Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 34 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 34 Gosta :: 1 ProvajderNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Sta sada citate?
+39
SKF10
Besi
Brat Crni
Princ Regar
Garfi
White Rabbit
Amra
Eriops
Nocturnal
VojaLu
Areal
Uno Nomesta
Ser Andrej
Kian The Nephilim
Zandrin
khaleesi92
азор ахаи
bockybp
Melkor
LunarFang
Hokins
StefkeKum
Nim
Assassin
Majka žaba
Dimeks
Vazarius
Зимоврел
Oberin Martel
Nocnoi_Dozor
Prince of Ravens
Lord M.
Lothesse
HuddleBre
Zevs86
Sparkling Comet
Chandrian
Вештица
CRNIJASTREB
43 posters
Strana 7 od 40
Strana 7 od 40 • 1 ... 6, 7, 8 ... 23 ... 40
Re: Sta sada citate?
Posle duze pauze, vratio sam se na Tocak Vremena i to 7. knjigu
Melkor- Broj poruka : 43
Godina : 35
Raspoloženje : Steel
Reputacija : 1
Datum upisa : 15.02.2012
To sto kaze Oberin. Mada ja citam sa telefona, i skroz sam se navikao Mislio sam da ce mi biti veci problem, ali nije. U zadnjih godinu dana sam procitao bar trecinu knjiga sa telefona.
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Godina : 37
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Inače danas sam simultano završio čitanje Wise Man's Fear i Gospodarica jezera. I sada vagam šta sledeće da čitam. Mesto Geralta pored WC šolje je već zauzela Valkira Semjonove, a nakon Rotfusa razmišljam da počnem Bretov Demonski ciklus. Ali treba mi nešto što je nalik Rotfusu, u smislu da je zanimljivo za čitanje, lako za praćenje, pitko, a ne droga ko ASoIaF da me tera da ga pročitam za dan, nešto što može da se gustira. Da li Bret zadovoljava ove pomalo apstraktne kriterijume?
oberine jesi čitao Vidovnjake? oni su skroz naskroz u tom stihu... takođe ni Red magle nije loš... ja sam nA 6 djelu Vješca... prvih 5 sam pročitao za 6 dana... ovaj sam malo usporio... nemam 7 pa malo otezem žao mi da se odvojim od geralta...
@zevse ja sam zadnje dvije godine sve pročitao na mobtelu... imam FBReader, Cool Reader, E book, Prestigio, Adobe Reader, Kingsoft... i na svima čitam ko lud
@zevse ja sam zadnje dvije godine sve pročitao na mobtelu... imam FBReader, Cool Reader, E book, Prestigio, Adobe Reader, Kingsoft... i na svima čitam ko lud
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
Оби чита на ВЦ шољи о.0 Ја ту читам само етикете од шампона
Исто препоручујем Видовњаке и слажем се са Зеусом, навикла сам да читам на екрану телефона од 4 инча и на лаптопу, некако ми није тешко... Мада не би било лоше набавити е-book reader, it's quite nice to have such stuff..
Want to read this...
This tale begins with the struggles of our main protagonist, Azoth, a guild rat - a nothing who's got no where to go and nothing to lose. His only way to escape the slums and a life of cruelty and pain is to apprentice himself to Durzo Blint, a renowned wetboy (kinda like an assassin times a hundred) and legend. This, however, is not as easy as he supposed since he is forced to turn his back on anyone he's ever loved and devote himself to a practice that's not altogether savory for anyone with some sense of morals. Like the cover blurb says, "The perfect killer has no friends - only targets."
To accomplish this, Azoth is given a new identity and a new name, Kylar Stern, while he begins his training and attempts to unleash his "Talent", or his magical abilities that would extend his skills as a wetboy.
The Way of Shadows is a fast-paced dynamite of a novel. I was up late into the night burning through pages to find out the next twist. I have to admit, I love a good assassin-themed novel.
Исто препоручујем Видовњаке и слажем се са Зеусом, навикла сам да читам на екрану телефона од 4 инча и на лаптопу, некако ми није тешко... Мада не би било лоше набавити е-book reader, it's quite nice to have such stuff..
Want to read this...
This tale begins with the struggles of our main protagonist, Azoth, a guild rat - a nothing who's got no where to go and nothing to lose. His only way to escape the slums and a life of cruelty and pain is to apprentice himself to Durzo Blint, a renowned wetboy (kinda like an assassin times a hundred) and legend. This, however, is not as easy as he supposed since he is forced to turn his back on anyone he's ever loved and devote himself to a practice that's not altogether savory for anyone with some sense of morals. Like the cover blurb says, "The perfect killer has no friends - only targets."
To accomplish this, Azoth is given a new identity and a new name, Kylar Stern, while he begins his training and attempts to unleash his "Talent", or his magical abilities that would extend his skills as a wetboy.
The Way of Shadows is a fast-paced dynamite of a novel. I was up late into the night burning through pages to find out the next twist. I have to admit, I love a good assassin-themed novel.
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
Zavrsio drugi deo Vidovnjaka, i dalje sam zadovoljan! Mada sam primetio prve stvari koje su mi zasmetale. Spisateljica izbegava detaljne opise pojedinacnih borbi, i taktickih zamisli i opisa kretanja vojske tokom bitaka. Sto je vec nekoliko puta uradila do sada, verovatno joj je to slabija strana. I druga zamerka mi je to sto je protagonista PREPAMETAN i PREVISE ZREO za 16godisnjaka. Ma sta god da je preziveo i cemu god da je naucen, sve mu ide od ruke i na sve nacine uspeva da prezivi i da se izbori. Poceo sam treci deo, nadam se razresenju zapleta
@Oberin mislim da ce ti Vidovnjaci upasti u tu kategoriju knjiga koje mozes da citas a da ne odlepis, kvalitetno je napisana radnja je dinamicna iako nema mnogo dijaloga i stil vise lici na Rotfusa nego na Martina. Radnja je zanimljiva, i lako se vezes za protagonistu. Sto se tice Breta, prvi deo demonskog ciklusa mu je najlosiji( procitao sam prva 3) i lako moze da se desi da ti se ne svidi, mada ne mogu da kazem da je losa knjiga. Sto se tice pisanja i kvaliteta on je tu, samo mu je taj prvi deo klimav. Kao da nije bio bas siguran niti u stil niti u pricu na pocetku. Dok je drugi deo zaista odlican, bar po meni. I jos nesto, jesi li citao Straze od Lukjanjenka? oO? Prva tri dela su dobra, i meni se jako dopada. Eto par preporuka
@Oberin mislim da ce ti Vidovnjaci upasti u tu kategoriju knjiga koje mozes da citas a da ne odlepis, kvalitetno je napisana radnja je dinamicna iako nema mnogo dijaloga i stil vise lici na Rotfusa nego na Martina. Radnja je zanimljiva, i lako se vezes za protagonistu. Sto se tice Breta, prvi deo demonskog ciklusa mu je najlosiji( procitao sam prva 3) i lako moze da se desi da ti se ne svidi, mada ne mogu da kazem da je losa knjiga. Sto se tice pisanja i kvaliteta on je tu, samo mu je taj prvi deo klimav. Kao da nije bio bas siguran niti u stil niti u pricu na pocetku. Dok je drugi deo zaista odlican, bar po meni. I jos nesto, jesi li citao Straze od Lukjanjenka? oO? Prva tri dela su dobra, i meni se jako dopada. Eto par preporuka
Vidovnjaci = Farseer? Pisala Robin Hob? Čitao sam njenu pripovetku iz Legendi, i svidela mi se. Možda probam i ovaj roman.
Ja moj nemilosrdno izrabljujem otkad sam ga kupio. Plus je što mogu i stripove da čitam (ako ih raspakujem iz cbr-a). Jedino što mi fali je anti-glare ekran da mogu da čitam na suncu, ali svejedno je lepše čitati u hladovini
Što trošiti vreme zagledan u zid, kad mogu da čitam?Оби чита на ВЦ шољи о.0
Мада не би било лоше набавити е-book reader, it's quite nice to have such stuff..
Ja moj nemilosrdno izrabljujem otkad sam ga kupio. Plus je što mogu i stripove da čitam (ako ih raspakujem iz cbr-a). Jedino što mi fali je anti-glare ekran da mogu da čitam na suncu, ali svejedno je lepše čitati u hladovini
@Oberin Da, to je ta
Svi citaju ili ce citati Vidovnjakeee
Lothesse- Broj poruka : 5764
Godina : 34
Raspoloženje : Sleepy kitty, pur, pur, puuuuur
Reputacija : 343
Datum upisa : 11.02.2009
Zevs86 :: PREPAMETAN i PREVISE ZREO za 16godisnjaka. Ma sta god da je preziveo i cemu god da je naucen, sve mu ide od ruke i na sve nacine uspeva da prezivi i da se izbori. Poceo sam treci deo, nadam se razresenju zapleta
To je najtragicnija licnost o kojoj sam citao u nekoj knjizi epike, a veruj mi, procitao sam ih ihaha.
Ide mu sve od ruke? Kakav izadje iz tih "prezivljavanja"?
Zevse ne , lik nije previse zreo i pametan za svoje godine.
Sto se tice opisa bitaka... Njih prvenstveno i nema puno, a osim toga pripovedac knjige je sam lik, on prepricava svoju pricu, a prema tome on moze opisati samo detalje borbe oko sebe, tj. ono sto je on video i ucinio, sto i cini - prepricava.
Assassin- Lord Zapovednik Noćne Straže
- Broj poruka : 13622
Godina : 33
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009
Završio Večiti rat. Ovo je jedan od najboljih military sf romana koje sam ikada čitao. :Dpored Svemirskih vojnika. Sada ću verovatno uzeti HAdrijanove memoare od Margerit Jursenar. Svi hvale knjigu pa je red da se uverim u te tvrdnje.
Nocnoi_Dozor- Vitez od Zimovrela
- Broj poruka : 6765
Godina : 36
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013
to sto kaže ubica....
oberine ja imam tri knjige Vidovnjaka... ako hoćeš da ti pošaljem na mejl...
oberine ja imam tri knjige Vidovnjaka... ako hoćeš da ti pošaljem na mejl...
Moram da se pozalim da me uzasno nerviraju ljudi koji ne cuvaju knjige. Znam, desi se ponekad neka nezgoda, pogotovo ako je papir nekvalitetan, ali mi nije jasno kako neko moze da iscepa citave stranice, prolije/razmaze dorucak, rucak, veceru, izgrebe kandzama korice, uvrce coskove itd. U bibliotekama bi trebalo da vrse proveru nad vracenim knjigama i da lupaju kazne svakome ko vrati knjigu u takvom stanju. Desilo mi se da uzmem knjigu, iznerviram se kad fale neke stranice i vratim je. Ili naletim na neke mrlje nepoznatog porekla. Ili neki retardirani debil napise spojler na prvoj stranici.
Gost- Gost
Meni oštećenja ne smetaju sve dok je sav tekst čitljiv i dok je knjiga u jednom komadu. Ali za isčupane listove bih streljao. Kad na pola knjige provalim da fali deset strana... fnord
nama je učiteljica usadila jednu jako lijepu naviku... kad god uzmemo knjigu iz biblioteke da je čuvamo i popravimo, tj zalijepimo.korice, listove, ako ima nekih stvari koji su napisane suvom olovkom da obrišemo...
Da, to se meni desiloOberin Martel ::Meni oštećenja ne smetaju sve dok je sav tekst čitljiv i dok je knjiga u jednom komadu. Ali za isčupane listove bih streljao. Kad na pola knjige provalim da fali deset strana... fnord
Gost- Gost
Јао сећам се кад смо били у основној и сви читали исту лектиру у школској библиотеци да су се неки ђаци "дописивали" унутар књиге, типа на празној страници неко напише: Караја из VIII1, па му нека девојка испод нешто одговори...
Ружна навика
Ружна навика
Ma ne pricam o skoli vec o gradskoj biblioteci Kapiram da onaj ko placa clanarinu i uzima knjige ima barem malo mozga i kulture da ne svrsava po stranicama i cepa ih.
Gost- Gost
ja popravljam sve koje nađem
Trešnja ::Da, to se meni desiloOberin Martel ::Meni oštećenja ne smetaju sve dok je sav tekst čitljiv i dok je knjiga u jednom komadu. Ali za isčupane listove bih streljao. Kad na pola knjige provalim da fali deset strana... fnord
Kako to iritira. -_- Nije mi se odavno desilo, ali na pocetku citanja epike bilo je par knjiga kojima su falile stranice. Neki deo Tocka Vremena i kod Fajsta je jednom bilo greskom NEodstampano par strana, bilo prazno.
A mene iritira to jer ja tako ne mogu da citam, moram sve da procitam da ne bih propustio neki bitan deo.
A sto se tice pisanja po knjigama, imao sam obicaj ranije, davno, davno, pre nekih 7 godina, da na poslenjoj strani, onoj beloj gde je opis stamparije - izdavaca, ostavim utisak o knjizi. Mali uredan tekstic, lepo srocenih reci, a na kraju bih potpisao sa "Assassin". Kada se setim tih dana . A najlepse mi kada sam posle nekoliko godina otisao i video na stolu jednu od knjiga na kojoj sam ostavio tekstic, pa obrnuo poslednju stranu cisto da vidim, a tamo ljudi krenuli mojim primerom, pa svako ostavio neki tekstic o tome kako im se dopala knjiga itd.
Naravno to sam na knjigama epike radio, ne cesto, ponekad.
Assassin- Lord Zapovednik Noćne Straže
- Broj poruka : 13622
Godina : 33
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009
Мени се такође није одавно десило.
Пошто само скидам пиратизоване књиге xD PDF and EPUB for the win
А исто ме је нервирало кад видим да исподвлаче делове у књигама, тачно ме одврати од читања.
Пошто само скидам пиратизоване књиге xD PDF and EPUB for the win
А исто ме је нервирало кад видим да исподвлаче делове у књигама, тачно ме одврати од читања.
Ben Aaronovitch - Rivers of London, urban fantasy, simpatična knjiga, neobična mješavina odraslog Hari Potera i Hot Fuzz.
Sparkling Comet- Broj poruka : 15528
Godina : 35
Raspoloženje : Hope for the best, I always do :)))
Reputacija : 1019
Datum upisa : 30.08.2012
I meni se to desilo. Upravo kada sam čitao Večiti rat su bile prazne stranice. To mnogo mrzim.
Nocnoi_Dozor- Vitez od Zimovrela
- Broj poruka : 6765
Godina : 36
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013
Assassin ::Zevs86 :: PREPAMETAN i PREVISE ZREO za 16godisnjaka. Ma sta god da je preziveo i cemu god da je naucen, sve mu ide od ruke i na sve nacine uspeva da prezivi i da se izbori. Poceo sam treci deo, nadam se razresenju zapleta
To je najtragicnija licnost o kojoj sam citao u nekoj knjizi epike, a veruj mi, procitao sam ih ihaha.
Ide mu sve od ruke? Kakav izadje iz tih "prezivljavanja"?
Zevse ne , lik nije previse zreo i pametan za svoje godine.
Sto se tice opisa bitaka... Njih prvenstveno i nema puno, a osim toga pripovedac knjige je sam lik, on prepricava svoju pricu, a prema tome on moze opisati samo detalje borbe oko sebe, tj. ono sto je on video i ucinio, sto i cini - prepricava.
Kapiram ja da on prepricava, ali preziveo je sve u stilu Kraljevica Marka Kazes da nije prepametan i previse zreo za 16godisnjaka, hajde mi navedi nekog zrelijeg i pametnijeg 16godisnjaka iz svih knjiga epske fantastike koje si procitao do sada? Jel ima jedan da mu je ravan osim Kvouta, za koga je odmah receno na pocetku da je bukvalno Wonderkid i da je pametniji i sposobniji od ostalih vrsnjaka pa i starijih od sebe? Koji opet ne upada u slicne probleme, niti u slicne sukobe, niti toliko puta bude u smrtnoj situaciji na takve nacine. Sada sam negde na trecini treceg dela, i vec je pocelo da mi biva dosadno to sto je "ponovo" u smrtnoj opasnosti. Kapiram ja, prodje on istraumiran, i pun oziljaka, ali on i dalje ima samo 17 godina( barem dokle sam ja stigao). I dalje mi je zanimljiva prica, i dalje imam zelju da je citam jer sam poistovetio sa likom i spisateljica me je kupila vec, ali imam zamerki. I opet u trecem delu vidim da joj opisi same borbe ne idu bas sjajno, mada ih bas vesto zaobilaci i preskace. I sve vise mi je nelogican svet u kojem je postavljena radnja.
Strana 7 od 40 • 1 ... 6, 7, 8 ... 23 ... 40
Strana 7 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu