Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 2 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 2 Gosta :: 2 ProvajderiNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 84 dana Pet 20 Sep 2013, 17:16
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Spam Tema....
+34
Struki
Assassin
Uno Nomesta
White Rabbit
srbul
Окир
Sharpshooter
Princ Regar
Brat Crni
HuddleBre
Nim
Prince of Ravens
Srle
Lord M.
Dimeks
Vazarius
Zandrin
Witcher
Oberin Martel
CRNIJASTREB
Lothesse
LunarFang
Sparkling Comet
Hokins
азор ахаи
Kian The Nephilim
Zevs86
StefkeKum
bockybp
Blacko
Зимоврел
Nocnoi_Dozor
VojaLu
Areal
38 posters
Strana 33 od 40
Strana 33 od 40 • 1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 36 ... 40
Re: Spam Tema....
Witcher ::Kad vec toliko pricate o ovoj temi evo teksta coveka koji meni drzi vezbe iz Istorije filozofije na tu temu:
http://www.nspm.rs/ekonomska-politika/sta-nas-je-sve-juzni-tok-naucio-o-evropskoj-uniji.html
Trebalo mi je malo vremena da procitam, ali mogu opusteno da kazem da je ovo "blago" receno ideoloski obojen clanak. Velicanje "ruske" strane sa nipodastavanjem i otpisivanjem svega sto dolazi sa "zapada" je primetno. Jel jos neko procitao ovaj clanak osim mene ovde?
Mislim radi se o klasicnoj zameni teza, ovde covek bukvalno govori ( i pri tom raspiruje teoriju zavere) da je EU odustala od Juznog Toka kako bi obustavila napredak potencijalno mocnog dela Istocne Evrope? oO? Zaista? Mislim, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajte ljudi bre... Non sequitur, u fullu Znaci, autor clanka stavlja Srbiju, Bugarsku, Madjarsku i Hrvatsku kao zrtve velike americko- nemacke teorije zavere u kojoj je cilj da ove zemlje ostanu nerazvijene. Ne da obuzdaju Rusiju u divljanju po Ukrajini i njenim mogucim nastavljanjem sirenjem po tom delu planete. Ne, Nemacka je iskljucivo htela u saradnji sa NATO- om da zaustavi mocnu Srbiju( Madjarsu, Bugarsku i itd) u svom nezaustavljivom tehnoloskom i energetskom razvoju. Mislim jel jos nekome ova retorika zvuci poznato? Strasno poznato? ( 90te? Hmmm? )
I ovo je cist politicki clanak, ovde se zapravo ne radi o ekonomiji, vec se pricao o onome sto ja upravo izbegavam da komentarisem. Upravo ovakve "strucnjake" koji zagovaraju slepu veru u neke ideale bez kritickog razmisljanja, sve to lepo upakovano u dobro osmisljen i lepo zacinjen clanak. Nacitao sam se ja ovakvih i sto se tice nekih sarenih laza koje govore o nekom bajkovitom stanju u EU i sta nas sve lepo ceka kada tamo stignemo i itd. Naravno susta suprotnost ovome, koji govori o "cistim" i "zdravorazumskim" i "dobrim" zeljama nevine i neokaljane Majke Rusije. Bljuc.
Ne kazem ja da mi trebamo da budemo glupavi pioni i slepci u celoj toj prici. Da skidamo gace za dzabe No, nemojmo se zavaravati, gace cemo skidati i to je nepobitna cinjenica. Pitanje je samo sta cemo dobiti i koliko ce boleti Ja sam samo za to da sto skuplje prodamo i da to bude sto je manje moguce bolno ( metaforicki receno, naravno )
Ili naravno mozemo uvek da podjemo putem S. Koreje? Prste u usi i da vicemo tralalalallalalala, nesto sto je veliki vodja Slobodan Milosevic zeleo.
@azor Ja ti nisam skroz odgovorio na ono tvoje probitno pitanje. Зусе, како нама оваквима може бити корисно да уђемо у тако изнивелисан систем кад апсолутно ни у чему нисмо конкурентни, осим у лошој репутацији?
Ovakvima kakvi smo i nije nam korisno da udjemo, niti ja kazem da bi "ovakvi" trebali da udjemo. Tu se cela prica opet vraca na nas, tj na nas razvoj i umece da razvijemo "normalnu" drzavu. Iskreno, mi smo potrebniji EU nego oni nama ( ovde govorim o parama samo, tj parama koje EU gubi time sto mi nismo u EU u odnosu na pare koje mi ne dobijamo sto nismo u EU). Njima treba Srbijin geostrateski polozaj kao dodatak EU, tj ova pozicija koju mi drzimo u sredini ove regije. Njima ne trebaju nasi proizvodi, niti nase poljoprivreda. Sto ne znaci da mi ne trebamo da razvijamo ekonomiju, poljoprivredu, industriju i infrastrukturu kako bi se takmicili u svetskoj/ evropskoj privrednoj utakmici. Niko ovde ne radi stvari iz cistog altruizma ili covekoljublja. Aman, prestanite da gledate stvari kroz roze naocare. Nema raja, nema zemlje dembelije. Ono sto zaradis to i trosis. To je osnovna prica. Naravno ti mozes da se zaduzis uvek, ali bi to trebao da radis iskljucivo ako se to zaduzivanje isplati a ne da tim parama placas plate lezilebovicima iz javnih preduzeca.
I nije tacno da su Ukrajinu hteli da prime preko noci, vec su hteli da ubrzaju taj pocetni proces. Ukrajina bi morala da se klacka jos dugo pre nego sto bi ( i ako bi ikada) usla u EU.
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Godina : 37
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
@Uno Eeeeeeeee kad bi jos i mogao Neki drugi put, hvala na pozivu
Kad budeš mogao javi, mogu da nabavim rakiju 18 godina staru
A što se tiče Ukrajine, sasvim je normalno da Rusija brani svoje interese kao što ot NATO u Ukrajini radi. Nije Rusija Srbija pa da ostavlja svoje na cedilu
A što se tiče Ukrajine, sasvim je normalno da Rusija brani svoje interese kao što ot NATO u Ukrajini radi. Nije Rusija Srbija pa da ostavlja svoje na cedilu
Uno Nomesta- Zapovednik Istočne Morobdije
- Broj poruka : 8868
Godina : 29
Raspoloženje : lepo
Reputacija : 259
Datum upisa : 21.02.2013
nista to vec reci ciji si ti? amer ili rus?Areal ::Dobro jutro ili dobar dan .
zevs samo da ti kazem nakon WWII
na koju god su zemlju pale americke bombr trava nije ponikla
p.s. leteci radjin zevse, ne znas sta je leteci radjin?! sjedi jedan
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
@Jastreb Ne znam
A sta je sa Nemackom, Japanom, Italijom i Francuskom gde su takodje americke bombe padale? oO?
A sta je sa Nemackom, Japanom, Italijom i Francuskom gde su takodje americke bombe padale? oO?
азор ахаи :: Проћи ће још доста времена док свет опет не буде мултиполаран, па да опет глумимо југославију, али и тада ће нам требати јака држава за тако нешто.
Свет сада већ јесте мултиполаран, Кина је ове године прешла по расту БДП-а Американце, Русија је 2. војна сила на свету и 8. економија на свету, Бразил је 6. економија који је узгред у БРИКС-у са Русијом, Кином, ИНдијом и Ј.А: Решубликом. Русија поред уговора са Кинезима и то два комада све више налази заједнички језик са њима. Чак и Немачка се удаљава полако од Вашингтона, не треба заборавити да се прилично нећкала док није оборен малезијски авион летос.
Југославија је нажалост била једина државна творевина која је могла да се супростави свим империјалистима и колонизаторима као и да избалансира, јел знате да Југославија није никада ниједног свог држављанина изручила у иностранство....
Princ Regar- Broj poruka : 9341
Godina : 36
Raspoloženje : :)
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011
VojaLu ::Ahm ahm
vidim raspredate o Rusiji bez mene, najveceg rusofila ovde na forumu.. realno
Војо, реци ми јел истина што сви медији преносе да Путин ужива подршку од чак 86 одсто Руса?
П.С. Поздрави цуру и реци јој да подржавам њену државу у тренутној ситуацији у сваком могућем смислу, Путина понарочито, онакав нама треба
Ko bi rekao da Regi podrzava Putina
09.12.2014
09.12.2014
Hokins- Lord od Krajoluja
- Broj poruka : 3113
Godina : 39
Raspoloženje : Laughing Storm
Reputacija : 691
Datum upisa : 29.01.2013
Hokins ::Ko bi rekao da Regi podrzava Putina
09.12.2014
Ех, па нисам само ја и Лазански га подржава, и Санда и Самарџија Датум би требао бити од пре две године, кад сам видео да је иницирао закон по којем је прописана обавеза да све нво морају имати статус "страног агента" е онда сам рекао свака теби част.
П.С. И Марин Ле Пен!
Ameba-Srmeba-Srbi
Sve je kristalno jasno, samo nam judeomasonksa i vatikanska kurija maze oci svojim lazima.
P.S. Sve je to SrBsko.
Sve je kristalno jasno, samo nam judeomasonksa i vatikanska kurija maze oci svojim lazima.
P.S. Sve je to SrBsko.
Prince sve mi je bilo jasno kada si ga stavio na profilnu....
Inace ja sam licemeran po tom pitanju,volim ruse ali bi pre ziveo u sad-u....
Inace ja sam licemeran po tom pitanju,volim ruse ali bi pre ziveo u sad-u....
Hokins- Lord od Krajoluja
- Broj poruka : 3113
Godina : 39
Raspoloženje : Laughing Storm
Reputacija : 691
Datum upisa : 29.01.2013
Тако је, то је било после Параде Али добро, на слици је и Лаза, и њега јако готивим, а и он сам признаје да готиви Путина, значи како је само писао у неким текстовима о њему, али признајем да је више због Путина. Кад упоредим Јељцинову Русију и ову данас... брате мили.
А добро, има разних добрих и лоших страна за живот и у једној и у другој земљи. Понекад није ни лако определити се.
А добро, има разних добрих и лоших страна за живот и у једној и у другој земљи. Понекад није ни лако определити се.
Witcher- Zaštitnik Severa
- Broj poruka : 4075
Raspoloženje : i'm a diamond that is tired
Reputacija : 251
Datum upisa : 15.07.2010
Da mi neko ponudi da biram izmedju USA i Rusije, sekundu ne bih razmisljao Ne mogu da se uporede po mogucnostima sto se tice posla, zarade, sto se tice uopstenog uzivanja u zivotu Ti u Americi imas da biras izmedju svih klima i svih mogucih podneblja za zivot, takodje imas ogroman broj razvijenih metropola, i celokupno je zemlja drasticno bolje uredjena. Sto se tice Rusije, izbor je daleko manji. I sto se tice klime, i sto se tice mogucnosti za posao, a o zaradi da ne pricamo.
Usudjujem se citirati Karlina ,al necu dalje u ovu raspravu (ne pripadam ni jednoj strani)Zevs86 ::Da mi neko ponudi da biram izmedju USA i Rusije, sekundu ne bih razmisljao Ne mogu da se uporede po mogucnostima sto se tice posla, zarade, sto se tice uopstenog uzivanja u zivotu Ti u Americi imas da biras izmedju svih klima i svih mogucih podneblja za zivot, takodje imas ogroman broj razvijenih metropola, i celokupno je zemlja drasticno bolje uredjena. Sto se tice Rusije, izbor je daleko manji. I sto se tice klime, i sto se tice mogucnosti za posao, a o zaradi da ne pricamo.
The reason they call it the American Dream is because you have to be asleep to belive it
Gost- Gost
Amerika komfor, sva prava i mogućnosti svojim građanima omogućuje tako što ih oduzima građanima drugih država.
Ah Uno pa ne budi zaverenik ,nisu oni takvi.Te bombe su za dobrobit svih i mir u svetu ,zar nisi cuo kakvih problema sa teroristima i diktatorima ima,to je sve u cilju nase sigurnosti,nemoj da si na kraj srca ((:
Gost- Gost
Pozdrav svima! Vraca se lutajuci, odavno odsutni Barateon sa svoje ekskurzije po Slobodnim gradovima i staroj Valiriji
LunarFang- Lord od Besnog Rta
- Broj poruka : 9218
Godina : 33
Raspoloženje : kako kad
Reputacija : 368
Datum upisa : 21.03.2011
"Demokratija kroz projektil dolazi" veli stara narodna poslovica.
Princ Regar ::VojaLu ::Ahm ahm
vidim raspredate o Rusiji bez mene, najveceg rusofila ovde na forumu.. realno
Војо, реци ми јел истина што сви медији преносе да Путин ужива подршку од чак 86 одсто Руса?
П.С. Поздрави цуру и реци јој да подржавам њену државу у тренутној ситуацији у сваком могућем смислу, Путина понарочито, онакав нама треба
86% ... ne znam uglavnom su za njega, mada ovo mladje drustvo koje sam upoznao, rekao bih da nije bas. Moskva je drugi svet od ostatka Rusije, sve je veoma skupo ali su i plate povisoke, u ostatku zemlje nije tako. Jedino je gorivo jeftino bas, tipa 70-80 dinara litar tj 40 rublji/L
Uskoro ces Regi da je upoznas, nadam se negde u januaru, pa joj sam reci
Uno srecna slava
Srecna slava i od mene!
LunarFang- Lord od Besnog Rta
- Broj poruka : 9218
Godina : 33
Raspoloženje : kako kad
Reputacija : 368
Datum upisa : 21.03.2011
orginalna tehnika drugog hokagea Tobirame koju je do savrsenstva doveo 4 hokage Minato inace moj avatarZevs86 ::@Jastreb Ne znam
rekao sam fino nakon WWII
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
ma daj niko ne moze biti ovako glup