Traži
Zadnje teme
» Spam Tema....od Nim Ned 14 Apr 2024, 04:08
» Sta trenutno slusate
od Zevs86 Sub 03 Feb 2024, 23:56
» Slike prirode nam majke
od Lala Pet 26 Maj 2023, 21:46
» Predstavite nam se....
od Assassin Pet 28 Apr 2023, 18:23
» Robert Džordan "Točak vremena"
od Uno Nomesta Pon 26 Sep 2022, 14:57
» Robin Hobb - Vidovnjaci
od Zevs86 Uto 29 Dec 2020, 15:25
» Stiven Erikson- Malaska knjiga palih
od Assassin Pon 13 Apr 2020, 10:31
» Igrice (Generalno)
od Lord M. Pet 03 Apr 2020, 12:33
» Sta sada citate?
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:58
» Winter Is Coming...to HBO
od Zevs86 Čet 19 Mar 2020, 19:55
» Dela, po povoljnoj ceni.
od Vazarius Uto 10 Mar 2020, 08:25
» Srećna 2o2o!
od Assassin Uto 07 Jan 2020, 12:43
» Serije koje volite / trenutno pratite
od Assassin Uto 12 Nov 2019, 16:54
» Silmarilion
od Vazarius Čet 31 Okt 2019, 09:38
» Jezik Čitanja
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:23
» Novi filmovi i filmske novosti
od White Rabbit Pon 03 Jun 2019, 00:19
» "Vukodav" - Marija Semjonova
od Zevs86 Pet 25 Jan 2019, 10:49
» Demon Cycle - Peter V. Brett [spoiler]
od Vazarius Uto 08 Jan 2019, 14:44
» Srećna 2o19!
od Areal Sre 02 Jan 2019, 20:56
» Rejmond E. Fajst "Ratovi kapije sveta"
od Vazarius Pet 19 Okt 2018, 12:46
Pristupi
Ko je trenutno na forumu
Imamo 3 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 3 Gosta Nema
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 95 dana Čet 14 Nov 2024, 22:08
Naj bolji poslanici
Зимоврел (15838) | ||||
Sparkling Comet (15528) | ||||
Assassin (13622) | ||||
Zevs86 (11916) | ||||
Zandrin (10789) | ||||
CRNIJASTREB (10420) | ||||
Princ Regar (9341) | ||||
LunarFang (9218) | ||||
Uno Nomesta (8868) | ||||
Nim (8274) |
Sva putovanja
+25
mgorod
Majka žaba
Eris
Zandrin
Kian The Nephilim
Nim
Lothesse
Vazarius
Окир
Harald Hridni
азор ахаи
Ket sa kanala
Ivien
Areal
do_balcaka
Assassin
Lord Strider
Struki
Brajan Bearion
Зимоврел
LunarFang
VojaLu
Princ Regar
HBK_Bojan
Zevs86
29 posters
WORLD OF WESTEROS :: Zabava :: Putovanja
Strana 3 od 5
Strana 3 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Sva putovanja
Јел би ишао неко одавле на камповање на оство Волин у Пољску тамо негде крајем јула? Има неки словенско-викиншки фестивал , неки ларпери што се бију правим затупљеним оружјем у правим оклопима, вашар, неке изложбе и триста чуда, и то све мени јако лепо изгледа. Другар иде да се макља , па ме звао да му правим друштво, а моја маленкос' би ишла тамо, онако, алко-туристички и камперски, јер исувише воли свој нос и своје зубе. Ако би нас се скупило довољно да се изнајми неки комби, не би нас изашло више од двестотињак ојра по глави. Шта кажете?
Harald Hridni- Broj poruka : 54
Raspoloženje : Arr!
Reputacija : 25
Datum upisa : 10.06.2013
Ко није био у Бања Луци, нека је обавезно посјети. Прелијеп град, прелијепе цуре, Врбас, Борац, одличан роштиљ, Нектар пиво...
Иначе, цијела Српска је прелијепа.
Иначе, цијела Српска је прелијепа.
Окир- Broj poruka : 709
Godina : 33
Raspoloženje : ...
Reputacija : 153
Datum upisa : 02.07.2013
Da, samo je dosadan grad. Ništa zanimljivo se ne dešava, jedino Demofest i Kastel rock fest što ima ljeti, i ako ideš na rafting. Sad se još i privremeno zatvara klub u DFK, renoviraju valjda.
Za folkere je super, imaju izlaziti gdje hoće, ali za ostale...
Inače, ja sam iz Banjaluke pa zato gledam tako na grad.
Ket sa kanala- Broj poruka : 2648
Reputacija : 482
Datum upisa : 06.01.2013
Ket sa kanala ::Da, samo je dosadan grad. Ništa zanimljivo se ne dešava, jedino Demofest i Kastel rock fest što ima ljeti, i ako ideš na rafting. Sad se još i privremeno zatvara klub u DFK, renoviraju valjda.
Ја сам био у јануару 2011. године само на један дан и купила ме Бања Лука за вијек вијекова!
Био сам као мали у болници у Бања Луци, пошто сам рођен једно 130 километара западније, био проблематичног здравља, а ту је била једина већа болница. То је било прије 12 звјездица.
Ипак, ти боље знаш како је живјети у њој. Мени је остала у најљепшем сјећању.
Поздрав за Бања Луку и прелијепе Бањалучанке!
A kontam, gdje god da živim, taj grad bi mi bio dosadan.
I ne znam što svi govore da su Banjalučanke lijepe. To je više mit, iste su kao i u svim drugim gradovima. Doduše, poslije rata i nema više "pravih" Banjalučanki. Sad je zavladao taj tubo folk i sve neke tigrice-mačkice mi hodaju gradom, sa sve nekim dezenima životinja i utegnute u tajice da izgledaju kao da su gole. Više ne znam da li je grad ili zoološki vrt. Uostalom, nisam ni morala da opisujem, tako je i u svim drugim gradovima u bivšoj Jugi.
I ne znam što svi govore da su Banjalučanke lijepe. To je više mit, iste su kao i u svim drugim gradovima. Doduše, poslije rata i nema više "pravih" Banjalučanki. Sad je zavladao taj tubo folk i sve neke tigrice-mačkice mi hodaju gradom, sa sve nekim dezenima životinja i utegnute u tajice da izgledaju kao da su gole. Više ne znam da li je grad ili zoološki vrt. Uostalom, nisam ni morala da opisujem, tako je i u svim drugim gradovima u bivšoj Jugi.
Ket sa kanala- Broj poruka : 2648
Reputacija : 482
Datum upisa : 06.01.2013
Па јесу лијепе, бар ове које сам ја видио.
Ово за турбо - фолк и облачење је свуда мање - више исто, мада мислим да у Београду доминира (више голих цура но обучених).
Ово за турбо - фолк и облачење је свуда мање - више исто, мада мислим да у Београду доминира (више голих цура но обучених).
Била сам гостујући професор српског језика на универзитету у Гдањску у Пољској овог пролећа у априлу и нисам писала о томе нити сам представила град, па ћу ево сад часком
Основан је давне 997-ме године.
Да кажем да оставља древни и средњевековни утисак и да је препун старинских грађевина, а то што лежи на реци само доприноси његовом шарму. Има пуно пецароша у луци
Има око 500 000 становника...
Познат је по покрету Солидарности Леха Валенсе који је отпочео борбу против комунистичког државног уређења.
У околини града има много рудника Mines of Amber
Дуго се звао и Данзиг зато што је за време 2. светског рата у њему живело доста Немаца...
Људи су ведри, весели, воле да попију. Углавном је пуно туриста и старијег становништва јер млади масовно одлазе у Варшаву...
Слике све говоре
Средњевековни кран:
Зиелона Брама (Зелена капија), некадашња резиденција пољских монарха
Молтава (река)
Општина
Панорама Старог града
Основан је давне 997-ме године.
Да кажем да оставља древни и средњевековни утисак и да је препун старинских грађевина, а то што лежи на реци само доприноси његовом шарму. Има пуно пецароша у луци
Има око 500 000 становника...
Познат је по покрету Солидарности Леха Валенсе који је отпочео борбу против комунистичког државног уређења.
У околини града има много рудника Mines of Amber
Дуго се звао и Данзиг зато што је за време 2. светског рата у њему живело доста Немаца...
Људи су ведри, весели, воле да попију. Углавном је пуно туриста и старијег становништва јер млади масовно одлазе у Варшаву...
Слике све говоре
Средњевековни кран:
Зиелона Брама (Зелена капија), некадашња резиденција пољских монарха
Молтава (река)
Општина
Панорама Старог града
Зимоврел- Gospa od Zimovrela
- Broj poruka : 15838
Godina : 38
Raspoloženje : :)
Reputacija : 2659
Datum upisa : 09.09.2012
Ok, evo uhvatih vremena da napišem malo o Pragu i Drezdenu i avanturi putovanja vozom u kombinaciji sa kaučsurfingom... Slike su na kraju
Išao sam sa još jednim drugom, koji je svetski putnik, moglo bi se reći. Išli smo vozom do Budimpešte, tamo ostali par sati, a zatim nazad u voz i u Prag. U vozu je bio šou kad su ušli ludi Slovaci koji su krenuli u provod u Prag. Oni su već u vozu krenuli sa žestinom i zezanjem.
U Prag smo stigli uveče. Tamo su nas na stanici sačekali naši domaćini iz Kazahstana koji studiraju u Pragu. Oni su nam bili i vodiči, koliko im je vreme dozvoljavalo, i stvarno su sjajni i obrazovani momci, i znaju dosta o nama i Srbiji.
Prag je zaista lep kako ste mi pričali. Pošto je bio vikend pred praznike, na ulicama je bilo mnogo ljudi, što turista što domaćih, oseća se već duh Božića. Česi, a naročito Čehinje su nasmejani i prijatni. Probao sam kolenicu, lepo je, ali ništa specijalno. Ceo grad je na mene ostavio lep utisak.
Nakon dve noći u Pragu, u nedelju ujutru idemo za Drezden, vozom naravno. I tu je možda najveći utisak celog putovanja na mene ostavio kanjon reke Elbe i Saksonija. Neverovatno mesto, kao iz bajke, sa takozvanim kamenom peščanikom i zamkovima na vrhu stenja. Osim toga bila je i magla koja je pojačala utisak. U jednom trenutku je magla stvorila utisak da se jedan zamak nalazi na kamenu, ni na nebu ni na zemlji, ali nisam to lepo uslikao nažalost.
U Drezdenu smo bili smešteni kod naše porodice, majka sa dva sina polu Nemca od 15 i 13 godina, dok su otac i druga dva sina trenutno u Srbiji. Klinci su neverovatni, vaspitani, pametni, za svaku pohvalu. Odmah smo se zgotivili sa njima. Porodica prima kaučsurfere, pa je sa nama bila i jedna Kanađanka iz Kvebeka, simpatična i pomalo stidljiva. Sa njom smo obilazili Drezden uzduž i popreko. Ja sam čak popio i pivo Erdinger, ali bezalkoholni Morao sam jer smo ušli u pivaru koja u tom delu Drezdena pravi svoje pivo i po tome je poznata.
Drezden je neverovatan. U II Svetskom ratu bio je skroz porušen, a onda su ga malo po malo obnavljali, i sada su tu obnovljene stare zgrade, kao što su nekad bile. Na glavnom trgu čovek svira klavir. I ovde je predpraznično Božićno raspoloženje. Martketi na kojem se prodaju ručni radovi, slatkiši i hrana, umetničke kolonije po delovima grada, stvarno zanimljivo.
Nakon Drezdena, nazad u Prag, u hostel Mozaik House. Hostel koji izgleda kao hotel od 4 zvezdice, blizu centra, a cena neverovatnih 3.5 evra. Tu je bila i žurka uveče i koncert nekog benda, pa smo imali i provod, ali smo ipak bili preumorni i otišli na spavanje oko ponoći. U sobi sa nama su bili navijači CSKA Moskve koji su došli na utakmicu LŠ sa Viktorijom Plzen, naravno kas smo rekli da smo Partizanovci bilo je opšte oduševljenje.
I tako... u ranim jutarnjim satima nazad za Bg, srećan što sam video dosta toga i upoznao izvanredne i dobre ljude. Sigurno ću se vratiti u ova dva grada, nisam stigao baš sve da vidim
Evo slika:
https://www.dropbox.com/sh/9s6bsbm7zufs01q/P_y1XXbHfw
Išao sam sa još jednim drugom, koji je svetski putnik, moglo bi se reći. Išli smo vozom do Budimpešte, tamo ostali par sati, a zatim nazad u voz i u Prag. U vozu je bio šou kad su ušli ludi Slovaci koji su krenuli u provod u Prag. Oni su već u vozu krenuli sa žestinom i zezanjem.
U Prag smo stigli uveče. Tamo su nas na stanici sačekali naši domaćini iz Kazahstana koji studiraju u Pragu. Oni su nam bili i vodiči, koliko im je vreme dozvoljavalo, i stvarno su sjajni i obrazovani momci, i znaju dosta o nama i Srbiji.
Prag je zaista lep kako ste mi pričali. Pošto je bio vikend pred praznike, na ulicama je bilo mnogo ljudi, što turista što domaćih, oseća se već duh Božića. Česi, a naročito Čehinje su nasmejani i prijatni. Probao sam kolenicu, lepo je, ali ništa specijalno. Ceo grad je na mene ostavio lep utisak.
Nakon dve noći u Pragu, u nedelju ujutru idemo za Drezden, vozom naravno. I tu je možda najveći utisak celog putovanja na mene ostavio kanjon reke Elbe i Saksonija. Neverovatno mesto, kao iz bajke, sa takozvanim kamenom peščanikom i zamkovima na vrhu stenja. Osim toga bila je i magla koja je pojačala utisak. U jednom trenutku je magla stvorila utisak da se jedan zamak nalazi na kamenu, ni na nebu ni na zemlji, ali nisam to lepo uslikao nažalost.
U Drezdenu smo bili smešteni kod naše porodice, majka sa dva sina polu Nemca od 15 i 13 godina, dok su otac i druga dva sina trenutno u Srbiji. Klinci su neverovatni, vaspitani, pametni, za svaku pohvalu. Odmah smo se zgotivili sa njima. Porodica prima kaučsurfere, pa je sa nama bila i jedna Kanađanka iz Kvebeka, simpatična i pomalo stidljiva. Sa njom smo obilazili Drezden uzduž i popreko. Ja sam čak popio i pivo Erdinger, ali bezalkoholni Morao sam jer smo ušli u pivaru koja u tom delu Drezdena pravi svoje pivo i po tome je poznata.
Drezden je neverovatan. U II Svetskom ratu bio je skroz porušen, a onda su ga malo po malo obnavljali, i sada su tu obnovljene stare zgrade, kao što su nekad bile. Na glavnom trgu čovek svira klavir. I ovde je predpraznično Božićno raspoloženje. Martketi na kojem se prodaju ručni radovi, slatkiši i hrana, umetničke kolonije po delovima grada, stvarno zanimljivo.
Nakon Drezdena, nazad u Prag, u hostel Mozaik House. Hostel koji izgleda kao hotel od 4 zvezdice, blizu centra, a cena neverovatnih 3.5 evra. Tu je bila i žurka uveče i koncert nekog benda, pa smo imali i provod, ali smo ipak bili preumorni i otišli na spavanje oko ponoći. U sobi sa nama su bili navijači CSKA Moskve koji su došli na utakmicu LŠ sa Viktorijom Plzen, naravno kas smo rekli da smo Partizanovci bilo je opšte oduševljenje.
I tako... u ranim jutarnjim satima nazad za Bg, srećan što sam video dosta toga i upoznao izvanredne i dobre ljude. Sigurno ću se vratiti u ova dva grada, nisam stigao baš sve da vidim
Evo slika:
https://www.dropbox.com/sh/9s6bsbm7zufs01q/P_y1XXbHfw
+ Vojo! Drago mi je jer ti je bilo lepo!
Assassin- Lord Zapovednik Noćne Straže
- Broj poruka : 13622
Raspoloženje : Arise!
Reputacija : 937
Datum upisa : 09.12.2009
Super, plus Vojomire
Vazarius- Gospodar Brzorečja
- Broj poruka : 3077
Raspoloženje : koracanje
Reputacija : 237
Datum upisa : 27.06.2011
Super
Jel ste bili u Praskom zamku?
Jel ste bili u Praskom zamku?
Princ Regar- Broj poruka : 9341
Godina : 36
Reputacija : 630
Datum upisa : 13.09.2011
Vojo,pluscinaaaa
Lothesse- Broj poruka : 5764
Godina : 34
Raspoloženje : Sleepy kitty, pur, pur, puuuuur
Reputacija : 343
Datum upisa : 11.02.2009
+ Војо, супер слике
Vojo, super slicice,drago mi je da ste se lepo proveli
3.5e??
inace Studentska super cokolada
3.5e??
inace Studentska super cokolada
Nim- Kraljica Rojnara, Andala i Prvih ljudi, gospodarica Sedam kraljevstava
- Broj poruka : 8274
Godina : 37
Raspoloženje : kiselo grozdje :P
Reputacija : 388
Datum upisa : 13.03.2012
Odlicne fotke, Vojo! Pomalo zavidim zbog Praga! Studensta cokolada? LOL! Da je ocekujem dogodine u menzi za dezert! +++
Kian The Nephilim- Putujući Učenjak
- Broj poruka : 1715
Godina : 34
Raspoloženje : Kometa mi je zena! :) Sta mislite, kakvo onda moze biti? :)
Reputacija : 284
Datum upisa : 17.06.2013
@Voja +++++++++++++ Kako straaaaavaaaaaaaa!
Zevs86- Lord zaštitnik Dola
- Broj poruka : 11916
Raspoloženje : Meh
Reputacija : 651
Datum upisa : 28.02.2012
ахахах студентска
војо екстра сликице
војо екстра сликице
Zandrin- Zakleta sestra
- Broj poruka : 10789
Raspoloženje : op trt gevezen zajn
Reputacija : 857
Datum upisa : 29.01.2013
Ovako ljudi, ne znam koliko vas interesuju putovanja u razne zemlje, ali kao što se iz par primera gorenavedenih može videti, ne treba mnogo para da bi se obišle neke zemlje, naročito evropske, za Južne Amerike i Afrike već treba više para.
Zato ukoliko nekog zanima mogu da ga uključim u jednu grupu na FB gde jurimo jeftine aviokarte u svim pravcima i obaveštavamo jedni druge, pa ako ste zainteresovani javite se da vas dodam. Ovi što nemaju FB samo se javite da znam da mislim i na vas
Zato ukoliko nekog zanima mogu da ga uključim u jednu grupu na FB gde jurimo jeftine aviokarte u svim pravcima i obaveštavamo jedni druge, pa ako ste zainteresovani javite se da vas dodam. Ovi što nemaju FB samo se javite da znam da mislim i na vas
Vojo ja sam za to zainteresovan pa ako bi me ukljucio u to kruzenje informacija bio bih ti jako zahvalan.
Eris- Broj poruka : 199
Reputacija : 8
Datum upisa : 26.01.2014
Erise ako imas fejsbuk nalog dodaj me, imas ispod mog avatara da kliknes na www to je link na moj FB :)pa te ubacujem
Volim da putujem i mogu slobodno da kažem da sam bila na dosta mesta.
U Evropi sam bila u većini zemalja: Velika Britanija (+ Škotska i Vels), Španija, Portugal, Italija, Francuska, Nemačka, Austrija, Češka, Švedska, Holandija, Danska, Rusija, Turska od ovih bližih Bugarska, Hrvatska, Bosna, Makedonija, ajde računamo i Crnu Goru , Mađarska...
Van Evrope: Egipat, Tajland, Amerika (istočna i zapadna obala)
Valjda je to to...
Volim city break putovanja od 3,4 dana ali me, budući da sam po zanimanju ekolog, više privlače neke egzotičnije destinacije. Volela bih da vidim Madagaskar i Sumatru, to su moje destinacije iz snova, al više za neki istraživački rad. Takođe volela bih da posetim i Južnu Ameriku i da bar još jednom odem u Škotsku, tamo mi je bilo mnogo lepo Eeeeee daaa i da putujem transibirskom železnicom!
U Evropi sam bila u većini zemalja: Velika Britanija (+ Škotska i Vels), Španija, Portugal, Italija, Francuska, Nemačka, Austrija, Češka, Švedska, Holandija, Danska, Rusija, Turska od ovih bližih Bugarska, Hrvatska, Bosna, Makedonija, ajde računamo i Crnu Goru , Mađarska...
Valjda je to to...
Volim city break putovanja od 3,4 dana ali me, budući da sam po zanimanju ekolog, više privlače neke egzotičnije destinacije. Volela bih da vidim Madagaskar i Sumatru, to su moje destinacije iz snova, al više za neki istraživački rad. Takođe volela bih da posetim i Južnu Ameriku i da bar još jednom odem u Škotsku, tamo mi je bilo mnogo lepo Eeeeee daaa i da putujem transibirskom železnicom!
Majka žaba- Broj poruka : 89
Godina : 35
Raspoloženje : cranky
Reputacija : 27
Datum upisa : 26.01.2014
Свака част!
Вау Египат и Тајланд!
Ја бих у Велику Британију Сањам о Ирској и Шкотској
Била на екскурзији у Будимпешти и Прагу, и после у Шпанији, Француској и Канади.
Period.
Мислим да је то нешто најлепше што човек може да ради у животу, да путује, упознаје нове пределе, људе, културе, обичаје...
But money makes the world go round
Вау Египат и Тајланд!
Ја бих у Велику Британију Сањам о Ирској и Шкотској
Била на екскурзији у Будимпешти и Прагу, и после у Шпанији, Француској и Канади.
Period.
Мислим да је то нешто најлепше што човек може да ради у животу, да путује, упознаје нове пределе, људе, културе, обичаје...
But money makes the world go round
Majka žaba ::Volim da putujem i mogu slobodno da kažem da sam bila na dosta mesta.
Valjda je to to...
Hocu i jaaaaaaaa Svaka cast! btw
Nekoliko slika sa kobajagi putovanja rad na kruzeru
Kostarika
Peru, Lima
Cile, ta ograda ne moze da zadrzi vece kuce ne tog morskog lava ali hej juzna amerika koga briga
Ostatak morskih lavova koji ceka ispod da sledeca zrtva padne u vodu
Argentina, Usuaja
Ovu bi sliku mozda mogao da prodam kompaniji
Cile
Foklendi
Nikaragva, San Juan Del Sur
Cabo San Lucas, Mexico
Iiii... vec sam stavio previse slika
Kostarika
Peru, Lima
Cile, ta ograda ne moze da zadrzi vece kuce ne tog morskog lava ali hej juzna amerika koga briga
Ostatak morskih lavova koji ceka ispod da sledeca zrtva padne u vodu
Argentina, Usuaja
Ovu bi sliku mozda mogao da prodam kompaniji
Cile
Foklendi
Nikaragva, San Juan Del Sur
Cabo San Lucas, Mexico
Iiii... vec sam stavio previse slika
mgorod- Broj poruka : 50
Raspoloženje : eerrrrgghhh?
Reputacija : 24
Datum upisa : 27.05.2014
@mgorod Heheheeeeej! Pa di si bre covece?! Strava su fotke! + !
Strana 3 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
WORLD OF WESTEROS :: Zabava :: Putovanja
Strana 3 od 5
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu