Traži
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 81 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 81 Gosta :: 1 ProvajderNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 84 dana Pet 20 Sep 2013, 17:16
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Daglas Preston & Linkoln Čajld
+2
Princ Regar
Sparkling Comet
6 posters
Strana 1 od 1
Daglas Preston & Linkoln Čajld
Daglas Preston, rođen 1956. godine u Kembridžu, Masačusets i Linkoln Čajld, rođen 1957. godine u Vesportu su američki autori triler i horor romana. Najpoznatiji su po svom serijalu o tajanstvenom FBI agentu Alojzijusu Pendergastu.
Svega par dana pre otvaranja izložbe u popularnom njujorškom Prirodnjačkom muzeju, nekoliko posetilaca biva brutalno ubijeno u mračnim hodnicima i zavučenim budžacima Muzeja.
Autopsije ukazuju na to da ubica nikako ne može biti ljudsko biće... Ali direktor Muzeja ipak planira da nastavi s pripremama za grandiozno otvaranje i pored svirepih ubistava. Jedna od naučnica zaposlenih u Muzeju, Margo Grin, mora otkriti ko – ili šta – ubija sve te ljude. Ali, da li će uspeti da spreči masakr?
Duboko skriven ispod Menhetna, nalazi se pravi lavirint tunela, otpadnih kanala i podzemnih galerija, većinom zaboravljenih od strane onih koji koračaju visoko iznad, ulicama Njujorka.
Tamo leži poslednja tajna Muzejske Zveri. Kada duboko u mulju, na obali okeana kod Menhetna, budu pronađena dva unakažena kostura, kustos Prirodnjačkog muzeja, Margo Grin, pozvana je da pomogne u istrazi. Margo, ponovo u društvu policijskog poručnika D'Agoste, agenta FBI Pendergasta, kao i briljantnog doktora Froka, pokušava da razreši novu zagonetku.
Trag ih veoma brzo odvodi u podzemlje, gde će se suočiti sa nezamislivom noćnom morom.
U Kabinetu čudesa, Preston i Čajld se vraćaju u čuveni njujorški Prirodnjački muzej, poprište njihovog klasičnog bestselera The Relic, jer muzej skriva stravičnu tajnu prošlosti.
U zabačenoj provinciji države Kanzas, gradiću Medisin Kriku, događa se jezivo ubistvo ritualnog karaktera. Nepoznata izmasakrirana žrtva pronađena je na maloj čistini u polju kukuruza. Lokalni šerif nastoji uveriti novinare i uznemireno stanovništvo da je reč o izolovanom incidentu sve dok se u Medisin Kriku ne pojavi harizmatični FBI agent Pendergast i ustanovi da je situacija mnogo dramatičnija te da sledi serija ubistava.
U zabačenoj provinciji države Kanzas, gradiću Medisin Kriku, događa se jezivo ubistvo ritualnog karaktera! Nepoznata izmasakrirana žrtva pronađena je na maloj čistini u polju kukuruza.
Lokalni šerif nastoji uveriti novinare i uznemireno stanovništvo da je reč o izolovanom incidentu sve dok se u Medisin Kriku ne pojavi harizmatični FBI agent Pendergast i ustanovi da je situacija mnogo dramatičnija te da sledi serija ubistava.
Ubica zaista pretvara ovaj lokalitet u sopstveno lovište, a Pendergast istovremeno odmotava klupko brutalnih zločina uz pomoć lokalne, asocijalne tinejdžerke Kori Svonson.
Potraga za počiniocem odvodi protagoniste ovog izvanredno uzbudljivog i briljantno napisanog romana u ranu istoriju Medisin Krika, sve do događaja poznatog kao maskar "Sablasnih ratnika" iz 1865. godine.
Da li je đavo došao po svoje? Iza kapije predivnog imanja Hempton, specijalni agent FBI Pendergast otkriva pokolj stravičnog zločina ― noćnu moru naizgled natprirodnog porekla. Zadimljeni ostaci zloglasnog kritičara umetnosti Džermeija Grouva, sa istopljenim krstom na grudima, pronađeni su na zaključanom, zabarikadiranom tavanu. Otisak kopita progoren u pod i miris sumpora podsećaju na legendarne užase koje snađu one koji sklope pakt sa đavolom. Udruživši se ponovo sa policajcima Vinsentom D'Agostom i Lorom Hejvord, Pendergast pročešljava Njujork u nadi da će otkriti jednostavno objašnjenje: zlikovac je samo ljudsko biće. Ali njegova potraga ga vodi dalje od ekskluzivnih klubova i luksuznih potkrovlja Menhetna, sve do oronulog, legendama okruženog zamka u Italiji, gde su pre trideset godina tri čoveka prizvala nešto... nezamislivo. Nudeći nam jezivu napetost, kao i precizno istraživanje i osećaj za detalj, koji već predstavljaju zaštitini znak Prestona i Čajlda, Sumpor je najopasnija i najuzbudljivija avantura pisaca i njihovog glavnog junaka.
Moj dragi Vinsente, Ako čitaš ovo pismo, to znači da sam mrtav! To takođe znači da sam umro pre nego što sam obavio zadatak koji mi je bio namenjen! To je bio zadatak da sprečim mog brata Diogena da počini nešto za šta se jednom prilikom hvalio da će biti "savršen" zločin.
Voleo bih da mogu da ti kažem više o ovom zločinu, ali sve što znam je da ga planira veoma dugo i da ga smatra svojom apoteozom. Šta god taj "savršen" zločin bio, biće užasan. Pretvoriće svet u mračnije mesto.
Diogen je osoba izuzetno visokih standarda. Neće se zadovoljiti polovičnim rešenjem. Vinsente, bojim se da zadatak zaustavljanja Diogena sada pada na tebe. Ne mogu ti opisati koliko žalim zbog toga.
To je nešto što ne bih poželeo ni svom najgorem neprijatelju, a pogotovo ne nekom koga sam počeo da smatram svojim vernim prijateljem. Ali verujem da si ti najsposobniji da se nosiš sa time.
Diogenova pretnja je previše amorfna da bi se obratio FBI ili nekoj drugoj bezbednosnoj agenciji, pošto je još pre nekoliko godina iscenirao sopstvenu smrt. Usamljeni, posvećeni pojedinac ima najviše šansi da spreči mog brata da počini taj zločin.
Taj pojedinac si ti... Alojzijus Pendergast.
Agent FBI, zatočen u zatvoru zbog ubistva koje nije počinio!
Njegov brilijantni, psihotični brat, koji se sprema da počini užasan zločin!
Mlada žena sa neobičnom prošlošću na ivici nasilnog nervnog sloma.
Drevna grobnica sa tajanstvenom kletvom, koja će biti otkrivena na njujorškom svečanom otvaranju, prepunom poznatih zvanica.
Sparkling Comet- Broj poruka : 15528
Godina : 35
Raspoloženje : Hope for the best, I always do :)))
Reputacija : 1019
Datum upisa : 30.08.2012
Re: Daglas Preston & Linkoln Čajld
Uh, video sam ove knjige po knjizarama, i malo mi falilo da ih kupim, mada jesu skupe dosta, cini mi se da je kuca Solaris izdavac
Princ Regar- Broj poruka : 9341
Godina : 36
Raspoloženje : :)
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011
Princ Regar ::Uh, video sam ove knjige po knjizarama, i malo mi falilo da ih kupim, mada jesu skupe dosta, cini mi se da je kuca Solaris izdavac
Jeste i jesu, ali su odlične, posebno Mrtva priroda s vranama.
I ja razmišljam da uzmem. Gledao sam Relikviju film i svideo mi se Ne sumnjam da je knjiga odlična.
Nocnoi_Dozor- Vitez od Zimovrela
- Broj poruka : 6765
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013
Nocnoi_Dozor ::I ja razmišljam da uzmem. Gledao sam Relikviju film i svideo mi se :)Ne sumnjam da je knjiga odlična.
Još bolja, jer se u knjizi pojavljuje i Pendergast, dok ga u filmu nema.
Ja sam pročitao Relikviju, i nije mi se nešto dopala...likovi su mi skroz kliše i nekako mi nije legla, a i cena isto. Ne znam oću ovim autorima dati još jednu šansu...
Eriops- Broj poruka : 79
Godina : 50
Raspoloženje : ok
Reputacija : 6
Datum upisa : 02.12.2009
Ta i nije nešto, meni je najbolja Mrtva priroda s vranama, kao i zadnje tri Sumpor, Ples smrti i knjiga mrtvih.
Ja sam izgleda poceo da citam od sredine, tj. od Kabineta cudesa... Meni su knjige odlicne do sad, bolje od Nore Roberts, Dena Brauna i tako tih popularnih Ostala mi jos Kniga mrtvih pa da zavrsim pricu
Blacko- Vitez Bezemljaš
- Broj poruka : 817
Godina : 38
Raspoloženje : need more coffee
Reputacija : 275
Datum upisa : 27.08.2013
Biće još bolje Blacko , ne diraj mi Noru, uostalom, ona i ne ide baš u taj žanr, kod nje nema mnogo knjiga sa takvim temama, više su klasični trileri sa elementima ljubavnog romana.
Ole \o/ Nikako da se nateram da pocnem sa citanjem, al' evo motivacijeSparkling Comet ::Biće još bolje Blacko
Ma ja to sve ove zajedno gledam krimi/triler/sta god/bestseler/lagunino izdanje Ne kazem da je Nora losa, meni se samo vise svidja ovaj serijal o Pendergastu
Blacko- Vitez Bezemljaš
Blacko ::Ole \o/ Nikako da se nateram da pocnem sa citanjem, al' evo motivacijeSparkling Comet ::Biće još bolje Blacko
Ma ja to sve ove zajedno gledam krimi/triler/sta god/bestseler/lagunino izdanje Ne kazem da je Nora losa, meni se samo vise svidja ovaj serijal o Pendergastu
Volim kad motivišem ljude.
Znam, ja sam počela da je čitam kao klinka, pa mi je ostala draga , u svakom slučaju Pendergast je mračniji i ima plus jer povezuje mnoge teme od muzike, slikarstva, arheologije i slično.
danas pročitam temu i nađem na netu 7knjiga
Relikvija
Relikvijar
Mrtva priroda sa vranama
Kabinet čudesa
Sumpor
Ples smrti
Knjiga mrtvih(tri zadnje su kaže BD trilogija Diogen)
Relikvija
Relikvijar
Mrtva priroda sa vranama
Kabinet čudesa
Sumpor
Ples smrti
Knjiga mrtvih(tri zadnje su kaže BD trilogija Diogen)
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Godina : 37
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
Da, zadnje tri treba da čitaš po redu, ostale ne, ali je poželjno, lakše je pratiti.
hvala TI za preporuku lilo, treba malo.odmoriti od EF
Da li je Relikvijar nastavak ili?
Nocnoi_Dozor- Vitez od Zimovrela
- Broj poruka : 6765
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013
Imaju li oni jos nekih knjiga osim ovih? Ako se dobro secam, u Vranama se spominje jedna njihova , koju cita ona klinka, samo sam zaboravio kako se zove...A nije od gore navedenih To nasi nisu prevodili cini mi se...
Blacko- Vitez Bezemljaš
Prva četiri su knjige za sebe, povezuju ih samo likovi i neobični slučajevi, mada bolje ih je čitati po redu.
Prve dvije su itekako.povezane, to su dva dijela jedne knjige, ista radnja, isti likovi, isto mjesto..
Što se tiče Relikvije pa to je smiješno djelo, krajnje predvidivo, kliše na kliše kao da gledam š produkciju na SF kanalu, jeftini triler, u pokušaju da bude horor ili možda sf... loš krimic, loš SF i jako.loš horor... Relikvijar je možda malko bolji. Smeće, šund onako baš američki ne znam što toliko nahvalise knjige. e sad mogu se čitati, ono čitate i ne razmišljate(odmah znaš da je zvijer neko od članova ekspedicije, kao i u drugom dijelu ko je mozak svega), ali.čitaš. u relikvijaru mi se jedino dopalo opisi tunela i podzemnog Njujorka(koji je stvaran)
Što se tiče Relikvije pa to je smiješno djelo, krajnje predvidivo, kliše na kliše kao da gledam š produkciju na SF kanalu, jeftini triler, u pokušaju da bude horor ili možda sf... loš krimic, loš SF i jako.loš horor... Relikvijar je možda malko bolji. Smeće, šund onako baš američki ne znam što toliko nahvalise knjige. e sad mogu se čitati, ono čitate i ne razmišljate(odmah znaš da je zvijer neko od članova ekspedicije, kao i u drugom dijelu ko je mozak svega), ali.čitaš. u relikvijaru mi se jedino dopalo opisi tunela i podzemnog Njujorka(koji je stvaran)
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu