WORLD OF WESTEROS
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....
od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08

» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56

» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46

» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23

» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57

» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25

» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31

» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33

» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58

» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55

» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25

» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43

» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54

» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38

» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23

» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19

» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49

» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44

» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56

» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46

Pristupi

Zaboravio sam šifru

Ko je trenutno na forumu
Imamo 35 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 35 Gosta :: 1 Provajder

Nema

[ Videti svu listu ]

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838)
Sta sada citate? - Page 35 Vote_lcapSta sada citate? - Page 35 Voting_barSta sada citate? - Page 35 Vote_rcap 
Sparkling Comet (15528)
Sta sada citate? - Page 35 Vote_lcapSta sada citate? - Page 35 Voting_barSta sada citate? - Page 35 Vote_rcap 
Assassin (13622)
Zevs86 (11916)
Zandrin (10789)
CRNIJASTREB (10420)
Princ Regar (9341)
LunarFang (9218)
Uno Nomesta (8868)
Nim (8274)

Novembar 2024
PonUtoSreČetPetSubNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalendar Kalendar

Sta sada citate?

+43
Hokins
Esme Weatherwax
Sharpshooter
VojaLu
JohnieRW
Mesečeva Devojčica
Lord Strider
Greebo
Nathalie Stark
Ket sa kanala
Nocturnal
Lya
азор ахаи
Dr Nedeljkovic
Kian The Nephilim
Harald Hridni
LunarFang
Kvothe
Chandrian
Srle
Nim
Dimeks
Lady Acer
Virtual
Зимоврел
Zandrin
Ergon Lar Tund
Princ Regar
Вештица
achilles2211
CRNIJASTREB
Kingslayer
Lord M.
Nocnoi_Dozor
Vazarius
Zevs86
Lothesse
Assassin
Марина К
White Rabbit
Uno Nomesta
Prince of Ravens
Sparkling Comet
47 posters

Strana 35 od 40 Prethodni  1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 40  Sledeći

Ići dole

Sta sada citate? - Page 35 Empty Re: Sta sada citate?

Počalji od Assassin Uto 30 Jul 2013, 12:17

Xmm, King je dosta svojih delova povezao. Smile
Na primer u Mracnoj Kuli se mogu pronaci likovi iz
njegovih drugih knjiga. Very Happy

A mislio sam na ovu knjigu kao osmu u serjalu:

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Dark_Tower:_The_Wind_Through_the_Keyhole .

Ako je neko gledao film Mist, od Stivena Kinga, na pocetku filma glavni lik, koji je slikar, slika neko svoje bolje delo, a to su revolveras, pored njega crvena ruza,
a iza u pozadini Mracna Kula. Very Happy

Sta sada citate? - Page 35 King

Veoma mi je zao jer nisam prvo citao knjigu, ali tada nisam znao da je film radjen po Kingovom delu.
A kod Kinga ako znas zavrsetak, onda ne vredi nekako ni citati. Smile
Assassin
Assassin
Lord Zapovednik Noćne Straže
Lord Zapovednik Noćne Straže

Broj poruka : 13622
Godina : 33
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dimeks Uto 30 Jul 2013, 12:17

Mислим да Убица мисли на ону ''Ветар кроз кључаоницу'', тако нешто. Мислим да је издата прошле године.

ЕДИТ: Улете Убица.
Dimeks
Dimeks
Lord od Sunčevog koplja
Lord od Sunčevog koplja

Broj poruka : 2766
Godina : 28
Raspoloženje : Да је боље неб' ваљало
Reputacija : 352
Datum upisa : 04.05.2013

http://www.last.fm/user/Dimi96

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Uto 30 Jul 2013, 12:19

e to nisam znao...
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Broj poruka : 10420
Godina : 37
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zandrin Uto 30 Jul 2013, 12:26

uglavnom Mracna kula vredi..
Zandrin
Zandrin
Zakleta sestra
Zakleta sestra

Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857
Datum upisa : 29.01.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Uto 30 Jul 2013, 12:33

Ja je obožavam kao i hronike Ambera...
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lothesse Uto 30 Jul 2013, 12:36

Neko je pomenuo Kradljivicu knjiga,ona mi stoji na spisku Very Happy
I ja sam cula da je knjiga predivna Very Happy

A Hiperion se meni ne svidja.Jedva sam procitala knjigu i uopste nemam zelju za nastavcima Smile
Lothesse
Lothesse

Broj poruka : 5764
Godina : 34
Raspoloženje : Sleepy kitty, pur, pur, puuuuur
Reputacija : 343
Datum upisa : 11.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zandrin Uto 30 Jul 2013, 12:37

hronike Ambera, dela samo malo mi o hronikama recite..vidim da ih volete svi...
Zandrin
Zandrin
Zakleta sestra
Zakleta sestra

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Зимоврел Uto 30 Jul 2013, 13:59

Зан то су десет књига подељених у два циклуса по пет, Корвинов и Мерлинов циклус, тако се зову по носећим ликовима новела из чије перспективе тече прича.
Основа књиге је уствари супротност између два „стварна“, оригинална света: Амбер и Хаос између којих лежи много паралелних светова или „светова сенки“ који  само личе на Амбер и стварани су по узору на њега (Земља је једна од сени). Чланови краљевске породице Амбера као и чланови краљевске породице Хаоса (који живе у дворима Хаоса) који су ходали такозваним Узорком/Логрусом имају ту моћ да се крећу кроз светове сени и да у њима привремено бораве, а такође могу и да стварају нове паралелне светове и да их обликују по сопственом нахођењу.
У Корвиновом циклусу  који је много бољи од Мерлиновог по мом мишљењу упознајемо деветоро браће и сестара, они су бесмртни принчеви и принцезе Амбера (тј. Бесмртни док их неко не убије, могу умрети само насилном смрћу) и сви су интересантни на свој начин, мада је најзанимљивије приказан Корвин а после њега његов брат Рандом. Књига почиње тако што се Корвин буди из коме у њујоршкој болници (у сени Земљи, у једној од копија оригиналног света Амбера) и пати од амнезије, не сећа се ко је али убрзо открива да је доживео несрећу и да је он део краљевске породице која влада Амбером и да му је једно од његове браће/сестара сместило несрећу...Отац Оберин им је нестао и сад се деветоро боре између себе за власт и сплеткаре (подсећа по томе мало на Игру престола Smile) ... Имају комплексан однос који час делује антагонистично час складно и нико се не опушта, не знају да ли да верују једно другоме... Међутим прича се закомпликује када зло споља нападне Амбер и њихова унутрашња трвења престају да буду важна на неко време... Корвин је један од принчева и прича тече из његовог угла што је и добро јер је најбољи лик од свих.  Мерлин је његов син кога ће добити са врло необичном дамом Smile (али то је већ следећи циклус у коме његов син постаје главни јунак и он „преузима“ причу). Он је најстарији законити син и престо му по праву припада те се и труди да га освоји, има дугу тамну косу и зелене очи, одева се у црно и сребрно/сиво, носи тамни плашт, његов симболе је сребрна ружа а оружје по коме га препознају је његов мач Грејсвандир. Свако од браће и сестара је посебно надарен за нешто, или су вешти борци, или снажни, или добро користе магију а код Корвина је употреба ових моћи знатно уједначена. Брзо и стратешки размишља, изузетно је интелигентан, издржљив је и показује надљудску снагу и способност зацељења/ регенерације. Има лични код части али је врло практичан, уме да процени ситуацију и не упушта се у борбу из које сматра да не може изаћи као победник; такође користи смицалице да би поразио противника тако да је он веома допадљив херој-антихерој, тј.није идеални јунак који показује све добре особине већ нам кроз читање дође близак, људски.
Мени је најбоље у Хроникама Амбера уствари употреба тих Аркана , то су карте које имају нарочиту моћ и свако од браће и сестара има једну карту; они су на њима и насликани (као на тарот картама) и карте им попут мобилних телефона служе за међусобну комуникацију; такође служе и за телепортацију, ако је једно од њих у опасности довољно је да дозове преко карте свога брата или сестру и он/она могу да их „превуку“ код себе пруживши им руку... Супер је приказ личности све браће и сестара и та борба за превласт... Да не причам колико је генијална идеја о самом Амберу који је једини "оригинал" а остали светови су његове сене...
То су добре књиге, кад поставиш рано интересантан темељ па после можеш да га развијаш куда год хоћеш... Имам свих десет књига у Ворду ево послаћу ти их на мејл па кад уграбиш времена прочитај макар Корвинов циклус. У Мерлиновом циклусу се тежиште преноси и на Хаос, тј. не говори се само о Амберу и Узорку већ и о Хаосу и Логрусу и то није лоше само што Желазни можда није то баш најбоље одрадио. Првих пет књига су боље.
Зимоврел
Зимоврел
Gospa od Zimovrela
Gospa od Zimovrela

Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zevs86 Uto 30 Jul 2013, 14:19

@Zan I treba reci da je Martinu uzor kao pisac bio Rodzer Zelazni, kako po stilu tako i po idejama. Citajuci Zelaznijeva dela, bas je primetno koliki je uticaj imao na Martina. Sve u svemu neces se pokajati sa Hronikama Ambera Wink
Zevs86
Zevs86
Lord zaštitnik Dola
Lord zaštitnik Dola

Broj poruka : 11916
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od LunarFang Uto 30 Jul 2013, 14:52

Zim, i ja mislim da je Korvinov ciklus mnogo bolje napisan. Merlin je takodje lepo portretisan, ali nije ni izbliza toliko harizmatican i zaokruzen kao Korvin.
LunarFang
LunarFang
Lord od Besnog Rta
Lord od Besnog Rta

Broj poruka : 9218
Raspoloženje : kako kad
Reputacija : 368
Datum upisa : 21.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zandrin Uto 30 Jul 2013, 15:12

ljudi fala vam a posebno Zim koja je tako iscrpno izlozila o Hronici...

dakle imam sada materijala sta cu citati..ne znam samo kkud cu pre lupiti - za sada Vukodav da zavrsim..Endera sam progutala od juce do danas (priznajem zadnjih 50 strana sam spicila na poslu onako uzgred da ne primete)

potom ne znam na sta da se prvo bacim, vrv na Mracnu kulu a i Ime vetra mi je zapalo za oko, pa Amberi..nista ici cu po principu mesanog mesa knjiga ovog knjiga onog i tako dok sve ne procitam hehe..auuu ja iznad knjiga vidim glavu necu dzati..ima dosta toga da se nadoknadi lol dugo nisam citala, priznajem, a sada mi se usladilo
Zandrin
Zandrin
Zakleta sestra
Zakleta sestra

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od LunarFang Uto 30 Jul 2013, 16:25

Znam taj osecaj Very Happy Samo ti uzivaj, i polako Smile
LunarFang
LunarFang
Lord od Besnog Rta
Lord od Besnog Rta

Broj poruka : 9218
Raspoloženje : kako kad
Reputacija : 368
Datum upisa : 21.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CRNIJASTREB Uto 30 Jul 2013, 23:04

dobar je i merlin samo što je korvin namazaniji, on planira, on je oprezan, merlin je naivan i implusivan... korvina ništa ne iznenadi, a merlin dopusti da vjeruje prijateljima.... korvin prvo sumnja na rodbinu i prijatelje... dobro korvin je stariji... sjajan borac mačem, takmičar, taktičar, merlin dobar magicar, i ništa više.... inače zim nije samo krovinova odlika snaga i regenracija, to imaju svi Princevi i Princeze Ambera...
Kejn, Dzulijan, Erik, Brend, Benedikt, Random, Džerard, Blajs, i Korvin
Fiona, Flora, Diedre, Leilea...
CRNIJASTREB
CRNIJASTREB
Lord od Starigrada
Lord od Starigrada

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nocturnal Sre 31 Jul 2013, 22:11

Citam drugu knjigu Protector of the Small serijala, Page. Mnogo je zanimljivo i lagano stivo. Nekako mi vuce na Harry Potter-a.
I nastavila sam s Malažanima, knjiga broj 7, Reaper's Gale.
Nocturnal
Nocturnal

Broj poruka : 197
Godina : 30
Raspoloženje : Ambivalent
Reputacija : 16
Datum upisa : 29.06.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Зимоврел Sre 31 Jul 2013, 22:47

Nocturnal ::Citam drugu knjigu Protector of the Small serijala, Page. Mnogo je zanimljivo i lagano stivo. Nekako mi vuce na Harry Potter-a.
У праву си да подсећа мало на Харија Потера Smile Баш због тог носећег дечјег јунака који има одређену мисију да испуни, само што је њена мисија да се пробије кроз "мушки" свет (мало феминистичка књига Smile) и постане први женски паж...
Мени се свиђа следећа књига, Squire Smile Ту је Кел старија и постаје штитоноша, пуно путује, али оно што ми се уствари највише допада је што је пронашла бебу грифона <3 <3 <3 са магичним моћима, и бринула се о њему неко време; бориће се на турнирима и свашта нешто да ти не кварим даље...
Зимоврел
Зимоврел
Gospa od Zimovrela
Gospa od Zimovrela

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gart Sre 31 Jul 2013, 23:49

jel citao neko Persi Dzeksona i da li misli da negdje malo podsjeca na Hari Potera? Smile
Gart
Gart

Broj poruka : 107
Raspoloženje : Prvih Ljudi Hvata
Reputacija : 3
Datum upisa : 31.07.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nocturnal Čet 01 Avg 2013, 02:49

Зимоврел ::
Nocturnal ::Citam drugu knjigu Protector of the Small serijala, Page. Mnogo je zanimljivo i lagano stivo. Nekako mi vuce na Harry Potter-a.
У праву си да подсећа мало на Харија Потера SmileБаш због тог носећег дечјег јунака који има одређену мисију да испуни, само што је њена мисија да се пробије кроз "мушки" свет (мало феминистичка књига Smile)  и постане први женски паж...
Мени се свиђа следећа књига, Squire SmileТу је Кел старија и постаје штитоноша, пуно путује, али оно што ми се уствари највише допада је што је пронашла бебу грифона <3 <3 <3 са магичним моћима, и бринула се о њему неко време; бориће се на турнирима и свашта нешто да ти  не кварим даље...

:O Sad mi se jos vise cita. Grifoni su mi najdraza mitska bica, a tako ih rijetko srecem u fantasy djelima.
Nocturnal
Nocturnal

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Зимоврел Čet 01 Avg 2013, 02:59

E па пожури онда да стигнеш до треће књиге Smile Ево слике Smile
Sta sada citate? - Page 35 Squire
Гарте ја сам читала и гледала сам филм снимљен по првој од њих! Дефинитивно се мора отворити посебна тема о том писцу јер осим књига о Персију Џексону има још пар добрих циклуса... Слажем се да мало личи на Харија уз вешто укомпоновану грчку митологију.
Зимоврел
Зимоврел
Gospa od Zimovrela
Gospa od Zimovrela

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Kingslayer Čet 01 Avg 2013, 12:15

Jel citao neko Mereskovskog? Njegovu triologiju Hrist i Antihrist hvale na sva usta, a ja nikako da se nakanim da procitam.
Kingslayer
Kingslayer
Lord Zapovednik garde kuće Lanister

Broj poruka : 159
Raspoloženje : Give me a king to slay!
Reputacija : 15
Datum upisa : 24.04.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Зимоврел Čet 01 Avg 2013, 15:54

Kingslayer ::Jel citao neko Mereskovskog? Njegovu triologiju Hrist i Antihrist hvale na sva usta, a ja nikako da se nakanim da procitam.

Хмм читала сам ја али далеко је он од епске/научне фантастике мада има интересантних идеја. Пре свега је песник, књижевни критичар, филозоф, политички ангажован и надасве веома религиозан. Писао је историјске новеле, филозофске есеје... Био је и заговорник симболизма, сматрао је да човек треба да тражи своју, индивидуалну истину у симболима које би сам протумачио на сопствени начин, а не у готовим идејама и универзалним општеприхватљивим чињеницама.
Девет пута био номинован за Нобела! Smile
Трилогија коју су ти препоручили део је историјских романа, и слика историјске прилике и ликове познатих владара и уметника уз пишчеве мисли и идеје о друштву; мени је најзанимљивија баш та последња књига Антихрист у коме анализира личност владара Петра Великог коме су се многи дивили и мрзели га, уз примесе религиозних и филозофских мисли...
Зависи какав жанр волиш да читаш.
Зимоврел
Зимоврел
Gospa od Zimovrela
Gospa od Zimovrela

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Kingslayer Čet 01 Avg 2013, 19:53

Da, znam da nije fantastika, a cak i ne knjizevnost koliko filozofija, citao sam o njemu ali ne i ono sto je on pisao, a tu triologiju mi preporucuju sa svih strana. Trenutno sam u svetu PLIV-a, ali sigurno cu naci vremena da citam Mereskovskog, samo mi za njega treba malo vise koncentracije, zna se koliko su Rusi zahtevni za citanje Smile
Kingslayer
Kingslayer

Broj poruka : 159
Raspoloženje : Give me a king to slay!
Reputacija : 15
Datum upisa : 24.04.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Зимоврел Čet 01 Avg 2013, 20:06

Kingslayer ::Da, znam da nije fantastika, a cak i ne knjizevnost koliko filozofija, citao sam o njemu ali ne i ono sto je on pisao, a tu triologiju mi preporucuju sa svih strana. Trenutno sam u svetu PLIV-a, ali sigurno cu naci vremena da citam Mereskovskog, samo mi za njega treba malo vise koncentracije, zna se koliko su Rusi zahtevni za citanje Smile
Јесу и то је нешто фасцинантно, то постојање колективног списатељског духа једне земље да тако кажем, тачно се види да су одрастали у истој средини и били окружени истим друштвеним проблемима свога доба... Врло интересантан феномен код писаца из исте државе, та сличност у одабиру тема, стилу, начину размишљања...
Зимоврел
Зимоврел
Gospa od Zimovrela
Gospa od Zimovrela

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lothesse Čet 01 Avg 2013, 22:54

Gart ::jel citao neko Persi Dzeksona i da li misli da negdje malo podsjeca na Hari Potera? Smile
Citala sam ja.Pa,to je taj tinejdz fazon,Hari,Persi,Carli,svi su slicni Smile
Lothesse
Lothesse

Broj poruka : 5764
Godina : 34
Raspoloženje : Sleepy kitty, pur, pur, puuuuur
Reputacija : 343
Datum upisa : 11.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nocturnal Pet 02 Avg 2013, 02:15

Zavrsih Page i pocinjem Squire. Sve je zanimljivije, i napokon je Kel tinejdzerka pa ima pomalo romanse, mnogo slatko. Smile
Nocturnal
Nocturnal

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Зимоврел Pet 02 Avg 2013, 02:18

Nocturnal ::Zavrsih Page i pocinjem Squire. Sve je zanimljivije, i napokon je Kel tinejdzerka pa ima pomalo romanse, mnogo slatko. Smile
Ноктурнал се радује малом беби грифону Smile
Да има романсе... Smile Али са ким? *grins evilly wondering if she should launch a spoiler*
Зимоврел
Зимоврел
Gospa od Zimovrela
Gospa od Zimovrela

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 35 od 40 Prethodni  1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu