Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 21 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 21 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Sta sada citate?
+39
SKF10
Besi
Brat Crni
Princ Regar
Garfi
White Rabbit
Amra
Eriops
Nocturnal
VojaLu
Areal
Uno Nomesta
Ser Andrej
Kian The Nephilim
Zandrin
khaleesi92
азор ахаи
bockybp
Melkor
LunarFang
Hokins
StefkeKum
Nim
Assassin
Majka žaba
Dimeks
Vazarius
Зимоврел
Oberin Martel
Nocnoi_Dozor
Prince of Ravens
Lord M.
Lothesse
HuddleBre
Zevs86
Sparkling Comet
Chandrian
Вештица
CRNIJASTREB
43 posters
Strana 17 od 40
Strana 17 od 40 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 28 ... 40
Re: Sta sada citate?
uzela sam u sake Stubove zemlje od Foleta..tacnije kanim se da pocnem da citam
Zandrin- Zakleta sestra
- Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857
Datum upisa : 29.01.2013
https://onedrive.live.com/?cid=14C37C8D21680ABA&id=14C37C8D21680ABA!105 evo jos nesto za pdf citace,ima gomila knjiga ,i mogu se skidati pojedinacno
Gost- Gost
Da, tako je. I Aes Sedai podsećaju na Bene Geserit.CRNIJASTREB ::misliš aijeli na.njih?
Nocnoi_Dozor- Vitez od Zimovrela
- Broj poruka : 6765
Godina : 36
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013
Wheel of Time is in some aspects similar to Dune
I mean Paul-Rand... Kwisatz Haderach-Car'a'carn... Fremen-Aiel... Powerful groups and cultures such as Bene Tleilax-Children of The Light...
And in WOT there are also references to Tolkien, Lovecraft, Bible, Norse or Celtic mythology... You Jordan thief you.
I mean Paul-Rand... Kwisatz Haderach-Car'a'carn... Fremen-Aiel... Powerful groups and cultures such as Bene Tleilax-Children of The Light...
And in WOT there are also references to Tolkien, Lovecraft, Bible, Norse or Celtic mythology... You Jordan thief you.
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
Džordan plagijator :PZezam se, Aijele je sigurno kreirao po Slobodnjacima, a za ostalo ne znam.
Šaitan ili Šejtan, Samael kao demon, Išmael takođe, Grendal(ko iz Beovulfa)... i još milion primjera... inače sam nabavio sve knjige točka pa planiram sve da pročitam
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Godina : 37
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
Treci deo Vesca, Krv Vilenjaka, uzeo od Loth i uzivam. ^_^
Assassin- Lord Zapovednik Noćne Straže
- Broj poruka : 13622
Godina : 33
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009
Završio i sedmi zadnji dio Vjesca... sjajan kraj...
Srecno!CRNIJASTREB ::inače sam nabavio sve knjige točka pa planiram sve da pročitam
Uzivaj, Ubico
Ja sporo napredujem sa Vremenom prezira.... Ali je ono sto sam procitala zanimljivo
Lothesse- Broj poruka : 5764
Godina : 34
Raspoloženje : Sleepy kitty, pur, pur, puuuuur
Reputacija : 343
Datum upisa : 11.02.2009
hvala loti... zenica svijeta mi je inače prva ef knjiga... sad opet krećem sve i ono što sam pročitao i ono što nisam
Do koje si stigao?CRNIJASTREB ::hvala loti... zenica svijeta mi je inače prva ef knjiga... sad opet krećem sve i ono što sam pročitao i ono što nisam
Ima par mucnih, ali Sanderson vraca Tocak prvobitnom duhu
na preskok sam čitao... kako sam nalazio gdje knjigu... zadnja je staza bodeža
Ja sam skoro na pola Memories of Light sada ali sam napravio pauzu. Ovo je bio maraton nad maratonima što se tiče čitanja. Točak pod novim zrelijim pogledom mi deluje na momenti mnogo bolji i brži a sa druge strane mnogo gori i ... jednostavniji, linearniji. I ako je Sanderson pokrenuo priču njegov stil je u Točku mnogo prostiji od Džordanovog i ako je pokušavao da ga emulira. Ali svet je živ nekako, imam osećaj da ima potencijal za još 12 knjiga u novom dobu. Šta će se desiti sa Seančanima, da li će novi poziv mirotvoraca lepo ići Alijelima, kakva će biti dinamika između Bele i Crne kule i da li će ubijanje muškaraca koji imaju mogućnost da koriste jednu moć prestati u svetu? Sanderson je trebao u epilogu da opiše svet kakav će postotati bez Senke i mračnog da upliće prste ili makar da nam da neku naznaku u kom smeru će da sve to da krene. Verovatno neki steam-punk magi-tech svet sa pronalaskom vatrenog oružije i parne mašine.
Sada čitam The Way of Kings od Sandersa. Fenomenalno bizaran svet, intrigantna mitologije, uvrnuti kulturološki tabui, vanzemaljski eko sistem. Detaljno, bogato, sporo. Baš prava epska fantastika.
The Way of Kings ima 1007 stranica. Druga knjiga koja je izašla skoro ima 1088 stranica. A još osam treba da izađe. Biće ovo novi Točak.
Sada čitam The Way of Kings od Sandersa. Fenomenalno bizaran svet, intrigantna mitologije, uvrnuti kulturološki tabui, vanzemaljski eko sistem. Detaljno, bogato, sporo. Baš prava epska fantastika.
The Way of Kings ima 1007 stranica. Druga knjiga koja je izašla skoro ima 1088 stranica. A još osam treba da izađe. Biće ovo novi Točak.
Prince of Ravens- Broj poruka : 5786
Godina : 35
Raspoloženje : Sorrowfully happy
Reputacija : 791
Datum upisa : 01.04.2010
Hocu utiske kad zavrsis Memory
Negde na forumu su moji prvobitni utisci ... ali javljam i utiske posle reprize. Ovako u jednom komadu i nije toliko duga saga ... ako ignorišemo da je samo godinu dana mlađa od mene
što ti rek'o Gavro na drugo čitanje se primjećuje odakle je krao Džordan... evo sad sam skontao da ima i praznik Bel Tin.... Inače poznati praznik pominje se i u Vjescu Beltejn...
Pa i imena su malo drugačije izgovoreni mitski likovi, pogotovo Arturovski mitovi Morgaza, Gavin, Galad ... Onda Lan je očigledno Aragorn a cela polovina prvog dela je Shire iz Gospodara sa Morijanom kao Gandalfom ... Svi Forsakeni imaju imena demona. Mat ima toliko sličnosti sa Odinom, gavronovi, izgubio jedno oko kako bi spasio svet, obešen zbog znanja na ogromnom drvetu ... Da ne govorim o očiglednim paralelama sa Frenkom Herbertom gde su Aieli Fremeni, Bene Džeserit su Aes Sedai pa čak ima i crva u Blightu. Onda paralela Randa i Artura kao i Isusa i drugih mesijanskih figura gde spasioc sveta mora da umre za dobrobit svih. Ali mislim da je baš to poenta što se tiče mitovi, Točak se okreće i legende i mitovi iz Trećeg Doba su navodno korumpirani događaji koju su dospeli do Prvog doba, našeg doba posle punog okretanja Točka. Ili možda samo to izgovor zbog manjka kreativnosti. Ali dobar vajar može da napravi skulpturu i od lošeg materijala.
Počeo da čitam MEsiju Dine.
Veliki lov od Džordana... prvi put ga čitam...
Pocinjem Dolazak senke! A trenutno Poremecaje seksualnih sklonosti iz Psihijatrije by Slavica Djukic Dejanovic! Macka, bas je sazeta oko ove teme!
Kian The Nephilim- Putujući Učenjak
- Broj poruka : 1715
Raspoloženje : Kometa mi je zena! :) Sta mislite, kakvo onda moze biti? :)
Reputacija : 284
Datum upisa : 17.06.2013
završio Veliki lov i počeo Ponovorođenog Zmaja... Veliki lov mi se jako dopao jer sam ga prvi put čitao... bolji je od Zjenice Svijeta....
Svaka cast za Tocak Vremena, samo udrite ljudi.
I ja sam trebao ove godine da obnovim Tocak, ali sam ipak odlozio . Stigao sam do devete knjige i stao, nije tada bilo prevedeno nista vise, sada trebam sve od pocetka.
I ja sam trebao ove godine da obnovim Tocak, ali sam ipak odlozio . Stigao sam do devete knjige i stao, nije tada bilo prevedeno nista vise, sada trebam sve od pocetka.
Assassin- Lord Zapovednik Noćne Straže
- Broj poruka : 13622
Godina : 33
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009
Završio i drugu knjigu Stormlight Archive ... Words of Radiance je još bolji deo nego predhodni. Ja sam stvarno oduševljen. Verovatno nije za svakog jer je radnja spora, svet se polako gradi i od svih Sandersonovih svetova ovaj je najveći. U Mistbornu postoje dva dela Adonalsium-a, Ruin i Preservation (kako su već preveli kod nas). Dok je u Rosharu-u, svetu u kome je Stormlight Archive smešten, postoje tri dela Honor, Cultivation i Odium gde je Honor mrtav ... što dodaju bukvalno značnje rečenici "Honor is dead".
Možda ovo zvuči konfuzno ali Sandersonove knjige su smeštene u zajednički univerzum koji se zove Cosmere. Nekada davno postojao je svet Yolen na kome je postojao bog Adonalsium. Nešto se desilo i taj bog je umro i time uništio svet ali od njega su ostali delovi koje su ljudi pokupili i napravili svoje svetove i bogovi tih svetova. U Mistbornu su bila dva dela Ruin i Preservation SPOILER koji na kraju Saizd oba preuzme u sebe i postane novi bog tog sveta SPOILER END. To je kao neka skrivena saga, na pametan način je prodao sagi epske fantastike i ako je u početku pisao pojedinačne knjige bez nastavaka. Tako je valjda lakše naći izdavača, ali sada kada je postao renomiran upustio se na mamutski put. Kako bi pročitao obe knjige mi je trebalo isto vremena kao za prvih pet delova Točka. A predstoji još osam delova. Ovo je baš prava High Fantasy panoramska vožnja.
I pored činjenice da obe knjige idu preko hiljadu strana Sanderson obećava da će treći deo da izađe već sledeće godine. Ja efikasnijeg pisca nisam video s obzirom da je u proteklih godina izbacio Rithmathist, tri dela Točka, dva dela Stormlight Archive i Steelheart ... mislim čovek kao da je robot.
Možda ovo zvuči konfuzno ali Sandersonove knjige su smeštene u zajednički univerzum koji se zove Cosmere. Nekada davno postojao je svet Yolen na kome je postojao bog Adonalsium. Nešto se desilo i taj bog je umro i time uništio svet ali od njega su ostali delovi koje su ljudi pokupili i napravili svoje svetove i bogovi tih svetova. U Mistbornu su bila dva dela Ruin i Preservation SPOILER koji na kraju Saizd oba preuzme u sebe i postane novi bog tog sveta SPOILER END. To je kao neka skrivena saga, na pametan način je prodao sagi epske fantastike i ako je u početku pisao pojedinačne knjige bez nastavaka. Tako je valjda lakše naći izdavača, ali sada kada je postao renomiran upustio se na mamutski put. Kako bi pročitao obe knjige mi je trebalo isto vremena kao za prvih pet delova Točka. A predstoji još osam delova. Ovo je baš prava High Fantasy panoramska vožnja.
I pored činjenice da obe knjige idu preko hiljadu strana Sanderson obećava da će treći deo da izađe već sledeće godine. Ja efikasnijeg pisca nisam video s obzirom da je u proteklih godina izbacio Rithmathist, tri dela Točka, dva dela Stormlight Archive i Steelheart ... mislim čovek kao da je robot.
Sanderson
čitam Dolazak Sjenke.... Ponovorođeni Zmaj je dobar...
nego Gavro šta se radi je li to povezano sa Redom Magle?
nego Gavro šta se radi je li to povezano sa Redom Magle?
Strana 17 od 40 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 28 ... 40
Strana 17 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu