Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 22 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 22 Gosta :: 1 ProvajderNema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Filmovi koje ste nedavno gledali
+31
Blacko
Witcher
StefkeKum
bockybp
White Rabbit
victarion greyjoy
Struki
азор ахаи
Gart
Kingslayer
Srle
Ket sa kanala
Zandrin
Lya
CRNIJASTREB
Chandrian
Lady Acer
Kian The Nephilim
Зимоврел
Nocnoi_Dozor
Princ Regar
Nocturnal
Uno Nomesta
Dimeks
Sparkling Comet
LunarFang
Petyr Baelish
Prince of Ravens
Assassin
Lothesse
Zevs86
35 posters
WORLD OF WESTEROS :: Umetnost :: Filmovi i serije :: Serije
Strana 32 od 40
Strana 32 od 40 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40
Re: Filmovi koje ste nedavno gledali
Igre Gladi, staviti na listu citanja, ooo vec je tamo.
Assassin- Lord Zapovednik Noćne Straže
- Broj poruka : 13622
Godina : 33
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009
Lothesse- Broj poruka : 5764
Godina : 34
Raspoloženje : Sleepy kitty, pur, pur, puuuuur
Reputacija : 343
Datum upisa : 11.02.2009
Kad vec spominjes reci vrednost i Oskar u istoj recenici, reko da spomenem. Jel znas da Bred Pit nije dobio ni jednog do sada? A da je Andjelina dobila svoj za ulogu u Tumb Rejderu.... Oskar je tako sranje covece, retko kada potrefe sa glumcima, a i kada to urade, to ucine vise zbog akumulirane zasluge a ne zbog pojedinacne uloge. Npr Denzel Vasington, Morgan Frimen i itd...Dimeks ::Ja oдгледах ове Игре Глади. Што се људи толико ложе на ово није ми јасно. Ово је другоразредна тинејџ фантазија у најбољем случају. А и не разумем што толико хајпују ову Џенифер Лоренс. Није ми ништа посебно као глумица, а видим да је хвале на све стране. Чак је и Оскара зарадила (није као да је Оскар сад неко мерило).
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Godina : 37
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Odgledao animirani Starship Troopers Invasion.
Nije los, svideo mi se. Gotivim taj "serijal".
Nije los, svideo mi se. Gotivim taj "serijal".
Мени се све више чини да Оскари сад служе да се погурају неки глумци/режисери/сценаристи који највише одговарају холивудској индустрији у то време.
А нисам знао да Пит није добио Оскара. Aко ништа мислио сам да је зарадио један за Фајт Клаб.
А нисам знао да Пит није добио Оскара. Aко ништа мислио сам да је зарадио један за Фајт Клаб.
Оскар је такво њесра да је то невероватно... Ове године ме је дотукао са овим "Арго"...
StefkeKum- Legendarni gusar
- Broj poruka : 825
Raspoloženje : I am the storm, my lord. The first storm, and the last.
Reputacija : 130
Datum upisa : 10.02.2013
Ovde samo neki Watchmen i Underworld i Ironman, sve sami skupi i moderni blokbasteri
A doduse nista se vise i dobro ne snima, kad pogledam ko samo osvaja Oskare u poslednjih nekoliko godina.... Argo i Kraljev govor, oba filma su skroz bzvz, ali opet ni konkurencija nije nista bolja. Jedino je Artist francuski bio malo bolji jer je bio crnobeli nemi film pa su mu svi redom dodeljivali sve moguce nagrade cisto iz razloga jer nije bilo nijednog drugog ozbiljnijeg kandidata. Oskare ce uvek osvajati drame i to je kraj price, a kako se danas one sve manje snimaju zato i pobednici jesu bzvz. Odn barem dobre drame, mozda sam preterao malo.
Bred Pit nije nazalost osvojio Oskara, najvece dostignuce mu je onaj zlatni globus za film 12 majmuna, kao najbolja sporedna uloga, ali nije on jedini u toj grupi, mislim da ni Dzoni Dep ni Leo nisu nista osvojili, a mozda su za nijansu i bolji od Breda.
Poslednja dobra godina koja je donela najboljeg filmskog stvaralastva je bila 2009 godina, tada su izbacili Changeling sa Andjom, Milioner iz blata, Rvac, Citac.... ne znam sta jos bese, ali jos nesto je dobro izaslo ne secam se tacno sta. Ali ova prva cetiri kojih sam se setio su bili prvoklasni filmovi. Ne mogu da se setim kada je isto War horse izasao, takodje dobar film. Kasniji Oskari su skroz zatajili osim mozda tog Artista ali samo delimicno.
Jos jednom stvar mi pada u oci kada su Oskari u pitanju, cini mi se da sam negde procitao da su Juda Ben Hur, Titanik i Gospodar prstenova osvojili ih najvise. Gospodar je najveci izuzetak, prvo zato sto nije drama, drugo zato sto je imao cak 3 dela, i zato sto je bio strasno skup film. Moguce je da je poosvajao sve to isljucivo iz razloga sto nije snimano nista do tada u tolikim grandioznim razmerama kao sto je on a licno mislim da su njega ocenjivali imajuci u vidu sva 3 dela a ne samo jedan film, sto je mozda malo nefer ali to je moje misljenje.
A doduse nista se vise i dobro ne snima, kad pogledam ko samo osvaja Oskare u poslednjih nekoliko godina.... Argo i Kraljev govor, oba filma su skroz bzvz, ali opet ni konkurencija nije nista bolja. Jedino je Artist francuski bio malo bolji jer je bio crnobeli nemi film pa su mu svi redom dodeljivali sve moguce nagrade cisto iz razloga jer nije bilo nijednog drugog ozbiljnijeg kandidata. Oskare ce uvek osvajati drame i to je kraj price, a kako se danas one sve manje snimaju zato i pobednici jesu bzvz. Odn barem dobre drame, mozda sam preterao malo.
Bred Pit nije nazalost osvojio Oskara, najvece dostignuce mu je onaj zlatni globus za film 12 majmuna, kao najbolja sporedna uloga, ali nije on jedini u toj grupi, mislim da ni Dzoni Dep ni Leo nisu nista osvojili, a mozda su za nijansu i bolji od Breda.
Poslednja dobra godina koja je donela najboljeg filmskog stvaralastva je bila 2009 godina, tada su izbacili Changeling sa Andjom, Milioner iz blata, Rvac, Citac.... ne znam sta jos bese, ali jos nesto je dobro izaslo ne secam se tacno sta. Ali ova prva cetiri kojih sam se setio su bili prvoklasni filmovi. Ne mogu da se setim kada je isto War horse izasao, takodje dobar film. Kasniji Oskari su skroz zatajili osim mozda tog Artista ali samo delimicno.
Jos jednom stvar mi pada u oci kada su Oskari u pitanju, cini mi se da sam negde procitao da su Juda Ben Hur, Titanik i Gospodar prstenova osvojili ih najvise. Gospodar je najveci izuzetak, prvo zato sto nije drama, drugo zato sto je imao cak 3 dela, i zato sto je bio strasno skup film. Moguce je da je poosvajao sve to isljucivo iz razloga sto nije snimano nista do tada u tolikim grandioznim razmerama kao sto je on a licno mislim da su njega ocenjivali imajuci u vidu sva 3 dela a ne samo jedan film, sto je mozda malo nefer ali to je moje misljenje.
Princ Regar- Broj poruka : 9341
Godina : 36
Raspoloženje : :)
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011
Закључак - Оскари нису никакво мерило квалитета филма
Не бих рекао да је Џони Деп бољи од Бред Пита. Капри свакако јесте
Не бих рекао да је Џони Деп бољи од Бред Пита. Капри свакако јесте
Pa izgleda da je tako... ali trebali bi da budu, Oskar ipak vazi za najvece dostignuce.
Tesko je to odrediti, ali Leo je najveci trn u oku u celoj toj prici. Ej bre ljudi, covek je glumio u Titaniku glavnu musku ulogu, Titanik je bio jedan od 3 najvise nagradjenih filmova, znaci pobedio je skoro u svemu, pa sta je falilo da i Leu daju neku nagradu kad su skoro sve vec dali tom filmu Da bude jos veca ironija i ostali njegovi filmovi su veoma dobro prolazili, a niko se ne seti njemu nesto da da. Covek sa gvozdenom maskom, Avijaticar, Bande Njujorka, te sad Departed... svi ti filmovi dobro prodjose a glavna muska uloga u njima nista. Nepravda, zaista.
Tesko je to odrediti, ali Leo je najveci trn u oku u celoj toj prici. Ej bre ljudi, covek je glumio u Titaniku glavnu musku ulogu, Titanik je bio jedan od 3 najvise nagradjenih filmova, znaci pobedio je skoro u svemu, pa sta je falilo da i Leu daju neku nagradu kad su skoro sve vec dali tom filmu Da bude jos veca ironija i ostali njegovi filmovi su veoma dobro prolazili, a niko se ne seti njemu nesto da da. Covek sa gvozdenom maskom, Avijaticar, Bande Njujorka, te sad Departed... svi ti filmovi dobro prodjose a glavna muska uloga u njima nista. Nepravda, zaista.
Slazem se sa tobom Reg u vezi Lea, odlican glumac!
i ja se slažem za lea... on je glumac i po... dečko stvarno sjajno glumi... ali nikako da dođe na red...
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
Па пази, у време када су Оскари осмишљени, то је и требало да буде неко мерило квалитета. Али како и индустрија мења, тако се и значај свих тих награда мења (емији, гремији, глобуси, малине...добро не баш малине ). Ево на пример гремији; награда за најбољег новог уметника мање више значи "клинац/клинка/група клинаца кога Америка гура као њиховог posterboy-a следећих пар година''.
Večeras ću pogledati ovaj film http://www.imdb.com/title/tt0844479/ pa ću preneti utiske.
Nocnoi_Dozor- Vitez od Zimovrela
- Broj poruka : 6765
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013
Sad mi jos nesto palo u oci kad vec pricamo o oskarima. Gospodar prstenova je osvojio oskara najvise zbog tezine snimanja, sve te bitke i ogromni novci koji su ulozeni u to, nikada ranije se nije snimalo tako nesto. Ali..... Pogledajte vi kada je on sniman, u vreme kada je tehnologija itekako uznapredovala, odn tada su bile problem pare, ali je postojala animacija, digitalizacija, vazda nesto, kopmjuteri, odn nije bilo tesko to snimiti ako se ima para.
Uporedite Ben Hura sa njime. On je sniman mnogo, mnogo ranije pre toga. A scene su za to vreme bile neverovatne, tada nije bilo komjutera, sve se radilo rucno! Covece, koliko je samo truda ulozeno u onu scenu sa trkom onih konja, i montiranjem scena, sve je to mralo rucno da se radi, da se pravi, glumci su morali da vezbaju da voze one dvokolice i ko zna sta jos, ovo mi se samo prvo palo na pamet. Tako da Dimitrije, u pravu si, Oskar od ranije kada se je dodeljivao, zaista je znacio nesto, medjutim danas sa novom tehnologijom zaista se polako relativiziju.
Uporedite Ben Hura sa njime. On je sniman mnogo, mnogo ranije pre toga. A scene su za to vreme bile neverovatne, tada nije bilo komjutera, sve se radilo rucno! Covece, koliko je samo truda ulozeno u onu scenu sa trkom onih konja, i montiranjem scena, sve je to mralo rucno da se radi, da se pravi, glumci su morali da vezbaju da voze one dvokolice i ko zna sta jos, ovo mi se samo prvo palo na pamet. Tako da Dimitrije, u pravu si, Oskar od ranije kada se je dodeljivao, zaista je znacio nesto, medjutim danas sa novom tehnologijom zaista se polako relativiziju.
Kada ste vec kod Oscara evo nekih listi sa wiki, obozavam to da proucavam
- Spojler:
- Most awards won by a single film
- Three films have won 11 Academy Awards.
- Ben-Hur (1959)
- Titanic (1997)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)
- Most nominations received by a single film
- Two films received 14 nominations.
- All About Eve (1950)
- Titanic (1997)
- Highest Sweep (Winning every nominated category)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) won all 11 categories for which it was nominated: Picture, Director, Adapted Screenplay, Original Score, Original Song, Sound Mixing, Art Direction, Makeup, Costume Design, Film Editing, Visual Effects
- Most awards won by a man
- Walt Disney won 26 Oscars (22 competitive, 4 honorary). He also won the most Oscars in one year, with four in 1953.
- Most awards won by a woman
- Edith Head won eight Oscars, all for Costume Design
- Most nominations/wins in a single year
- In 1953 Walt Disney won 4 awards out of 6 nominations, both records: He won a Best Documentary, Features for The Living Desert, Best Documentary, Short Subjects for The Alaskan Eskimo, Best Short Subject, Cartoons for Toot Whistle Plunk and Boom, and Best Short Subject, Two-reel for Bear Country. He had additional nominations in Best Short Subject, Cartoons for Rugged Bear and Best Short Subject, Two-reel for Ben and Me
- Most awards won by a person who is still living
- Visual Effects Supervisor Dennis Muren has won nine Academy Awards: six competitive awards, two "Special Achievement" awards, and one "Technical Achievement" award
- Most competitive awards won by a person who is still alive
- Composer Alan Menken has won eight competitive Academy Awards.
- Directing
- John Ford won the most directing awards, with four.
- Acting
- Katharine Hepburn won four awards, all for Best Actress
- Cinematography
- The highest number of Academy Awards won by any cinematographer is four.
- Joseph Ruttenberg, in 1938, 1942, 1956 and 1958
- Leon Shamroy, in 1942, 1944, 1945 and 1963
- Art Direction
- Cedric Gibbons, who designed the Oscar statuette, won 11 awards out of a total of 39 nominations.[1]
- Makeup
- Rick Baker won seven Academy Awards (all for Best Makeup)
- Most awards won by a single film
Gost- Gost
Slazem se za Lea, i on je covek i te kako zasluzio Oskara! Kao i Dzoni Dep, ako ga vec nema
Поред цртаног "Алиса у земљи чуда", да се опоравим од Code Geass-а, гледала сам по милионити пут
Le 3 septembre 1973, à 18 h 28 min et 32 s... Une mouche bleue de la famille des Calliphoridé, pouvant produire 14,670 battements d'ailes à la minute se posait rue Saint-Vincent, à Montmartre.A la même seconde, à la terrasse d'un restaurant,le vent s'engouffrait sous une nappe, faisant danser les verres sans que personne ne s'en aperçoive.
Au même instant, au 5e étage du 28, avenue Trudaine dans le 9e, Eugène Koler, après l'enterrement de son ami, Émile Maginot,en effaçait le nom de son carnet d'adresse. Toujours à la même seconde, pourvu d'un chromosome X de M. Raphaël Poulain atteignait l'ovule de Mme Poulain, née Amandine Fouet. 9 mois plus tard naissait:
Amélie Poulain.
Le 3 septembre 1973, à 18 h 28 min et 32 s... Une mouche bleue de la famille des Calliphoridé, pouvant produire 14,670 battements d'ailes à la minute se posait rue Saint-Vincent, à Montmartre.A la même seconde, à la terrasse d'un restaurant,le vent s'engouffrait sous une nappe, faisant danser les verres sans que personne ne s'en aperçoive.
Au même instant, au 5e étage du 28, avenue Trudaine dans le 9e, Eugène Koler, après l'enterrement de son ami, Émile Maginot,en effaçait le nom de son carnet d'adresse. Toujours à la même seconde, pourvu d'un chromosome X de M. Raphaël Poulain atteignait l'ovule de Mme Poulain, née Amandine Fouet. 9 mois plus tard naissait:
Amélie Poulain.
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
Ne znam zašto se svi lože na taj film. Dobar je on, ne kažem ja, ali nije ništa TOLIKO posebno pa da svi budu toliko zaluđeni njime.
Ket sa kanala- Broj poruka : 2648
Raspoloženje : ...
Reputacija : 482
Datum upisa : 06.01.2013
Jennifer's body
lose, lose mnogo lose. Cak ni Megan fox nije uspela situaciju da izvuce
lose, lose mnogo lose. Cak ni Megan fox nije uspela situaciju da izvuce
Witcher- Zaštitnik Severa
- Broj poruka : 4075
Godina : 29
Raspoloženje : i'm a diamond that is tired
Reputacija : 251
Datum upisa : 15.07.2010
Witcher ::Cak ni Megan fox nije uspela situaciju da izvuce
Witcher ::Cak ni Megan fox
Witcher ::Megan fox
идиј убиј сеј
азор ахаи- Lord zaštitnik Juga
- Broj poruka : 2440
Raspoloženje : there is no order as pure as this storm
Reputacija : 428
Datum upisa : 02.12.2012
Ja taj film nisam gledao zbog rice, koja je pffft, vec zbog
A spremam se da danas gledam Velikog Getsbija sa Leom
Inace, gledao sam skoro Mrak film 5, ocajan je...
- Spojler:
- lezbo akcije amande Sejfrid i Megan Foks
A spremam se da danas gledam Velikog Getsbija sa Leom
Inace, gledao sam skoro Mrak film 5, ocajan je...
LunarFang- Lord od Besnog Rta
- Broj poruka : 9218
Raspoloženje : kako kad
Reputacija : 368
Datum upisa : 21.03.2011
Odgledao Now you see me, i svidja mi se!
Samo me malo smara taj otrcani amor fazon, ljubav pobedjuje bla bla bla bla...
Samo me malo smara taj otrcani amor fazon, ljubav pobedjuje bla bla bla bla...
Kazem ja, film rastura
LunarFang- Lord od Besnog Rta
- Broj poruka : 9218
Raspoloženje : kako kad
Reputacija : 368
Datum upisa : 21.03.2011
Martyrs iz 2008.Mislim da je neka kanadska produkcija...Stavio bih link ali to jos ne mogu
Ko ima stomak za ovakve stvari, preporucujem... Meni se svideo
Ko ima stomak za ovakve stvari, preporucujem... Meni se svideo
Blacko- Vitez Bezemljaš
- Broj poruka : 817
Godina : 38
Raspoloženje : need more coffee
Reputacija : 275
Datum upisa : 27.08.2013
Strana 32 od 40 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40
Similar topics
» Filmovi koje ste nedavno gledali
» Filmovi koje ste nedavno gledali