo radi dopadljivosti. Tu pre svega mislim na to da je pristajao na kompromise kako bi film bio dopadljiviji americkoj publici. I to mi se uopste nije svidelo. Tu mislim i na duzinu kadrova, i na izbor kadrova, i na uglove snimanja scena. Takodje mi se nisu dopale scene borbi, mislim da su veoma lose(scena kada glavni junak i glavni negativac pucaju jedan u drugog kroz neprobojno staklo iz jednog vagona u drugi( ! ) punim rafalom dok je voz u krivini nekoliko sekundi je apsurdan( necu da vredjam drugim izborom reci Filmovi koje ste nedavno gledali - Page 25 3250678809 ) , kao i scena kada goli jednoruki lik mlatara sekirom i bori se protiv obucenih oklopljenih cuvara i ubija ih je takodje apsurdna, da ne pricam uopste tome da se stice utisak da je ovo zapravo prenos SF hek and sles igrice. I tu nalazim najvise zamerki, jednostavno su tupave scene. Nalik onim iz gorepomenutih filmova ( Gladologija, Kolonija) . Ne vidim ni jedan normalan razlog zbog kojeg bi se te borbe vodile na taj nacin, i u tim uslovima. Apsurd za apsurdom...

Ne znam i ne mogu da se setim vise stvari, jer sam film gledao pre par meseci. Znam samo da je ovo moglo mnogo bolje, i da mi sadasnja ocena od 7.0 na imdbu totalno nezasluzeno. Ja bih mu nakon gledanja kroz prste dao... mozda... 6.0. Mozda. Da glumci nisu uradili toliko dobar posao, i da nije ulozeno ovoliko para na pametan nacin, dao bih mu 5 i manje.

Evo ovde imas nesto malo Very Happy Da citiram samog sebe Filmovi koje ste nedavno gledali - Page 25 3250678809
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Broj poruka : 11916
Godina : 37
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Čet 01 Jan 2015, 20:26

Ah nisam videla xD Ti bas hejtujes Igre gladi xD Pa dobro, meni nije bilo nemoguce da zamislim sve to, ipak je to sci fi xD

Inace, meni je Dracula Untold tupav film, nismo mogli da pogledamo do kraja, cak ni Torin nije mogao da izvuce film Sad
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Čet 01 Jan 2015, 20:30

@Tresnja Eto vidis, meni je Dracula untold bolji od Ledolomca Very Happy

I da, hejtujem tu devojacku tinejdz mastariju Filmovi koje ste nedavno gledali - Page 25 3250678809 Ne mogu da svarim takve filmove za taj deo americkog trzista. To je ono isto trziste koje guta filmove poput Tvajlajta...
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Čet 01 Jan 2015, 20:36

Mene je mnogo nervirao, ne znam zasto, od samog pocetka, mozda mi eto nije seo u tom trenutku.

Da pohvalim:

The Homesman - odlicna gluma
The Babadook - jedva sam ga pogledala do kraja - ali od straha i stresa
Stonehearst Asylum - nije odusevio ali nije bio ni los
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Jon Snow Pet 02 Jan 2015, 00:22

Opet LOTR triologiju dan za danom. Kad god je pustaju na televiziji ja gledam. To je za mene nesto vise od filmova.

Pustali su novog Kapetana Ameriku na HBO-u pre par dana pa sam i to pogledao ponovo. Meni definitivno najbolji Marvel film. Spijunski triler sa likovima iz stripova. Konacno je Stiv Rodzers dobro predstavljen u filmu. Pravi heroj i moralna stena. I covek koji jako dobro koristi borilacke vestine u kombinaciji sa svojim super-atleticizmom. Takedown-i koje je izvodio nad ljudima su bolesno dobro izgledali.
Skarlet standardno dobra, ta zena je neverovatna. Smile
Bakija i Falcona su takodje bas pogodili i radujem se sto cemo ih opet gledati u nekim filmovima.

Najveci utisak na mene je ostavila rezija. Vidi se da su korisceni prakticni efekti gde god je bilo moguce bez preterivanja sa CGI efektima. Scene borbe su vrhunske. Ono kako Winter Soldier barata nozevima je bolesno. Kazu da je Sebastian Stan svaki slobodan trenutak koji je imao na setu provodio vezbajuci poteze nozem.
Ima jako napetih scena gde bukvalno ne dises dok gledas. Muzika je isto jako dobra. Nekoliko scena je izvuceno iz Civil War stripa i bas su dobro prikazane u filmu.
Jon Snow
Jon Snow

Broj poruka : 132
Raspoloženje : ...
Reputacija : 16
Datum upisa : 28.02.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dimeks Pet 02 Jan 2015, 12:58

Trešnja ::The Babadook - jedva sam ga pogledala do kraja - ali od straha i stresa

Бабадук најбољи хорор године, и хорор у правом смислу.
Dimeks
Dimeks
Lord od Sunčevog koplja
Lord od Sunčevog koplja

Broj poruka : 2766
Godina : 28
Raspoloženje : Да је боље неб' ваљало
Reputacija : 352
Datum upisa : 04.05.2013

http://www.last.fm/user/Dimi96

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Assassin Pet 02 Jan 2015, 13:25

Dimeks ::
Trešnja ::The Babadook - jedva sam ga pogledala do kraja - ali od straha i stresa

Odličan horor! Very Happy
Gledao sam ga sa dva prijatelja i drugaricom, pravili smo filmsko veče.
Na stranu to što je horor, ali ne pamtim kada sam se poslednji put tako dobro
zabavio i ismejao! Jednog časa gledaš film i prožima te jeza, drugog već
umireš od smeha jer su ti prijatelji ludaci! Very Happy
Assassin
Assassin
Lord Zapovednik Noćne Straže

Broj poruka : 13622
Godina : 33
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Pet 02 Jan 2015, 14:17

Da li je taj Kapetan Amerika zaista toliko dobar? Znaci, vec 1000 osoba mi ga preporucuje, a ja sam i dalje ubedjen da mi se nece dopasti... Moram da ga skinem i pogledam sam za sebe...
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Oberin Martel Pet 02 Jan 2015, 15:11

Ja ne mirišem nešto posebno Marvel filmove, niti Kapetana Amera kao lika, ali mi se Winter Soldier svideo. Već sam negde spominjao, uz Avengers i Iron Man 1 jedini film iz Marvel produkcije koji mi se sviđa.
Oberin Martel
Oberin Martel
Legendarni vojnik
Legendarni vojnik

Broj poruka : 2710
Godina : 43
Raspoloženje : E ja kuliram
Reputacija : 670
Datum upisa : 19.02.2009

http://www.tolkien.rs

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Pet 02 Jan 2015, 17:49

Assassin ::
Dimeks ::

Odličan horor! Very Happy
Gledao sam ga sa dva prijatelja i drugaricom, pravili smo filmsko veče.
Na stranu to što je horor, ali ne pamtim kada sam se poslednji put tako dobro
zabavio i ismejao! Jednog časa gledaš film i prožima te jeza, drugog već
umireš od smeha jer su ti prijatelji ludaci! Very Happy
Meni nista nije bilo smesno osim
Spojler:
Osoba koja je sa mnom gledala je jos vise plasljivija od mene i onda sam pricala sama sa sobom od straha i posle nisam mogla da zaspim jer sam stalno mislila da mi nesto ili neko seda na krevet Filmovi koje ste nedavno gledali - Page 25 3250678809
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nocnoi_Dozor Sub 03 Jan 2015, 15:30

Odgledah i ja Babaduka. Ima par strašnih scena. Ali sve u svemu dobar film. Pogledah i Purge i Purge anarchy. Zanimljiva ideja za film i sve uopšte. Jedinu zamerku imam na prvi deo koji je mogao biti malo bolji, ali sam izguglao da se sprema i treći deo. Very Happy
Nocnoi_Dozor
Nocnoi_Dozor
Vitez od Zimovrela
Vitez od Zimovrela

Broj poruka : 6765
Godina : 36
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Assassin Sub 03 Jan 2015, 17:07

Odgledao sam prvi deo Purge. I ja posle Babadoka. Dopao mi se, a drugi imam, ali mi se ne gleda nesto.
Assassin
Assassin

Broj poruka : 13622
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sparkling Comet Sub 03 Jan 2015, 17:09

One Chance http://www.imdb.com/title/tt1196956/ 6/10 Very Happy

Exodus: Gods and Kings http://www.imdb.com/title/tt1528100/ 8/10 Very Happy
Sparkling Comet
Sparkling Comet

Broj poruka : 15528
Godina : 35
Raspoloženje : Hope for the best, I always do :)))
Reputacija : 1019
Datum upisa : 30.08.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Chandrian Sub 03 Jan 2015, 20:23

The Equalizer, Predestination, Dawn of the Planet of the Apes - odlični Smile

Righteous Kill - prosek
Chandrian
Chandrian
Kralj Rojnara, Andala i Prvih ljudi, gospodar Sedam kraljevstava
Kralj Rojnara, Andala i Prvih ljudi, gospodar Sedam kraljevstava

Broj poruka : 5140
Raspoloženje : ^
Reputacija : 604
Datum upisa : 21.12.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Uno Nomesta Sub 03 Jan 2015, 23:08

Je l' neko skidao Exodus? Ima li dobrih snimaka? Very Happy

I ajde preporučite mi neki film, bolo koji žanr Very Happy
Uno Nomesta
Uno Nomesta
Zapovednik Istočne Morobdije

Broj poruka : 8868
Godina : 29
Raspoloženje : lepo
Reputacija : 259
Datum upisa : 21.02.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dimeks Ned 04 Jan 2015, 01:46

Uno Nomesta ::
I ajde preporučite mi neki film, bolo koji žanr Very Happy

Synecdoche, New York ако желиш мало дубљи филм. 

L.A. Confidential ако желиш добар neo-noir кримић. 

Тhe Raid 2 aко желиш чисту безумну до јаја акцију Very Happy
Dimeks
Dimeks
Lord od Sunčevog koplja
Lord od Sunčevog koplja

Broj poruka : 2766
Godina : 28
Raspoloženje : Да је боље неб' ваљало
Reputacija : 352
Datum upisa : 04.05.2013

http://www.last.fm/user/Dimi96

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od srbul Ned 04 Jan 2015, 08:18

@Uno The Drop, jako dobar.
srbul
srbul

Broj poruka : 344
Raspoloženje : Noć dolazi i moja straža počinje...
Reputacija : 42
Datum upisa : 24.06.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nocnoi_Dozor Ned 04 Jan 2015, 13:36

Ubico, pogledaj drugi deo Purge. Daleko je bolji od prvog dela. I mislim da bi po filmu mogla da se napravi dobra video igrica.
Nocnoi_Dozor
Nocnoi_Dozor
Vitez od Zimovrela
Vitez od Zimovrela

Broj poruka : 6765
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Ned 04 Jan 2015, 14:21

The Drop se i meni jako dopao Smile  A Walk Among The Tombstones mi se nije dopao.
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Jon Snow Ned 04 Jan 2015, 14:37

Je l' koristi neko "Popcorn Time" za gledanje filmova?
Jon Snow
Jon Snow

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Ned 04 Jan 2015, 21:22

^ sta je to?

The Giver - 6/10
Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Jon Snow Ned 04 Jan 2015, 21:33

Program za gledanje filmova. Piratski Netflix fazon.
Probajte, odlican je. Ja sam ga instalirao po preporuci drugara i odusevio sam se. Svima ga preporucujem. Very Happy
Jon Snow
Jon Snow

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sparkling Comet Ned 04 Jan 2015, 22:09

Great Expectations http://www.imdb.com/title/tt1836808 7/10 Very Happy
Sparkling Comet
Sparkling Comet

Broj poruka : 15528
Godina : 35
Raspoloženje : Hope for the best, I always do :)))
Reputacija : 1019
Datum upisa : 30.08.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Uno Nomesta Ned 04 Jan 2015, 22:10

Ja sad instalirao "Popcorn Time" Very Happy Ne deluje loše Very Happy
Uno Nomesta
Uno Nomesta

Broj poruka : 8868
Godina : 29
Raspoloženje : lepo
Reputacija : 259
Datum upisa : 21.02.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 25 od 40 Prethodni  1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu