Traži
Similar topics
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 39 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 39 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Vesteros - Total War
+9
StefkeKum
Hokins
Zevs86
CRNIJASTREB
Nim
Зимоврел
азор ахаи
Srle
Nocnoi_Dozor
13 posters
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: Vesteros - Total War
Jedno pitanje.. Sad kad je Kevan mrtav ko zapravo vlada Gvozdenim Prestolom?
Džejmi nije materijal za vladara a Sersei čeka suđenje a ona tek nije za vladara što je i dokazala svojom kampanjom u Gozbi za vrane. Čini mi se da ustvari Tireli trenutno "vladaju" jer imaju i najveću vojsku a i skoro svi njihovi ljudi su u malom veću.
A čini mi se da će Dorna i Grif zajedno.. a Mejs ako je pametan podvući će rep i prikloniti im se (što on naravno nije... Debeli će doneti propast svojoj kući osim ako ga Rendil Tarli, Kraljica od Trnja ili Vilas ne zaustave).
Neko je rekao da se Marteli i Tireli ne vole zbog Oberina i Vilasa.. to nije tačno.. mržnja traje vekovima između Dorne i Hvata a Vilas i Oberin su bili u jako dobrim odnosima nakon nezgode sa nogom.
Grejdžoji će sigurno napraviti neki haos samo nisam siguran koliko trajan. (I nije mi zaista jasno zašto ne napadnu Livačku Stenu i Lanisgrad.. čini mi se da tamo nema vojski a uzeli bi svo zlata od Lanistera). Pre su se valjda bojali Tivina ali njega odavno nema a Sesei i Džejmi i nisu neka pretnja..
Dol će možda stati na Sansinu stranu i pomoći joj da povrati Zimovrel.
Protiv Boltona će sami Severnjaci da se okrenu.
Džejmi nije materijal za vladara a Sersei čeka suđenje a ona tek nije za vladara što je i dokazala svojom kampanjom u Gozbi za vrane. Čini mi se da ustvari Tireli trenutno "vladaju" jer imaju i najveću vojsku a i skoro svi njihovi ljudi su u malom veću.
A čini mi se da će Dorna i Grif zajedno.. a Mejs ako je pametan podvući će rep i prikloniti im se (što on naravno nije... Debeli će doneti propast svojoj kući osim ako ga Rendil Tarli, Kraljica od Trnja ili Vilas ne zaustave).
Neko je rekao da se Marteli i Tireli ne vole zbog Oberina i Vilasa.. to nije tačno.. mržnja traje vekovima između Dorne i Hvata a Vilas i Oberin su bili u jako dobrim odnosima nakon nezgode sa nogom.
Grejdžoji će sigurno napraviti neki haos samo nisam siguran koliko trajan. (I nije mi zaista jasno zašto ne napadnu Livačku Stenu i Lanisgrad.. čini mi se da tamo nema vojski a uzeli bi svo zlata od Lanistera). Pre su se valjda bojali Tivina ali njega odavno nema a Sesei i Džejmi i nisu neka pretnja..
Dol će možda stati na Sansinu stranu i pomoći joj da povrati Zimovrel.
Protiv Boltona će sami Severnjaci da se okrenu.
Chandrian- Kralj Rojnara, Andala i Prvih ljudi, gospodar Sedam kraljevstava
- Broj poruka : 5140
Godina : 33
Raspoloženje : ^
Reputacija : 604
Datum upisa : 21.12.2012
Renli je sakupio 80 hiljada sa Hvatom i Krajolujom. Od toga preko 40 000 je iz Hvata. Sto se tice geografije i broja stanovnika najmanje stanovnika imaju Sever i Dorna. To se zna. A sto se tice moje izjave da su podjednaki, tu sam mislio na to da manje- vise sve regije mogu da racunaju na broj od oko 20000 vojnika u prvoj armiji. Svi oni mogu da dodaju rezerve, kao sto su Lanisteri i uradili sa Stefonom( ili kako se vec zove) . E sad, Hvat je najbrojniji ali i najotvoreniji za napade sa svih strana. Sever i Dorna su najzatvoreniji za napad te imaju i najmanje stanovnika. Balansirano je sve.azor ahai ::zevs86 ::@Svi Mislim da je moc i brojnost dornjanske vojske precenjena. Po svim brojkama i pretpostavkama, sve pokrajine imaju otprilike istu kolicinu ljudi. Sem Hvata, koji ima najveci broj stanovnika. Sve ove ostale regije su podeljene na jednake casti po vojskama. Makar je tako bilo pre rata 5 kraljeva. Sada je stanje skroz drugacije. Sada apsolutnu premoc imaju Dol i Dorna. Naravno ukoliko se zaista i odluce da se upuste u ratovanje. Sto se tice Dola, mislim da ce oni najduze ostati van igre, i da ce Dorna uskoro sa Grifom da jurne. Maloprstic ce prvo da sredi sve u Dolu, i onda kada se svi budu istrosili napravice neki dil sa Sansom i sa prezivelim pobunjenicima.
На почетку рата Роб је скупио тек 18.000 северњака, а против њега је ишло 35.000 ланистерских војника. Ренли је успео да сакупи 80.000 када је кренуо на брата.
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Godina : 37
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Неће северњаци још дуго стрепити од Томеновог барјака, сада када је и Кеван мртав и нема праве власти из Краљеве Луке. Можда ће они одрати Болтоне и пре Станиса, али питање је онда како ће са њим.
азор ахаи- Lord zaštitnik Juga
- Broj poruka : 2440
Raspoloženje : there is no order as pure as this storm
Reputacija : 428
Datum upisa : 02.12.2012
Ja sve mislim da neće ni biti Gvozdenog prestola nego svako za sebe ko pre Egona Osvajača..
Chandrian- Kralj Rojnara, Andala i Prvih ljudi, gospodar Sedam kraljevstava
- Broj poruka : 5140
Godina : 33
Raspoloženje : ^
Reputacija : 604
Datum upisa : 21.12.2012
Грејџоји притом имају убедљиво најмању регију и сва снага им лежи у бродовима, од којих је половина у некој недођији. Јурон треба заиста да испадне ингениозан како би успео нешто више.
@azor Da, sa tim za Grejdzoje se slazem. Ali se zna gde su oni najslabiji, bas na njihovim ostrvima. Na moru su najaci, ubedljivo. Jer im je to stil zivota. Oni odrastaju na moru. A hteo bih i da dodam na one brojke koje su spomenute, tih 80 000 je gruba procena, i tu moze dosta stvari da varira.
@Chandrian Ko zna, videcemo Jedva cekam sledeci deo vec dugo... A ko zna kada cu ga docekati
@Chandrian Ko zna, videcemo Jedva cekam sledeci deo vec dugo... A ko zna kada cu ga docekati
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
Zevse nisu svi jednaki... Riječne zemlje su ustvari u najgorem položaju i uvijek najebu kao Balkan su...
Željezni su strašni... Ako ih porazis na moru, probijes blokadu onda možeš da ih porazis... To se rijetko kad desilo u istoriji... Ustvari ne znam je li ikad... Oni su zakleti bili Zmajevima, i to je normalno, porazio ih je Robert sa svom silom Sjevera, i Olujnih zemalja....
Čak i Lanistera čini mi se.... A to što nisu napali Zapadne zemlje, pa polako valjda shvatate da se radnja dešava sporo i uporedo, možda ne znaju za Tivina i vojno stanje... Ali kad saznaju..nn
Inače oni su šta? Prvi ljudi, Andali, Rojnari? To me zanima.....
Željezni su strašni... Ako ih porazis na moru, probijes blokadu onda možeš da ih porazis... To se rijetko kad desilo u istoriji... Ustvari ne znam je li ikad... Oni su zakleti bili Zmajevima, i to je normalno, porazio ih je Robert sa svom silom Sjevera, i Olujnih zemalja....
Čak i Lanistera čini mi se.... A to što nisu napali Zapadne zemlje, pa polako valjda shvatate da se radnja dešava sporo i uporedo, možda ne znaju za Tivina i vojno stanje... Ali kad saznaju..nn
Inače oni su šta? Prvi ljudi, Andali, Rojnari? To me zanima.....
CRNIJASTREB- Lord od Starigrada
- Broj poruka : 10420
Raspoloženje : PARTIZAN=SRCE ŠAMPIONA
Reputacija : 636
Datum upisa : 01.07.2012
Они су Гвозденрођени, засебна култура.
Zevse, bolje da ne razmišljaš o tome. Što manje o tome misliš bolje je.
Svi, palo mi je napamet kada je neko pomenuo močvarce. Mogu oni biti Stanisov Deus ex machine, zajedno sa Meg Mormont i Galbartom Gloverom. Čini mi se da oni nisu pretrpeli nikakve gubitke.
Složio bih se da su najviše izgubile Rečne zemlje jer se rat uglavnom tamo i vodio.
A Martin je Dolu i Dorni zasigurno spremio nešto. Glupo bi bilo da do kraja ostanu neutralni. Dol sa Sansom, a Dorna sa Grifom.
Svi, palo mi je napamet kada je neko pomenuo močvarce. Mogu oni biti Stanisov Deus ex machine, zajedno sa Meg Mormont i Galbartom Gloverom. Čini mi se da oni nisu pretrpeli nikakve gubitke.
Složio bih se da su najviše izgubile Rečne zemlje jer se rat uglavnom tamo i vodio.
A Martin je Dolu i Dorni zasigurno spremio nešto. Glupo bi bilo da do kraja ostanu neutralni. Dol sa Sansom, a Dorna sa Grifom.
Nocnoi_Dozor- Vitez od Zimovrela
- Broj poruka : 6765
Godina : 36
Raspoloženje : Ok
Reputacija : 260
Datum upisa : 11.01.2013
Noćni pa mora neko da sačuva snage za Tuđine
Gvozdena ostrva naselili su prvi ljudi.Tako da vode poreklo od prvih ljudi a imaju drugu religiju posto zive na ostrvu za razliku od severnjaka koji su religiju preuzeli od dece sume ...азор ахаи ::Они су Гвозденрођени, засебна култура.
Hokins- Lord od Krajoluja
- Broj poruka : 3113
Godina : 39
Raspoloženje : Laughing Storm
Reputacija : 691
Datum upisa : 29.01.2013
Aha to nisam znao...
Jastrebe, ali prvo moraju postati svesni da su se Tuđini vratili. Dosad su to primali sa podsmehom, a sigurno će biti kasno kada mečka zaigra pred njihovim vratima. Ne može Noćna Straža sama protiv njih.
Ne zaboravite da je dosla zima. Svi ce vrlo brzo postati svesni da su Starkovi ipak bili u pravu. Zima dolazi, i ova ce biti strasnija od svih do sada
Koji Starkovi? =P
Struki- Broj poruka : 1808
Raspoloženje : Cetri solitera, dve trafike, moja Olivera nosi Reebok patike
Reputacija : 122
Datum upisa : 14.02.2009
Nemoj tako grubo da se salis Struki
Starkovi ce se dici ponovo, jaci i mocniji nego sto su ikada bili A onda ce biti krvi, jer "Sever pamti"
Starkovi ce se dici ponovo, jaci i mocniji nego sto su ikada bili A onda ce biti krvi, jer "Sever pamti"
Nadam se da će Davos dovesti Rikona i da će tada početi žurka za Boltone i Kastarke. Ovim drugima je već počela.
Rikon i koja vojska... A on je klinac, ni brk mu porasto nije....
Ovi severnjaci koji su ostali lojalni Starkovima. Nije isključeni ni da će sa sobom povesti ljudoždere i ostale karakondžule sa Skagosa .
Ali on je dijete, maleni djecak
Ali tu su vazali. Gloveri, Mormonti... Teon će reći da su ova dvojica živi, ali sa druge strane čisto sumnjam da će do toga doći.
Da pokušam da oživim temu. Dobili smo od gosn. Martina donekle razrešenje Bitke za Mirin, sada je pitanje da li bi moglo doći do novog sukoba, ovaj put između Viktariona i Baristana pošto čisto sumnjam da će on tek tako dati Deni za ženu. Još ako je onaj rog stvarno ono što jeste. I setio sam se Odrpanog princa koji im je obećao pomoć pod uslovom da mu pomognu u osvajanju Pentosa. I na Esosu bi bilo veselo ako se ovo desi.
Nocnoi_Dozor ::Da pokušam da oživim temu. Dobili smo od gosn. Martina donekle razrešenje Bitke za Mirin, sada je pitanje da li bi moglo doći do novog sukoba, ovaj put između Viktariona i Baristana pošto čisto sumnjam da će on tek tako dati Deni za ženu. Još ako je onaj rog stvarno ono što jeste. I setio sam se Odrpanog princa koji im je obećao pomoć pod uslovom da mu pomognu u osvajanju Pentosa. I na Esosu bi bilo veselo ako se ovo desi.
Kako smo od Martina dobili razresenje bitke za Mirin ?
DjokaBA- Broj poruka : 67
Raspoloženje : :/
Reputacija : 2
Datum upisa : 29.07.2012
Strana 2 od 2 • 1, 2
Strana 2 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu