Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 30 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 30 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Triologija "Gospodar prstenova"
+28
Sparkling Comet
Uno Nomesta
Zevs86
Lord M.
Зимоврел
Areal
CRNIJASTREB
Вештица
Ergon Lar Tund
Assassin
LunarFang
Witcher
orome
Alixanna Pandora Lorien
Alatar The Blue
ACME
Lorkind
sajberkurajber
Struki
malkovian
Vierna
pinki
Glumac92
Lothesse
Artil
mikap
Edard Stark
Althinne
32 posters
WORLD OF WESTEROS :: Umetnost :: Filmovi i serije :: Filmovi
Strana 2 od 6
Strana 2 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Triologija "Gospodar prstenova"
Pinki, tebra, nikad nisi bio normalan, al ovih dana si u posebnom elementu
Da se vratim na temu, jes da je VIgo vrh, ali svi glumci su extra odabrani, maximalno su odradili svoje uloge... Doduše, glupo mi je da opet prežvakavamo staru temu "Da li je Orlando Blum dovoljno dobar za Legolasa", ali meni se čini da je uopšteno u filmu Legolas kao lik zapostavljen- ako je u tri filma rekao više od deset rečenica, ubijte me. mislim, to nije baš ok, ali nije to Orlandova greška.
Da se vratim na temu, jes da je VIgo vrh, ali svi glumci su extra odabrani, maximalno su odradili svoje uloge... Doduše, glupo mi je da opet prežvakavamo staru temu "Da li je Orlando Blum dovoljno dobar za Legolasa", ali meni se čini da je uopšteno u filmu Legolas kao lik zapostavljen- ako je u tri filma rekao više od deset rečenica, ubijte me. mislim, to nije baš ok, ali nije to Orlandova greška.
Althinne- Član Malog Veća
- Broj poruka : 2240
Godina : 32
Raspoloženje : mestimično- delimično XD
Reputacija : 53
Datum upisa : 08.02.2009
Prosto ne znam koga wishe wolim, Legolasa kao lika ili Orlanda kao glumca... tako da
Shto se mene tiche, super je odradio posao.
Shto se mene tiche, super je odradio posao.
Gost- Gost
Jako dobri filmovi, mada delovi sa Frodom nevidjeno smaraju
Faramir FTW!
Faramir FTW!
Vierna- Legendarni vojnik
- Broj poruka : 451
Godina : 34
Raspoloženje : Money Money Money xD
Reputacija : 5
Datum upisa : 12.02.2009
hvala Althinne:) al sad nisam u elementu nego u kucnom mantilu(untracigerima,na srpski) i papucama u obliku glave kuceta(eto da napalim zenski deo publike))
da,smaraju delovi sa Frodom, pogotovo kad pravi one face zbog prstena,ko da se napusio il da izdrzava da ne ide u wc,al tu golum vadi stvar
da,smaraju delovi sa Frodom, pogotovo kad pravi one face zbog prstena,ko da se napusio il da izdrzava da ne ide u wc,al tu golum vadi stvar
pinki- Broj poruka : 964
Godina : 33
Raspoloženje : samo sto ne jodlujem
Reputacija : 19
Datum upisa : 11.02.2009
ovako sto se tice filma mislim da je odlica ali ipak neke scene koje su ubacene su mi malo glupave i bilo bi mi 1000 puta bolje bez njih prve 2 secene sto mi padaju na pamet su legolas surfin usa scena na stitu i kada je sam ubio mamuta
malkovian- Broj poruka : 19
Godina : 40
Reputacija : 0
Datum upisa : 13.02.2009
Ne znam što se svi toliko kače za te scene, jes da je mogao proći film bez njih, ali ne utiču bitno na radnju, so- ne smetaju mi
E, jes vala, oni delovi sa Frodom umeli su s vremena na vreme da ubiju u pojam...
E, jes vala, oni delovi sa Frodom umeli su s vremena na vreme da ubiju u pojam...
Scenu kad legolas ubija mamuta volim :p
a Frodo...smara -.-
a Frodo...smara -.-
Lothesse- Broj poruka : 5764
Raspoloženje : Sleepy kitty, pur, pur, puuuuur
Reputacija : 343
Datum upisa : 11.02.2009
Iskreno film je dobro odradjen, samo imam jednu zamerku. Treba da napisu BAZIRAN NA KNJIZI GP
Izbacili su suvise stvari iz knjige i promasili su celu poentu knjige. Covece ispadose Frodo i Sem pederi, a Gimli je obicna sprdnja. Dok mi je Legolas neka vrsta zigola. Knjiga je bazirana na drugarstvu izmedju druzine i njihovom poverenju da ce oni uraditi zadatak cak i kada su razdvojeni.
Dok je u filmu u prvi plan izbio Aragon sa svojom potragom za krunom i njegova ljubav prema Arijeni (sigurno sam promasio ime, nisam dugo citao).
No, po meni to je normalna stvar. Jer Piter Dzekson je covek koji ima pravo na umetnicku slobodu. I morao je da napravi film koji ce zaraditi puno novca (na nasu veliku zalost, ovo je realnost) i koji ce dosta ljudi pogledati. Sva sreca pa se mnogo ljudi zbog ovog filma navuklo na EP.
Dosta od mene
Izbacili su suvise stvari iz knjige i promasili su celu poentu knjige. Covece ispadose Frodo i Sem pederi, a Gimli je obicna sprdnja. Dok mi je Legolas neka vrsta zigola. Knjiga je bazirana na drugarstvu izmedju druzine i njihovom poverenju da ce oni uraditi zadatak cak i kada su razdvojeni.
Dok je u filmu u prvi plan izbio Aragon sa svojom potragom za krunom i njegova ljubav prema Arijeni (sigurno sam promasio ime, nisam dugo citao).
No, po meni to je normalna stvar. Jer Piter Dzekson je covek koji ima pravo na umetnicku slobodu. I morao je da napravi film koji ce zaraditi puno novca (na nasu veliku zalost, ovo je realnost) i koji ce dosta ljudi pogledati. Sva sreca pa se mnogo ljudi zbog ovog filma navuklo na EP.
Dosta od mene
Struki- Broj poruka : 1808
Raspoloženje : Cetri solitera, dve trafike, moja Olivera nosi Reebok patike
Reputacija : 122
Datum upisa : 14.02.2009
Mislim da je Struki potefio poentu, zapravo je najveća vrednost ovog filma što je stvorio mnoge ljubitelje epske fantastike Npr. mene!
Struki ::Izbacili su suvise stvari iz knjige i promasili su celu poentu knjige. Covece ispadose Frodo i Sem pederi, a Gimli je obicna sprdnja. Dok mi je Legolas neka vrsta zigola.
ovako:
1. gospodar prstenova je ogromno i slozeno delo.
2. filmovi se prave da bi se na njima zaradio novac, a ne da bi velicali i pratili delo po kome su snimljeni (nazalost tako je). da bi se na filmu zaradio novac on mora da se dopadne sirokim narodnim masama, da zadovolji vise ciljnih grupa. sto znaci da mora da ima akcije, romantike, humora, itd.
ako uzmemo sve ovo u obzir, jasno je da film nije mogao da ispadne bolji nego sto je ispao. kada bi ubacili u filmove sve sto ima u knjigama trebali bi da snime jedno deset filmova da zavrse pricu. a i vecinu publike ne interesuje da li je tacno po knjizi, oni koje prica interesuje su procitali knjigu.
sajberkurajber- Broj poruka : 193
Godina : 35
Raspoloženje : blag kao nedeljno jutro
@ sajberkurajber
Lepo receno
Ja obozavam ovaj film, a obozavam i knjige.
Lepo receno
Ja obozavam ovaj film, a obozavam i knjige.
Poslednji izmenio mikap dana Ned 15 Feb 2009, 19:50, izmenjeno ukupno 1 puta
mikap- Čovek iz Senke
- Broj poruka : 284
Godina : 46
Reputacija : 3
Datum upisa : 10.02.2009
S obzirom da je scenario pripreman toliko dugo, verujem da bolje od ovoga nije moglo.Film je samo pojačao moj utisak o prijateljstvu u Družini, tako da na to nemam zamerki. A što se tiče Aragorna, on je u prvom planu isto koliko i Frodo, a i Gandalf, ne mislim da je on nešto više izbačen u prvi plan od njih, a uostalom, sam Tolkin ga je u knjigama favorizovao, mada je meni lično gotivniji Aragorn iz filma...ovaj u knjizi non stop nešto smara, da li sam ovo dobro uradio, da li nisam, ovi su tu gde su zbog mene, bla bla bla...smara, pogovu na početku Dve Kule.
Artil- Meštar Sunčevog Koplja
- Broj poruka : 292
Godina : 38
Artile
Takodje lepo receno.
Meni se jako svidja kako su nadjena resenja za neke scene, pogoto za scene koje se razlikuju u knjigama i filmovima. Mene film odusevljava. Smatram da bolje od ovoga ne moze. Ja ne mogu da nadjem ni jednu manu ovom filmu, a i necu da ih trazim, ne kazem da one ne postoje, ali ja ih ne vidim. Meni je ovo ubedljivo najbolji film koji sam ikada u zivotu gledala, verujem da ce tako i ostati.
Takodje mislim ovo i za knjige. Tolkinove knjige ce za mene uvek ostati nesto najbolje sto sam procitala. Zahvaljujuci Tolkinu i njegovim knjigama sam postala fan epske fantastike, i procitala jos mnogo dobrih knjiga drugih pisaca.
Takodje lepo receno.
Meni se jako svidja kako su nadjena resenja za neke scene, pogoto za scene koje se razlikuju u knjigama i filmovima. Mene film odusevljava. Smatram da bolje od ovoga ne moze. Ja ne mogu da nadjem ni jednu manu ovom filmu, a i necu da ih trazim, ne kazem da one ne postoje, ali ja ih ne vidim. Meni je ovo ubedljivo najbolji film koji sam ikada u zivotu gledala, verujem da ce tako i ostati.
Takodje mislim ovo i za knjige. Tolkinove knjige ce za mene uvek ostati nesto najbolje sto sam procitala. Zahvaljujuci Tolkinu i njegovim knjigama sam postala fan epske fantastike, i procitala jos mnogo dobrih knjiga drugih pisaca.
mikap- Čovek iz Senke
Pazi sajber sve sto si rekao ja podrzavam. Cak sam to i napisao u svom postu.
Samo kazem moje moje misljenje kada se uporedi knjiga i film.
Film kao film kada se ne obazires na knjigu u stvari uopste i nije los. Ne verujem da su nesto mnogo bolje mogli ad ga urade. Jedino da se malo vise obrate na drugarstvo koje je nastalo izmedju Froda i Sema. Posto je puno ljudi zakljucilo na kraju filma da su njih dvojica pederi.
Film kao film kada se ne obazires na knjigu u stvari uopste i nije los. Ne verujem da su nesto mnogo bolje mogli ad ga urade. Jedino da se malo vise obrate na drugarstvo koje je nastalo izmedju Froda i Sema. Posto je puno ljudi zakljucilo na kraju filma da su njih dvojica pederi.
Nisu ništa manje pederi nego u knjizi Problem je što se na pravo prijateljstvo više ne gleda kao što se gledalo u Tolkinovo vreme, a to je danas generalno problem celog sveta...ja iskreno nisam zaključio da su pederi, ali isto kao i u knjizi, najsmorniji su mi delovi sa njih dvojicom.
Artil- Meštar Sunčevog Koplja
- Broj poruka : 292
Godina : 38
Ni jednog momenta nisam Froda i Sema tako posmatrala, niti znam ikog oko sebe ko je zakljucio da su njih dvojica homoseksualci.
Njihovo prijateljstvo je izuzetno dobro prikazano, jako je bas vodjeno racuna o tome. Sem je na neki nacin nosilac tog prijateljstva. Kroz njegov lik, naravno i kroz likove ostalih ali kroz njegov najvise, je prenesena poruka o prijateljstvu,opstanku druzine iako ona nije cela, pozrtvovanosti,nadi da ima dobrog i da nije sve tako crno, on je nosilac to neceg pozitivnog kroz ceo film.
Svaki lik u filmu, a i u knjizu, ima tu neku poruku koju nosi, odnosno neku ljudsku osobinu koja je prikazana kroz njegov lik, svejedno da li je ta osobina dobra ili losa. Tako imamo likove koji predstavljaju prijateljstvo, pozrtvovanost, nadu, borbenost, hrabrost, veru, ljubav, jednostavan i miran zivot......... S druge strane imamo likove koji su negativni i predstavljaju zelju za moci, oholost, pohlepu,aroganciju, mrznju..............
Mada suvisno je raspravljati o ovakvim stvarima, jer svako od nas ima neko svoje vidjenje filma, knjige... kao i svega ostalog. Ukusi su razliciti i svako ima pravo na svoje misljenje.
Njihovo prijateljstvo je izuzetno dobro prikazano, jako je bas vodjeno racuna o tome. Sem je na neki nacin nosilac tog prijateljstva. Kroz njegov lik, naravno i kroz likove ostalih ali kroz njegov najvise, je prenesena poruka o prijateljstvu,opstanku druzine iako ona nije cela, pozrtvovanosti,nadi da ima dobrog i da nije sve tako crno, on je nosilac to neceg pozitivnog kroz ceo film.
Svaki lik u filmu, a i u knjizu, ima tu neku poruku koju nosi, odnosno neku ljudsku osobinu koja je prikazana kroz njegov lik, svejedno da li je ta osobina dobra ili losa. Tako imamo likove koji predstavljaju prijateljstvo, pozrtvovanost, nadu, borbenost, hrabrost, veru, ljubav, jednostavan i miran zivot......... S druge strane imamo likove koji su negativni i predstavljaju zelju za moci, oholost, pohlepu,aroganciju, mrznju..............
Mada suvisno je raspravljati o ovakvim stvarima, jer svako od nas ima neko svoje vidjenje filma, knjige... kao i svega ostalog. Ukusi su razliciti i svako ima pravo na svoje misljenje.
mikap- Čovek iz Senke
Struki ::Pazi sajber sve sto si rekao ja podrzavam. Cak sam to i napisao u svom postu.
cini mi se da si me shvatio pogresno. nisam mislio da protivurecim, samo sam hteo da se nadovezem na to sto si napisao.
sajberkurajber- Broj poruka : 193
Godina : 35
Raspoloženje : blag kao nedeljno jutro
LoL
Lose smo se razumeli onda sajber.
Inace midkap puno mojih ortaka je posle pogledanog filma Povratak kralja zakljucilo da su Frodo i Sem buljasi i nemoguce im je objasniti i dokazati da nisu.
Lose smo se razumeli onda sajber.
Inace midkap puno mojih ortaka je posle pogledanog filma Povratak kralja zakljucilo da su Frodo i Sem buljasi i nemoguce im je objasniti i dokazati da nisu.
Zaista, isti slučaj sa ljudima koje ja poznajem Par mojih drugarica čak je odbilo da odgleda sve delove filma, usled tvrdnje da ih "oni pederi smaraju"
mislim znam da nisu gej, ali u modernom drustvu ako se zrvtujes za nekog, i jos taj je muskarac onda misle da si peder
evo jedan film koji su napravili fanovi LoTR-a
http://www.thehuntforgollum.com/
video na sajtu Fantasy World
evo jedan film koji su napravili fanovi LoTR-a
http://www.thehuntforgollum.com/
video na sajtu Fantasy World
Lorkind- Broj poruka : 964
Raspoloženje : bleh
Reputacija : 9
Datum upisa : 26.02.2009
Videla i ja na sf-srbija sajtu, ali kažu da nije nešto... Vele, "smara, nema neku radnju, ima samo dve akcione scene i one traju par minuta". NIsam odgledala film, samo prenosim oko čega se ljudi tamo složiše...
verujem, ipak je fan made, imali su svega 3000 evra budzeta
uporedi to sa budzetom Druzine
uporedi to sa budzetom Druzine
Datum upisa : 26.02.2009
Smešno
Al dobro, bar su se trudili, to je za svaku pohvalu...
( ipak, i dalje ne planiram da gledam taj film )
Al dobro, bar su se trudili, to je za svaku pohvalu...
( ipak, i dalje ne planiram da gledam taj film )
ko te tera