Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 38 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 38 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Prerano otišle muzičke zvezde :(
+9
Srle
Uno Nomesta
Ket sa kanala
Struki
Zandrin
Kingslayer
Dimeks
Lya
VojaLu
13 posters
WORLD OF WESTEROS :: Umetnost :: Muzika
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Prerano otišle muzičke zvezde :(
Nothing on this earth stays forever
But none of your deeds were in vain
Deep in our hearts you will live again
You're gone to the home of the brave
Hammerfall, Glory to the Brave
Počevši od Džima Hendriksa i Dženis Džoplin, pa preko Iana Kurtisa, Džona Lenona, Kurta Kobejna i Milana Mladenovića postoji mnogo muzičkih zvezda koje su svoj život okončale pre nego što dostigli pozne životne i muzičke godine. Umrli su prerano što od tuđe, što od svoje ruke, što od droge,. što od bolesti.
Evo nam prilike da se setimo nekih od njih, kroz muziku koju su stvarali
Klif Barton, basista Metalike, poginuo na DANAŠNJI DAN 27. septembra 1986. u Švedskoj u saobraćanoj nesreći, muzički guru i vođa iz senke u tadašnjoj postavi Metalike. Imao je 24 godine.
Film o Bartonu...
But none of your deeds were in vain
Deep in our hearts you will live again
You're gone to the home of the brave
Hammerfall, Glory to the Brave
Počevši od Džima Hendriksa i Dženis Džoplin, pa preko Iana Kurtisa, Džona Lenona, Kurta Kobejna i Milana Mladenovića postoji mnogo muzičkih zvezda koje su svoj život okončale pre nego što dostigli pozne životne i muzičke godine. Umrli su prerano što od tuđe, što od svoje ruke, što od droge,. što od bolesti.
Evo nam prilike da se setimo nekih od njih, kroz muziku koju su stvarali
Klif Barton, basista Metalike, poginuo na DANAŠNJI DAN 27. septembra 1986. u Švedskoj u saobraćanoj nesreći, muzički guru i vođa iz senke u tadašnjoj postavi Metalike. Imao je 24 godine.
Film o Bartonu...
Re: Prerano otišle muzičke zvezde :(
RIP Bartonu....
Poduža je lista "društva mrtvih pesnika", ne samo muzičara već i glumaca, koje cenim a koji nisu više među nama. Čak mislim da ih je, tih mojih heroja, više nego živih, što nije nimalo optimistična slika današnjeg stanja u umetnosti.
Evo, da krenem redom.
Čovek koga mnogo cenim i volim, kao muzičara i pesnika, kao hodajući spoj Erosa i Tanatosa, mračnu harizmu i kontroverznu genijalnost. Pisala sam na blogu ranije, pa da se ne ponavljam: (http://alittlerunaway.blogspot.com/2011/07/40-godina-bez-dzimija.html) Jimmy boy.
Preporučujem film "When you`re strange"...
Pa, onda Mark Bolan, frontmen T.Rex-a, poginuo 1977. u tridesetoj godini, ikona glam-rocka 70ih, takođe izuzetan umetnik.
Phil Lynott (1949-1986), osnivač benda "Thin Lizzy", irski pirat sa gitarom.
Više ću pisati sledeći put, sad evo da podržim Voju i pokrenem inspirativnu temu.
Poduža je lista "društva mrtvih pesnika", ne samo muzičara već i glumaca, koje cenim a koji nisu više među nama. Čak mislim da ih je, tih mojih heroja, više nego živih, što nije nimalo optimistična slika današnjeg stanja u umetnosti.
Evo, da krenem redom.
Čovek koga mnogo cenim i volim, kao muzičara i pesnika, kao hodajući spoj Erosa i Tanatosa, mračnu harizmu i kontroverznu genijalnost. Pisala sam na blogu ranije, pa da se ne ponavljam: (http://alittlerunaway.blogspot.com/2011/07/40-godina-bez-dzimija.html) Jimmy boy.
Preporučujem film "When you`re strange"...
Pa, onda Mark Bolan, frontmen T.Rex-a, poginuo 1977. u tridesetoj godini, ikona glam-rocka 70ih, takođe izuzetan umetnik.
Phil Lynott (1949-1986), osnivač benda "Thin Lizzy", irski pirat sa gitarom.
Više ću pisati sledeći put, sad evo da podržim Voju i pokrenem inspirativnu temu.
+ Dimeks
Mada sam bila sigurna da ćeš prvo pomenuti Dimebag-a.
Zaboravih još jednog od kraljeva:
Doduše, nije bio mlad, ali, odlazak svakog tako vrhunskog talenta je preran.
Mada sam bila sigurna da ćeš prvo pomenuti Dimebag-a.
Zaboravih još jednog od kraljeva:
Doduše, nije bio mlad, ali, odlazak svakog tako vrhunskog talenta je preran.
Velikan rok muzike i verovatno najbolji bubnjar u istoriji. Dzon Bonam (1948-1980). Bio je clan Led Zepelina od 1968., a nakon njegove smrti bend je resio da prekine sa radom.
Kingslayer- Lord Zapovednik garde kuće Lanister
- Broj poruka : 159
Godina : 37
Raspoloženje : Give me a king to slay!
Reputacija : 15
Datum upisa : 24.04.2013
Fredi iz Kvina
pa onda onaj mali Riki Valens sa jos par njih ..sad mi stade mozak sto stradase u avio nesreci
pa onda onaj mali Riki Valens sa jos par njih ..sad mi stade mozak sto stradase u avio nesreci
Zandrin- Zakleta sestra
- Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857
Datum upisa : 29.01.2013
Ne zeno, nemoj plakati =P
Struki- Broj poruka : 1808
Raspoloženje : Cetri solitera, dve trafike, moja Olivera nosi Reebok patike
Reputacija : 122
Datum upisa : 14.02.2009
Riči Valens....Zandrin ::Fredi iz Kvina
Kada sam gledala film "La Bamba", rasplakala sam se. Do tad nisam znala ništa o njemu.
jeste..yveyda u usponu..al da me sada ubijes ne mogu da se setim ko je sve sa njim poginuo i ko je izbegao smrt jer je imao strah od aviona pa nije isao...oluja ih uhvatila
ps veceras sam totalno u autu nikako ne mogu da se setim stvari koje inace znam...o Bogo moj
i jos jedan ... nas...
Nesa Poslednja igra leptira....
ps veceras sam totalno u autu nikako ne mogu da se setim stvari koje inace znam...o Bogo moj
i jos jedan ... nas...
Nesa Poslednja igra leptira....
Zandrin- Zakleta sestra
Da, i Neša! Skoro je bila godišnjica....kakav je to lik bio....
Milan Mladenović, Magi...
Milan Mladenović, Magi...
I tose...njega ne mogu da prezalim
Zandrin- Zakleta sestra
Peter Steele - Type O Negative (4. januar 1962 – 14. april 2010)
Vođa grupe Type O Negative, začetnik gotik metala
Uvek mi je bilo zanimljiv onaj spot gde kontrabas drži kao običnu gitaru (bio je visok 203 cm)
Patio je od bipolarnog poremećaja (smenjivanje maničnog i depresivnog stanja). Plašio se izlaska na scenu, uvek je morao da se napije. Uspeo je da se izleči od alkoholizma i zavisnosti od kokaina, međutim, njegovo srce nije izdržalo sve te psiho-fizičke stresove i umro je u 48. godini.
Uticaj Type O Negativa na gotik scenu je bio priličan, a neki od bendova koji pominju ovu grupu i Stila kao uzore su Moonspell, Lacuna Coil i Ville Valo iz HIM-a
Moonspell posveta Stilu:
Lacuna Coil posveta Stilu:
Vođa grupe Type O Negative, začetnik gotik metala
Uvek mi je bilo zanimljiv onaj spot gde kontrabas drži kao običnu gitaru (bio je visok 203 cm)
Patio je od bipolarnog poremećaja (smenjivanje maničnog i depresivnog stanja). Plašio se izlaska na scenu, uvek je morao da se napije. Uspeo je da se izleči od alkoholizma i zavisnosti od kokaina, međutim, njegovo srce nije izdržalo sve te psiho-fizičke stresove i umro je u 48. godini.
Uticaj Type O Negativa na gotik scenu je bio priličan, a neki od bendova koji pominju ovu grupu i Stila kao uzore su Moonspell, Lacuna Coil i Ville Valo iz HIM-a
Moonspell posveta Stilu:
Lacuna Coil posveta Stilu:
Malo o ex-yu:
Red je da pomenemo i Tošeta Proeskog 16. oktobra 2007. poginuo je u saobraćajnoj nesreći...
Ne znam mnogo o njemu, ali znam da je bio perfektan pevač...
Oktobar je baš tužan mesec. 14. oktobra prošle godine, posle duge borbe sa rakom u 56. godini života preminuo je pevač KUD Idijota Tusta (Branko Črnac mu je pravo ime) legenda panka bivše Jugoslavije
Red je da pomenemo i Tošeta Proeskog 16. oktobra 2007. poginuo je u saobraćajnoj nesreći...
Ne znam mnogo o njemu, ali znam da je bio perfektan pevač...
Oktobar je baš tužan mesec. 14. oktobra prošle godine, posle duge borbe sa rakom u 56. godini života preminuo je pevač KUD Idijota Tusta (Branko Črnac mu je pravo ime) legenda panka bivše Jugoslavije
Ne znam da li ste ga spominjali, ali Buddy Holly - začetnik RnR-a! Poginuo je sa samo 22 godine, a koliko je hitova do tada napravio... Na vrhuncu svoje slave je umro. Da je poživio i samo nekoliko godina duže svijet bi sigurno bio bogatiji za nekoliko njegovih legendarnih pjesama. Sa njim je u toj nesreći, među ostalima, poginuo i Ritchie Valens. Biću iskrena, ja nisam ni znala ko je Ritchie bio dok nisam pogledala onaj film o njegovom životu, ali samo sa 17 godina je poginuo, a imao je onakve hitove iza sebe... Skidam kapu. Šteta, prava šteta.
Onda, EKV ekipa, ali sam sigurna da ste ih ovdje spominjali. Ja sam morala još jednom, jer mi je to ubjedljivo omiljeni domaći bend, znam sve i jednu njihovu pjesmu.
Ian Curtis iz Joy Divisiona iako njega nešto ne žalim budući da se sam ubio (23 godine), ali čovjek je bio genijalac. Šteta, šteta...
Jim Morrison, Kurt Cobain, Cliff Burton, Janis Joplin, to su neki standardni koji se uvijek spominju. Meni je samo žao onih što su poginuli u nekoj nesreći ili umrli od neke bolesti za koju nisu krivi, a ove drogeraše ne sažaljevam. Koliko god ja voljela EKV znam da su sami krivi za svoju bolest i smrt tako da ne mogu da ih žalim. Žalim samo za bačenim talentom, ali opet, da im nije bilo te droge oni uopšte ne bi bili tako genijalni. Tako da je droga za njih bila i blagoslov i prokletstvo. Da nisu uzimali drogu, umrli bi stari i pali bi u zaborav kao većina ljudi, a ovako su umrli mladi, ali žive vječno. Nešto kao Ahil.
Onda, EKV ekipa, ali sam sigurna da ste ih ovdje spominjali. Ja sam morala još jednom, jer mi je to ubjedljivo omiljeni domaći bend, znam sve i jednu njihovu pjesmu.
Ian Curtis iz Joy Divisiona iako njega nešto ne žalim budući da se sam ubio (23 godine), ali čovjek je bio genijalac. Šteta, šteta...
Jim Morrison, Kurt Cobain, Cliff Burton, Janis Joplin, to su neki standardni koji se uvijek spominju. Meni je samo žao onih što su poginuli u nekoj nesreći ili umrli od neke bolesti za koju nisu krivi, a ove drogeraše ne sažaljevam. Koliko god ja voljela EKV znam da su sami krivi za svoju bolest i smrt tako da ne mogu da ih žalim. Žalim samo za bačenim talentom, ali opet, da im nije bilo te droge oni uopšte ne bi bili tako genijalni. Tako da je droga za njih bila i blagoslov i prokletstvo. Da nisu uzimali drogu, umrli bi stari i pali bi u zaborav kao većina ljudi, a ovako su umrli mladi, ali žive vječno. Nešto kao Ahil.
Ket sa kanala- Broj poruka : 2648
Raspoloženje : ...
Reputacija : 482
Datum upisa : 06.01.2013
Da, Badi Holi i Riči Valens... i naravno Ian Curtis, svi veoma uticajni nakon smrti, iako su kratko živeli
Sad se setih i Stivi Rej Vona, poginuo 1990. u helikopterskoj nesreći. Jedan od najboljih bluz giitarista. Imao je 33 godine...
Sad se setih i Stivi Rej Vona, poginuo 1990. u helikopterskoj nesreći. Jedan od najboljih bluz giitarista. Imao je 33 godine...
Spominjali ste verovatno ali ja ću opet. Bob Marley je definitivno trebao živeti makar 150 godina.
Uno Nomesta- Zapovednik Istočne Morobdije
- Broj poruka : 8868
Godina : 29
Raspoloženje : lepo
Reputacija : 259
Datum upisa : 21.02.2013
Ne znam koliko ste upoznati sa elektronskom muzikom,i raznim stilovima/pravcima...ali svako ko prati Psy Trance muziku,zna za ovo ime:
Avihen Livne - COSMA
1979-2003
www.cosma.co.il/
Kazem,ko slusa tu vrstu muzike,on je kao lektira.Ne prodje jedna zurka,a da se ne pustaju njegove pesme/trake(kako mi kazemo)...
Muzika mu je bila savrseno isproducirana u to vreme,isao je 5 koraka ispred svih ostalih,toliko ljudi pokrenuo da sami krenu sa produkcijom...Skoro svaka traka koju je izdao,je bila hit,ili postavila neke nove standarde.Za mnoge,kvalitet i danas nedostizan.
Avihen Livne - COSMA
1979-2003
www.cosma.co.il/
Avihen was about to release his 2nd album, "Nonstop", on March 2003.
Following the album's release, he was scheduled for a world tour
going through Brazil, Japan, Mexico, South Africa and England.
To prepare himself for this exciting stage of his musical career,
he decided to take some time off in Goa, India.
On February 10th, while driving back from Palulim beach to his hotel,
he was involved in a motorcycle accident.
He was hospitalized, but despite all medical efforts, he passed away.
Kazem,ko slusa tu vrstu muzike,on je kao lektira.Ne prodje jedna zurka,a da se ne pustaju njegove pesme/trake(kako mi kazemo)...
Muzika mu je bila savrseno isproducirana u to vreme,isao je 5 koraka ispred svih ostalih,toliko ljudi pokrenuo da sami krenu sa produkcijom...Skoro svaka traka koju je izdao,je bila hit,ili postavila neke nove standarde.Za mnoge,kvalitet i danas nedostizan.
Srle- Broj poruka : 911
Godina : 39
Raspoloženje : :)
Reputacija : 51
Datum upisa : 19.09.2012
Nisam bio tu 8. decembra. Vidim da niko nije podsetio na jednog od najboljih gitarista hevi metala, a i šire... Mada smo ga pominjali ovde, ali ne opširno, tako da evo malo o Dajmbegu
Darrell Lance Abbott (August 20, 1966 – December 8, 2004) ili Dajmbeg Darel, gitarista grupe Pantera. Ubijen je na sceni sa tri hitca u glavu tokom nastupa sa svojom grupom Damageplan u Kolumbusu.
Prilikom sviranja Darel je često koristio skalu sa pet nota i tzv. pinch harmonic tj. hvatanje žice nakon trzaja palcem ili kažiprstom što obično prouzrokuje visok ton. Iako nije bio školovan muzičar, već samouk od svoje trinaeste godine, zahvaljujući velikom radu i talentu postao je jedan od najvećih metal gitarista svih vremena.
Pored mnogih muzičara koji su uticali na njegovu karijeru kao što su bendovi Megadet, Antraks, Blek Sabat, Metalika, Van Hejlen, Derel navodi da je gitarista grupe KISS Ejs Freli čiju tetovažu je imao na grudima razlog zbog kog je počeo da svira gitaru (izvor magazin Guitar World). Zbog toga je sahranjen u kovčegu grupe KISS, sa gitarom koju mu je poklonio Edi Van Hejlen sa kojim je bio prijatelj.
Veliki Dajmbegov prijatelj bio je Zek Vajld, koji mu je napravio posvetu pesmom i spotom In This River
Darrell Lance Abbott (August 20, 1966 – December 8, 2004) ili Dajmbeg Darel, gitarista grupe Pantera. Ubijen je na sceni sa tri hitca u glavu tokom nastupa sa svojom grupom Damageplan u Kolumbusu.
Prilikom sviranja Darel je često koristio skalu sa pet nota i tzv. pinch harmonic tj. hvatanje žice nakon trzaja palcem ili kažiprstom što obično prouzrokuje visok ton. Iako nije bio školovan muzičar, već samouk od svoje trinaeste godine, zahvaljujući velikom radu i talentu postao je jedan od najvećih metal gitarista svih vremena.
Pored mnogih muzičara koji su uticali na njegovu karijeru kao što su bendovi Megadet, Antraks, Blek Sabat, Metalika, Van Hejlen, Derel navodi da je gitarista grupe KISS Ejs Freli čiju tetovažu je imao na grudima razlog zbog kog je počeo da svira gitaru (izvor magazin Guitar World). Zbog toga je sahranjen u kovčegu grupe KISS, sa gitarom koju mu je poklonio Edi Van Hejlen sa kojim je bio prijatelj.
Veliki Dajmbegov prijatelj bio je Zek Vajld, koji mu je napravio posvetu pesmom i spotom In This River
Plus Oberine
Vazarius- Gospodar Brzorečja
- Broj poruka : 3077
Raspoloženje : koracanje
Reputacija : 237
Datum upisa : 27.06.2011
Zandrin- Zakleta sestra