Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 9 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 9 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Brendon Sanderson
+15
Uno Nomesta
Zandrin
Assassin
Vazarius
srbul
Chandrian
Zevs86
KrleTuđin
Зимоврел
Narcisa Black
Lord M.
CRNIJASTREB
Prince of Ravens
Lothesse
Sparkling Comet
19 posters
Strana 7 od 19
Strana 7 od 19 • 1 ... 6, 7, 8 ... 13 ... 19
Re: Brendon Sanderson
Rekoh ja da će ti se dopasti, tačnije nema šta da se ne dopadne.
Sad se Zevse baci hitro na drugi dio.
Sad se Zevse baci hitro na drugi dio.
Sparkling Comet- Broj poruka : 15528
Godina : 35
Raspoloženje : Hope for the best, I always do :)))
Reputacija : 1019
Datum upisa : 30.08.2012
@Kometa Definitivno Originalno, dobro napisano i odlicno postavljeno haj fentezi ludilo Sta ima da mi se ne svidi, tu si 100% u pravu Nego, sta kazes na ovo sto sam napisao u spojleru? oO? Slazes, ne slazes? Misljenje?
I moram da kazem da sam uporedjivao stil Rotfusa i Sandersona, i moram da kazem da mi je Rotfusov stil i dalje #1 sto se tice sveta EF. Sto se tice postavke sveta, zanimljivosti radnje i svega ostalog izjednaceni su mi Sanderson i Rotfus. Ali stilski, mnogo mi je vece uzivanje citanje Rotfusa. I to sam hteo da dodam u spojleru, mada nema potrebe, mogu to da kazem i ovde
I moram da kazem da sam uporedjivao stil Rotfusa i Sandersona, i moram da kazem da mi je Rotfusov stil i dalje #1 sto se tice sveta EF. Sto se tice postavke sveta, zanimljivosti radnje i svega ostalog izjednaceni su mi Sanderson i Rotfus. Ali stilski, mnogo mi je vece uzivanje citanje Rotfusa. I to sam hteo da dodam u spojleru, mada nema potrebe, mogu to da kazem i ovde
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Godina : 37
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Mislim da je to to, neko generalno mišljenje oko kojeg se svi možemo složiti, simpatije prema likovima mogu da variraju, mada i meni su Kolin i Dalinar broj 1.Zevs86 ::@Kometa Definitivno Originalno, dobro napisano i odlicno postavljeno haj fentezi ludilo Sta ima da mi se ne svidi, tu si 100% u pravu Nego, sta kazes na ovo sto sam napisao u spojleru? oO? Slazes, ne slazes? Misljenje?
Što se mene tiče, Sandersonu niko ne može da priđe, jer mi se mnogo više dopadaju njegovi svijetovi i likovi, nego npr. Roftus, iako on ima poetičniji stil nego Brendon, ali to su opet subjektivna razmišljanja.
A slicnosti izmedju Demonskog ciklusa i Puta kraljeva? Jel i tebi slicno, ili samo meni?
I ne baš, mislim tu su vojnički elementi i podjela na muške i ženske poslove, prije se može govoriti o nekim elementima koji svi koriste u epskoj fantastici, kao žanrovskoj književnosti, ali neku blisku sličnost ne uviđam.Zevs86 ::A slicnosti izmedju Demonskog ciklusa i Puta kraljeva? Jel i tebi slicno, ili samo meni?
nema sličnosti između breta i Sandersona.
nego zevse Hoid?
nego zevse Hoid?
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
@Jastreb Hoid? Sta Hoid?
Sto se tice slicnosti, jbm li ga Mene bas podseca.
I sta kazes na ostale stvari iz spojlera?
Hoid ili Hojd ili Visprenost. već si se sreo sa njim. u redu magle.Zevs86 ::@Jastreb Hoid? Sta Hoid?
Što se tiče sličnosti ne meni ne. Sandersonov svijet je mnogo veći i složeniji.
likovi onako, kaladan nije moj omiljeni, niti je ona lopuža. Što se tiče bivše kraljice ona me tek pizdi i po meni je najgori lik u knjizi.
onako kliše fufa od uspaljene matorke.
@Jastreb Secam se tog imena i da je spomenuto u Putu kraljeva, ali ne mogu tacno da se setim sta gde kako i ko je to... Moracu da bacim jos jedan pogled na to poglavlje... Video sam da je neko spominjao u ovoj temi nekog lika koji se pojavljuje u oba serijala. A Red Magle sam citao na srpskom a Put kraljeva na engleskom( jbg jos nisam pazario )
Da li je moguce da sam jedini koji uvidja slicnosti? oO? Bas mi nekako ocigledno
Da li je moguce da sam jedini koji uvidja slicnosti? oO? Bas mi nekako ocigledno
jesi. a hojd je lik koji sve zna pa imaš poglavlja gdje on pripadao priča sa Kalom, pa i Dalom, da ne spominjem gdje ga neki ljudi traže? ili kad on vrijeđa sve živo jer mu se može on je kraljeva luda na neki način.
Luda, Elhokarov Luda je Hoid? oO? Da, bre znam ko je Luda Obozavam ga, samo ne mogu da se setim tog poglavlja gde je imenovan kao Hoid u Putu kraljeva...
EDIT: Mada bih i njemu dodao drcnosti i bre vulgarnosti bar malo Malo bar prostacenja po neki put D:
EDIT: Mada bih i njemu dodao drcnosti i bre vulgarnosti bar malo Malo bar prostacenja po neki put D:
ima razgovor za kelzijerom, ali ne liči na sebe, tj na ovog hojda. da jeste, pa predstavio se tako. da li kalu da li dalu
Nasao sam Da bre, nego nisam mogao da se setim u tom trenutku kada si me pitao. Njegov razgovor sa Kalom, i prica o Sigzilu i to tako sve
A iz Reda Magle se ne secam
A iz Reda Magle se ne secam
I ja bih voleo da me uputite na poglavlja gde mogu u Redu Magle da čitam o Visprenosti/Hoidu?
Zevse, Sličnost između Ciklusa i Arhive? Mislim da ćeš biti jedini koji je vidi. Stvarno niti jednog trenutka mi Bretovi likovi nisu pali na pamet tokom čitanja.
Što se tiče komentara, vidim da si (bio) rad da komentarišeš i deliš svoje utiske, a forumaši nam se nešto stisli sa njihovim, možda su davno čitali pa sebično čuvaju reči, ja ću zaroniti sa tobom u dubine prve knjige:
Zevse, Sličnost između Ciklusa i Arhive? Mislim da ćeš biti jedini koji je vidi. Stvarno niti jednog trenutka mi Bretovi likovi nisu pali na pamet tokom čitanja.
Što se tiče komentara, vidim da si (bio) rad da komentarišeš i deliš svoje utiske, a forumaši nam se nešto stisli sa njihovim, možda su davno čitali pa sebično čuvaju reči, ja ću zaroniti sa tobom u dubine prve knjige:
- Spojler:
- Kaladin: Odlično ga je napisao, Brendon, a? Definitivno omiljen i moj lik, još od prvog poglavlja i njegove uvodne scene. Šteta što Sanderson nije nastavio sa takvim realnijim opisima i kod sledećih bitki.
Dalinar: Takođe, s tim što meni Dalinar deli prvo mesto sa Kalom. Volim taj vojnički autoritet, meni je baš svež u EF-u. Uvek su to neki buntovnici, srećnici, lupeži itd. Kod Dalinara red, rad, disciplina. Hijerarhija i dužnost. Baš mi fale takvi likovi u EF-u. Mada mene mnogo podseća na Aragorna iz Gospodara.
Jasna: (Jasna sa J. Tako sam Sanderson izgovara, mada razumem zašto je prevedena sa početnim Dž, ali me strašno nervira ta aljkavost izdavača što se nije upoznao sa osnovama dela koje prevodi, pa postoji još gomila sličnih grešaka.) Jasna nije ateista. Ateista, kao što i sam znaš, je neko ko ne veruje u nešto onostrano, u spoljašni uticaj i slično. Jasna ne veruje u božanstvo u koje veruju ljudi Aletkara. Ali ona veruje u Boga. Više o tome u sledećoj knjizi, bojim se. Sve u svemu, moj omiljeni ženski lik. Neuporedivo bolji od....
Šalan: Da se ne bih nervirao, svoje utiske o ovoj maloj spodobi i g...u od čoveka, a da te ne bih mračio zbog čega takvo mišljenje, preskočiću....
Adolin Kolin: Kao i ovo drugo g...o od čoveka...
Szet: Ne bi falilo da se Sanderson u sledećim knjigama malo više pozabavi njime, na malo drukčiji način.
Elokar: Vidiš, nisam znao da se stiče Džofrijev utisak dok čitaš o njemu već u prvoj knjizi. U drugoj da, ali nisam stekao u prvoj. Interesantno...
Sadeas: Kako znamo da je pisac napisao dobrog zlikovca? Kada možemo da razumemo njegove postupke, zar ne? Kada osetiš ono unutrašnje previranje u stomaku dok čitaš razloge njegove zlobe i shvatiš da ga razumeš. Kad se poistovetiš sa zlikovcem. Ne zato što si ti loša osoba, već upravo suprotno, zato što je i taj zlikovac samo čovek. Sanjam da čitam knjigu iz tačke gledišta nekog zlikovca. Sanderson je donekle uspeo, ali ne sa Sadeasom. Čudi me da ti je to promaklo.
Što se tiče nerviranja oko opširnosti... Ti znaš da je Erikson moj nambr 1 pisac, zar ne? Upravo zbog opširnosti sveta i mitologije, istorije i likova. E sad, možeš da zamisliš koliko je knjiga preobimna kad sam se ja nervirao dok sam čitao Reči Blistavosti. Sve je to moglo za 1/3 kraće. I bilo bi savršeno.
Ovako, što se tiče worldbuilding-a i dalje neprevaziđen Erikson, ali samo zbog broja njegovih knjiga u serijalu.
Sanderson će ga u dogledno vreme prevazići iz prostog razloga što Sanderson gradi EF Multiverse.
KrleTuđin- Broj poruka : 3002
Raspoloženje : ...
Reputacija : 525
Datum upisa : 20.02.2013
Poslednje carstvo poglavlje 19
i vin se treba sastati sa njim u heroju doba, 27,ali ne sretnu se
- Spojler:
- Skočio je na zemlju neposredno ispred Garave četvrti pa čvrsto pritegnuo svoj maglarski plašt i samouverenim korakom pošao ulicom. Čovek sa kojim je trebalo da se nađe sedeo je u dovratku jedne zatvorene radionice i tiho pućkao lulu. Kelzijer ga iznenađeno pogleda, duvan je luksuz. Hojd je ili rasipnik ili je zaista uspešan kao što Dokson tvrdi.
Hojd mirno skloni lulu te ustade, ali to ga nije učinilo mnogo višim.Žgoljavi ćelavko duboko se pokloni, obavijen maglom i mrakom.
„ Pozdravijam vas, milostivi."
Kelzijer zastade ispred njega, pazeći da mu ruke ne izviruju ispod plašta. Ne bi valjalo da ulični doušnik shvati da nepoznati „velmoža" s kojim se krišom sastaje ima hatsinske ožiljke po rukama.
„ Imaš dobre preporuke", odgovori Kelzijer oponašajući uobraženi plemićki naglasak.
„ Milostivi, ja sam jedan od najboljih."
„ Svako kome pođe za rukom da toliko dugo preživi mora da je dobar", pomislio je Kelzijer. Velmože ne vole da drugi znaju njihove tajne. Uhode obično ne žive dugo.
„ Želim nešto da saznam, uhodo“, nastavi Kelzijer. ,, Ali najpre se moraš zavetovati da ovaj sastanak nikome nećeš spominjati.“
„ Naravno, milostivi", odgovori Hojd. Verovatno će svoje obećanje prekršiti pre jutra, što je samo još jedan razlog zbog kojeg doušnici ne žive dugo. „ Doduše, ostalo je da rešimo pitanje isplate...“
„ Dobićeš svoje pare, ska“, odbrusi Kelzijer,
„ Naravno, milostivi", reče Hojd i hitro se pokloni. „ Čini mi se da ste tražili podatke o kući Renoa...“
„ Da. Šta se o njima zna? Sa kojim su kućama u savezništvu? Moram to da saznam."
„ Milostivi, nema mnogo toga da se kaže“, odgovori Hojd. „ Lord Renoa je tek pristigao u ove krajeve i veoma je oprezan. Trenutno ne stvara ni savezništva ni neprijateljstva, nabavija mnogo oružja i oklopa, ali to verovatno kupuje od raznih kuća i trgovaca, pokušavajući da na taj način stekne njihovu naklonost. Mudra taktika. Možda će imati višak robe, ali će imati i višak prijatelja, zar ne?“
Kelzijer zafrkta.
,, Ne vidim zašto bih te za to platio."
„ Milostivi, imaće previše robe“, brzo odgovori Hojd. „ Mogli biste lepo da zaradite ako znate da Renoa posluje s gubitkom.“
„ Slušaj, ska, nisam ti ja trgovac“, odreza Kelzijer. „ Nije me briga za zarade i gubitke!"
„ Neka sad razmišija o tome“, nastavio je u sebi. „ Misliće da sam iz neke vlastelinske porodice,naravno, ako to već nije pretpostavio zbog maglarskog plašta, onda ne zaslužuje glas koji ga bije.“
„ Naravno, milostivi", hitro se oglasi Hojd. „ Naravno, ima još...“
,,Ali, sada ćemo videti da li čaršija zna da je kuća Renoa povezana sa glasinama o pobuni“, pomisli Kelzijer. Ako je neko otkrio tu tajnu, onda je Kelzijerova družina u ozbiljnoj opasnosti. Hojd se tiho zakašija i pruži ruku.
„ Bedniče!", prasnu Kelzijer i baci mu kesu s novcem pred noge.
„ Da, milostivi", reče Hojdispusti se na kolena tražeći kesu. „ Izvinjavam se, milostivi.
Znate, slabog sam vida. Jedva vidim sopstveni prst pred nosom.“
,, Pametno“, pomislio je Kelzijer dok je Hojd trpao kesu u odeću. Naravno, ta opaska o slabom vidu bila je čista laž, nema tog čoveka koji bi sa takvom telesnom manom preživeo u podzemlju. Međutim, plemić koji za svog doušnika misli da je skoro slep neće se brinuti hoće li ga ovai prepoznati. Ali Kelzijer uopšte nije brinuo, nosio je jednu od najboljih Doksonovih maski. Sem brade, imao je i lažni nos, sasvim verodostojan, kao i platforme u obući, a ten je posvetlio šminkom.
„ Rekao si da znaš još nešto?“, upita Kelzijer. „ Ska, kunem ti se, ako to nije nešto bitno...“
,, Jeste“, brzo odgovori Hojd. „ Lord Renoa razmatra brak između svoje nećake, gospe Valet, i lorda Elenda Ventura.“
Kelzijer zastade. „ To nisam očekivao...“, pomisli, ali odmah nastavi:
,, To je budalaština. Venturi su daleko iznad Renoa.“
,, To dvoje mladih je viđeno kako razgovaraju, i to nadugačko, na balu koji su Venturi priredili pre mesec dana.“
Kelzijer se prezrivo nasmeja.
„ To svi znaju. To ništa ne znači.“
,, Ne znači?“, ponovi Hojd. ,, A znaju li svi da je lord Elend Ventur tu devojku veoma pohvalno pominjao pred svojim prijateljima, skupini mladih filozofa plemenite krvi koja se okupija u Slomljenom peru ?’’
„ Mladići stalno pričaju o devojkama“, odbrusi Kelzijer. ,, To ništa ne znači. Vratićeš mi taj novac.“
„ Čekajte!", viknu Hojd, sada prvi put bojažijivo. „ Ima još. Lord Renoa i lord Ventur u tajnim su pregovorima.“
„ Molim?"
„ Istina je“, viknu Hojd. „ Ovo su sveže vesti i sam sam ih saznao tek pre sat vremena.
Postoji povezanost između Renoe i Ventura. Iz nekog razloga, lord Renoa se našao u tako dobrom položaju da zahteva da Elend Ventur bude određen da pazi na gospu Valet na balovima." Onda spusti glas. „ Priča se čak i da lord Renoa ima izvestan... uticaj na kuću Ventur."
„ Šta li se desiio na večerašnjem balu?“, zapitao se Kelzijer, ali samo izgovori:
„ Ska, sve mi to zvuči veoma labavo. Zar nemaš da mi saopštiš ništa osim nagađanja?"
,, Ne u vezi s kućom Renoa, milostivi", nastavi Hojd. „ Pokušao sam, ali zalud brinete zbog te kuće! Valjalo bi da odaberete porodicu koja je od ključne važnosti za politiku. Na primer, Elarijele...“
Kelzijer se namršti. Spomenuvši Elarijelove, Hojd je zapravo nagovestio kako zna neku važnu sitnicu koja vredi Kelzijerove isplate. Izgleda da su tajne kuće Renoa bezbedne. Vreme je da rasprava pređe na druge porodice kako Hojd ne bi postao previše sumnjičav u vezi sa Kelzijerovim zanimanjem za kuću Renoa.
,, Dobro“, reče mu Kelzijer. „ Ali ako se ispostavi da traćim vreme...“ „ Neće biti tako, milostivi. Gospa Šan Elarijel je smiritelj."
,, Dokaz?“
„ Milostivi, osetio sam njen dodir na svojim osećanjima“, odgovori Hojd. „ Tokom požara u zamku Elarijel pre nedelju dana smirivala je osećanja svoje služinčadi."
Kelzijer je odgovoran za taj požar. Nažalost, vatra se nije proširila dalje od stražarnica.
„ Šta još?“
„ Kuća Elarijel joj je nedavno dozvolila da koristi svoje moći prilikom dešavanja na dvoru“, Hojd nastavi. „ Pribojavaju se da će doći do rata među vlastelinskim porodicama i žele da sklope sva moguća savezništva. Ona u svojoj desnoj rukavici uvek nosi tanani list mesinga. Dovedite nekog tragača u njenu blizinu za vreme nekog bala i uverićete se sami. Milostivi, ja ne lažem! Pošto sam doušnik, moj život zavisi isključivo od mog ugleda. Šan Elarijel jeste smiritelj.“
Kelzijer se neko vreme pretvarao da se premišija. Taj podatak ništa mu nije značio, ali već je ispunio svoj večerašnji cilj, da sazna šta se priča o kući Renoa. Hojd je zaradio svoj novac, a verovatno nije ni svestan toga.
Kelzijer se nasmeši. ,, A sada da unesemo još malo pometnje", odluči on.
,, A šta je sa Šaninom tajnom vezom sa Salmenom Tekijelom?", upita Kelzijer nasumice se odlučivši za tog mladog plemića. „ Misliš li da se poslužila svojim moćima kako bi pridobila njegovu naklonost?"
„ Oh, to je sigurno, milostivi“, hitro odgovori Hojd. Kelzijer je jasno video kako mu oči uzbuđeno cakle, pomislio je da je od Kelzijera za džabe izvukao slasne političke glasine.
„ Možda je upravo ona omogućila Elarijelima da prošle nedelje sklope dogovor sa kućom Hejsting“, razmišijao je Kelzijer naglas. Naravno, takvog dogovora nije bilo.
„ Najverovatnije, milostivi.“
„ Dobro, ska“, reče mu Kelzijer. „ Zaradio si svoj novac. Možda ću te opet posetiti nekom drugom prilikom.“
„ Hvala vam, milostivi“, odgovori Hojd i duboko se pokloni.
Kelzijer baci novčić i vinu se u vazduh. Čim se dočekao na krov, krajičkom oka je primetio kako Hojd hitro grabi novčić sa zemlje. Iako je bio ,,slabovid“, pronašao je novčić bez po muke. Kelzijer se nasmeši, a onda nastavi dalje. Hojd nije pomenuo Kelzijerovo kašnjenje, ali osoba sa kojom ima zakazan sledeći sastanak neće biti tako dobrodušna.
i vin se treba sastati sa njim u heroju doba, 27,ali ne sretnu se
Hvala Jastro. Samo, koja je svrha njegovog boravka u svetu Reda Magle, zna li se? Ovako mi deluje kao da je naknadno Sanderson odabrao nekog generičnog lika iz svake od njegovih knjiga, lika koji je bio totalno neupadljiv u tim odvojenim svetovima, pa ga "prekrstio" u nekog bitnog u ovom poslednjem započetom serijalu... Razumeš šta hoću da ti kažem?
I meni je prvo to palo na pamet, ali zaista jedina stvar koju mozemo da uradimo jeste da... cekamo I vidimo da li ce i da li i sta planira sa tim svim da uradiKrleTuđin ::Hvala Jastro. Samo, koja je svrha njegovog boravka u svetu Reda Magle, zna li se? Ovako mi deluje kao da je naknadno Sanderson odabrao nekog generičnog lika iz svake od njegovih knjiga, lika koji je bio totalno neupadljiv u tim odvojenim svetovima, pa ga "prekrstio" u nekog bitnog u ovom poslednjem započetom serijalu... Razumeš šta hoću da ti kažem?
To je odgovor na poslednji komentar.
@Jastreb Hvala! I meni deluje kao da je ovo sto je Krle rekao, jednostavno za sada nemamo vise informacija Videcemo.
@Krle U vezi tvog odgovora I da, manje vise sam uvek rad i otvoren u diskusiji, a uzivo i cesto glasan pa i bucan Mozes da pitas one koji su imali priliku da me upoznaju bolje Ide u spojler odgovor
- Spojler:
Slazemo se povodom Kaladina, kul.
Vecinski se slazemo i oko Dalinara, bar meni tako deluje I ja sam uzivao u njegovim poglavljima u potpunosti. Samo sam se nekako vise uneo u Kaladinova. I zaista je razlika u "svidjanju" veoma mala Milimetri jbt
E sad, sve ovo sto si dalje naveo mi deluje kao da si ucitao neki "grudge" iz drugog dela Te stoga ne znam kako da pricam sada o tome, a da mi ti ne ispojlujes sve zivo, sto nikako ne zelim!
Sto se tice Elokara, pa tako mi je delovalo i prva stvar na koju sam pomislio jeste da ne zelim da citam o jos jednom Dzofriju. I onda citajuci dalje sam video da Elokar ima dosta potencijala da dzofruje( ako mogu tako da se izrazim ) E sad, Dalinar ga je posteno izbubecao na samom kraju knjige i to mi je pricinilo veliko zadovoljstvo i podsetilo na onaj tren kada je Tirion samarao Dzofrija Srece i radosti
Sto se tice Sadeasa, njega jednostavno vidim kao dezurnog sivog zlikovca. Jednostavno kao nesto sto je potrebno u knjizi. Neko lice koje mozemo mrzeti odmah, to je definitivno Sadeas. I njega mrzimo zbog toga sto radi Kaladinu i bridgerunerima uopsteno i zbog onoga sto je uradio Dalinaru Kapiram da je on to izdeklamovao kao borbu za visi cilj i bla bla bla, na to mogu da kazem samo da cemo videti dalje Tj da cu ja videti dalje, ti si deo vec video i mozda iz tog ugla komentarises, ne znam
I da zavrsim, jbg na osnovu ovog tvog poslednjeg komentara o drugom delu ne znam sta da iscekujem Bas sam se radovao tom trenutku kada uzmem drugi deo i nastavim sa citanjem, sad si me malo spustio Tj probusio si mi hajp balon Videcu i komentarisacu dublje i vise drugi deo kada ga budem procitao Ovako naslepo ne znam sta da kazem
@krle, @zevse na kraju reda magle u pojmovniku stoji pored Hojd -Misterija koja čeka da bude riješena.
uostalom gavro više o tome zna.
uostalom gavro više o tome zna.
@Jastreb Pa, jedva cekam da vidimo tu celu misteriju i njeno razresenje
Зеус баш ми је драго да ти се свиђа књига! Видиш да смо били у праву кад смо те мучили да је читаш
Шта је оно што ти се најмање свиђа? И којим путем очекујеш да крене радња?
Шта је оно што ти се најмање свиђа? И којим путем очекујеш да крене радња?
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
Zavrsila prvi deo Mistborn trilogije I nemam zelju da nastavim dalje. Nekako mi se svidja kraj prve knjige i volela bih da ostanem na njemu. Svideo mi se stil pisanja, likovi i njihove transformacije, sam svet... neke stvari khm khm mi se nisu dopale ali kapiram da drugacije nije moglo biti. Ne zelim da nastavljam jer znam da ce mi se mnogo manje dopasti drugi i treci deo. Mozda eventualno predjem na neke druge njegove knjige, videcu. Mozda ne odmah.
Gost- Gost
Pređi na Put kraljeva, ta će ti se definitivno mnogo više dopasti, mada Mistborn trilogija sa svakom novom je bolja, ja sam krenula sa 3 zvijezdice, a trećoj sam dala 5.Trešnja ::Zavrsila prvi deo Mistborn trilogije I nemam zelju da nastavim dalje. Nekako mi se svidja kraj prve knjige i volela bih da ostanem na njemu. Svideo mi se stil pisanja, likovi i njihove transformacije, sam svet... neke stvari khm khm mi se nisu dopale ali kapiram da drugacije nije moglo biti. Ne zelim da nastavljam jer znam da ce mi se mnogo manje dopasti drugi i treci deo. Mozda eventualno predjem na neke druge njegove knjige, videcu. Mozda ne odmah.
Sta bre?! oO?Trešnja ::Zavrsila prvi deo Mistborn trilogije I nemam zelju da nastavim dalje. Nekako mi se svidja kraj prve knjige i volela bih da ostanem na njemu. Svideo mi se stil pisanja, likovi i njihove transformacije, sam svet... neke stvari khm khm mi se nisu dopale ali kapiram da drugacije nije moglo biti. Ne zelim da nastavljam jer znam da ce mi se mnogo manje dopasti drugi i treci deo. Mozda eventualno predjem na neke druge njegove knjige, videcu. Mozda ne odmah.
Pa isto kao meni. Samo čistom snagom volje, i zato što ne volim da ostavljam nešto nezavršeno, sam pročitao ostatak Mistborna. Jer posle "khm khm" bilo mi je ovako:
Zevse sta te cudi? Kometo ne znam, cisto sumnjam. Najgora mi je bila "romansa" u knjizi, nisam osetila nikakvu bliskost.
Gost- Gost
Strana 7 od 19 • 1 ... 6, 7, 8 ... 13 ... 19
Strana 7 od 19
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu